2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
canım ne yaptın düzeldimi uykusu?benim kızda kaç güdür uyurken mırıldanıyo ve uyanıyo bekliyorum kendi kendine uyusun diye maalesef aglıyo ve sallıyorum tekrar uyuyo şimdi bunu huy edindi,şuan gözümü zor açıyorum uyksuzluktan,Allahım yardımcımız olsun deliksiz uyucakları günü dört gözle bekliyorummmm

Canm seni okadr ii anlıormki anlatamam.
Ama elden bişi gelmio zamana yay bırak bi bekle dinle sen knşma hiç elbet çatlıcaktr o biyerde belki

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cnm hangi sehirdesin valla cikip yanina gelmek istedim ya da bulundugun yerde hava guzelse cik bi hava al. birak kalsin isler.ozellikle esinim utusunu camasrni birak yemek yapma bakalim ne olck.Yani sen bilirsin tabii ama ne biliyim iste

tugba anlattıkların hiç küçük meseleler değil ama inan sen o güzel kalbinle bunları küçük mesele gibi görüyorsun
ama çözüm ayrılmak vs de değil, aklından sakın geçirme
inan benzer problemler bizde de var ve bende kopma noktasındayım bende ne yapacağımı bilmiyorum
faceden intagramdan beni takip edenler kocamla mutluluktan öldüğümü zannederler ki ailem arkadaşlarım da öyle zannediyor
dün kv maşallah diyip durdu bize ama iki gecedir ayrı yatıyoruz valla daha rahatım
bu günler de geçecek inş, sen bebeğinden güç al ve eşine bağımlı kalma, ben sıkıldım mı kızımı atıp arabasına çıkıyorum çok iyi geliyor

Canım ishal çok kilo kaybettiriyor o yüüzden aldığı kiloyu bile kaybetmiş olabilir, hiç üzülme hastalığını atlatsın çok çabuk toparlar
ayına göre kilosu ve boyu çok iyi maşallah

Kizlar Ahmed yataktan dustu yaaa kaldirdim sustu hemen gülmeye basladi morarma kizarma sislikte yok bisi olmusmudur acaba yaa ay çok fenayim elim ayagim titriyo Allahim sennyardim et

Kizlar Ahmed yataktan dustu yaaa kaldirdim sustu hemen gülmeye basladi morarma kizarma sislikte yok bisi olmusmudur acaba yaa ay çok fenayim elim ayagim titriyo Allahim sennyardim et

mutlaka takip et canım, gözde kayma kusma uyku hali vs varsa hemen doktora götür, iki saat içinde kesinlikle yatırma
oyun esnasında sırasıyla bacağına koluna falan dokun bakalım canı yanacak mı bişey var mı
baş üstü düşmediyse bişey olmaz inş ama bi doktorrun görmesinde de fayda var.
bide yatağın ne kadar yüksekti??

Gözde kayma yok kusma da yapmadi simdilik hmn yaparmiydi? Bi saat sonra uykusu gelebilir normalde öyle iki saat uyanik kaliyoda. Yatirma derken uyutmayi nasrettin değil mi? Altuni degustirdim baktim her yerine yok birşey alinda hafif kizarma var...yatagin yastik kismina doğru Bask vardi yatagin ayak ucundan tam ters istikamette düşmüş iki sn de hemde. Yüz ustu düşmüş. Yuzusunden sirt üstüne dönemiyor diye yuznustu birakmistim.

Aha simdi emzirmistim uykusu sikistirmadan emzireyim memede uyumasindedim gaz cikarirkeb hafif cçökelek kuştu bu sayilirmi acaba. Ay sen nerden bileceksinki. Offf beşiğe koymadimki gelince oynamaya devam ederiz keyfini bozmayayin dedim.(((

Yatagin yüksekliği 70 cm kadar bayaa yüksek ama yünlü hali üstüne düşmüş çok sukur

evet hemen uyutma. kusma var mi izle.
kafasi carpmadiysa hic bisey olmazz..
telaslanma.
hem bosver isi.
oglnla vakit gecir.
cok gecmis olsn canim

Yatagin yüksekliği 70 cm kadar bayaa yüksek ama yünlü hali üstüne düşmüş çok sukur

uyutma manasında dedim canım, uykusu gelse de oyala, o kusması bana çok normal geldi emmeden sonra. evet yatak yüksekmiş ama şükür halıya düşmüş.
içini ferah tut, inşAllah bişey olmaz ama için rahat değilse bi doktora gitmende fayda var.

canım çocuk sonrası bütün aileler aynı şeyleri yaşıyor. bence sen de çok yorgunsun, biz kadınlar da bazen çok abartıyoruz. ben bazen eşime dırdırı yapıyorum, tribi atıyorum, sonra da çok üzülüyorum, yorgunluk ve eve tıkılıp kalmanın acısını çıkarıyorum ondan.. benim de eşimle çocuk olduğu zamanlar kopukluk oldu, ben de hep isyan ettim ama şimdi geriye dönüp bakınca çoğu zaman ben abartmışım. Bak Ayça da yazmış sana benimle konuşmasını. benim kuzenlerimin eşleri de de kuzenlerimle böyle oldular. ki benim kuzenler de melek gibi lokum gibi adamlar, geçen onunla konuşurken anlattı da anlattı, şimdi 2 kuzen de babalık ve eşlik görevlerini hakkıyla yapıyorlar. Ben de dedim ki onlar bile bu evreyi yaşadılarsa çok normal demekki...
bence sen biraz dinlen, daha yeni bebeğin var, 5 ayda aile de alışamıyor tabii bebek olayına. bak hayatını nasıl tanımlıyorsun geçen yazmıştın çocuktan önce ne kadar mükemmel olduğunuzu, ne kadar eğlendiğinizi... çocuktan önce ve sonra dönemleri oluyor evliliklerde. bir babadan da doğar doğmaz annelik gibi babalık performansı beklememek lazım. annelik ne kadar iç güdüselse babalık da o kadar öğrenilebilen birşey. bence biraz sakin kal, dinlen, sabret. ben inanıyorum ki düzelecektir. eski zamanlara döneceksiniz. bak senin evladın bir erkek, babayı rol model alacak, büyüdüğü zaman babayla vakit geçirmekten keyif alacak, bu şekilde oyun zamanı geldiğinde de babası da babalık duygularını daha yoğun yaşamaya başlayacak. adamlar şuanda onların sadece bize muhtaç olduğunu düşünüyor, çoğumuzun eşi bişey olur diye kucağına almaktan bile korkuyor... sabretmek, bağırmadan çağarmadan adamları da babalığa alıştırmak lazım bence. yani 1 değil aslında 2 bebeyle uğraşıcaz..
ben de mesela diyordum ki ''hayatım sen şununla oyna, konuş, şarkı söyle, vakit geçir, ben yemek yapayım''.. tamam diyordu, 5 dk sonra geliyordum çocuğu atmış kenara, bilgisayarda oyun oynuyor... o PC'yi kafasında kırasım geliyordu. niye bıraktın çocuğu konuşsana diyordum... aman meltem anlamıyo zaten, bana sana baktığı gibi bakmıyor, bana sana güldüğü gibi gülmüyor diye sıvışıyordu. ama şimdi fark ettim ki gerçekten de eşim Ege'nin tepkisizliğinden böyle yapıyormuş, şuan Ege ona da gülücükler atıyor, saatlerce oynuyorlar, daha da oyun zamanı gelince paylaşımları daha da artacak, benim de yüküm paylaşılmış olacak, ee bu da ailede eşler arası paylaşıma vakit ve sağlıklı anlar sağlayacaktır.
canım dediğim gibi düzelecektir.

canım ishalden kilo kaybı bile olabiliyor yani geriye düşebiliyor
sizin yerinde de saymamış azıcık ta olsa almış
hem emzirme sayınızın da arttığını söylemiştin inşallah bu ay artar sağlıklı olsunlar da gerisi hallolur...

gizem nerelerdesin yaa özlüyoruz! eylül nasıl yemesi biraz daha düzelmiştir umarım
benimki de pek kutlama adına bişey düşünmemişti sonra beklediğimi farketti çarşıya çıkınca bi demet çiçek almış roman ablalardan
sizin de güzel olmuş ama tam kutlama :118:
benimki de gitseydik keşke kadıköye diyip durdu

canm 10 sene onc kanser olmustu bir gohsu alinmisti.
simdi yine bir kitle bulndu .ama sanirim temiz .
cars ameliyat olcak..
geçmiş olsun canım inşallah kolay atlatır
benim kayınpederim de hastanede maalesef onun da durumu pek iyi değil bayadır yatıyo
allahım kimselere çektirmesin...

tubacım çok üzüldüm önce evdeki huzursuzluklarınız okuyunca çok üzülmüştüm peşinden ahmed yasinin düştüğünü okuyunca içim cız etti
neyseki kötü düşmemiş
allah beterinden korusun benimki de şuan benim yatakta uyuyo yanında yastık var ama artık pek güvenmemek gerek
allah korusun tüm bebişleri

meltemcim dr da demis ya olabilir diye uzulme elbetteki biz kabullenemyrz ama olabiliyoemus demek boyle

kilo almamış çocuk hadi ishalden de yarım cm bile uzamamış... bi de dr.dan çıktım gittim ASM'de ölçtürüp biçtirdim...
neyse napalım sağlıklı olsun da illa ki uzar illa ki kilo alır, şu ishali atlatayım, şuan tek derdim o.

Son düzenleme:
Bizim babamiza doğdundan beri yaptıralim die die dilimde tüy bitti..ama daha erken bi türlü ikna olmadı yapılmasına..bende artık dayanamadm nasılsa gün aldık yaptıralim ddm artık.tabi Dr cok rahatlattı beni her konuda...neyse cok rahatti öncesi ve sonrası cok az bi anestezi uygulandı normal bi ameliyat gibi degildi yani..oğlum da hic aglamadi desem yeridir..bizim sargimiz da 2.gun düştü ve hiç ağrısı yok iyi ki yaptirdik öyle yada böyle...tam iyileşmesi 2 ayi bulurmus..

Canm iki buçuk saat geçti çok şükür birşey yok anndmde geldi baktim yüzünde kizariklik vs bulamadı yikadik emzirdim uyuttum simdi çok şükür Rabbime...

Annem geldi tuba agladinmi gözlerin çok şişmiş davul gibi olmuş dedi. Bende uykusuzum belki ondandir dedim. Ahmed düşüncede panik yaptim biraz ağlar gibi oldum ama Ahmed cabuk susunca bende cabuk toparlandim dedim... Söylemedim Esim beni AC birakti diye...neyse Ahmed uyuyiken banyiyu temizleyim bi daha balkon yikanacak

Canim dün abinin kızı koltukta yüzüstü düştü doktora götürdü k yetişkin biri o şekilde düşse kafası patlardı ama çocukların kafa yapısı daha esnek daha yumuşak onlar böyle durumları daha kolay atlatiyolar durumunu gözlemleyin dedi sende takip edersin.

oh çok şükür annen de gelmiş iyi olmuş tubacım... hadi hasret giderin biraz.. sormuştum ama ahmed düşünce görmedin cnm hangi şehirdesin sen meark ettim

bebişleri hastalanan anneler geçmişler olsun, bu hafta sonu cumartesi oğlum da hastalandı ilk kez oldu korktum... geçen hafta sütüm azaldı baya diye yazmıştım ya dr a gittik oda yavaş yavaş elma suyu ve ev yoğurduna baslayın bi kaç kaşıkla dedi. meyve suyunu önceleri verdim cumarteside taze mayalamıştım yoğurt verdim sonra biraz emdi uyudu. sonra huzursuz uyandı biraz zaman geçti başladı kusmaya hemde baya baya neyse kustu çıkardı giydirdim tekrardn bi daha bi daha sürekli bi kaç dk arayla yoğun kustu 5 kez soydum üst değiştik son kusmalar artık sapsarı safran şeklindeydi bembeyaz kesildi heryeri halsizleşti gözünü açamaz hale geldi emmeyi de reddetti öğürdü hep sonra ishal gibi bi kaka yaptı hemen hazırlanıp hastaneye gittik akşam 5-6 gibi. nöbetçi bi dr vardı genç bi bayan pek tecrübeli gözükmüyodu ama mecburduk ztn gidene kadar yolda kendine geldi çocuk neyse kan idrar kaka tahlili istediler serum bağlayalım sıvı kaybı için dediler bi oda verdiler rahat edelim diye tombişlikten damar bulunamadı uzun süre delik deşik oldu heryeri yavrumun en sonunda ayaktan damar yolu açtılar o ağladı ben ağladım benden daha dayanıklıydı ama oğlum kan alırken hiç ağlamadı aguladı güldü aksine uzun süre idrar yapmadı o yüzden uzun sürdü işimiz 10 buçukta eve geldik temiz çıktı tahliller bi kakayı veremedik yapmadı çünkü hala da yok.. hastanede güldü oynadı hiç bişii yoktu kusarak rahatadı sanırım ama korktuk baya dr inatla mikrop olabilir dedi sinir oldum yoğurdun dokunduğu ortada ne ateş var ne bişi hepsi temiz çıktı ztn. bu gün kendi dr umuza çıktık söyledik oda yediğindendir dedi anne sütüne devam et ozaman dedi. yoğurt verenler siz de böyle bişi oldu mu? erken mi oldu acaba yoğurt iki tatlı kaşığı verdik oysa....

geçmiş olsun cnm ya ne iyiydi bu zamana kdr emzrrken rahattı ben de yavas yavaş tattrma olarak başlıyorum yogurt daha vermedim hemen vermeyi düşünmüyorum sebze meyveden başlyrm.Aklıa geldi de yogurt soguk mu geldi acaba midesinimi üşüttü ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…