Canım tartı farkı o :) iki farklı yerde hep değişik çıkarDun doktor kontrolunde 8 kilo cikti. Boyu da 63. Halbuki 15 gun once de 8 kiloydu hatta boyuna da 65 cm olcmuslerdi. Çekti galiba benim kiz. Ama 15 gun once yani tam 5 aylıkken saglik ocagi ölcmüştü simdi doktordaki sekreter. Herneyse 1. gün elma püresi 2.gun armut puresi 3.gun seftali püresi 4.gun elma ve yogurt 5.gun armut ve yogurt 6.gun şeftali ve yoğurt 7.gun bunlarin yanina sebze çorbası ekliycekmisim. Sebze corbamiz da kabak havuc patates yesil fasulye ve zeytin yagindan oluşuyor. Yani bes buçuk aylikken ufaktan ufaktan ek gidaya başlamış oluyoruzz hadi bismillah
:))) teşekkür ederiz :))
Olsun birşeyi benzedi ya:)
Görümceni salla canım ya...kafaya takınca olan sana oluyor onlar saçmaamasıyla kalıyor... Eşin senin yanındaymış bu güzel.. Sen çekirdek ailenle mutluluğuna bak:)
Hahwh babaanne iyiymiş yaa
Kizlaarrr yogurt mayaliycam ilk defa. Hemde kendi sutumden. Daha once deneyen varmiydi bizden? Kacirdimmi acaba. 80 ml sagdim süt, sicak suya oturttum. Serce parmagimi batırdm pa
rmagimi biraz isirdi :) icine bir bucuk çay kaşığı yoğurt koydum. Koymadan önce azcık sicak sutten alip yoğurdu iliklastirdim. Üç tane mutfak havlusuna sardim mutfaga halinin üstüne koydum. Yaklaşık 5 saat bekleyecek. Amaa cook merak ediyorummm ilk deneyimimmm. Dün kontrole gitmiştim de doktor dedi sutun varsa kendi sütünden mayala diye. Eksigim yada sen yanlisim varmi kizlar?
evet aynen bu sekilde canim.
ama anne sutuyle olacagi icin biraz daha civik olacaktir.
sutunn ilk cikan kismndan ziyade emdikten az sonra sagip yap benc hem daha yagli.
Ohoooo bu nasıl yogurttur bildiginiz anne sütü bu halen. Hic kivamina girmemiski. Kavanozun agzini acmadim ama sallaniyor lik lik. Biraz daha beklesinmi firina falanmi koyayim sicakmi gelmediki acaba
Resmen tıpatıp aynısınız canımya:) ahh ne olurdu benim de bana benzeyen bir bebeğim olaydı
Kizlaarrr yogurt mayaliycam ilk defa. Hemde kendi sutumden. Daha once deneyen varmiydi bizden? Kacirdimmi acaba. 80 ml sagdim süt, sicak suya oturttum. Serce parmagimi batırdm parmagimi biraz isirdi :) icine bir bucuk çay kaşığı yoğurt koydum. Koymadan önce azcık sicak sutten alip yoğurdu iliklastirdim. Üç tane mutfak havlusuna sardim mutfaga halinin üstüne koydum. Yaklaşık 5 saat bekleyecek. Amaa cook merak ediyorummm ilk deneyimimmm. Dün kontrole gitmiştim de doktor dedi sutun varsa kendi sütünden mayala diye. Eksigim yada sen yanlisim varmi kizlar?
Kizlaarrr yogurt mayaliycam ilk defa. Hemde kendi sutumden. Daha once deneyen varmiydi bizden? Kacirdimmi acaba. 80 ml sagdim süt, sicak suya oturttum. Serce parmagimi batırdm parmagimi biraz isirdi :) icine bir bucuk çay kaşığı yoğurt koydum. Koymadan önce azcık sicak sutten alip yoğurdu iliklastirdim. Üç tane mutfak havlusuna sardim mutfaga halinin üstüne koydum. Yaklaşık 5 saat bekleyecek. Amaa cook merak ediyorummm ilk deneyimimmm. Dün kontrole gitmiştim de doktor dedi sutun varsa kendi sütünden mayala diye. Eksigim yada sen yanlisim varmi kizlar?
Ohoooo bu nasıl yogurttur bildiginiz anne sütü bu halen. Hic kivamina girmemiski. Kavanozun agzini acmadim ama sallaniyor lik lik. Biraz daha beklesinmi firina falanmi koyayim sicakmi gelmediki acaba
canım anne sütüyle yaptığın yğurt cıvık oluyor.
ama hala süt kıvamındaysa olmamıştır. fazla sıcakta tutman ekşitebilir, ekşi yoğurt da bebişine dokunur.
zaten yoğurdu günlük yapmamızın nedeni bu ekşimemesi.
canım sıcak mayaladıysan da kesilmiş, olmamıştır.
kat kat sardın bence yaptıktan sonraki sıcaklığını ayarladın.
of ben de bugün tutturamadım yoğurdumu, hergün tam kıvamında yapıyorum bugün olmadı.
neyse yarın tekrar yapıcam..
Bende denedim çook sulu oluyor Ali sevmedi yemedi yoğurt yemiyo zaten
Çorbaları meyve pürelerinide yemiyo anca benim yediklerime saldırıyo ellerini uzatıp ağlıyor arada veriyorum bugün dondurma yiyodum çıldırdı 2 saat agladı vermedim diye bende yiyemedim verdim biraz sustu :)
Ayy utandım beben de size bayıldımmm:) ayça zaten çok tatlı çağan acayip yakışıklı çekeceğin var:)
kizlar bebelerniz kac kilo ve kac numara hangi marka bez kullaniyor??????:44:
canım ona yaptığın pürelerden ve çorbalardan da ye. ben ağzıma attıkça deliriyoo daha çok yemek istiyorr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?