2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

gunaydin canm.
sen bende eklmiydnki:44:
ekli degilsen ekle ..

ek gidayada yavastan gec.
kabak hvuc puresi yap.
bi kac yemek kasigi ver.
yada yogurtla basla.
hemen meyv pures verme..agizlarnn tadni biliyolar yoksa

gunaydin canm.
sen bende eklmiydnki:44:
ekli degilsen ekle ..

ek gidayada yavastan gec.
kabak hvuc puresi yap.
bi kac yemek kasigi ver.
yada yogurtla basla.
hemen meyv pures verme..agizlarnn tadni biliyolar yoksa

Evet pureyle basliyom bi ay once doktorda meyveyi sona birak demisti, zaten bende bu usengeclik varken biraz zor ek gidaya baslariz :) ben ekli degilim canim sen adini soyleyince meraklanip bakmistim ekliyim, profilde bebekle cimlerde fotom var

Aa benim haberim yok ondan iyiymiş:)

:

canım cuma sonmuş kampanya. alışveriş ihtiyacın varsa çık bugün 50 TL harca, yarın da zarfı kullanırsın. money kart olması lazım. 5 TL den 50 TL'ye kadar para hediye çıkıyor. Bize 2 kere 25 çıktı. ilk zarfı kullanırken önümdeki kadına 50 TL çıktı. ama zarfı açtığı için kullandırtmadılar...

Ege de 3 hafta önce 2 kere tam tur döndü şimdi tık yok...
döndüğü taraftan geri dönüyor ama diğer taraftan turlayamıyor.

canım benimki günde 1 kere emiyor, artık çıldırmak üzereyim ben de arttırmaya çalışıyorum, psikolojim bozuldu resmen. bana da eşim dün dedi tamam o halinden memnun kendini germe, boşver olmuyosa olmuyo... ama vicdan yapıyorum ben de mama ek gıda tamam da anne sütüyle azıcık bağışıklık alsın istiyorum. neyse artarsa artar artmazsa da günde 1 kere de olsa emmeye devam etsin ona da razıyım. ikimiz tam zıt durumdayız yani.
Esra'yi ekledikten sonra beni de ekleyebilirsin ordan :))
ben sadece sabah emzirebildiğim için soruna da cevabım yok (
ama sanırım araları açıldı artık, bu aylarda 5 saate kadar açılıyor araları.

Benim oğlanda aralık 1 doğumlu canm ek gıdaya bnde geçmedim daha anne sütü alıy sadece
Belirli bi saat aralığımız doğduğundan beri hiç olmadı olamadı :)) ne zaman isterse o zaman emziriyorum zaten bakışından anlıyorum meme istediğini eli ayağı titriyo resmen çocuğun
Bazende açlığından değil dorf memede uyumak için emmek istiyo
Ama net bi saat istersen saat başı oluyo genelde 2 saati bulurs muhakkak dışarıya çıkmışızdır hava alsın diye
Gündüzleri uyumadığı içinde saat başı emziriyorum genelde. uyursa da yarım saat ben başında sallarken kestiriyo o zamanda 1.5 saat sonra emzirmiş oluyorum yani

slm kızlarr.. ben işteyim.. artık arada çalışıyorum arada rapor kullanıyorum..
o şekilde büyüyor sıpa.. şu an kös kös oturuyorum keşke amirim dese ki kalk git bebeğin var ama nerdeee.. tek tesellim annemle babam bakıyor miniğime..

hasene senin bebeği okudukça kendi sıpamı görüyorum diyebilirim. koskoca 24 saatte 5-6 saat anca uyuyor. sonrada sabah işe geliyorum.. çok şikayetlenmek istemiyorum ama zor ömrü uzun olsun da miniklerin geçer bu günlerde.. dışarıya çıkmayı da sevmiyor.. markete gittik arabasına koyduk kıyamet koptu kucağa aldık susmuyor.. en son emzirme odasına gittik gömleğimi çıkardım gömlekde salladık eşimle( burnumuzdan geldi.hep oyun istiyor..

ha bu arada facede bende baktım birazınıza esrayı gördüm maşşallah iki çocuk annesi demeye bin şahit gerek :))
meltemi de gördümm. ne güzel incecik ya huu :))
öle işte..
ek gıdada sebze püresinden nefert ediyorr.. tükürüyor zorlamadım bende. yayla çorbasını rondodan geçirip verdim bazen yiyor bazen yemiyor.
meyve püresini şapurdatarak yiyor sıpa..
muhalebbiyi de sevdi..
tabi ben bazen vermiyorum ek gıda.. o zaman da kabız oluyor..

mrb.. benim oğlumda aralık 1 doğumlu...
uzmanlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyor ama ben biraz erken ek gıdaya geçmenin gerek olduğunu düşündümm. belki de yanlış düşünüyorum :)
benim oğlum az pütürlü verince yutamıyor yemesini öğretemedim.. komşum nerdeyse 4 aylık başladı maşallah çocuk yutuyor her şeyi. bilemedimm. belki de benim oğluş şımarıyor da öyle yapıyor.. ama öğürünce korkuyorum boğazını tıkayacak diye

ay canım sağol ne zayıflığı onlar kamufle edilmiş fotoğraflar :)) doğumdan sonra 17 kilo verdim ama daha 9 kilo fazlam var (
canım facete görenler ekleyebilir beni.

Melek'imiz hakkaten sülalnin Meleği çok severim Sema'yıda tanıyosundur muhtemelen :)
Melek'inde bir oğlu oldu tombik tosbik :) amcamın kızı..

Canim sende keske hemen pes etmeseydin ben 4 ay olucak uykusunda emziriyorum bazen cok iyi emmiyor kalani sagiyorum, cok emmeyince sut azaliyor mama verince hepten azaliyor ama benim durumumda zor disari cikinca cok zorlaniyorum bi duzelse emmesi adagim var :) esim evdeki mamalari sakliyor ise bile goturdugu oldu onun zorlamasi olmasa coktan birakmistim aslinda.. buyucekler bunlar bi sekilde ama bizimde omrumuzden omur gidicek, eklerim senide

Bende çiğnemeyi öğrensin çabuk adapte olsun diye verirdim aslında bişeyler canım ama benim oğlan çok tombik asla ek gıdaya ihtiyacı yok iyice kilo alır diye başlamadım hiç bişeye korkumdan aslında
Uyuz oldum geçen bi tanıdık diyo ki çocuk şişsin tombiş olsun diye mama mı verdin kız diyo hayır niye öyle bişey yapim dedim
Saçma saçma konuşuyo insanlar
Bu ay sonu sebze olayına başlıcaz artık
Aman ne iyiydi böyle çıkar çıkar emzir
Ek gıdaya erken geçenleri kolaya kaçtı sanıyo kimisi
Asıl ona özel pişir uğraş yedir daha zor bence
Üşenmeye şimdiden başladım valla napcam kara kara düşünüyorum bnm ki hem çok güleryüzlü hem çok huysuz anası gibi ruh hali dalgalı wc ye bile gidemiyorum bırakıp bas bas bağırıyo
Kendime zor yapıp yiyorum bide ona yapcam pffff

Ay senin gibi rahatrahat emzirmeyi cok isterdim kiymetini bil bende 2, 2 bucuk saatte bir uyutarak emziriyorum 2 gundur pureyle basladim ek gidaya bakalim zaten aylik kontrolu geliyir bakalim doktor ne soyliycek

Ay senin gibi rahatrahat emzirmeyi cok isterdim kiymetini bil bende 2, 2 bucuk saatte bir uyutarak emziriyorum 2 gundur pureyle basladim ek gidaya bakalim zaten aylik kontrolu geliyir bakalim doktor ne soyliycek

Aynen canımmm zaten ben burda sizleri okudukça çok üzülüyorum şükrediyorum Allaha hep
Emmeyen çocuk çok zor
Benim ki kakası memedeyken gelince mesela ememiyo ağlıyo kendini sağa sola atıyo karnının ağrısından o zaman bile insan zorlanıyo bırakıyorum emzirmeyi bnde hemen rahat ıkınması için yerine koyuyorum emmeeden soğur emmeyi bırakır diye
Resmen bilinç altıma işlemiş
Öyle ayakta gezerek sallayarak uykusunda emzirmeye çalışanlar helal olsun hepinize valla çok ama çok zor bir iş insan tükeniyo resmen
Biz kolik zamanlarımızı emerek atlattık mesela
O ortalığı yırtarca ağlamasını emmeseydi nasıl atlatırdık nasıl başa çıkabilirdim bilmiyorum
Kolay değil valla
Emsin bütün yavrular kolayca inş

Nasıl sevdimi püreyi snn ki canım neyle başladın sebzeylemş meyvemi

Melek'imiz hakkaten sülalnin Meleği çok severim Sema'yıda tanıyosundur muhtemelen :)
Melek'inde bir oğlu oldu tombik tosbik :) amcamın kızı..

Heheh evet.. Sema yı ismen tanıyorum melek iş arkadaşım. Daha oğlunu bu pazar görebilicez inşallah:) sürekli foto atıyo tam bi tombik maşallah:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Beninde sinavim bu galiba insallah bigun kendisi ister emmeyi hala umudum var birde benim memden sut bir anda cok tazikli geliyordu, emdigi zamanlar cok rahatsiz oluyordu, oksuruo bogulyor gibi oluyordu sanirim o soguttu memeden ve hala sut bir anda cok hizli geliyor uyurken emdigi halde rahatsiz oluyor, sende tadini cikar canim hepimiz icin bol bol emzir :)

Pureyi sevdi gibi ama ne kadar vermeliyim bilmiyorum ben patates havuc verdim bugun yedi, sonlara dogru icine birazda sut sagdim, dun kabakta koymustum onu pek sevmemisti.. tatli meyveler ve muhallebilere gec gecmek istiyorum bebegimde tombis degil herkes zayif biseyler ver diyo cocuga :)

Benim oğlumda öyleydi keleback emmiyordu zorlaya zorlaya bu aylara geldik memeyi görünce çıldırıyodu ayakta pıpşpışla zorla verdim şimdi 6.ayı biticek daha iyi alışmaya başladı çok sık emmiyor ama emiyor..Düzelir inşallah arkadaşımın 1,5 yaşında oğlu var Ali 1 kez emiyo Ali birdaha emene kadar çocuk en az 15 defa emiyor tombalak bişey zaten çokk düşkün.Bazı cocuklarda böyle inatçı.Ali'ye mamada denedim ama onuda yemedi sütümü sağdım onuda yemedi mamadada aynı sıkıntıyı yaşardın muhtemelen..

Ay canım çok uğraşıyorum, gece emzirmeyi denedim, emmediğinde sağdım 10-15cc anca çıkıyor.
Kabul ettim seni bi de bize zayıf diyosun, benim belim seninkinin 2 katı:))) biraz abartı tabii o kadar değilimdir ama ben de sana imrendim doğrusu:))

Aynen gulay mamada denedim bir umut onada burun kivirdi, biberonada ama cok ac kalsa mamayi alir gibi geliyor, ne bilieyim emzirmenin bu kadar zor oldugunu bilmiyordum :) ablamib kizi var 1 bucuk yasinda oda aynen oyleydi ben emziremiyorum bak senin ki kacinciyi emiyor diyordum dayanamadi memeden kesti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…