Ay canım çok uğraşıyorum, gece emzirmeyi denedim, emmediğinde sağdım 10-15cc anca çıkıyor.
Kabul ettim seni bi de bize zayıf diyosun, benim belim seninkinin 2 katı:))) biraz abartı tabii o kadar değilimdir ama ben de sana imrendim doğrusu:))
Sagdikca cogaliyor o sut, sagma makinasi elinin altinda olsun yarim saatte, saat basi gibi surekli sag sutun artsin istiyorsan. cikan sute takilma bebek emince onun 2 kati fazlasini cekiyormus, bende hep zayifdim canim suanda 53 kiloyum sanirim halimden memnunum, daha fazla zayiflamak istemiyorum yaz sonu gibi bebek buyuyunce spora baslicam insallah, sende gayet iyi duruyorsun
canım ben de 52 ile hamile kaldım 78le doğuma gittim. şuan 61deyim. yine 52 ye düşersem rahatlıcam :)) 9 kilo da az değil, 1 beden oynatıyor resmen..
Mira sabirsizlikla cuma dr neler vericek ek gida icin merakla bekliyorum prensesin kac kilo oldu?bizim dr randevumuz haziranda ama ben yinede yavas yavas tadiriyorum meyveleri.alerji testi oldunuzmu ?bize burda kolundan yaptilar sut alerjisi 2 cikti anlamadim ne zamana kadar yemiycegimiz konusunda bise demedi siz hangi testleri yaptirdiniz?Canım benim doktor kontrolüm cuma günü bu sırada tahlilleri toparladım ben de... En son ECP sonucunu aldım normalin 2.5 katı fazla çıktı bakalım doktor ne diyecek...
İnek sütünü benim doktor da büyük ihtimal vermeyecek.. Geçen kontrolde "benden inek sütünü açmamı isteme onu yapamam" demişti.. Kaldı ki korkuma ben de istemem yemeyi... Kitap olayı iyiymiş yaa ben de bugün netten araştırayım dedim biz neocate mama kullanıyoruz onun kullanıldığı tarifler var linki şu şekilde:
http://global.neocate.com/images/uploads/Files/440/Neocate_recipes.pdf
Cuma gününden sonra biz de yavaştan geçeceğiz sanırım ek gıdaya o zaman kapını çalarım canım:)
Bizim mamayı mutlaka yemeklerinin arasında vermemiz lazım.. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz...
Ay benim eşim de aynen tane hesabı yapıyor:) bir keresinde 25 kuruşa almıştık bayağı bir prima migrostan.., migrosta olsa yine kampanya da alsak yaa:)
Canim sende keske hemen pes etmeseydin ben 4 ay olucak uykusunda emziriyorum bazen cok iyi emmiyor kalani sagiyorum, cok emmeyince sut azaliyor mama verince hepten azaliyor ama benim durumumda zor disari cikinca cok zorlaniyorum bi duzelse emmesi adagim var :) esim evdeki mamalari sakliyor ise bile goturdugu oldu onun zorlamasi olmasa coktan birakmistim aslinda.. buyucekler bunlar bi sekilde ama bizimde omrumuzden omur gidicek, eklerim senide
Canım bende uyutarak emziriyorumseni çok iyi anlıyorum ama günde 2-3 def mama da alıyor, iş yerinde sağdıklArımı veriyorum ama azaldı sanki 3-4 saatte bir 90 anca çıkıyor,sence bu saatten sonra normal emmeye başlarlar mı, çok yıprandım huysuzlullarından çocuğa memede bişi oluyor kendini geriye geriye atıyor. Ama artık vicdan yapmıyorum 3 aylıkdan beri uğraşıyorum çok şükür bu zamanlara geldik bundan sonra üzülmeyeceğim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar bana dua edinn şu mevlüd işinden alnımın akıyla çıkayım
Tek başınayım ne kv min ne annemin bi tarafına taktığı yok
Yarın kadın gelcek temizliğe.
Eşimle 2 gündür alışveriş yapıoz hala bitmedi işler eksikler
Kafayı sıyırcam. Demin ağladım çok duygukandım
Ark ım Arasa mevlüd takımı almış. Kurabiyeler yapmış
Gizom papyon almış kıyamam büyük diye terziye vercek yaptırcak
Ark larım bile basıl koşturuyo
Tuğba da teldefondan destek oluyo sağ olsun
Eşim akşamcı. 00:30da gelir. Yalnızım Aras tam bir azman oldu dişlerden
Kafayı sıyırcam. İnş güzel geçer cumartesi
He ayrıca kv mevlüde gelecek olan kendi akrabaları için minibüs tutacakmış
Bakalım nasıl kalkcam altından. Herkes kendini düşünüyolar
Ne kadar benciller(
Ne kadar benciller(
Anil merak etme mevlut isi bi kargasayla biti veriyor sen evini hazirla ikramliklarini tabagini canagini . mevlut gunu bebeginle ilgilen tecrubeli buyukler ve genc kizlar misafirlere hizmeti yapsin o gun moralin bozulsada kimseye bisey caktirma ki nasil bittigini anlamicaksin bile aglayip uzulmene degmez
ya cnm kusuruma bakma lütfenn.. çok sinirlendim kv.
annene de sinirliyim ama kv utanmadan bütün akrabalarını toplayıp minübüsle gelmesi çok ayıp ya..
keşke sadece arkadaşlarınla komşularla falan yapsaydın.. yazık değil mi canına yaa. o kadar kalabalık olmasına hiç gerek yokmuş ki kurukalabalık sadece.. ayyy cnm çok üzüldüm o yüzden sert oldu sanıyorum..
Allah yardımcın olsun Allah annene ve kvne vicdan versin inş cnm..
hayırlı olsun mevlüdünüzde dişlerinizde..
Ağlayıp üzülmeye nasıl değmez
Ark larımın düşündüğünü annem düşünmüoo
Benim üzüntüm mevlüd değil ki. Sonuçta dua bu. Beklentisi yok kimsenin
Allah ne verdiyse. Elimden geldiği. Ama torun torun diye geçinenlerin bı kada umarsız kalmasına kırılıyorım
Ancak sevsinler...
Nesi sert canom yumuşak bile yazmışsın
Evet ben öyle dedim oysa ki
Kendi aramızda dedim kalabalık olmasın dedim ama daha birşey diyemedim günah olması. Diye
Dua sonuçta. Misafir sayısını düşünüyo demesin diye
Bakalım.. İnş memnun ederim herkesi
Ah ah bende seni anliyorum o psikoloji bile insani mahvediyor, bebegim mama kabul ediyor mu ?. Benimki etmiyor gerci esimde emzirmem icin cok zorluyor, calisiyorsan isin daha da zor, ben yine evdeyim, ben cesitli emzirme danismanlarina mailler attim :) bunu daha onceden yasayan bir surude insan buldum cekinmedim hepsine yazdim nerdeyse hepsi 7. 8. Aylarda duzeldi demislerdi bazen cok zorlaninca umudumu kaybediyorum bendeama yinede bekliyorum gun gelip uykuda da emmezse zaten artik caresiz mamaya vs biseye baslariz.. Allah yardimcimiz olsun hepimizin
Mira sabirsizlikla cuma dr neler vericek ek gida icin merakla bekliyorum prensesin kac kilo oldu?bizim dr randevumuz haziranda ama ben yinede yavas yavas tadiriyorum meyveleri.alerji testi oldunuzmu ?bize burda kolundan yaptilar sut alerjisi 2 cikti anlamadim ne zamana kadar yemiycegimiz konusunda bise demedi siz hangi testleri yaptirdiniz?
Ne kadar benciller(
mrb.. benim oğlumda aralık 1 doğumlu...
uzmanlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyor ama ben biraz erken ek gıdaya geçmenin gerek olduğunu düşündümm. belki de yanlış düşünüyorum :)
benim oğlum az pütürlü verince yutamıyor yemesini öğretemedim.. komşum nerdeyse 4 aylık başladı maşallah çocuk yutuyor her şeyi. bilemedimm. belki de benim oğluş şımarıyor da öyle yapıyor.. ama öğürünce korkuyorum boğazını tıkayacak diye
Ne kadar benciller(
Ağlayıp üzülmeye nasıl değmez
Ark larımın düşündüğünü annem düşünmüoo
Benim üzüntüm mevlüd değil ki. Sonuçta dua bu. Beklentisi yok kimsenin
Allah ne verdiyse. Elimden geldiği. Ama torun torun diye geçinenlerin bı kada umarsız kalmasına kırılıyorım
Ancak sevsinler...
Evet pureyle basliyom bi ay once doktorda meyveyi sona birak demisti, zaten bende bu usengeclik varken biraz zor ek gidaya baslariz :) ben ekli degilim canim sen adini soyleyince meraklanip bakmistim ekliyim, profilde bebekle cimlerde fotom var
slm kızlarr.. ben işteyim.. artık arada çalışıyorum arada rapor kullanıyorum..
o şekilde büyüyor sıpa.. şu an kös kös oturuyorum keşke amirim dese ki kalk git bebeğin var ama nerdeee.. tek tesellim annemle babam bakıyor miniğime..
hasene senin bebeği okudukça kendi sıpamı görüyorum diyebilirim. koskoca 24 saatte 5-6 saat anca uyuyor. sonrada sabah işe geliyorum.. çok şikayetlenmek istemiyorum ama zor ömrü uzun olsun da miniklerin geçer bu günlerde.. dışarıya çıkmayı da sevmiyor.. markete gittik arabasına koyduk kıyamet koptu kucağa aldık susmuyor.. en son emzirme odasına gittik gömleğimi çıkardım gömlekde salladık eşimle( burnumuzdan geldi.hep oyun istiyor..
ha bu arada facede bende baktım birazınıza esrayı gördüm maşşallah iki çocuk annesi demeye bin şahit gerek :))
meltemi de gördümm. ne güzel incecik ya huu :))
öle işte..
ek gıdada sebze püresinden nefert ediyorr.. tükürüyor zorlamadım bende. yayla çorbasını rondodan geçirip verdim bazen yiyor bazen yemiyor.
meyve püresini şapurdatarak yiyor sıpa..
muhalebbiyi de sevdi..
tabi ben bazen vermiyorum ek gıda.. o zaman da kabız oluyor..
Ne kadar benciller(
bence erken geçmekle değil çocukla alakalı bir durum pütürlü gıda olayı,
kızım 4 aylıkken ek gıdaya geçtik, 1 yaşında bile çiğnemeden yutuyordu
oğlum 5,5 aylık geçen gün patatesi, kabağı çatalla ezip minik minik verdim çiğneyip yuttu
bir süre pütürsüz ver yiyecekleri yutmayı öğrenince pütürlüye geçersiniz
canım şimdiden Allah kabul etsin, inşallah güzel bir şekilde atlatırsın,
bazı büyükler (hatta birçoğu) malesef torun sevmeye gelince sever işe gelince ortadan kaybolur,
insan kırılıyor tabi ama zamanla alışılıyor duyarsızlıklara, herkesin yerini daha iyi belirliyor böyle olaylar,
yeri geliyor arkadaş aileyi geçiyor, yardımcı olan bütün arkadaşlarından Allah razı olsun
sen sıkma canını herşey hallolur, Allah sağlık sıhhat, iç huzuru versin yeter ki
cigdem sensn dimi canm ekldim seni.
oyyyhhh iltifat ediyosun hayatim..
kara bi kizim iste.
bizimkinde hic akil yok tatsiz tuzsuz sebze puresin sapur supur yiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?