selam arkadaşlar
mama sandalyesi ne marka aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz ben henüz almadım ama marka araştırıyorum. içinizde alanlar varsa nasıl memnunmu paylaşalım bir fikir edinmiş oluruz
canım gittin mi doktora? ne dedi? nasılmış Azracık??? bi de şu tüylerini sordun mu ne dedi??
muhakkak konusulmustur vcanımda her fırsatta gecmısede bakmaya caısıyorum ama sayfalar cok bırıkıyor denk gelmedım ben demekkı
bende
Eki Görüntüle 1127425
bu mama sandalyesını cok beğenıyorum ama bıraz pahalı ıkeanın kınıde düşünmüyor değilim hem fıyatı uygun hemde tasınması kolay
Canım ben de ikeanınkini aldım henüz onda mama yedirmiyorum ama arada bir etrafona baksın diye kısa süreli oturtuyorum hep kucakta olmuyor çünkü:) memnun hayatından şimdilik meltemin de dediği gibi basit ama sağlam kullanan arkadaşlarım oldu onlar da mutlaka onu al gereksiz para verme demişlerdi... Bakalım kullanınca ne olacak...
Evet canım gittim yazdım söylediklerimi fena bulmadı Azrayı kilo alımı az olmuş ama günlük kalorisini arttırmamız lazım dedi ve ek gıdaya geçirttirdi işte... Ama boyu uzamış bayağı ya da bir öncekiler yanlış ölçtü:) 4 cm uzamış görünüyor:) tüyleri sordum göğsündekiler için anne sütünden geçen hormonarla alakalı normal dedi.. Bacaklarındaleri de nerdeyse göremedi:))) yok bunda birşey dedi güldü:))
canım hiç gereksiz paralar verme... bence ikea çok ideal, ama tabii sen bilirsin... geçen 1500 TL'ye mama sandalyesi aldı arkadaşım, dedim manyak mısın??? git bebeğine o parayla dünya dolusu zeka geliştirici oyuncak ve kitap alırsın dedim...
oh oh iyi maşallah... öğünlerini de okudum çok güzel bir ek gıda geçişi, umarım sorunsuz ve rahat başlangıçların olur ve devamı da öyle gelir canım...
canım hiç gereksiz paralar verme... bence ikea çok ideal, ama tabii sen bilirsin... geçen 1500 TL'ye mama sandalyesi aldı arkadaşım, dedim manyak mısın??? git bebeğine o parayla dünya dolusu zeka geliştirici oyuncak ve kitap alırsın dedim..
Ay amin canım inşallah:)) biraz kaplumbağa hızıyla ilerleyeceğiz ama olsun reaksiyon vermesin de hiçbirşeye ben razıyım... Avokadoyu sordum olmayacağını bile bile.. Güldü bu listenin dışında hiç birşey tattırılmayacak dedi:))
haklısınız ya en ıyısı bende gıdeyım ıkeadan alayım ondan arttıracağım paraylada gıdıp baston puset alayım bebek arabasını cıkaramıyorum asansor yok evde hem bebişi hem arabayı tasıyamıyorum. baston puset hafıf olur ıstedım gıbı alıp bebeğimi çıkarım evden dıe dusunuyorum havalar ısındı onlarında değişikliğe ıhtıyacı var
Kızlar bugün allerji doktoruna gittik... Uzuuunbir listemiz var!! Sabır sabır sabır:)
Yapılan testlere de baktı Ig değerlerinin toplamı (IgG+IgM+IgA nın 400 den büyük olması istenen durummuş.. 200 ün altı bayağı kötü oluyormuş.. Bizimki 300 ün biraz üstünde allerjik bünyeli bir bebek ama çok da kötü değil zamanla toparlayacağını gösteriyor bu dedi... Çok da kötü değil içiniz rahat olsun dedi... İnek sütü allerjisi teste göre çıkmamış ama bu onun allerjik olmadığını göstermez dedi... Aşağıda verdiğim listeyi bitirdikten sonra ben keçi peyniri deneyeceğim şayet reaksiyon vermezse süppperrr olacak:) ama şimdilik yok. Listemiz şu şekilde;
1. gün: 90 cc anne sütü + 1 çay kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı
2. Gün: 90 cc anne sütü + 1 tatlı kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı
3. Gün: (yüzüne pekmez sür reaksiyon vermezse)
90 cc anne sütü + 1 tatlı kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı + 1çay kaşığı üzüm pekmezi
4. Gün: 90 cc anne sütünden bebelac ile muhallebi yap
Yukarıdaki kahvaltı öğünüdür!!
kahvaltıya ilaveten
5. Gün: patates haşla 1 tatlı kaşığı ver
6. Gün: kabak haşla 1 tatlı kaşığı ver
7. Gün: patates+ kabak 60 cc ver
8. Gün: patates + kabak + 1çay kaşığı asidi düşük sızma zeytinyağı
9. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
10. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç + 1çay kaşığı pirinç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
11. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç + 1tatlı kaşığı pirinç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
Yukarıdaki çorba öğle yemeği
Öğleden sonrası için;
90 cc anne sütüne hipp sütsüz pirinçli önce 1 çay kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı ile
Elma ver 2 gün
Armut ver 2 gün
Şeftali ver 2 gün
Bu meyveler yukarıdaki muhallebiye de katılabilir
Sebzeye yapılacak ilaveler:
1 sap dereotu 2 gün
1 yeşil fasülye 2 gün
1/8 enginar 2 gün
1 çay kaşığı irmik 2 gün
1 tatlı kaşığı irmik 2 gün
Kuzu etinin suyunu yüzüne sür reaksiyon vermezse 1 tatlı kaşığı kuzu etinin suyu
1 çorba kaşığı kuzu etinin suyu
1/2 parmak boğumundan başlayarak 4 boğumu geçmeyecek şekilde kuzu eti
Canım liste için çoookkkkk sağol bende böyle geçeceğim çok beğendim listeni, ben biraz havuç ve elma suyu vermiştim ama çok az, şimdi bebelac mısırlı çavdarlıyı alır yarın hemen başlarım umarım bebişlerimiz için hayırlısı olur
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ay inşallah canım ya ne demek liste için de.. İnşallah büyür bebişlerimiz sağlıkla... atarlar şu illet hastalıklarını üstlerinden:)) listeyi ben de beğendim ağır ama emin adımlarla ilerletiyor... Benim buzdolabında sağmış olduğum çok fazla sütüm var... Doktor sordu sağılmış anne sütün var mı ya da sağma şansın olur mu diye ben de dolaptakilerden bahsettim tamam olur dedi.. Listemiz o yüzden hep anne sütünden gidiyor...
allahım yine bi sürü olay çıkardı görümcem, artık döndüm eşime dedim ki ''yeter ya boşıcam seni, göndercem yanına...''
bugün ciddi ciddi düşündüm boşanıversem bu salaktan tamamen kurtulurum... onun istediği de bu zaten de neyse...
ağlamaktan bittim ya, çocuğun yanında ağlamamaya çalışıyorum ama tutamıyorum kendimi, o da iyice huzursuzlaştı(
ay cnm ya uzuldum.Ama insallah onun yaninda dememissindir bunu esine..Bide gercekten ege nin yannda aglama ben agladgim zaman mete de bana cok tuhaf bakiyor uzuluyo gibi anliyolar herseyi
yok yok o gerizekalının yanında dermiyim hiç?! az önce abisine yazmış whatsuptan, Meltem senin için doğru karar değildi, kavgalarınızı da hatırlıyorum, umarım sen de unutmuyorsundur falan diye abisini doldurmaya çalışıyor. abisi de yazdı, sana ne ya karım o benim, her zaman herşey güllük gülistanlık olmaz, kavga da ederiz, severiz de saygımızı yitirmedikten sonra, hakaret olmadıktan sonra benim için bir problem yok... seni de hiç ilgilendirdiğini düşünmüyorum.. o benim karım, canım, baş tacım, ya artık Meltem'e karşı saygı duymaya başla ya da gölge etme başka ihsan istemem demiş... ses seda yok... yarın akçaya gidicez. eşim, biraz kafa dinleyelim, gelince konuşucam onunla yüzyüze diyor. ya adam ol ya da benim huzurumu kaçırma, arama sorma dicem dedi...
ya ben istemem tabiiki de kardeş arasına girmeyi, ama bana da yazık ya.. sabır sabır sabır... ne yapıyorsa kendi kendine yapıyor, beni abisinin hayatından çıkarmaya çalıştıkça abisini kendinden soğutuyor, kendini küçük düşürüyor... artık napayım ya... ya ben kendimi yicem ya o... bencilce olacak ama ben mutsuz olacağıma o olsun bana ne...
evet ya Ege çok huzursuzlaştı. eşim Nina'yı gezdirdi geldi, hemen bi duş aldım gevşedim, ben rahatlayınca o da rahatladı ve uyudu... bir daha onun yanında ağlamıcam, güçlü olmaya çalışıcam..
yok yok o gerizekalının yanında dermiyim hiç?! az önce abisine yazmış whatsuptan, Meltem senin için doğru karar değildi, kavgalarınızı da hatırlıyorum, umarım sen de unutmuyorsundur falan diye abisini doldurmaya çalışıyor. abisi de yazdı, sana ne ya karım o benim, her zaman herşey güllük gülistanlık olmaz, kavga da ederiz, severiz de saygımızı yitirmedikten sonra, hakaret olmadıktan sonra benim için bir problem yok... seni de hiç ilgilendirdiğini düşünmüyorum.. o benim karım, canım, baş tacım, ya artık Meltem'e karşı saygı duymaya başla ya da gölge etme başka ihsan istemem demiş... ses seda yok... yarın akçaya gidicez. eşim, biraz kafa dinleyelim, gelince konuşucam onunla yüzyüze diyor. ya adam ol ya da benim huzurumu kaçırma, arama sorma dicem dedi...
ya ben istemem tabiiki de kardeş arasına girmeyi, ama bana da yazık ya.. sabır sabır sabır... ne yapıyorsa kendi kendine yapıyor, beni abisinin hayatından çıkarmaya çalıştıkça abisini kendinden soğutuyor, kendini küçük düşürüyor... artık napayım ya... ya ben kendimi yicem ya o... bencilce olacak ama ben mutsuz olacağıma o olsun bana ne...
evet ya Ege çok huzursuzlaştı. eşim Nina'yı gezdirdi geldi, hemen bi duş aldım gevşedim, ben rahatlayınca o da rahatladı ve uyudu... bir daha onun yanında ağlamıcam, güçlü olmaya çalışıcam..
Canım senin bu görümcen hadi manyak (kusura bakma) ailesi birşey demiyor mu sen niye abinin yuvası ı bozmaya kalkıyorsun diye... Hayret valla..
Ay Meltem gidip agzını burnunu dağıtasım geldi onane ya Beyinsiz ben olsam dayanamazdım Maşallah sabırlısın.
Benim görümcelerimde beni sevmezler 5 tane var totomu yesinler istedikleri kadar afkursunlar.
Ali dogdu 1 tanesi bile aramadı halasının kızı resim çekip gönderiyo kızdım gönderme diye..
İsteyen gelir görür..
Abilerini alsın bir taraflarına soksunlar meraklısıda değilim.
Boşanıcam zaten imkanlarım biraz düzelsin hepsine tek tek mesaj atıcam
Hegece biriniz girin koynuna artık sizin ben hayrını görmedim siz görün diye..
Dertleri nedir anlayamıyorum.Hekes bir hayat mucadelesinin içinde zaten birde gölge etmeseler..
Ağlama ya kimki o salak ağlıyosun sinirden birşey yapamadıgından ağladım muhtemelen.
Alinin yanında ağlasam Ali çok ağlıyor bana bakıp anlıyo dudaklarını büzüp ağlıyor bende o uyunca ağlıyorum bol bol..
Rabbim sınıyor bizleri fena İnşallah feraha kavuştursun..
canim cok tesekkur ederim simdi yazdirdim dolabin uzerine asacagim:)cok az gibi geldi ogunler bu kadarcik mi bir tatli cay kasigi nedir ya ben cocuklari goruyorum kasik kasik corba iciyorlar bizimkiler nie boyle anlamadim:)bende de anne sutu var canim dondurdum ama onu nasil eriticez sicak suyun icinde bekleterek mi?ayrica gunes kremi kullaniyormusnuz canim siz.kac kilo almi nie az gecen ay 800 almamismiydi?Kızlar bugün allerji doktoruna gittik... Uzuuunbir listemiz var!! Sabır sabır sabır:)
Yapılan testlere de baktı Ig değerlerinin toplamı (IgG+IgM+IgA nın 400 den büyük olması istenen durummuş.. 200 ün altı bayağı kötü oluyormuş.. Bizimki 300 ün biraz üstünde allerjik bünyeli bir bebek ama çok da kötü değil zamanla toparlayacağını gösteriyor bu dedi... Çok da kötü değil içiniz rahat olsun dedi... İnek sütü allerjisi teste göre çıkmamış ama bu onun allerjik olmadığını göstermez dedi... Aşağıda verdiğim listeyi bitirdikten sonra ben keçi peyniri deneyeceğim şayet reaksiyon vermezse süppperrr olacak:) ama şimdilik yok. Listemiz şu şekilde;
1. gün: 90 cc anne sütü + 1 çay kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı
2. Gün: 90 cc anne sütü + 1 tatlı kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı
3. Gün: (yüzüne pekmez sür reaksiyon vermezse)
90 cc anne sütü + 1 tatlı kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı + 1çay kaşığı üzüm pekmezi
4. Gün: 90 cc anne sütünden bebelac ile muhallebi yap
Yukarıdaki kahvaltı öğünüdür!!
kahvaltıya ilaveten
5. Gün: patates haşla 1 tatlı kaşığı ver
6. Gün: kabak haşla 1 tatlı kaşığı ver
7. Gün: patates+ kabak 60 cc ver
8. Gün: patates + kabak + 1çay kaşığı asidi düşük sızma zeytinyağı
9. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
10. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç + 1çay kaşığı pirinç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
11. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç + 1tatlı kaşığı pirinç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
Yukarıdaki çorba öğle yemeği
Öğleden sonrası için;
90 cc anne sütüne hipp sütsüz pirinçli önce 1 çay kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı ile
Elma ver 2 gün
Armut ver 2 gün
Şeftali ver 2 gün
Bu meyveler yukarıdaki muhallebiye de katılabilir
Sebzeye yapılacak ilaveler:
1 sap dereotu 2 gün
1 yeşil fasülye 2 gün
1/8 enginar 2 gün
1 çay kaşığı irmik 2 gün
1 tatlı kaşığı irmik 2 gün
Kuzu etinin suyunu yüzüne sür reaksiyon vermezse 1 tatlı kaşığı kuzu etinin suyu
1 çorba kaşığı kuzu etinin suyu
1/2 parmak boğumundan başlayarak 4 boğumu geçmeyecek şekilde kuzu eti
canim cok tesekkur ederim simdi yazdirdim dolabin uzerine asacagim:)cok az gibi geldi ogunler bu kadarcik mi bir tatli cay kasigi nedir ya ben cocuklari goruyorum kasik kasik corba iciyorlar bizimkiler nie boyle anlamadim:)bende de anne sutu var canim dondurdum ama onu nasil eriticez sicak suyun icinde bekleterek mi?ayrica gunes kremi kullaniyormusnuz canim siz.kac kilo almi nie az gecen ay 800 almamismiydi?
canım araya girmiş gibi olmayayım, ama arada emzirmeler de vardır sırf bu değildir.
1 tatlı kaşığı az değil, normal çocukları da öyle başlatıyorlar aslında ki sizinkiler özel çocuklar daha dikkat etmek lazım.
merak etme zamanla hassasiyetleri gittikçe sen de kaşık kaşık verirsin...
sen şimdilik bizimkilere bakma, heleki benim pis boğaza hiç bakma..
bütün gün mutfakta bişeyler yapıyorum, öğünler az daha çeşitlenince yandım artık(
gerçi maşallah diyeyim yemeyen bir çocuk olmasından iyidir.
siz de yavaş yavaş atlatın inşallah şu işi...
yalnız öğünleri ben de beğendim, özellikle kahvaltıları :))
ben de denicem onu, miktarı arttırıp...
ay meltem kendimi kotu hissediyorum suan biraz once uyutmadan bi kac saat once kasik kasik patates kabak havuk azip onlari verdim icine zeytin yagida koymadim 3 corba kasigindan fazla bise olurmu diye telaslandim simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?