canım 1-2 damla zeytinyağı koy, patates ve havuç kabız yapıyor, gerçi kabak da bağırsak açıyor... bişey olmaz o kadardan... alerjik reaksiyon vermedikten sonra sıkıntı yok.. ben Ege'ye öğlen veriyorum sebzeyi, ishali varken kabağı çıkarmıştım, daha da başlamadım. Ege, orta boy havuç, küçük patatesi yiyiyor, hiç fazla mı demiyorum.. bi de üstüne yarım saat sonra falan 150 cc mama götürüyor...
kendini kötü hissetme, illaki vericeksin ki damakları güçlensin ki sonra daha yoğun gıdalara geçilecek... günlük enerji ihtiyaçları da artıyor artık..
maşallah maşallah, nazar değmesin ))
ben de alıcam ya :))
aslinda var televizyonumuz esimin arkadasi hediye etmisti ayakkabiligin oraya koyduk ustu ortulu orda kaldi kurulu degil izlemiyoruz cok esimin ders programi yogun bende cok bakmiyorum bakicagimda pc bakip kapatiyorum .
Teşekkürler canım benimki de 5.5 aylık canım koyabilorsinMaşallah prensese çok tatlı.canım bebişin tam kaç aylık. benim kızım 5.5 aylık oldu yürütece koysammı diye düşünüyordum bende
Saol bebeim.Maşallah duruya, ben de 15 gün kadar önce koydum yürütece ama mert çok fazla durmuyor en fazla 10-15 dakika, sonra kollarını açıp ağlıyor :)
Saol teyzesiii:*Oyy yirim o spiderı ben
Benimkini miniçodan almıştı anneannemiz hediye olarak memnunum 1 yıldır büyük kızıma kullanıyorum. Masası arkaya mekanizmalı takıp çıkıyor. Tepsiside çıkabiliyor. Gzl yanı seviyorum.selam arkadaşlar
mama sandalyesi ne marka aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz ben henüz almadım ama marka araştırıyorum. içinizde alanlar varsa nasıl memnunmu paylaşalım bir fikir edinmiş oluruz
Kuzum benim yaa.Her zaman derim anneliginde mevki mevkii olduğunu.Allah bebeimize şifa sanada sabır versin kuzum.Kızlar bugün allerji doktoruna gittik... Uzuuunbir listemiz var!! Sabır sabır sabır:)
Yapılan testlere de baktı Ig değerlerinin toplamı (IgG+IgM+IgA nın 400 den büyük olması istenen durummuş.. 200 ün altı bayağı kötü oluyormuş.. Bizimki 300 ün biraz üstünde allerjik bünyeli bir bebek ama çok da kötü değil zamanla toparlayacağını gösteriyor bu dedi... Çok da kötü değil içiniz rahat olsun dedi... İnek sütü allerjisi teste göre çıkmamış ama bu onun allerjik olmadığını göstermez dedi... Aşağıda verdiğim listeyi bitirdikten sonra ben keçi peyniri deneyeceğim şayet reaksiyon vermezse süppperrr olacak:) ama şimdilik yok. Listemiz şu şekilde;
1. gün: 90 cc anne sütü + 1 çay kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı
2. Gün: 90 cc anne sütü + 1 tatlı kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı
3. Gün: (yüzüne pekmez sür reaksiyon vermezse)
90 cc anne sütü + 1 tatlı kaşığı bebelac mısırlı çavdarlı + 1çay kaşığı üzüm pekmezi
4. Gün: 90 cc anne sütünden bebelac ile muhallebi yap
Yukarıdaki kahvaltı öğünüdür!!
kahvaltıya ilaveten
5. Gün: patates haşla 1 tatlı kaşığı ver
6. Gün: kabak haşla 1 tatlı kaşığı ver
7. Gün: patates+ kabak 60 cc ver
8. Gün: patates + kabak + 1çay kaşığı asidi düşük sızma zeytinyağı
9. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
10. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç + 1çay kaşığı pirinç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
11. Gün: patates + kabak + 2 cm uzunlukta havuç + 1tatlı kaşığı pirinç ve zeytinyağı ile yapılan çorba
Yukarıdaki çorba öğle yemeği
Öğleden sonrası için;
90 cc anne sütüne hipp sütsüz pirinçli önce 1 çay kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı ile
Elma ver 2 gün
Armut ver 2 gün
Şeftali ver 2 gün
Bu meyveler yukarıdaki muhallebiye de katılabilir
Sebzeye yapılacak ilaveler:
1 sap dereotu 2 gün
1 yeşil fasülye 2 gün
1/8 enginar 2 gün
1 çay kaşığı irmik 2 gün
1 tatlı kaşığı irmik 2 gün
Kuzu etinin suyunu yüzüne sür reaksiyon vermezse 1 tatlı kaşığı kuzu etinin suyu
1 çorba kaşığı kuzu etinin suyu
1/2 parmak boğumundan başlayarak 4 boğumu geçmeyecek şekilde kuzu eti
AnılımmAllammmm bugümleri göreceğğğğmiydik
Hey gidi günler çokduygulandım
Ultrason gotoları dğn gibi gözümün önünde teyy teyy
Maşallah Duru yaaa. Yerimmm onun şaşpik bakışı
selam aralık anneleri :)
bende ocak annesiyim sizlere bi sorum olucak
4.ayda sağlık ocağının verdiği demir damlasını kullanıyonuzmu????
benim kızım yeni 4 aylık 3 gündür bu damlayı kullanıyom yan etki yaptı kusması arttı kakası kırmızı oldu vede çok huzursuz oldu
bunlar yan etki olabilirmi? sizler neler yaptınız cvplarınızı bekliyom kızlar...
canim cok tesekkur ederim simdi yazdirdim dolabin uzerine asacagim:)cok az gibi geldi ogunler bu kadarcik mi bir tatli cay kasigi nedir ya ben cocuklari goruyorum kasik kasik corba iciyorlar bizimkiler nie boyle anlamadim:)bende de anne sutu var canim dondurdum ama onu nasil eriticez sicak suyun icinde bekleterek mi?ayrica gunes kremi kullaniyormusnuz canim siz.kac kilo almi nie az gecen ay 800 almamismiydi?
Saol teyzesiii:*
Benimkini miniçodan almıştı anneannemiz hediye olarak memnunum 1 yıldır büyük kızıma kullanıyorum. Masası arkaya mekanizmalı takıp çıkıyor. Tepsiside çıkabiliyor. Gzl yanı seviyorum.
Kuzum benim yaa.Her zaman derim anneliginde mevki mevkii olduğunu.Allah bebeimize şifa sanada sabır versin kuzum.
Umarım zamanla hersey düzelir��
Ben mama değil de yoğurt ve sebze çorbası vermeyi düşünüyorum.. Yoğurt veriyorum bir haftadır alıştırmak için..benim müdür mazeret vermedi.başka öğretmen arkadaşlar varmış.raporlu.onların sınıfına giricem muhtemelen..oğlumda mecburen mamaya başlıcak şimdi.kaşık mamasına başlayalım diye duşundum sen ne yapıcaksın ? bir de benimki sadece emerek uyuyo şimdi nasıl uyuyacak bakalım..
aynen cnm ama ben evde yanlız bırakmak ıstemıyorum 1 sn bıle olsa cesaret edemıyorum once arabayı ındır sonra miray duru yu yapamıyorum yani kanguruda cok ıyı benımde aklıma gelıyorda baston pusette karar kıldım bı hava alsak yeter yanibence de en mantıklı şey :)) ben hergün bi çıkıp turluyorum ama aynen ben de bıktım arabasından... Egeyi yatağına koyuyorum, önce arabayı indiriyorum sonra Ege'yi... artık bıktım arabadan valla koyuyorum kangurusuna öyle dolanıyorum az nefes alıyorum eve geliyorum...
aynen cnm ama ben evde yanlız bırakmak ıstemıyorum 1 sn bıle olsa cesaret edemıyorum once arabayı ındır sonra miray duru yu yapamıyorum yani kanguruda cok ıyı benımde aklıma gelıyorda baston pusette karar kıldım bı hava alsak yeter yani
Ben kullanmıyorum canım ama hergün 1 çay kaşığı pekmez veriyorum. Damla ve ilaç seven biri değilim doğallık tan yanayım ben
saol esra hepmize gecmis olsunkizlar cok gecmis olsun.
ben antepteyim hissetmdik o yuzden.
sizlere gecmis lsun allah korusun mlletimizi ulkemizi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?