2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Mrb bebegim 5 aylik sunnet yapmak istiyorum dogrumu sizce erken olunca cabuk iyilesiyormus sizce ?........

bence yaptır bende salı gunu yaptırdım yakarak yaptılar ilk gün biraz ağrısı oldu ağrı kesici verdik.suya otutturuyoz 2 gündür de dr söyledi.simdi iyi çok rahat farkında değil en azından.biinçlendikçe zorlaşacaktır. keşke daha önce yaptırsaydım sürekli döndüğü için korktum başta .şimdi cok iyiyz .

bugün eline kayısı verdim bütün olarak gözetimim altında şappur şupur kemire kemire yedik

abimizi yolarken. çok seviyor abisini görünce çıldırıyor

Son düzenleme:

anılcım hepimizde aynı dert (
pilatese vakit yok biliyorum
ama ben Ege'yle beraber spor yapıyorum.
hem beraber vakit geçiriyoruz, hem ben forma giriyorum, hem de ayrılarım yavaşlıyor.
bu linki daha önceden paylaşmıştım.
bi göz at, aras paşayla deneyin, çok eğlenirsiniz.

http://www.uzmantv.com/etiket/anne-bebek-egzersiz

selam kizlar bugun dr gittik 67 cm olmusuz 1 aydada 550 gr almisiz koca 1 ayda her saat basi kalkan anneyim okadarcik aldirabilmisim burdaki drlar muz verilebilecegini soyledi sebze meyveler tuvaletini etkilemez dedi:)ne kadar dogru bilmiyorum !turkiyedeki dr gidene kadar azcik daha kilo aliriz insallah.

aman maşallah iştahlı kuzucuklara
hepsi ege ve mert gibi iştahlı olsun inşallah
benimki de buzluktan çıkan sütleri içmiyo sukunet.. sen yoğurt yapmayı denedin mi onlardan bi denemek istiyorum

Henuz denemedim canım mert yoğurdu sevmedi çünkü. Benim de aklımda bi ara denemeyi düşünüyorum ben de. Yoksa ziyan olucak onca süt.
Ayça (myrules) yapıyordu anne sütünden yoğurt ama buzluktan mı çıkarıyor taze sağıp mı yapıyor bilmiyorum.

oo maşallah çok iyi
zaten bu ay ortalama 500 gr alması gerekiyormuş...
canım ben 5. ayda muz verdim, ama ishalken, ishal geçince kestim.
dr.umuz, muzu 6. ayda veriyorum ama ishal olduğu için verelim dedi, muz kabız yapıyor, haberin olsun...
ishal maması, prebiyotik kullandığımızda geçmedi ishalimiz, sonra dr muz önerince verdim, 2 günde ishali kabızlaştırdı.
ben yediklerinin kakayı etkileyeceğine inanıyorum, neden öyle bişey söyledi anlamadım.
biz koca insanlar da bile yediklerimiz bağırsaklarımızı hemen etkiliyor.
ama muza 6. ay demişti bizim doktorumuz.
ben 6. ay sonuna doğru başlayacağım muza..

aman maşallah iştahlı kuzucuklara
hepsi ege ve mert gibi iştahlı olsun inşallah
benimki de buzluktan çıkan sütleri içmiyo sukunet.. sen yoğurt yapmayı denedin mi onlardan bi denemek istiyorum

n

evet canım tüm bebeklere örnek :)) umarım hepsi böyle olur... ama korkmamak da lazım bence, mert de ege de herşeyi yedi, ikimiz de korkak gitmedik...
off şu dolaptan çıkan şeyler beni de sinir ediyor, ege yemiyor.
bu kadar iştahlı çocuk ama soğuk şeylerden hoşlanmıyor.
yoğurdu oda sıcaklığında tutuyorum ben, sonra sıcak su ekleyip 3-4 kaşık veriyorum..
meyvelerini bile rendeledikten sonra sıcak suyla ılıtıyorum, öyle yiyiyor ama diğer türlü mümkünatı yok (
canım buzluktan çıkardığın sütü ısıtmıyor musun?
bana hiç dolaba süt koymak nasip olmadı ama kardeşiminkileri ısıtıyorduk benmari usulü..

Yogurt yapamdm bi turlu.kendumize cok guzel yapamyrm metennkini yapamdm ilk firnda denedim olmynca sarip sarmlyrk denedim hicbiri olmadi (

Yogurt yapamdm bi turlu.kendumize cok guzel yapamyrm metennkini yapamdm ilk firnda denedim olmynca sarip sarmlyrk denedim hicbiri olmadi (

elifcim, ben de bize yaptığım yoğurdu çok güzel tutturuyorum hiç sekmez, ama toprak çömlekte yapıyorum. ben de ege'nin yoğurdunu tutturamıyorum hiç, daha vıcık oluyor. cam kavanozda ayarlayamıyorum diye düşündüm. dün ufak toprak kaseler var ya onlarda yaptım, çok güzel tuttu.. camda ayarlanmıyor bence ısıları. bi de öyle dene.

Olabilir denemk lazim kac ssat tutuyosun peki

Kızlar bebekle tatile gidecekler için öneriler

1- Öncelikle yanınıza almanız gerekenler için bir liste yapın, böylece unutma riskini ortadan kaldırırsınız. Bebeğiniz ve kendiniz için hayatınızı kolaylaştıracak her malzeme (puset, ıslak mendil, alt açma minderi, bebek bezi, plastik ya da tek kullanımlık önlük, kaşık, plastik tabak, bardak, kitap, yeni oyuncaklar mutlaka yanınızda bulunsun.

2- Özellikle uzun yola gidecekseniz yanınızda bebeğiniz için bol miktarda sıvı olsun. Su, meyvesuyu, ayran gibi içecekleri çantanıza ekleyin.

3- Tatile gitmeden önce gideceğiniz yer ve süre ile ilgili bilgileri doktorunuza bilgi vererek, bebeğinizin aşı ve takip durumu için takvim belirleyin. Ayrıca tatil için seçeceğiniz yere yakın bir hastane olmasına da özen gösterin. Eğer tatil köyü, otel tercih ediyorsanız, otelin doktoru olup olmadığını öğrenin.

4- Doktorunuzun önerisi ile her zaman kullandığınız ateş düşürücü şurup, fitil, burun damlası gibi ilaçları, termometre, yara bandı, pişik kremi, diş çıkarıyorsa diş jeli, antiseptik jeller ve kremler, antibakteriyel jeller, suya gerek olmadan kullanılan el temizleyicileri, tırnak makası, törpü, güneş kremi ve sivrisinek kovucu kremler ve tabletleri yanınızda bulundurun.

5- İçme sularına çok dikkat edin, yanınızda kapalı su bulundurun. Bebeğinize mama hazırlarken de bu kapalı suyu kullanın.

6- Bebeğinizin gıdalarını bekletmeyin, bekleyen gıdaları yedirmeyin. Süt ve süt ürünlerine; özellikle dondurmaya çok dikkat edin.

7- Bebekler ve küçük çocuklar araba yolculuğunda çok çabuk sıkılırlar bu nedenle yanınızda bol bol oyuncak bulunsun. Hatta daha önce görmediği yeni oyuncaklar almanız daha da ilgisini çekecektir.

8- Sık sık mola vermeniz gerekecektir, bu yüzden yola çıkacağınız saati ve yol için ayırdığınız zamanı buna göre programlayın.

9- Yolculuk boyunca güneşten korunması için pencerelerinize güneşlik takın. Arabanızın havasını taze tutmaya çalışın. Klima kullanırken direkt soğuk havaya maruz kalmayın.

10- Uçakla yolculuk yapacaksanız basınçtan olumsuz etkilenmemesi için bebeğinizin yeteri kadar su içtiğinden emin olun, uçağın kalkış ve inişinde çiğnemesi için bir şeyler verin veya mümkünse emzirin.

Dün keçi sütünden yoğurt mayaladım bende ilk kez
Hep inek sütünden yapıyordum
Bugün yedirdim ama cıvık olmuştu biraz
Süzdüm minik bi kase güzel yoğurt çıktı
Yedi onu maşallah

kızlar maşallah hızınıza yetişemiyorum belki sorulmuştur bilmiyorum çalıştığım için zamanım olmuyor geçmişi okumaya benim oğlum uzun süredir sert basıyor ve uzun süre ayakta durabiliyor koltuk altından tuttuuğumuzda ben de yürüteçe koymayı düşünüyorum ama bi tanıdık erkek çocuklara önerilmiyor dedi sonra dr a sordum oda 15 dk fln koyabilirsin dedi 15 dk koymak için mi alacağım yani öyleyse hiç almam dedim ben de var mı bi bilginiz kullanan yada yürüteç tavsiyesi olan?
B u arada ek gıdaya geçicez ama bizimki anne sütü dışındakileri pek istemiyor gözüm korktu, meyve suyu yoğurt denedik ama nafile meyve suyunu kaşıkla mı biberonla mı veriyorsunuz? ben kaşıkla verdik döke saça bi hal oldu elma suyu lekesi de çıkmıyor ztn mama verdik kustu iyice korktum sütüm bi kesilse naparım diye tavsiyelerinizi bekliyorum canlar...

bizim tatol agustosta didimde bir oteldr.Ama bazen gozum lokuyo nasil gidecz otelde ne yyeck fln diye.Ama o zmn epyce buyumus olcklar hetseyden yer diye rahtltyrm kendimi. Saol onerilet icin

Çok sağol canım öyle ya da böyle olacak yine bazılarını heralde off öyle de çok ağlıyor ki

Maşallah kardeşlere sünnetiniz de hayırlı olsun:)

Ay alıntılamadan yazdım ama.. Canım kilo alımı kötü değilmiş 500 g alsa yeterdi en az... Maşallah onu tutturmuş... Ancak muz olayı biraz sakat yaa.. Yine sen bilirsin ama ilk başlanacak meyve değil bence muz hele ki bizimkilere....

Evet cnm bınu görüp izlemiştim ama Arasla yapamıyorum hele indir kaldır imkansız
Çok ağır geliooo(
Daha çok ağrıo kollarım. Bana göre değil(
Ben formu korumak için hiiç çabalamıorım giderek zayıflıuorum yorgunluktan yemek yiyememekten

bana da ağır geliyo da diğer hareketleri iyi...
yere yatırdığın falan çok keyifli oluyor...
benim daha 9 kilo fazlam var ama günde 1 kere de olsa emziriyorum diye diyet yapmıyorum, yine de kaliteli beslenmeye uğraşıyorum..

canım naptın yoğurt işini??? nasıl yaptın ve yedi mi??
canım dün mamayla yapmıştım ya onu yedi bi kaç kaşık.bugün günlük sütle mayaladım tutturamadım yaaa süt olarak buldum tekrar mayalasam akşam olucaktı bugün veremedim yani .bundan sonra farklı ısılarda sütlerle bi kaç kaba mayalcm öğrenene kdr ama dün akşam çok huzursuzdu yaa ağladı durdu yoğurt dokunmuş da olabilir :44: bugün kuzu gibiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…