evet tavsiyeler için tşkler kızlar tadımlık gidiyoruz biz
yine de emmeyip delirtiyo beni
offf bacak kadar boylarıyla yönetiyolar valla
sukunet sağol canım amin..
off kelebek ya bugün delirtti yine beni
saatlerce emmedi hele dışardaysak daha da inadı tutuyor ben kaç kez bişeyler atıyorum ağzıma o istemiyor memeyi görünce bas bas bağırdı yine bugün hamilemiyim neyim niye almıyor anlamıyorum test alcam :26:
bu akşam eşime mama alcam yoruldum artık dedim olmaz dedi
kıyamıyorum artık saatlerce emmeyince!!! belki de sütün tadı değişti diyorum hayır şimdiye kadar nasıl yaptıysak öyle devam ne gerek varmış mamaya
yanına alcakları kızlar hatırlatmış ben tatil kısmına değinmeden geçemedim
süperrr bir hediyenereye gidiyosunuz canım
denizz kum güneşş oyyyy çok özledim tatil yapmayı ama bu yaz yine belirsiz..
miraaa maşallah azraya yerim akıllı bıdıkımı
meltem çok güzel gidiyosunuz canım sana da bravo valla iyi yetişiyosun
tatil nasıl gidiyo buarada? denize giriyomusunuz ege de tanıştımı denizle?
hee bişey dicem canım sen de muhakkak bilirsin de sabahları kahvaltılarının bulamaç halinde verilmesinin pek doğru olmadığını biliyorum, ayrı ayrı öneriliyor
sağol denizcim
valla babası için pek zor olmadı o minik kolu çıkarmakay duysa çok kızar çok üzüldü o da kıyamam
valla ayağında salarken ellerini tutmak istemiş o da elini kolunu kaçırmış sonra bitmeyen bi ağlama maalesef... yazmıştım burda da allah korusun da öyle bişey olursa hiç cocuk acilde vakit kaybetmemek gerekiyormuş doğru ortopediye... dr tuttuğu gibi bıraktı hemen takıverdi :26:
o ana kadar çok ağladı kuzucum ben de ama rabbim beterinden korusun geçti gitti..
dün abimler vardı da annemlerdeydik dayısı oynatıyo falan coştular biraz
heyyt dikkatli ol kolu yeni takıldı diyiverdim
çok mu sıcakmışş diyoo
bak sen haylaz arala
yaz geldi artık işin yoksa indir giydir yıka deniz
taş diyip diyip avizeyi göstermişse bikaç kere olabilir deniz
şaşırtıyo valla bu minikler
artık her yeni gün bişeylerini görecesyerim o akıllı minnoşları yaa :
canım güneş kremi unutma sakın, bioderma al. ciltte tabaka olarak kalıyormuş bebek kremleri öyle olmalıymış, cilt emmemeli.
ince yazlık şapkalara geç, ama yine de ne olur ne olmaz yazlık kulakları kapatan bere koy yanına.
ben bere almadığıma pişman oldum arada rüzgar çıkıyor çünkü, çarpar diye korkuyorum buradan aldım artık.
iyi tatiller canım, herhalde en güzel en anlamlı evlilik yıldönümün olacak :))
gunes kremini dr sorucam canim alerjimizden dolayi hepsini kullanamiyoruz ama biodermayi sorarim onerirse alirim. evet bu yil kizim ben ve esim cok guzel olur insallah tesekkurederim meltemcim.
ogrenirsem yazarim canim yada sen burdan okurmusun canim ben yazana kadar ooo :)
evet saolsun canim cok dusuncelinir gerci sevgiliyken daha dusunceliydi :)valizim baya kabarik olacak sanirim hepsini alim.
eminim suan bizim evden temizdir sekerim :)carsaf alirim ama inan temizlik yapmak falan istemiyorum artik yoruldum yemek temizlik 8 aydir evin icinde nasil olursa olsun yatarim:)
ay simdi hepsini okuyup koydum sanki yarin gidiyorum daha 2 hafta var :)
yanına alcakları kızlar hatırlatmış ben tatil kısmına değinmeden geçemedim
süperrr bir hediyenereye gidiyosunuz canım
denizz kum güneşş oyyyy çok özledim tatil yapmayı ama bu yaz yine belirsiz..
adem ile havva otel canim ilk defa belek tarafina gidicem guzelmis begenirsem ayrintilari yazarim otel benim icin yemek konusunda problem olucak ama kizima hergun ozel corba yapcaklar onun icin sevdim:)
Allahımmm harikaaaa bi otel yaaaa
bende tatile gitmek istiyorummmmmmmm:84:
sen diyetlimisin canım neden yiyemşyorsun
ama muhakkak kendıne uygun bıseyler bulursun mrk etme
iyi eglenceler
Kızlar kapıya iki kadın geldi birşeyler anlattı dinlemedim
Aşı yapacaklarmış
Ekstra bir durummuş
Sağlık bakanlığından geliyorlarmı54 aylığa kdr olan çocuklara
Yaptırmadım nedir ne değildir size geldi mi böyle birileri?????
Aşı yapacaklarmış
Ekstra bir durummuş
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152499402156563&set=vb.34200781562&type=3&theater
kızlar Zahide Yetiş'in programında DR. Hayri Gözlükgiller diye bi hıyar tarifler verip duruyor.
muhallebilerde şeker, süt, pişmemiş irmik,
çorbalarda tuz falan var...
ve insanlar bu tarifleri yapıyor... Yanlış anlamayın ama bebeğini annane veya babaanneye bırakanlar dikkat etsin... biçok kişi dr. tv'de söyledi, zahide'nin programında söyledi, obez yapmıyomuş bu mama, çok zeki yapıyomuş falan diye aldanıp yapabiliyor. gözümüz açık olsun kızlar.
benim eşimin babaannesi geçen gözümün önünde çocuğun emziğini aldı bala batırdı, kızdım ben de... ee emziği almıyo böyle alır biz hep böyle yapardık dedi... dedim bal kesinlikle yasak, hem ben emziği sadece uykuya geçerken veriyorum o yüzden almıyor dedim. bozuldu triplendi bana, ama kimse kusura bakmasın, gözümün nuru gibi büyütüyorum çocuğumu hiç kimsenin kocakarı yöntemlerini yapamam...
sizinle de paylaştım ki çocuğa başka biri bakıyorsa uyanık olalım, annelerimizi, KVlerimizi bilgilendirelim..
Aşı yapacaklarmış
Ekstra bir durummuş
Canım ya şnanamıyorum
Bu nasılbir vurdumduymazlık
Hiç ihmale gelir mi
Aptal mı bunlar
Dava etmek lazım böyleleri akıllamöazlar
Başkalarına da zarar verirker akılları başlarına gelmeyince
İnanamıyorum çok sinirlendim!!!!!
Muhakkak haber et peşini bırakma sor sıruştur bakanlığa
Bi zararı olur mu olmaz mı. Bu ne yaa!!
Kusura bakma seni sakinleştirmem gerekirken iyice gerdim belki ama çok gıcık oldumm
maşallah egeye, ben karıştırmıyorum kahvaltılıkları tek tek veriyorum tadını alsın diye, bir ondan bir ötekinden çok mutlu oluyor
böyle bir bulamaç 4 yıl kadar önce kızıma yapmıştım tadına bakmamla çöpe dökmem bir oldu, ondan sonra benim için bulamaç sayfası kapandı
canım senin kuzun aralık sonu doğmuştu sanırım, daha yeni 5 aylık olmuştur, sütün varsa hiç acele etme ek gıda için
sizin yediklerinize ilgisi varsa az az tattırabilirsin, o da başlangıçta 1-2 çay kaşığını geçmesin
bizim ek gıdaya geçişimiz şöyle oldu
oğlum 5,5 aylıktı kucağımda oturuyordu ben de bir taraftan kahvaltı yapıyordum, tam çatalı ağzıma götürecekken elimi tutup ağzına doğru çekti işte o gün ek gıdaya başladık, zaten epeyden beri biz yemek yerken bize bakıp ağlıyordu
ben tam haşlıyorum cıvık pek sağlıklı gelmiyor bana, cici bebe vermiyorum bence gereksiz bir gıda
hele ki süt 1 yaşına kadar kesinlikle vermeyi düşünmüyorum demir eksikliği yapıyor
tarhana bebekler için çok faydalı bir gıda, sevmesi çok güzel
gitmiş hiçbir şey kalmamışmaşallah sana
benim oğlanda sehpanın köşesini ısırıyor
Aferin azraya
o da tırtıl gibi mi gidiyor
mert tırtıl gibi sürüne sürüne kıvrıla kıvrıla gidiyorkafasını gömüyor, popo yukarda bacakları vücudu ileri atıyor kolları kurtarmaya çalışıyor debelenip duruyor, başarırsa pek mutlu, başaramazsa da olduğu yere yatıp çığlık atıyor
uzun zaman oldu vücudunu kaldıramadı hala tırtıl modunda
Ben 1 aya yakındır yürütece koyuyorum, çevremde hep koydular erkek bebek anneleri,
kızımı da koymuştum bir sorun yaşamadım, oğlum da yatmıyor uyumuyor akşama kadar hep kucakta dolaşmak istiyordu,
6 aya kadar beklemeyi düşünmeme rağmen 5 aylık civarı koydum
ek gıda olarak
sabah tuzsuz peynir, zeytin, yumurta sarısı, minicik ekmek parçalarına sürülmüş az tereyağı, 1 çay kaşığı kadar pekmez, 60 ml anne sütüyle hazırlanmış bebelac mısırlı çavdarlı mama (her lokmadan sonra bir çay kaşığı ılık su veriyorum), bazen domates suyu
bazen çorbayı öğlen meyveyi akşam veriyorum bazen de tam tersi
çorba olarak, patates, havuç, kabak, pirinç, zeytinyağı karışımını ve tarhana çorbasını sevdi
meyve de, elma, armut, kayısı, karpuz verdim şimdiye kadar
yoğurt 2 haftadır denememe rağmen sevmedi, belki meyveli falan versem yer ama yoğurdu yoğurt gibi sade yemeye alışsın istiyorum
bunun dışında arada biz tatlı yerken hani bana der gibi dudağını büktüğü durumlarda ona da hero baby sütlü pirinçli yapıyorum severek yiyor
maşallah kuzuya
ilgi manyağı ettik canım biz çocukları, bu kadar ilgiye napacaklarını şaşırıyorlar
bu çocuklar hep mi böyle bize piyangodan mı çıktı bunlar
ben de benim pamuğa çorap giydiremiyorum offf anne çok sıcakladım diyip atıyor çorabı ayaklar buz gibi oluyor tabi
yerim ben onun taş arayan gözlerini
benim pamuk kızım da öyleydi, "bi daha yapma tamam mı" diyordum başını sallıyordu 6 aylıkken
mama nerde diyordum biberonuna bakıyordu, ver, al gibi komutları anlıyordu,
5 aylıkken abla dedi
mertte en çok boğazını biliyoroğlum gel mama ye diyorum yürüteciyle koşup yanıma geliyor
bugün elimde mama tabağını gördü heyecanlandı, bir çığlık attı
verdim tabağı bana baktı, tabağa baktı içi boş dudağını büküp tabağı attı yere
elini ver, otur, kalk, gel gibi kelimeleri anlıyor, ama henüz anlamlı bir kelime yok
ama böyle giderse ilk olarak "yemek ver" diyecek herhalde
çılgın
maşallah kuzuya, inşallah seni üzmeden yer bütün yemeklerini, mamalarını
dondurucudan çıkan sütü sevmesi çok iyi benim oğlan sevmedi boşa gitti onca sütüm
kız başka ağlıycak şey bulamadın mı
canım sana ne dediler tam olarak??
ben iyice kıllandım şimdi, belki de sadece medipolde değil tüm aşılarda soğuk zincir bozuldu...
sen de bi detaylı yaz canım sana söyleneni.
annem emekli oldu ama şimdi arayacak İzmir Tepecik Hastahanesindeki arkadaşlarını onlar biliyordur dedi.
eğer tüm aşılarda sorun varsa öğrenirim ben dedi, biz de tekrarlatırız hemen zaman kaybetmeden dedi.
sen de bilgi ver de ona göre konuşsun annem.
bu gelenler sizin ASM'nin kadrosu muydu?
çünkü benim ASM ayda 1 eve gelip ziyaret ediyor bizi.
sen ASM'de mi yaptırdın aşılarını?
Kız Meltem du sakin:) bu olayın bizimkiyle alakası yok.. Sizi aşılarda da sıkıntı yok sağlık ocağınızı arayıp sorabilirsin ama biz
M olay medipole özel... Bakanlıktan bunlara gönderilen aşıların soğuk zinciri kırılmış.. Heryerde öyle değil yani...
Kızlar çok sinirliyim çok.... Dün Meltem sağolsun onun önerdiği bir facebook grubuna üye oldum orada bakınırken bir de ne göreyim... Ocak ve şubat ayında Medipolde yapılan aşılardaki soğuk zincir kırıldığı için aşıların etkisiz olduğu ve tekrar yaptırılması gerekmekteymiş... Bu konuyla ilgili aslında aileleer aranmış ama beni arayan olmadıben de hemen hastaneyi aradım bilgilerimi aldılar geri dönüş yapacaklarmış... Gizemin de medipolde olduğunu biliyorum ama onun dışında olanlar da varsa bilgilensin istedim... Bundan sonra sağlık ocağında yaptıracağım ve güya vurulmuş olduğu aşıları sanırım tekrar olacak... Çocuğuma ne idüğü belirsiz virüsleri verdiklerine mi yanayım aşı takvimimizin alt üst olmasına mı yoksa çocuğumun gözyaşlarına mı
amaann ne bilim anıl da şimdi kapıya gelenleri yazınca pimpiriklendim.. canım bi tek medipole özgü olduğunun da bi garantisi yok bence, bakanlıktan çıkan o seride sorun olabilir, ondan gerginleştim(
peki o donem yapılması gereken asıların 6. aydan sonra bebeğe yapılacak olması bı ıse yarayacak mı
nasıl olcak bu iş yaaa
iyice batıyoruz vallaa tr olarak bu nasıl bir ihmalkarlıkk
ben hep sağlık ocağına goturuyorum aşıya onlarda sırkulasyon cok fazla olduğu ıcın hep taze ası oluyor ellerınde canım
Kızlar gittim ASM ye hemşiremizle görültüm
Evet öyle birşey var. Yaptırdaydınız diyo öanyak mı ne yaaa
Dedim öyle kapıya gelen kişiye aşı yaptıran cahildir. Benim gibi yaptırmayan değil dedim
Kaç aylık oldu dedi 6aylık dedim yarın gelcez zaten dedim
Tamam yarın yapcaz zaten o aşısını iyi ki yaptırmamışsın o zaman dedi
İyice sapıttılar ya
Nasıl bi sistem bu nasıl bi düzensizlik
kızlar merhaba,
bizde aşımızı medipolde olmuştuk.Biraz önce doktorum aradı.Onlara sağlık bakanlığından yeni bir yazı gelmiş.O tarihlerde medipole gönderilen aşıların buzları kırık gelmiş.O yüzden aşının etkisi olmayabilrmiş.Ama oladabilirmiş. Her ihtimale karşı karma ve zatürre aşısını tekrar yapacaklarmış. 2. defa yapmalarının bir sakıncası yokmuş.Hiç yapmazlarsa sorun olurmuş.Biz haftaya 6 aylık aşılarını olacaz.6 aylık aşısından 2 ay sonra gelin yapalım dedi.Korkulacak bişi olmadığını üstüne basarak belirtti.Benim içim biraz rahatladı. Ama allahtan kış vakti zatürre falan olmadı.Allah korusun.
Kızlar çok sinirliyim çok.... Dün Meltem sağolsun onun önerdiği bir facebook grubuna üye oldum orada bakınırken bir de ne göreyim... Ocak ve şubat ayında Medipolde yapılan aşılardaki soğuk zincir kırıldığı için aşıların etkisiz olduğu ve tekrar yaptırılması gerekmekteymiş... Bu konuyla ilgili aslında aileleer aranmış ama beni arayan olmadıben de hemen hastaneyi aradım bilgilerimi aldılar geri dönüş yapacaklarmış... Gizemin de medipolde olduğunu biliyorum ama onun dışında olanlar da varsa bilgilensin istedim... Bundan sonra sağlık ocağında yaptıracağım ve güya vurulmuş olduğu aşıları sanırım tekrar olacak... Çocuğuma ne idüğü belirsiz virüsleri verdiklerine mi yanayım aşı takvimimizin alt üst olmasına mı yoksa çocuğumun gözyaşlarına mı
Çok geçmiş olsn canm korkma hemen başka bir doktora git aslnda bahset durumdan ikinci kez yalnş bir uygulama yapılmasn.Sağlık ocağı rn garanti yer canm kötü şeyler düşünme hemen
Medipolu çok iyi bilirim bu kadar kötü bir hastahane görmedim hayatmda hala kendileriyle devam etmekte olan davam var.
Sağlık bakanlığına şikayette bulunanilrisin mira
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Allahımmm harikaaaa bi otel yaaaa
bende tatile gitmek istiyorummmmmmmm:84:
sen diyetlimisin canım neden yiyemşyorsun
ama muhakkak kendıne uygun bıseyler bulursun mrk etme
iyi eglenceler
Sağol canım öyle olacak artık... Ya bizim zaten özel durumumuz var allerji gibi onun için özel doktora gidiyorum... Aylık rutin kilo vs kontrolü için oraya gidiyordum... Doğumum da orada oldu tabi... Doktorumuz fena değildi memnundum aslında.. Kafama takılan şeyleri de en olmadı diğer doktora soruyordum mutlaka ama aşı olayı hiç aklıma gelmemişti... Ders oldu artık... Senin için de üzüldüm ya belliki başına kötü olaylar gelmiş...
Bakanlıktan gelen aşıların soğuk zincirin kırıldığı hastane nasıl olurda farketmez kontol etmez insanlara bahane uydurmaktan ibaret gerçi aşınn geçersizliği ilan edilmediği müddetçe bence canını sıkma bence bakanlıktan bilgi almalısın.Medipolun bunu kntrol ediyor olması gerekli bence.
Evet sağolsnlar bana baya eziyet etmişti hastahane bende hakkımı savcılıkta aradm sonuca yaklaştım umarm kimsenn canı yanmaz en nihayetinde temmenm o tabiki herşey aynı şeyleri yaşayacak diye bir kaide yok ama kapısından dahi geçmem o hastahanenn güya bana metrpolun en büyük hastane komplesi pehhh😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet canım diyetteyim kızımda süt alerjısı var ama olsun tatıle gıtmek istiyorum hiç günes görmedik henüz ara ara günes azcık cıkıyor ondada kızım güneşi görünce aglıyor:)saol canım inşallah senide bekliyoruz otelden bilgi veririm balayı otelıymiş daha cok ama kızıma corba yapcaklar özel onun için tercihimiz orası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?