2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Yok cnmm o konuda eşimin hakkını yiyemem
Herşeye yardımcı oluo ütü hariç
Ama aras gündüz uyumuo işte öyle bi sıkıntı var
Gece de az uyuo. Uyudupunda hangi işi yapacağımı sasırıyprum
Benim süt sağma işi de var biliyorsun
Asla vaktım olmuo yemek yapmaya
Büyük konuşma Meltemcim:))
Zorda kalırsan aç kalmamak için yersin makarna tey teyy
Bende asla çorbasız oturmaZdım sofraya ama aartık bi makarna bile yesem şükrediyorum inan
Mıtfağı öyle özledim ki yemek yapmayı yemeyi yedirmeyi
Mutfakta da çok iyiyimdşr işim gereği. Mesleğim gereği
Ahhh ahhh. Çocuklarımız sağlıklı olsunda neyleyelim
Ben bi de düzgün beslenseydim demek ki sütüm 5yıl giderdi
Bu yüzden sütün yemeyle içmeyle çok alakası olduğunu düşünmeyenlerdenimmm

yok canım büyük konuşmak değil, tabii zorda kalınca illaki yerim, aç kalamam, ege de bana çekti işte :))
ben de süt oluşumunun yeme içmeyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum, haa yenenlerin vitamin protein sütün kalitesini etkiliyordur illaki..
ya ben bu kadar özendim, yok tık yok..
kardeşim çıtı pıtı, ufacık, memeler ufacık, doğru düzgün beslenmez de abur cubur insanı oğlunu 4 yaşında zorla bıraktırdı, bıraktığında da günlerce uğraştı süt kesilsin diye..
ben de diyodum ki bu besisizden bile bu kadar süt çıkıyorsa ben de hayli hayli olur. ben çok iriyim ona göre, memeler de maşallah...
ama öyle olmuyomuş işte :))
çocuk ne kadar çok emerse vucut o kadar üretiyor işte...
seni emzirme konusunda çok takdir ediyorum zaten çok azimlisin, maşallah diyeyim nazar değmesin.
ne iş yapıyosun anıl merak ettim..

anladım canım ben sütlere yazık olck diye düşündüğün için arada olabilir diye önermiştim. sürekli sütlü sebze verilmemeli bence de.benim de bi sürü süt var dondurucuda. biberon tutamıyo zaten alıştırmak da istemedim. yoğurt yaparım bazen patatese eklerim bazen de kaşık mamasında kullanırım diye düşünüyorum

Sen sütü mü kaşık mamasiyla verdin bebeğin yedi canım ben yoğurdu kaşık mamasina kattın sandım, yanlış anladım herhalde kusura bakma.
Sütle ben de kaşık maması yaptım yemedi mert, aynı mamayı taze sağılmış sütle yaptım yedi, bir kezde çorbaya kattım acaba ayırt eder mi diye, yemedi son çare yoğurt yapmayı deniycem, olmazsa dökücem napıyım

yok canım ne kusuru sütle kaşık maması yaptım . sadece sütü içer miydi bilmiyorum çünkü biberon kullanmıyorum senin için mamayla tadını farketmez belki demiştim ama yemiyosa yapck bişey yok canım. yoğurt yapmak en matıklısı bence de. insan hiç kıyamıyo valla sütüne inş yoğurt olarak yer

evet anıl sanırım bi çoğumuzda vardır bu sorun
eşimle dışarı çıktığımızda falan ''ne biçim yürüyorum ben'' diyorum içimden
bel boyun sırt gidik

aslında ''sadece şu kadar kilo aldırabilmişim( --ya da-- çok iyi aldırmışım :))'' falan diye düşünmek yanlış bence

çok azmedip bebeği kilo almayan da oluyo hiç umursamayıp üstüne düşmeyip bebeği çok iyi kilo alan da

bu tamamen bizim başarımız yada başarısızlığımız değil kesinlikle

genetik olsa gerek...

meltemcim dondurulmuş sütü soğuk olduğu için değil tadı değiştiği için içmiyor
sukunet te çok güzel açıklamış sağolsun
çözdürüp benmari ısıtarak veriyorum ama hiç sevmedi o şekil
gerçekten de tadına baktım berbat bişey oluyo normalde gayet güzel halbuki

ben kaşıkla veriyorum evet biraz püskürtüyo yada döküyo ama mutlaka hem önlük hem peçete idare ediyoruz
o kıyafetlerden çıkmayan lekeler var ya uyuz eder beni
çok pis dalasım gelir herhangi bi kıyafetimden leke çıkmamışsa

kefir verilebiliyo mu cnm ? nası mayalanıyo ? ben çok severim ama hiç mayalamayı denemedim
kefir mayası ben de edinmiştim çok güzel de mayalayıp düzenli içiyorduk hamilelikte falan ve daha önce ama bebekten sonra gerçekten çok zor zaman ayırabiliyorum
ve bebeklere verilebilen faydalı besinlerden
yalnıııız sakın hazırını vermeyi denemeyin
zira onların raf ömrü tam olarak bilinmediğinden (kaç gün önce mayalanıp kaç gündür beklediği) ve belli bi süre sonra içinde hızla alkol oranı yükseldiğinden edinebilirse evde mayalamanın çok daha değerli olduğunu belirtmek isterim
naçizane hatırlatmak istedim...

kızlar haftaya pazar günü babalar günü :))
planlar, hediyeler var mı?!
şimdi anneler gününü 2 hafta önceden başlamıştık konuşmaya, ayıp etmemek lazım, empati :)))

eveeeeetttt ben esofman altı almak istiyorum eşime
ne olduğu önemli değil hatırlamak ve onu mutlu etmek amaç
sen ne aldın meltem?

Yok bebeğim doğru hatırladın idrar yolunda enfeksiyon var inş. bu sefer atlatırız canım benim

Amin canım benim aynen öyle sevmediği biri olsun daha görür görmez cığlığı basıyor ya birde küsünce çok tatlı oluyor böyle gözünün içine bakmaya çalışıyorum gözünü kapatıyor bakmamak için :)

Amin inş. geçer evet ya allahtan vücutları dirençli :)

Barıştık teyzesi doktora gittikten tam 2 saat sonra barıştık doktordan çıktık ananeye geldik o uyuttu falan uyanınca biraz mıkırdandı sonra babayada anneyede güldü çok şükür dedik

Ayy hiç sorma ya trip atmaya bayılıyor hanfendi birde bu aralar sabahlara kadar uyumuyoruz küçük yatağından büyük yatağına geçtik hanım kızımız o yatağa koyduğum için benimle küsüyor eğer evde babası varsa onun kucağında yoksa benim kucağımda ama bana bakmıyor susuyor öyle kendi kendine 5 dk falan oynuyor sonra sıkılınca tek başına barışıyor benimle :)))

Pofcum nerelerdesin ya . Ben annesutu disinda bisey denemedim 2.5ay mama verdigim icin yeni fogdugunda simdi telafisi ni yapıyorum. 6.ayda baslayacaz sanirim ek gidaya yurutec konusunda bende kararsizim ama almayı düşünüyorum kız oldugu icin yinede bende deneyimli annelerin yorumlarini bekliyorum.6.ay asilarindan korkuyorum 4.ay aşısı vok ateş yaptı 2gun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnşallah yer canım, gerçekten de kıyamıyorum, kıymetli bir besin her zaman bulunamayacak bir gıda çöpe gitmesine gönlüm elvermiyor
mamada yediyse büyük ihtimal süt olarak da içer,
mert te biberon tutamıyordu, defalarca denedikten sonra su doluyken tuttu, şimdi canı isterse, biberonun içindekini beğenmişse içiyor yoksa çiğniyor

sen de sağol canım, ben olsam ben de içmem o yüzden zorlamıyorum içsin diye, gerçekten çok değişiyor tadı kokusu
ama içseydi de iyi olurdu :44: bakalım ben bir de yoğurt yapmayı deniycem

Yok bebeğim doğru hatırladın idrar yolunda enfeksiyon var inş. bu sefer atlatırız canım benim

geçmiş olsun, çabucak iyileşir inşallah asya kuzu

Hiiç üzülme cnm Ege ne kdr sağlıklı maşallah
Önemli olan o.
Sen hele benim memeleri görsen:))70 bedn falan
Ne sütyen bulabiliyorum ne bikini:))
Minnacıkk. Asla boyutla alakalı değil yani
Bende bu pinpon topu kdr memelerden böyle süt fışkıracağını düşünmezdim:))
Gıda mühendisiyim cafe restorant catering aektörünce çalıştım hep yönetici olarak
Her detay hakkında köklü bilgim vardır hem hijyen hem üretim aklına me gelirse sunum şu bu:))
Oyyy yerim onu annesi
Öp benim yerime gıdısından kıyamam:))
Nazlı kuzuu
evet anıl sanırım bi çoğumuzda vardır bu sorun
eşimle dışarı çıktığımızda falan ''ne biçim yürüyorum ben'' diyorum içimden
bel boyun sırt gidik
Poooff
Biz ilk çocuktan perte çıktıkl yaa
Ya kuzum sana ne sorcm
Diş hızursuzluğu devam mı Selim paşa da
3tane çıkmıştı di mi sizin. Biraz detay versene:18:

neyse canım sütün bolsa düşünme, sen de onları muhallebilerde denersin..
canım ben hediyedenizi.'dan plaket yaptırdım, tarih de attım da annem yanılttı beni bu haftasonu diye.
eşim dün almış, çok beğendi, tarihin hatasını da söyledim..
olsun çocuğun acemiliğine gelmiş dedi, güldük :))
bi de şimdi eşim ayrıyız diye fotoğraflı çok hoşuna gitmiş, çok duygulanmış.
canım sitede çok güzel şeyler var, kupalar, oscarlar, baskılı tsortler...
bak bi istersen...

hadi canım inşallah güzel haberlerini alırız...

evet benim tesellim de sağlıklı olması.
kısmeti buymuş diyorum.
elimden geleni yaptım, 1 kere de olsa emiyor, bağışıklığını alıyordur diye umuyorum.

Son düzenleme:
Hediyen guzelmis begendim fikir cokguzel unutmsum o siteyi alsvers ypmstm daha oncden iyu oldu hatrlattign

tunaydınnnnnnnnnnnn kızlarrr.....

sabah sabah Aral bey ın kahvaltı etmıcem mızz mızlıgı yüzünden Alimle attık kendımızı dışarı.. sıtede dolanıyordm
ıhlamur ağacımız var ıhlamurlar olmuş bakıyorduk aral geldı kahvaltısını etmışş..
babaanne sabah bızdeydı o var dıye bıraktım çıktım.
neyse dolandık durduk çocuklarla ıhlamur topladık .
mıgros a gıttık
şimdi geldım eve
açım tabıkı

herkese iyi hafta sonları diliyoreeeeee

uzak kaldım buralardan ya burdada muabbet almış yürümüş arada bişi sorunca kaynayıp gidiyo zor cvp alıyorum.. bizimkinin de hiç ek gıdaya geçesi yok 2 kere acillik olduk farklı bişi deneyince kilosuda iyi ztn dert etmiyorum bu ayın 20.sinde 6 aylık aşıları var bizimde 4. ay aşısı hafif ateşle geçmişti inş buda öyle olur.. bi arkadaşımla konuştum onun da kızı var yürüteç aldı özene bezene ama pek kullanamadım dedi almsanda bişi olmaz dedi almıcam sanırım çünkü halıyı fln kaldırman gerekiyo hareket etsin diye zor oluo sürekli dedi.. bu ay bakalım dr amcası ne vericek ek gıda için çok hareketlendi bizimki ya sert basıyo koltuk altlarından tutunca uzun sre basıo hatta ileri dğru adımlıyor yürücek nerdeyse kucakta durmuyo hep tutup ayakta durmak istiyor beşikte yerde fır fır dönüyo yanlız bırakamıyorum herşeyi kucalıyor vermeyince ağlıyor zorluklar yeni başlıyor sanırım

inş. canım benimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…