- 25 Şubat 2013
- 2.960
- 101
- 163
Yok cnmm o konuda eşimin hakkını yiyememoh oh maşallah sadece anne sütü..
keşke ben de mama mecburiyetinde kalmasaydım..
canım ben 3 öğünü hiç atlamam ve öyle makarna tarzı da yemem, hep sulu yemek...
ben de çok zorlanıyorum yemek yaparken.
daha bebekken uyuduğunda yapıyordum her işimi, artık olmuyor, mutfakla odası karşılıklı en ufak tıkırtı uykusunu bölüyor(
eşim gelince ege'yi ona satıp yapıyorum hemen yemeklerimi. düdüklü hayatımı kurtardı, yarım saat içinde herşey hazır.
sen de dikkat etmeye çalış öğünlerine, hem bebeklerimiz için hem sağlıklı yaşam için çok önemli.
bi de benim eşim asla aynı yemeği 2. gün yemezdi, ama sağolsun artık çok anlayışlı bu konuda, yemeğimi 2 günlük yapıyorum, 2 günde 1 uğruyorum mutfağa..
haftasonları da eşim yapıyor tüm yemek temizlik işlerini...
yaa şimdi sakın kızma akıl vermek kolay gel arası gör deme, anlıyorum ama eşlerden yardım istemek şart canım, tek başına çok zor bebek işi...
Yok cnmm o konuda eşimin hakkını yiyemem
Herşeye yardımcı oluo ütü hariç
Ama aras gündüz uyumuo işte öyle bi sıkıntı var
Gece de az uyuo. Uyudupunda hangi işi yapacağımı sasırıyprum
Benim süt sağma işi de var biliyorsun
Asla vaktım olmuo yemek yapmaya
Büyük konuşma Meltemcim:))
Zorda kalırsan aç kalmamak için yersin makarna tey teyy
Bende asla çorbasız oturmaZdım sofraya ama aartık bi makarna bile yesem şükrediyorum inan
Mıtfağı öyle özledim ki yemek yapmayı yemeyi yedirmeyi
Mutfakta da çok iyiyimdşr işim gereği. Mesleğim gereği
Ahhh ahhh. Çocuklarımız sağlıklı olsunda neyleyelim
Ben bi de düzgün beslenseydim demek ki sütüm 5yıl giderdi
Bu yüzden sütün yemeyle içmeyle çok alakası olduğunu düşünmeyenlerdenimmm
anladım canım ben sütlere yazık olck diye düşündüğün için arada olabilir diye önermiştim. sürekli sütlü sebze verilmemeli bence de.benim de bi sürü süt var dondurucuda. biberon tutamıyo zaten alıştırmak da istemedim. yoğurt yaparım bazen patatese eklerim bazen de kaşık mamasında kullanırım diye düşünüyorumÖnerin için teşekkürler canım ama ben yiyecekleri başka bişeylerin içine saklayarak vermeyi sevmiyorum, benim amacım yoğurt yedirmek değil, yoğurdu sevdirmek, yeterince anne sütü alıyor zaten kalsiyum sıkıntımız yok çok şükür. Bugün yemez yarın yer ama mutlaka yoğurdu yoğurt gibi, sebzeyi sebze gibi yesin, önce gıdaların kendi tadına alışsın istiyorum. Alışma süreci çok önemli, bu süreçte herşey birbirine eklenip verilen gıdalar iki kötü sonuca gidebiliyor ya karışık tada alışıp aynı gıdaları tek tek yemeyebiliyorlar ya da karışık gidalardan tiksinip aynı tabakta iki ayrı gıda olduğu zaman dahi (örneğin: kuru fasulye + pilav) yemiyorlar.
anladım canım ben sütlere yazık olck diye düşündüğün için arada olabilir diye önermiştim. sürekli sütlü sebze verilmemeli bence de.benim de bi sürü süt var dondurucuda. biberon tutamıyo zaten alıştırmak da istemedim. yoğurt yaparım bazen patatese eklerim bazen de kaşık mamasında kullanırım diye düşünüyorum
Sen sütü mü kaşık mamasiyla verdin bebeğin yedi canım ben yoğurdu kaşık mamasina kattın sandım, yanlış anladım herhalde kusura bakma.
Sütle ben de kaşık maması yaptım yemedi mert, aynı mamayı taze sağılmış sütle yaptım yedi, bir kezde çorbaya kattım acaba ayırt eder mi diye, yemedi son çare yoğurt yapmayı deniycem, olmazsa dökücem napıyım
evet anıl sanırım bi çoğumuzda vardır bu sorunKızlar bende bu arkı devamlı kucağımda tutmaktan duruş bozukluğu oluştu
Kambur duruyorum devamlı
Sırt bel ağrılarından bahsetmiyorum bilirsiniz ne şiddetli olduğunu
Vaktimiz olsa da pilates yapsak
Başka türlü benim bu ağrılar ve duruş bozukluğu geçmezzz
selam kizlar bugun dr gittik 67 cm olmusuz 1 aydada 550 gr almisiz koca 1 ayda her saat basi kalkan anneyim okadarcik aldirabilmisimburdaki drlar muz verilebilecegini soyledi sebze meyveler tuvaletini etkilemez dedi:)ne kadar dogru bilmiyorum !turkiyedeki dr gidene kadar azcik daha kilo aliriz insallah.
.
evet canım tüm bebeklere örnek :)) umarım hepsi böyle olur... ama korkmamak da lazım bence, mert de ege de herşeyi yedi, ikimiz de korkak gitmedik...
off şu dolaptan çıkan şeyler beni de sinir ediyor, ege yemiyor.
bu kadar iştahlı çocuk ama soğuk şeylerden hoşlanmıyor.
yoğurdu oda sıcaklığında tutuyorum ben, sonra sıcak su ekleyip 3-4 kaşık veriyorum..
meyvelerini bile rendeledikten sonra sıcak suyla ılıtıyorum, öyle yiyiyor ama diğer türlü mümkünatı yok(
canım buzluktan çıkardığın sütü ısıtmıyor musun?
bana hiç dolaba süt koymak nasip olmadı ama kardeşiminkileri ısıtıyorduk benmari usulü..
ben kaşıkla veriyorum evet biraz püskürtüyo yada döküyo ama mutlaka hem önlük hem peçete idare ediyoruzkızlar maşallah hızınıza yetişemiyorum belki sorulmuştur bilmiyorum çalıştığım için zamanım olmuyor geçmişi okumaya benim oğlum uzun süredir sert basıyor ve uzun süre ayakta durabiliyor koltuk altından tuttuuğumuzda ben de yürüteçe koymayı düşünüyorum ama bi tanıdık erkek çocuklara önerilmiyor dedi sonra dr a sordum oda 15 dk fln koyabilirsin dedi 15 dk koymak için mi alacağım yani öyleyse hiç almam dedim ben de var mı bi bilginiz kullanan yada yürüteç tavsiyesi olan?
B u arada ek gıdaya geçicez ama bizimki anne sütü dışındakileri pek istemiyor gözüm korktu, meyve suyu yoğurt denedik ama nafile meyve suyunu kaşıkla mı biberonla mı veriyorsunuz? ben kaşıkla verdik döke saça bi hal oldu elma suyu lekesi de çıkmıyor ztn mama verdik kustu iyice korktum sütüm bi kesilse naparım diyetavsiyelerinizi bekliyorum canlar...
kefir mayası ben de edinmiştim çok güzel de mayalayıp düzenli içiyorduk hamilelikte falan ve daha önce ama bebekten sonra gerçekten çok zor zaman ayırabiliyorumkefir verilebiliyo mu cnm ? nası mayalanıyo ? ben çok severim ama hiç mayalamayı denemedim
kızlar haftaya pazar günü babalar günü :))
planlar, hediyeler var mı?!
şimdi anneler gününü 2 hafta önceden başlamıştık konuşmaya, ayıp etmemek lazım, empati :)))
yelizzzz, daha bugün Mirakar'a sordum seni, nerelerdesin sen?! Özledik seni :))
Mirakar sormuş da ben de Nehirciği ve ek gıda başlangıcını sorucam)
çoook geçmiş olsun canım... idrar yolumuydu, başkasıyla mı karıştırdım?
umarım en kısa sürede atlatırsınız...
Geçmiş olsn canmm üzülme geçicek allahn izni ile inşallah
Ay sorma bu bızdırklar sevmediği insanları hissediyot birde küçüçük bedenleri ile bize küsüyorlar yaa allahm hasta oluyorm😄
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Geçmiş olsn tekrardaannnn
İnş bu sefer geçer tanamen
Biz doğduğumdan itibaren 15gün kullandık antibiyotik
Üzülme sakın. En azından geçirecek o ilaçlarrr
Doğduklarımda daha dirençsizler en azından şimdi 6ayı atlattı kuzucuk
Tiribini yesinler onun:)) şimdi nasıl. Barıştınız mı annesi
Cnm çok geçmiş olsun inşallah bir daha tekrarlanmazda düzelir kuzucuk. Evet ya bu tripler de yeni cikti. Ahmed de dun gece babasina verdim iki dk tut WC gireyim dedim odadan cikmamla alamasi bir oldu ama.nasil ağlama... Geldim gorundum sustu aldim emziricem tekrar ağlamaya başladı vay efendim sen beni niye biraktin diyor herhalde... Sasridim yabancida değil babaya biraktim yani ve yabanci olsa ne yapardi.kim bilir :))
Oznurcum dizede çok gecms olsun inşallah gerek kalmaz asilara bir daha Tahlillrde cikarda. Yavrucum benim kiyamam ya... Borumu bu çocuklar can tasiyolar sinir oluyorum
kızlar maşallah hızınıza yetişemiyorum belki sorulmuştur bilmiyorum çalıştığım için zamanım olmuyor geçmişi okumaya benim oğlum uzun süredir sert basıyor ve uzun süre ayakta durabiliyor koltuk altından tuttuuğumuzda ben de yürüteçe koymayı düşünüyorum ama bi tanıdık erkek çocuklara önerilmiyor dedi sonra dr a sordum oda 15 dk fln koyabilirsin dedi 15 dk koymak için mi alacağım yani öyleyse hiç almam dedim ben de var mı bi bilginiz kullanan yada yürüteç tavsiyesi olan?
B u arada ek gıdaya geçicez ama bizimki anne sütü dışındakileri pek istemiyor gözüm korktu, meyve suyu yoğurt denedik ama nafile meyve suyunu kaşıkla mı biberonla mı veriyorsunuz? ben kaşıkla verdik döke saça bi hal oldu elma suyu lekesi de çıkmıyor ztn mama verdik kustu iyice korktum sütüm bi kesilse naparım diyetavsiyelerinizi bekliyorum canlar...
yok canım ne kusuru sütle kaşık maması yaptım. sadece sütü içer miydi bilmiyorum çünkü biberon kullanmıyorum senin için mamayla tadını farketmez belki demiştim ama yemiyosa yapck bişey yok canım. yoğurt yapmak en matıklısı bence de. insan hiç kıyamıyo valla sütüne inş yoğurt olarak yer
meltemcim dondurulmuş sütü soğuk olduğu için değil tadı değiştiği için içmiyor
sukunet te çok güzel açıklamış sağolsun
çözdürüp benmari ısıtarak veriyorum ama hiç sevmedi o şekil
gerçekten de tadına baktım berbat bişey oluyo normalde gayet güzel halbuki
Yok bebeğim doğru hatırladın idrar yolunda enfeksiyon var inş. bu sefer atlatırız canım benim
Hiiç üzülme cnm Ege ne kdr sağlıklı maşallahyok canım büyük konuşmak değil, tabii zorda kalınca illaki yerim, aç kalamam, ege de bana çekti işte :))
ben de süt oluşumunun yeme içmeyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum, haa yenenlerin vitamin protein sütün kalitesini etkiliyordur illaki..
ya ben bu kadar özendim, yok tık yok..
kardeşim çıtı pıtı, ufacık, memeler ufacık, doğru düzgün beslenmez de abur cubur insanı oğlunu 4 yaşında zorla bıraktırdı, bıraktığında da günlerce uğraştı süt kesilsin diye..
ben de diyodum ki bu besisizden bile bu kadar süt çıkıyorsa ben de hayli hayli olur. ben çok iriyim ona göre, memeler de maşallah...
ama öyle olmuyomuş işte :))
çocuk ne kadar çok emerse vucut o kadar üretiyor işte...
seni emzirme konusunda çok takdir ediyorum zaten çok azimlisin, maşallah diyeyim nazar değmesin.
ne iş yapıyosun anıl merak ettim..
Oyyy yerim onu annesiAmin inş. geçer evet ya allahtan vücutları dirençli :)
Barıştık teyzesi doktora gittikten tam 2 saat sonra barıştık doktordan çıktık ananeye geldik o uyuttu falan uyanınca biraz mıkırdandı sonra babayada anneyede güldü çok şükür dedik
Poooffevet anıl sanırım bi çoğumuzda vardır bu sorun
eşimle dışarı çıktığımızda falan ''ne biçim yürüyorum ben'' diyorum içimden
bel boyun sırt gidik
meltemcim dondurulmuş sütü soğuk olduğu için değil tadı değiştiği için içmiyor
sukunet te çok güzel açıklamış sağolsun
çözdürüp benmari ısıtarak veriyorum ama hiç sevmedi o şekil
gerçekten de tadına baktım berbat bişey oluyo normalde gayet güzel halbuki
eveeeeettttben esofman altı almak istiyorum eşime
ne olduğu önemli değil hatırlamak ve onu mutlu etmek amaç
sen ne aldın meltem?
Yok bebeğim doğru hatırladın idrar yolunda enfeksiyon var inş. bu sefer atlatırız canım benim
Hiiç üzülme cnm Ege ne kdr sağlıklı maşallah
Önemli olan o.
Sen hele benim memeleri görsen:))70 bedn falan
Ne sütyen bulabiliyorum ne bikini:))
Minnacıkk. Asla boyutla alakalı değil yani
Bende bu pinpon topu kdr memelerden böyle süt fışkıracağını düşünmezdim:))
Gıda mühendisiyim cafe restorant catering aektörünce çalıştım hep yönetici olarak
Her detay hakkında köklü bilgim vardır hem hijyen hem üretim aklına me gelirse sunum şu bu:))
:
Pofcum nerelerdesin ya . Ben annesutu disinda bisey denemedim 2.5ay mama verdigim icin yeni fogdugunda simdi telafisi ni yapıyorum. 6.ayda baslayacaz sanirim ek gidaya yurutec konusunda bende kararsizim ama almayı düşünüyorum kız oldugu icin yinede bende deneyimli annelerin yorumlarini bekliyorum.6.ay asilarindan korkuyorum 4.ay aşısı vok ateş yaptı 2gun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İnşallah yer canım, gerçekten de kıyamıyorum, kıymetli bir besin her zaman bulunamayacak bir gıda çöpe gitmesine gönlüm elvermiyor
mamada yediyse büyük ihtimal süt olarak da içer,
mert te biberon tutamıyordu, defalarca denedikten sonra su doluyken tuttu, şimdi canı isterse, biberonun içindekini beğenmişse içiyor yoksa çiğniyor
sen de sağol canım, ben olsam ben de içmem o yüzden zorlamıyorum içsin diye, gerçekten çok değişiyor tadı kokusu
ama içseydi de iyi olurdu :44: bakalım ben bir de yoğurt yapmayı deniycem
geçmiş olsun, çabucak iyileşir inşallah asya kuzu
Çok sağol canım öyle ya da böyle olacak yine bazılarını heraldeoff öyle de çok ağlıyor ki
Maşallah kardeşleresünnetiniz de hayırlı olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?