2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Kızlar size sorum varrrrr???:44:
Bu bizim arkadaş suyu görğnce ağlama krizinr giriyo desem yeridir
Asla içiremiyırum
Bi ara ek gıda veriyordum o zaman vermeyr çalıştım içmedi kustı öğürdü
Her gün deniyorum. Yok içmiyo asla socak soğuk ılık
İçine birşy katıp içirmek de istemiyırum suya alışması bilmesi lazom ben ne yapcam yaaa
Yok bir aydır hergün uğraşıyorum
Dr zorla diyo. İyi de olmuo yani zorlamayla. Enjektörle denedik geçen Gizeme gittim. Kıyamet koptu
Kaşıkla biberonla ağzı koca delik biberonla bile denedim
Ek gıdaya bu ay kesin geçiş yaparız ben niiitttcenmmm
Hele de yaz geldi terlio hep çok su kaybedio

hahahah yerim o küsüp te bakmayan gözlerini yuman bebeyii
ne tatlı oluyolar yaa
ben de bazen yemek istiyorum selocanı.. taze meyveli, çikolatalı, fıstıklı, böğürtlenli pasta gibi görünüyor gözüme
kah yaşpasta kah adana kebap
aanıma göre değişiyor

hahahah :) ben de bu göğüslerden beklemezdim
yalnız şöyle bişi var
hani biri daha iridir ya benim ufak olan daha verimli çıktı ve boyut olarak diğerini solladı bundan sonra böyle mi kalcak acep yoksa emzirme bitince eski haline mi dönüyor acaba :44:

anıl 3. çıkamadı hala
ama ilk ikisi çıkarken çok huysuzdu çokk
hele bir gün öncesi hiç bişeyden zevk almadı ne yaptıysam durmadı hep ağladı bağırdı ama çok şükür ateş olmamıştı
yine bazen çok huysuzlanınca dişe yoruyorum ama henüz çıkamadı
eline soğuk havuç falan veriyorum bazen.. baya da didikliyo dişler jilet gibi
salatalık falan veremiyorum artık korkuyorum koparıp boğazına kaçırcak diye

aaa çok güzel olmuş çok beğendim meltem boşver erkenden kutladınız zararı yok
hem daha süpriz olmuştur
beni özel günde gelen hediyedense durup dururken geleni heycanlandırır

ay dalından ıhlamur muu
ne güselll
şifa olsun yarasın
size de iyi haftasonlarııı

valla hep çok kucakçı diye şikayetleniyoduk artık kucakta tutamicas :18:
heryer tehlike arzediyo
zivri mobilya köşeleri, küçük yutulabilir şeyler, parmak kıstırmalık çekmeceler, riskler tehlikeler havada uçuşuyor allah korusun herşeye dikkat etmek gerek

bilemedim :26: her yolu da denemişsiniz anıl
bişey verince aralarda yudum yudum vermeyi denersin canım
inşallah yeni tatlar alınca kabul eder suyu da

bilemedim :26: her yolu da denemişsiniz anıl
bişey verince aralarda yudum yudum vermeyi denersin canım
inşallah yeni tatlar alınca kabul eder suyu da
Yok aralarda da verdim
Kandırık olsun diye
Kaşıl maması arasında meyve çorba arasında
Hatta risk alıp biberonla süt içerken bile biberonu çekip suyu verdim yemedi kandırığımı
Valla tırsıyorum
Fena kabız olur bağırsaklar ne olur düşünmek bile istemiyorum

Canım geçmişi okumadım konuya pat diye giriyorum ama bardakla vermeyi denedin mi? Mert bardakla içmeyi çok seviyor, biraz üst baş ıslanıyor ama olsun.

Anıl benim sıpa da nefret ediyorum sudan annem sen çok su iciyorsun ordan yeterli suyu ordan alıyorsun şurada içer takılma diyor. Tabi ben şansımı deniyorum

Yazdığımın Türkçesi 😊
tel kendi istediğini yazmista

Anıl benim sıpa da nefret ediyor sudan annem sen çok su iciyorsun ordan yeterli suyu alıyordur susasa içer takılma diyor. Tabi ben şansımı deniyorum

canım sanırım bütün bebekler suya aynı tepkiyi veriyor...
ben de çıldırıyorum su verirken, hiçbir şekilde mümkün değil...
ben de içine bişey katmak istemedim.
ama sebzelerini ve muhallebilerini verirken, aynı kaşıkla kakalıyorum.
10 kaşıkta anca 1 ini içiyordur...
biberonla zaten içmiyor.
valla ben de zorlama taraftarı değildim.
eğer sevmediği ek gıda olsa inan yesin diye zorlamam, ama suyu zorluyorum.
koyuyorum ana kucağına, 1 elimle ağzını açıp, kafasını kaldırtıp tıkıyorum valla.
ama suyu böyle vermek de doğru değilmiş.
geçen annem görünce kızdı, suyu yavaş ver, çok çabuk aspire eder, ciğerlere boğulur dedi.
ama valla hala zorla veriyorum.
çünkü ege ek gıdayı bolca tüketiyor ee mama da alıyor su içmezse mafolur...
sen sadece anne sütü veriyorsun, istersen çok zorlama, anne sütünden alıyor su ihtiyacını, zaten havalar ısındığında kendisi içmek için can atacak.
yeğenlerimden tecrübe :))

Canım geçmişi okumadım konuya pat diye giriyorum ama bardakla vermeyi denedin mi? Mert bardakla içmeyi çok seviyor, biraz üst baş ıslanıyor ama olsun.
Balım denedim evet sırılsıklam oldu ama anlamadım içti miii döküldü müüü
Gene yüzünü ekşitti zehir verioz sanki
Çok panik oldum dukunet. Sen tecrübelisin. Sever di mi bi kaç aya:18:
Anıl benim sıpa da nefret ediyorum sudan annem sen çok su iciyorsun ordan yeterli suyu ordan alıyorsun şurada içer takılma diyor. Tabi ben şansımı deniyorum
Hahaha bende anlamaya çalışıyorum/))
Meğerse bir sonraki msj da tercümesi varmış
Ama süt azalımca ne olcak sonuçta içtiği süt miktarınazalavak ek gıda artck
Poffff

kızlar;
annem bugün eti çekti, kıyma haline getirdi, sebzesine kattı (1çay kaşığı)
bi de bize yaptığı taze fasulyeye tuz atmadan 1 yemek kaşığı suyunu ekledi sebzesine.
bu ay artık eti kıyma şeklinde çekip verebilirmişiz. annem 2 günde 1, 1 çay kaşığı arttırırız dedi.
bi de kemik aldı, onu da kaynattı az önce artık sebzelerini kemik suyuyla yap dedi.
ama kıymayı dışarıdan almadık, içinde ne olduğu belli değil.
ben de araştırdım, annem herşeyi yedirme derdinde mi doğru mu diye.
doğruymuş, 6-7 ay arası kıyma şeklinde verilirmiş.
Ege de bayıldı kıymaya...
sebzesini daha önceden et suyuyla yapmıştım, ama annem kemik suyu daha yoğun kalsiyum barındırır, onun kalsiyuma ihtiyacı artar 6 aydan sonra dedi.
beni emmediği için de kalsiyum ve demir özellikli öğünlere yüklenmemi tavsiye etti.
Ege utanmazı bugün neredeyse tabağın içine dalıp yiyecekti.
artık sebzelerine zeytinyağı katmayacağım, kendi yaptığım yemeklere tuz atmadan ondan ilave edicem 1 çorba kaşığı.

Aynen ayben bende ek gıdayo zorlamıyprum ama susuzluğundan korkuyorum
Suyun tadını bilmiyor ki susasın gibi geliyo bana:44:
Evet Ege çok tüketiyo
Kaka durımunuz nasıl. Sık yapıyor mu
Bende biberonun memesini sıkarak bile verdim zprla içsin diye hava yuttu gaz oldı hep off
Evet şimdi sorun yok belki ama sadece ek gıda arasonda içtiği amne sütüyle de su ihtiyacının karşılanacağını sanmıyorum:44:
İyice bulandı kafam
Evet ilerde önlerinden almak isticez yemek yedirmek için suyla kandırcaz belki ama alışana kdr???

canım Ege'nin her bezi kakalı valla... günde 4-5 kere yapıyor...
eşim düz bağırsak diyor..
çok şükür sindirim problemimiz yok..
canım evet suyun tadını bilmiyor ama yaz sıcağında emin ol verince ciddi ciddi içecek...
benim 2 tane yeğenim var, biri 9 biri 7 yaşında..
ikisi de aynı içmiyordu.. hele büyük olan deli gibi püskürtüyordu... ama havalar ısınınca kaşıkla verdik, 2. kaşık gelene kadar zırladı, yanmış, sonra sulukla kana kana içti :))
bi de anasını da emiyorlardı, ama sıcakta vücut su isteyecek göreceksin...
şimdi çok zorlayıp iyice çıldırtma, aras da huysuz zaten.
dediğim gibi senden alıyor o su ihtiyacını.
ama bana şuan tam bir eziyet su vermek, içmek zorunda anamı ağlatıyor...

Merak etme canım alışır şu an vücudu ihtiyaç duymuyor olabilir, mertte baştan ek gidayi daha az verirken suyu pek istemiyor, yüzünü eksitiyordu, şimdi 3 kaşık bişey yese peşinden su vermeyince açmıyor ağzını, hatta suyu elinden zor alıyorum artık. Sen ara ara teklif et eninde sonunda alışacaktır

Hehe neyseki fark ettim 😀
kızlar da demiş zaten cnm şimdilik su ihtiyacını anne sütünden alıyor sonrada susadıkça içecektir çok zorlama teklif et ama yavaş yavaş normal çocuk kıvamına geliyorlar yaramazlar 😃

Oyyyyy onu alacak damat çok naz çekecek desene:))) Allahim ya Rabbim minnacik boyuyla ne bilmiş tribi:)). Kiz sen hamileyken çok mu trip attin yoksa:)))

hangi marka su kullaniyirsunuz.bide minik suluklar var ben onunla veriyorum kendi cekerek iciyo suyu hic reddetmedi

Merhaba öncelikle..

Benim oğlumda suyu çok sevmezdi ek gıda ve mama alıyor suyu biberondan yemek aralarında tıkıştırıyordum sorun suyu sevmemesi değil biberonu sevmemesiymiş şans eseri markette dolanırken gözüm reyonda alıştırma bardaklarına takıldı hani şu geniş ağızlı tutma yeri olanlardan ama silikon uçlu sert değil şu an benim oğlum kendisi tutup içiyor bi kaç günde alıştı denemeni tavsiye ederim bişey yemediği zamanlarda bile ben su içerken bardağına daldırıyor hep eteafında tutuyorum alıp içsin diye işe yaradı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aman ne güzel
Aras da öyleydi ama ek gıda verdiğim zaman bi başladı kabızlık
Kesmeme rağmen sadece anne sütü almasına rağmen hala 4 günde bir
Sanırım kan ilacındam da kaynaklanıo
Tmm zorlamıyprum artık
Tmm canımcım. Senin sözün emirdir
Arada denicem ama zorlamıcam inşallah dediğiniz gibi olur
Ki olacağını da düşünüyorum tecrübe herşeyden değerli
Yerim ben o yaramazların hepsiniii
Nasıl da büyüolar bakkk. Isırırım totolarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…