2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

ben d vitaminini de vermiyorum uzun zamandır. içim daha rahat etti ama aklıma acaba sorularıda gelmiyor değil..

ben d vitaminini de vermiyorum uzun zamandır. içim daha rahat etti ama aklıma acaba sorularıda gelmiyor değil..
bende sadece d vitamini veriyorum çünkü hiç dışarı çıkarmıyorum bebeği hasta olur diye zaten havalar da bi düzen oturtmadı. kan ilacını vermedim dr a sorduğumda 6. aydan sonra başla 4 aylıkken erken doğan bebeklere başlanıyor dedi tahlil yapmadan vermek çok içime sinmiyor 9. ayda tahlil yapılıyormuş ek gıdaya geçince pekmez veririm diye düşünüyorum ama yine de ben doktor tavsiyesiyle hareket etmekten yanayım

Canım asıl dışarı çıkarıp hava aldırmaman kötü ya yapma öylee :/

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yurutec aldk bugun.
Mnyon kizimn anca ayak iclar degiyor.
Pek sevmedi simdilik yuruteci.

Hehe biraz daha uzasın pıtır pıtır yürür:)

Aaa oznur hayirli olsn disiniz. Daha bizim gorunurde bisey yok.

Oyle oluyor ya nlarin bi yeri acisa bizden bisey gidiveriyor.
Annelik iste

Sağol canım olsun bakalm:) darısı başınıza ama kolaylıkla çıkarın:)

caanım bebeğin de ufak doğmuş zaten, bence kilosu da gayet iyi.
benim bebeğim ilk 2 ay çok güzel kilo aldı sonra durdu, geçen ay 50 gr. aldı.
ben çok üzüldüm, dr. gelişimi durmuş dedi.
annem de çocuk hemşiresi dedi ki ay ay bakma, aylık ortalamaya bak, 500 gr alıyorsa çok iyi dedi.
mesela senin 6800-2900=3900 onu da aya böl; 3900/6=650 gr.
bence gayet iyi.
ay ay bakmak yanıltıyor.
bak benim bebeğim geçen ay 50 gr aldı.
bu ay 1250 gr almış...
ortalamaya vurmak daha gerçekçi sonuçlar çıkartıyor.

canım ben d vitaminini 1 ay verdim sonra bıraktım demiri hiç vermedim. kan sayımı apmadan kakaladılar, sonra hastahanede yapıldı 12.8 çıktı. çok iyi bir oran vermiyorum ben de.
haa 6. aydan sonra vücut demir gereksinimi duyuyormuş, doğumda vücutta yüklü olan demir tükeniyor, ama ben pekmez ve tavuk ciğeriyle demir alımını destekliyorum.
aynen dediğin gibi biz bunlarla büyümedik.
hatta benim 8 ve 6 yaşındaki yeğenlerimin döneminde bile yoktu bunlar...
ben vermiyorum içim de gayet rahat.

kızlar Ege'yi bu ay büyütmeyi başarmışım :)))
6 cm uzamış, 72 cm.
ve 1250 gr kilo almış, 8000 gr :))
7500 gr görsem sevinicem diyordum, geçen ay 6750 ydi ve sadece 50 gr almıştı.
ama 1250 de çok geldi şimdi...
gerçi bu oburlukla normal...

aşılarımızı olduk, bi de kavga ettim ASM'yle...
Akçay'da misafir olarak yaptırdım, beni başka bi yere göndermeye kalktı ve annem konuşmuştu geçen hafta gelsin yaparız demişlerdi.
bi sürü dil dökerek yaptırttım.
boyunu kilosunu zorla ölçtürdüm.
aşıları yaparken bana tutturmaya çalıştı Ege'yi, dedim ben tutamam, ege çok hareketli, bi dönse, tutamasam iğne kırılsa ben bunun vicdanını taşıyamam dedim. sizi de rezil ederim burda dedim. hiç tutmadın mı diyo, hayır dedim bizim ASM'de hemşireler tutup yapıyor ben elimi bile sürmüyorum dedim.
o zaman git yanında birisiyle gel o tutsun dedi, dedim yok öyle bişey bunu iş bilir birisi tutacak. kavga gürültü labaranta tutturdum.
ya ne bilim belki benim ASM de ilk aşı da bana tuttursaydı bu kadar diretmezdim sistem bu derdim, ama biri çok profesyonel çalışırken birinin bölee olması hoşuma gitmedi.
çok şükür ege ağlamadı, salak kadın bana hiç bişey de anlatmadı aşıyla ilgili, tam eve geldim mama hazırlıyorum annem aradı dedi ki OPA canlı aşı, OPA'dan sonra 2 saat hiçbişey vermemen lazım sadece annesütü dedi. sütün yoksa da oyala dedi. allahtan söyledi yoksa dayıyordum mamayı..
uyuyor şuan iyi gibi, uyanınca beslendikten sonra önlem olarak minoset içiricem.

cnm bence çıkar dışarı yazık onunda hava alması lazım adapte olması lazım. ilerleyen dönemlerde dışarıda zor olabilir senin için. ben oğlumu ilk 2 ay çıkarmadım diye pişmanım. çocuk dışarı çıkınca önce mutlu oluyor sonra değişiyor birden..

ya yazık yavrular el kadarlar bir ton ilaç var evde yazıyor dr alıyorum sonra içim el vermiyor kullanmıyorum. dediğin gibi tahlil falanda yok kafaya göre veriyorlar. bundan önce de bir dr kulak basıncı var dedi antibiyotik verdi kullandım ama çok pişman olup kestim hemen. bişeyi yoktu maşallah.. işte ilaç sektörü ve doktorların para kazanma politikaları olsa gerek..

egeye de maşallah cnm
sana iyi baktığını demiştim ya yanılmamışım.. boyuda uzun maşallah kiloda çok güzel..
Allah iştahına sağlık versin sıpanın. ben yiyen bebeği seviyorum yaa..
yemeyenlerin annelerinin işi zor valla. Allah onlara yardım etsin. mete de iyi maşallah bu konuda beni zorlamıyor

bu arada benim gittiğim asm den çok memenunun ama hiç onlar tutmuyordu cnm hep biz tutuyorduk meteyi.. çok yoğun çünkü anneler hep aşı için sırada bekliyorlar. belki orası da öle alıştırmıştır vatandaşı senden de onu bekledi. ama senin tutmalarını istemen de çok normal. tartışmalarına gerek yokmuş yani. zor bişey değil neticede hakkını arayan insanlar olması bu ülkede güzel..

ya canım diyorum ya benim ASM de öyle alıştırsaydı bu kadar tantana yapmazdım. ben de kendi ASM mden çok memnunum. pırıl pırıl, tertemiz, hemşiremiz aşı yapmadan önce dirseklere kadar yıkıyor ellerini, bu salağı çay sigaradan kaldırdım, öylece geldi, ellerini bile ben yıkattırdım... gerçi şuan tek düşündüğüm aşı sonrası huzursuzlanır mı ateşlenir mi?! geçen sefer 38.7ydi ateşi, gerçi şimdi uyudu ama bakalım uyanınca ne olacak. şu geceyi rahat atlatayım başka da bişey istemem.

Canım benim ben birşey yapmadım ki keşke yapabilseydim ama gerek de kalmadı bak tertemiz sonuçları:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evettt
Bu iş muallak cnm
Bazıları onaylıoo bazıları onaylamıyor
Bende kan ilacını vermiyorum. Pekmez veriyorum 2 günde bir o kdr
Ayrıca Arasa kan tahlilide yapıldı çok iyi değerleri ama gene de verilmeli diyorlar
Yardkmcı olamadım pel sanırım:26:

Maşallaj emeklerinin karşılığını almışsın Ege cevap vermiş kilo olarak:))
Gözünüz aydınn :))

Meltem bizim burda da ben tutuyorum Arası
Hiç başkasının tuttuğu olması

Demek senin orası işi iyi yapıooo:26:

evet çok şükür kilo almış boyu da uzamış :)))
şimdi de diyorum ki bu kadar kilo alması çok mu acaba?
başıma obez olmaz inşallah..
ya eşimin şirketten arkadaşının bebeği 10 aylık, onu da 4-5 aylıkken sünnet ettirdiler, sünnette bile aile tutmuş çocuğu..
valla iyi cesaret ben kendim yapamam bu işleri,
zaten çok korkağım doktor hastahane işlerinde..
ben asla tutamam..

Cagann snnetndede biz tuttuk cagani smle. Bacaklarndan. Ma ben hep kafam cevirdm bir kere baktim. Ndada luk oluk kan akiyordu.
Hmde medical pakta ldu. Birde.

Cagann snnetndede biz tuttuk cagani smle. Bacaklarndan. Ma ben hep kafam cevirdm bir kere baktim. Ndada luk oluk kan akiyordu.

Ege ye maasallah canm n guzel kilo almis. .gecen ay aycada 6600 du bu 13 unde 6 ay bitcek gcen hafta lctum 7300 du bakalim nolcak
Boyu onemli ama benm icn. Mnyonuz zcik

Bunı benim en yakın arkadaşım yaptı kardeşim dediğim
Hatta medipole randevı aldı
Medipol aileyi içeri sokmuyo diye googla da aynen böyle arama yaptılar
Sünnet ameliyatında aileyi içeriyi alan hastaneler
Gittiker dandik bi dandik tıp merkezine yaptırdılar
Hatta medipol de ki dr la tartışmış eşi
Ben ne bileyim ameliyathane de oğluma ne yapacaksınoz diyr:))
Dr da demiş başkalarına ne yapacaksak onu:))
Arkadaşım kafayı yemiş. Girmek istemiyırum dediyse de eşine dinletememil
Hala etkisinden kurtulamadı hatta. Bi daha oğlum olursa sen yalnız başına girersin demiş eşine

Ayy maşallah Esraaa
Ne güzel almış kiloo
Bizim Arascık 500gr almış bu ay topu topı
İştahı çok kesik. Biberonla savaşıyo

Ben ameliyathaneye giren ailelere hayranım
Büyük cesaret
O arkadaşıma dedim. Esas anneliği sen yaptın ben ne yaptım dışarda bekledim dedim
Ben bayılır kalırdım kesinnnn

valla canım iyi cesaret.. evet bizim arkadaşlar da medikal parkta yaptırdı..
ben asla ok tutayım demem, yok mu bi hemşire bişey ya, saçmalık, ailenin becerebileceği bişey değil.
hele ki eşimi de beni de kan tutuyor, bebişimizi görünce ikimiz de düşer bayılırız valla :))
canım ege de 4. ay ve 5. ayda boyu aynıydı, dr. gelişimi durmuş demişti ben de kilodan çok boya sevindim :))
hadi bakalım ayçacık ne olmuş, uzamıştır o da :)

Güzel anneler

Kandiliniz mübarek olsunnhepinizin
Bugün çok dua edelim
Sabaha kadar RAbbimin dilek kapıları açık olduğu bir günmüş

Dualarımız kabul olur inşallah...
Allah herkesin gönlüne göre versin
Gönlündekini hakkında hayırlı nasip eylesin

Arkadaşlar burda biri vardı çekmeköy mü ümraniye mi bir yerde oturuyordu kimdi o?
Bana özelden mesaj atabilir mi ya da burdan da yazabilir

aşıdan gelince ege uyudu, 2 saat rahatca uyudu, uyanınca bir baktım kolları, ensesi kırmızı kırmızı olmuş, isilik gibi (
korktum, annemi aradım, ateşi çıkmıştır isilik olmuştur, yıka rahatlasın dedi.
viyak viyak ağlıyordu, ateşi ölçtüm 38.2 (
hemen yıkadım, fitil attım, şimdi daha iyi, keyifsiz ama ağlamıyor...
neyse 6 ay daha rahatız bundan sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…