- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
Kızlar ben şu demiri en başından beri gereksiz bulup bir verdiysem iki vermedim. Dun amerikadaki arkadaşla konuştum onlar sadece d vitamini veriyorlarmış orada. Yani demir yok. Tabi ülke farklı koşullar farklı ama ben vermeme kararı aldım.
bende sadece d vitamini veriyorum çünkü hiç dışarı çıkarmıyorum bebeği hasta olur diye zaten havalar da bi düzen oturtmadı. kan ilacını vermedim dr a sorduğumda 6. aydan sonra başla 4 aylıkken erken doğan bebeklere başlanıyor dedi tahlil yapmadan vermek çok içime sinmiyor 9. ayda tahlil yapılıyormuş ek gıdaya geçince pekmez veririm diye düşünüyorum ama yine de ben doktor tavsiyesiyle hareket etmekten yanayımben d vitaminini de vermiyorum uzun zamandır. içim daha rahat etti ama aklıma acaba sorularıda gelmiyor değil..
Canım asıl dışarı çıkarıp hava aldırmaman kötü ya yapma öylee :/bende sadece d vitamini veriyorum çünkü hiç dışarı çıkarmıyorum bebeği hasta olur diye zaten havalar da bi düzen oturtmadı. kan ilacını vermedim dr a sorduğumda 6. aydan sonra başla 4 aylıkken erken doğan bebeklere başlanıyor dedi tahlil yapmadan vermek çok içime sinmiyor 9. ayda tahlil yapılıyormuş ek gıdaya geçince pekmez veririm diye düşünüyorum ama yine de ben doktor tavsiyesiyle hareket etmekten yanayım
Yurutec aldk bugun.
Mnyon kizimn anca ayak iclar degiyor.
Pek sevmedi simdilik yuruteci.
Aaa oznur hayirli olsn disiniz. Daha bizim gorunurde bisey yok.
Oyle oluyor ya nlarin bi yeri acisa bizden bisey gidiveriyor.
Annelik iste
Kizlar moralim cok bozuk
4. Ay kontrolumuzde 6500 duk
6. Ayimiza 1 hafta kaldi 6800 olduk
Kisin iki uc kat kiyafetle tartmistik bir de farkli tartiydi , simdi askili badi ve ince sortla tarttik
Ama gene de fark cok az
Kizim cok hareketli bilmiyorum ondan mi
Huzursuz bir cocuk da degil genelde
Dr algisi zekasi cok iyi boya gitmis kafa capi iyi dedi
Kilo icin takviye vit verdi
Mama daha hic vermedim
Ek gidaya basladik ama sut rejimi herseyi bozuyor tabi
6800 kilo 68 cm boy
Dogum hali 2900 kg 49 cm di
Of cok kotu dimi
gnydn anneler size bişey sormak istiyorum cevap verirseniz sevinirim.
ben oğluma yaklaşık 2 aydır devit ve kan ilacı vermiyorum..
kim söyledi hatırlamıyorum ama burdan biriydi içlerinde kansorejen madde var araştırdım demişti.
ben de o günden beri vermiyorum açıkçası. eskiden ilaç mı vardı diyorum belki yanlış ama vermeyince içim daha rahat etti sanki.
güneşe çıkıyor hergün kısa birsüre.. ek gıdaları da maşallah güzel tüketiyor beni emiyor mama da yiyor sütüm yetersiz çünkü.
doktora sor derseniz kesin ver der. ilaç manyağı doktorumuz. gözünün üzerinde kaş var desem kortizonlu krem verecek düşünün yani..
haftaya yeni bir doktor deneyeceğiz ama yine de size sormak istedim..
bende sadece d vitamini veriyorum çünkü hiç dışarı çıkarmıyorum bebeği hasta olur diye zaten havalar da bi düzen oturtmadı. kan ilacını vermedim dr a sorduğumda 6. aydan sonra başla 4 aylıkken erken doğan bebeklere başlanıyor dedi tahlil yapmadan vermek çok içime sinmiyor 9. ayda tahlil yapılıyormuş ek gıdaya geçince pekmez veririm diye düşünüyorum ama yine de ben doktor tavsiyesiyle hareket etmekten yanayım
caanım bebeğin de ufak doğmuş zaten, bence kilosu da gayet iyi.
benim bebeğim ilk 2 ay çok güzel kilo aldı sonra durdu, geçen ay 50 gr. aldı.
ben çok üzüldüm, dr. gelişimi durmuş dedi.
annem de çocuk hemşiresi dedi ki ay ay bakma, aylık ortalamaya bak, 500 gr alıyorsa çok iyi dedi.
mesela senin 6800-2900=3900 onu da aya böl; 3900/6=650 gr.
bence gayet iyi.
ay ay bakmak yanıltıyor.
bak benim bebeğim geçen ay 50 gr aldı.
bu ay 1250 gr almış...
ortalamaya vurmak daha gerçekçi sonuçlar çıkartıyor.
canım ben d vitaminini 1 ay verdim sonra bıraktım demiri hiç vermedim. kan sayımı apmadan kakaladılar, sonra hastahanede yapıldı 12.8 çıktı. çok iyi bir oran vermiyorum ben de.
haa 6. aydan sonra vücut demir gereksinimi duyuyormuş, doğumda vücutta yüklü olan demir tükeniyor, ama ben pekmez ve tavuk ciğeriyle demir alımını destekliyorum.
aynen dediğin gibi biz bunlarla büyümedik.
hatta benim 8 ve 6 yaşındaki yeğenlerimin döneminde bile yoktu bunlar...
ben vermiyorum içim de gayet rahat.
kızlar Ege'yi bu ay büyütmeyi başarmışım :)))
6 cm uzamış, 72 cm.
ve 1250 gr kilo almış, 8000 gr :))
7500 gr görsem sevinicem diyordum, geçen ay 6750 ydi ve sadece 50 gr almıştı.
ama 1250 de çok geldi şimdi...
gerçi bu oburlukla normal...
aşılarımızı olduk, bi de kavga ettim ASM'yle...
Akçay'da misafir olarak yaptırdım, beni başka bi yere göndermeye kalktı ve annem konuşmuştu geçen hafta gelsin yaparız demişlerdi.
bi sürü dil dökerek yaptırttım.
boyunu kilosunu zorla ölçtürdüm.
aşıları yaparken bana tutturmaya çalıştı Ege'yi, dedim ben tutamam, ege çok hareketli, bi dönse, tutamasam iğne kırılsa ben bunun vicdanını taşıyamam dedim. sizi de rezil ederim burda dedim. hiç tutmadın mı diyo, hayır dedim bizim ASM'de hemşireler tutup yapıyor ben elimi bile sürmüyorum dedim.
o zaman git yanında birisiyle gel o tutsun dedi, dedim yok öyle bişey bunu iş bilir birisi tutacak. kavga gürültü labaranta tutturdum.
ya ne bilim belki benim ASM de ilk aşı da bana tuttursaydı bu kadar diretmezdim sistem bu derdim, ama biri çok profesyonel çalışırken birinin bölee olması hoşuma gitmedi.
çok şükür ege ağlamadı, salak kadın bana hiç bişey de anlatmadı aşıyla ilgili, tam eve geldim mama hazırlıyorum annem aradı dedi ki OPA canlı aşı, OPA'dan sonra 2 saat hiçbişey vermemen lazım sadece annesütü dedi. sütün yoksa da oyala dedi. allahtan söyledi yoksa dayıyordum mamayı..
uyuyor şuan iyi gibi, uyanınca beslendikten sonra önlem olarak minoset içiricem.
bu arada benim gittiğim asm den çok memenunun ama hiç onlar tutmuyordu cnm hep biz tutuyorduk meteyi.. çok yoğun çünkü anneler hep aşı için sırada bekliyorlar. belki orası da öle alıştırmıştır vatandaşı senden de onu bekledi. ama senin tutmalarını istemen de çok normal. tartışmalarına gerek yokmuş yani. zor bişey değil neticede hakkını arayan insanlar olması bu ülkede güzel..
EvetttCanım benim ben birşey yapmadım ki keşke yapabilseydim ama gerek de kalmadı bak tertemiz sonuçları:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bu iş muallak cnmgnydn anneler size bişey sormak istiyorum cevap verirseniz sevinirim.
ben oğluma yaklaşık 2 aydır devit ve kan ilacı vermiyorum..
kim söyledi hatırlamıyorum ama burdan biriydi içlerinde kansorejen madde var araştırdım demişti.
ben de o günden beri vermiyorum açıkçası. eskiden ilaç mı vardı diyorum belki yanlış ama vermeyince içim daha rahat etti sanki.
güneşe çıkıyor hergün kısa birsüre.. ek gıdaları da maşallah güzel tüketiyor beni emiyor mama da yiyor sütüm yetersiz çünkü.
doktora sor derseniz kesin ver der. ilaç manyağı doktorumuz. gözünün üzerinde kaş var desem kortizonlu krem verecek düşünün yani..
haftaya yeni bir doktor deneyeceğiz ama yine de size sormak istedim..
ya canım diyorum ya benim ASM de öyle alıştırsaydı bu kadar tantana yapmazdım. ben de kendi ASM mden çok memnunum. pırıl pırıl, tertemiz, hemşiremiz aşı yapmadan önce dirseklere kadar yıkıyor ellerini, bu salağı çay sigaradan kaldırdım, öylece geldi, ellerini bile ben yıkattırdım... gerçi şuan tek düşündüğüm aşı sonrası huzursuzlanır mı ateşlenir mi?! geçen sefer 38.7ydi ateşi, gerçi şimdi uyudu ama bakalım uyanınca ne olacak. şu geceyi rahat atlatayım başka da bişey istemem.
Maşallaj emeklerinin karşılığını almışsın Ege cevap vermiş kilo olarak:))
Gözünüz aydınn :))
Meltem bizim burda da ben tutuyorum Arası
Hiç başkasının tuttuğu olması
Demek senin orası işi iyi yapıooo:26:
evet çok şükür kilo almış boyu da uzamış :)))
şimdi de diyorum ki bu kadar kilo alması çok mu acaba?
başıma obez olmaz inşallah..
ya eşimin şirketten arkadaşının bebeği 10 aylık, onu da 4-5 aylıkken sünnet ettirdiler, sünnette bile aile tutmuş çocuğu..
valla iyi cesaret ben kendim yapamam bu işleri,
zaten çok korkağım doktor hastahane işlerinde..
ben asla tutamam..
ya eşimin şirketten arkadaşının bebeği 10 aylık, onu da 4-5 aylıkken sünnet ettirdiler, sünnette bile aile tutmuş çocuğu..
ben asla tutamam..
ben asla tutamam..
Cagann snnetndede biz tuttuk cagani smle. Bacaklarndan. Ma ben hep kafam cevirdm bir kere baktim. Ndada luk oluk kan akiyordu.
Hmde medical pakta ldu. Birde.
Ege ye maasallah canm n guzel kilo almis. .gecen ay aycada 6600 du bu 13 unde 6 ay bitcek gcen hafta lctum 7300 du bakalim nolcak
Boyu onemli ama benm icn. Mnyonuz zcik
Cagann snnetndede biz tuttuk cagani smle. Bacaklarndan. Ma ben hep kafam cevirdm bir kere baktim. Ndada luk oluk kan akiyordu.
Hmde medical pakta ldu. Birde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?