2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Teşkkür ederm asyamca😄
Olsun ya inan bnmki gibi daha zor mesela masal duru gündüz hiç uyumuyr buyüzden hep gezinmek dolanmak istiyor çok zor tadını aldıklarında ya😔

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kiz maşallah kuzuya:)) Allah nazarlardan saklasin ilk defa duyuyorum bunkdr erken :))mmaşallah maşallah barekallah maşallah amasallah ahh ahhh maşallah :))))))

Teşekkür ederim hasenecim😊
Bende ilkkez karşılaşıyorm biri bana dese yuhh derdim inanki masalın yaptıkları beni hergün şokta bırakıyor.
Ama artık emmiyor buyüzden çok mutsuzum😔

Canım benim aynen öyle benimkide alıştı hergün balkona çııyoruz ve hep aynı saatte istiyor bunu ve aynen gündüzleri çok huysuz istiyor sürekli kucağımda gezip tozsun onunla oyun onayayım benimle kahvaltı yapsın masadakileri dağıtsın önünde yemek yiyelim ağlıyor ve yemeği verince susuyor yoğurt sevmeyen bebeğim dün sarımsaklı yoğurt yedi ekmeğe batırıp batırıp verdim çokta güzel yedi eşimle şoktayız biz ya ne yesek istiyor ila tadacak hayırlısı olsun ama gerçekten maşallahı var masalın ya allahım esirgesin :)

O duyguları bilirim seni çok iyi anlıyorm canm valla masalda öylr
Amin canm cümlemizinkini inşallah

Canım açıkcası kışın hergün getirip götürmek de gözümü korkutuyor 2 aylıkken zatüre yapmıştım biliyosun bnimki alerjik bide doktor o zaman astım riski var gripten hep koru demişti, şimdi korkuyorum bazen gözüm kararıyo kreş diyorum bazen de bakıcı daha iyi diyorum yani anlayacağın hala kararsızım evdekilerle son karar bakıcı ama bakalım hayırlısı:) egemi öp benim içim

Ayça banada video at valla nazar etmem nolur ama çok merak ediyorum yanlış anlama inanmadığımdan hiç değil sadece çok merak ediyorum

Canım bu arada bu kadar akıllı bir bebeğin emmesini bekleme artık o çevreye çok duyarlı emmekle uğraşmaz otıurur sizinle yemek yemek ister o yüzden üzülme ı alacaüı kafar vitamini minerali almıştır

Ayça banada video at valla nazar etmem nolur ama çok merak ediyorum yanlış anlama inanmadığımdan hiç değil sadece çok merak ediyorum

Atarım öZelden numaranı ver canm eşimin telde videolar o gece çalşmasnda yarn atarm ayıpsın😄

Aynen nezman hareketlendi memesi istemio bol bol gelsin aksın istiyor sütte az olnca kandramıyorm
Ancak bizle yesin herşeyi sofrada oturan istiyor peçete veriyorm agZını siliyor sonrada onuda yemeye çalışıyor😆

Yerim ben onun peçete tutan ellerini:))

evet canım kreş hastalık konusunda riskli malesef...
şu alerji işi de kreşte zor
evet bak ben bunları hiç düşünemedim, canım düşününce sana bakıcı daha mantıklı bir seçenek kalıyor.
neyse ya verirsin bakıcıya hem kendi evinde rahat rahat düzeni bozulmaz bebeğinin, biraz büyüyünce düşünürsün kreşi...

kızzz ayçaa ben de istiyorum video çatladım meraktan :))
yazcam telimi sana :))

Kızlar benim kızı şimdiye kadar gece uyandırıp emziriyorum. Artık 6 aylık oldu kaldırmaya devam edeyim mi? Kilosu fln iyi 9 kg bu ay 1 kg almış. Ebe 3 kere kaldır diyor dedim ben 3 aylıkken bile Bi,kere kaldırıyordum ne üçü. Siz nasıl yapıyorsunuz

Heh buldm telde birtane yürüme videosu atarm şimdi canm

allahım kızzz bu nee, yürüyo demek az buna, motor takmış gidiyor :)))
maşallah, maşallah, maşallah, 41 kere maşallah
ayçaaaa, sen aralık annesi değilsin de bizi mi yiyiyorsun:))
senin kız, 10 aylık falan herhalde sadece minyon :))
sen etrafta Yeliz'in dediği gibi ayını büyük söyle nazar değmesin..
gözü olanın gözü çıksın :))
yarın ilk iş çörek otunu alıp, nazar duasını okuyup, muskalayıp, takıyosun çocuğun bişeylerine...
ne diyoruz o zaman, nazar etmeyelim, çalışalım bizim de olur :))

canım benim bebiş deliksiz uyuyor sabaha kadar, zaten beni emmediği için uykusunu bölmüyorum.
nasıl yapılır bilmiyorum, her bebek farklı, bazen anneler her uyandığında emziriyor bazen de emmesine gerek yoksa pışpışlayarak uyutuyorlar...
ben nette şu tracy hogg'un uyku eğitimini okurken görmüştüm, 4 aydan sonra saat 23.00 gibi emzirin, gece uyanırsa pışpışlayın diyordu. tam doğru ifade edememiş olabilirim, şimdi buldum nette attım linki ve kısımı, tamamını da okuyabilirsin canım, çok faydalı bilgiler var.

http://www.uykusuzanneler.com/tracy-hogg-ve-uyku-rutini/

Rüya öğünü nedir ?

Bir çok uyku eğitimi uzmanı çocuğun açlığının uyku sorunuyla hiçbir ilgisi olmadığını söyler. Tracy Hogg ise beslenme ile uykunun bazı alanlarda ve ilk aylarda ilgili olduğuna inanır. Hogg, gece 10 ile 11 arasında size uygun olan bir noktada bebeklerin uyandırılmadan kucağa alınıp beslenmesini ve yeniden yatağa konulmasını öğütler. Bu uygulama 11’den geç yapılmama ve 8 aylıkken kesilmelidir.

Gece beslenmesini ne zaman ve nasıl kesmeli ?

Hogg’a göre bebekler 4’ aylıktan itibaren 6-8 saat, 8 aylıktan itibaren 12 saate kadar aç kalabilir. Hogg 4 aylıktan tibaren çocukların rüya öğününden sonra gece beslenmemesi gerektiğini söyler.
Çocuğunuzu gece uyandığında beslemek yerine ne kadar uzun sürerse sürsün kendi yatağında pışş pışşlayarak, hafifşe poposuna vurarak geri uyutmanızı önerir. Pışş pışş pat pat ile daha fazla sitilmüle olduğu için 8 Aydan büyük çocuklar için pışş pışş pat pat yöntemini önermez.

Cnm sen emzrmesen de o emmk icn uyanmiyor mu? Ben sadece ilk aylarda ssat tuttp emzryrdm dr kilosu iyi art grk yok dedi simdi 4 saat fln uyuyablyr ortslama.mikirdannca alp emzryrm. Emmek istemesnn haricnde uyandgi da oluyr bu ara.Onun meme talebini bklyrm acikcsi.

Meltem sen yatmadan evvel ne yedryrsun?acikmadi icin mi uyanmiyor alstrdin mi o yontemdeki gbi
maasallah ne guzel ben uyu uyan uyu uyan sersem oluyrm.

Son düzenleme:

Kız valla bende bazen acaba aylarımı karıştı bende diyorum.😀
Yarn ilk iş dediğini yapıcam canm allah isteyenlere göstersin ozman diyeyim bugünleri😃
Evet yelizin dediği gibi yapıcam canm valla yerlerse 9-10 aylık derim artık😀

Canım kızın yürüyormuş
Maşallah diyeyim
Evet bende seni iyi anlıyorum bende 2008 Haziran annelerinde
İlk yürüyen bebeğe sahiptim videolarını atıyordum arkadaslarıma
Hala söylerler kızlar o günlerden bahsedince
Bn oğlumda hiç emeklemedi Birgün oturduğu yerde oyun oynuyorduk
Aniden kalktı ve koştu.
İçine cin girdi sanmıştım cok ufak ve yürüyen bi tip
5 aylıkken koltuktan iniyordu
Futbol oynuyordu inanır mısın
Bnm oglum cok cok cok cokkkk hareketli bir bebekti ve hala cok hareketli bir cocuk
Senin kızında oyle olacak bu arada kızın cok Zeki olabilir
Ki bence hiperaktif te olabilir :)
Bundan sonra zor ve bir o kdr keyifli bi hayat seni bekliyor
Cocuğunun her yaptığına şaşıracak hatta başka cocuklar sana cok klişe gelicek kimi zmn
Biz hala aral I'n yaptıklarına hayret ediyoruz
Sende oyle olucaksın :)
1,5 yaşında harfleri öğrenmeye başlarsa şaşırma
Matematiği de cok iyi bir düzeyde olabilir
Bence çok şanslı bi annesin
Maşallah sübhaballah ona...
Rabbim nazardan korusun

Meltem sen yatmadan evvel ne yedryrsun?acikmadi icin mi uyanmiyor alstrdin mi o yontemdeki gbi
maasallah ne guzel ben uyu uyan uyu uyan sersem oluyrm.

canım ege saat 17.00-18.00 arası muhallebi yiyiyor, saat 20.00-20.30 civarı mama içiyor 150 cc, ama beni emerken de ilk 2 ay, ben emziriyordum 12-1 gibi sonra 3-4 gibi uyanıyordu sonra 6-7 gibi... ege 2,5 aylıktan beri hiç uyanmadı gece... ben gece yatarken 12 gibi emziriyordum. şuan onu da yapmıyorum... ama 3 gündür 4.30da kalkıp emip uyuyor, acıkıyor herhalde akşam mamasını 180 e çıkarıcam..
valla canım açıkçası egenin uyku düzeni oturduktan sonra okumuştum ben bu yazıyı, bizimki tamamen tesadüf oldu... haa acıkıp uyansa ben de doyururdum, yapamazdım bu yöntemi. ama açlık ve uyku ilişkisi doğru... ama onu uygulayacak sabır ve azim de lazım, gece pışpışlayarak uyutmaya çalışmak emzirerek uyutmaktan daha zor...
elif literatür diyor ki 6. aydan sonra düzene girermiş uykular.

yerler yerler minyon dersin :))
benim kardeşim ilkokula başladığında 9 kilo ufacık bişeydi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…