2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
denizz hazır buradayken tecrübeli bir anne olarak bi akıl ver bize, bu bebişlerin gözleri daha değişir mi? ne zaman kendi gözü diyebiliriz??

Hayatım hiç belli olmaz ama genellikle 6-7. Aydan sonra pek değişmez
Aral dan örnek vereyim 1 yasından Sonra gözleri
Maviden yeşil e döndü
Şuan yeşilimsi ela..
Ne renk senin oğluşun göz rengi

Emerken tabii daha sik uyanyrlar simdi 11gecyrdu emdgi 3-4 gbi uyanr bide 7-8 gbi.Ama smdi ben kilo alsin diye ugrasrken niye cocugu pispislayip uyutayim dimi...

Okadr güzel yazmşssnki okurkem hayeller kurdum birden kızımn okumş meslek sahibi olmş hissettim😊
Masal duruda 4 aylık başladı basmaya emeklemedi sadece yerde taklalar attı oyuncaklarını almak için emekledi sadece ama birden bir baktm kucağmdan kaydırdı kendini ben yürümek istiyorm gibi baktı yüzüme yere koydm bacağıma tutundu adım atmaya başladı sonra koltuklara tutunp kendi gitmeye başladı koltuk bitince kıçınn üstüne oturp bişilerden tutunup kalkmaya başladı sora hep o istedikçe omu yürüttüm
Sonra bebek arabsnda çığlık çığlığa aglamaya başladı yere koydm sustu anladmki bizim gibi olmak istiodu ogün bugündür bıkmadan hep yürüttüm onu
Şuan çok güzel gidiyor ama eskiyem ayakkabılar başediliir gibi değil😀
Yaptrdm canm testleri ben
Q oranımız yüksek çıktı hiperaktive sınırda çıktı ikiside var masalda yani özel okullada eğitim alması gerekiyor dedi doktorumuz
Abi annr baba abla demeye başladı birde ona seslenmce "neeee "diyor
Biberonunu istediğinde aglıyor bunumu istiyorsn diyorm "buuu" diyor
Peçete veriyorm agzını siliyor😃
Ama çok yoruluyorm tek başımayım destek yok mesela hiç uyumuyor biZler gibi değil sabah 07:30 akşam 24:00 sabah kalkar gece yatar gün içinde asla istemiyor uyku
Doktorum bunn öğrenme isteğinden olduğunu söyledi sossyal yaşamdan kopmak istemiyormş
Hayırlısı diyorm artk ben annesi olarak şaşkınm...😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayatım hiç belli olmaz ama genellikle 6-7. Aydan sonra pek değişmez
Aral dan örnek vereyim 1 yasından Sonra gözleri
Maviden yeşil e döndü
Şuan yeşilimsi ela..
Ne renk senin oğluşun göz rengi

sağol canım...
yeşil şuanda bi süpriz olmazsa :))
allahım çok da dua ettim yeşil yeşil gözleri olsun diye, umarım değişmez..

Emerken tabii daha sik uyanyrlar simdi 11gecyrdu emdgi 3-4 gbi uyanr bide 7-8 gbi.Ama smdi ben kilo alsin diye ugrasrken niye cocugu pispislayip uyutayim dimi...

ya canım emiyosa emzir tabii... ya ben o yazıyı attım arkadaşa ama fikri olsun diye... şahsen benim minik de uyansa önce emzirmeye debelenirim olmadı mama da veririm yani...

Artık öyle diyeceğim napayım😂

Ayçacımmmm aynı aral ... Aynıııı
Kesinlikle konuşacak cok şeyimiz var cnm
Aralında sınırda çıktı hiperaktivitesi
Ama bu yaş grubuna iq testi yapılmıyor hiperaktivite teşhisini nasıl görebildiler
Sınırda oluşunu vs..

Aralda asla pusette oturmadı
Beşiğinden kendini atıyordun
Ve o zmn beşiği kaldırdık 7 aylıktı
Uyumazdı
Anlattıklarının hepsini daha fazlasını yaşadım
Gun geçtikçe zorlasacakta.. Ben saçlarımı Yoldugum günleri bilirim
Her yaptıgı hareket soz yani zekası seni hep şaşırtacak
Şuanki aral hala yaramaz :)
Ama inanılmaz Zeki
3 yaşından beri matematiği cok iyi düzeyde
4 yaşından beri alt alta 5 haneli rakamları toplayıp çıkarabiliyor
6-7haneli yazıyoruz aynı
Çarpım tablosu biliyor
Resmi cok iyi odasını halısını desenine varana dek full eşyamı çiziyor
Araba markalarını amblemlerini
Yani bunu gibi bi çok şey
4 yaşından beri kendi imzası var :))
Hayal dunyası cok büyük
Detayları asla kaçırmaz
Ve tahammülsüz bi çocuk
9 ar 9 ar bile 500-600 e kdr sayabiliyor
25 er 75 er 12 şer
Bi ara geri de sayıyordu onu unuttu :))
Masal I'n geleceği bu canım
Bil diye anlattım
Bu tur cocuklara yetmek cok zor
Ben sürekli faaliyet aktivite koşturmaca halindeyim
Yani şaşırmaya devam
Bu arada gecen yaz 5 yaşındayken kendi kendine yüzme öğrendi

ben ne kan ilaci verdim ne de D vitamini, ağrı kesici vs. hiç bir ilaç kullanmadım canım, İnşallah ileride pişman olmayız

Arkadaşlar burda biri vardı çekmeköy mü ümraniye mi bir yerde oturuyordu kimdi o?
Bana özelden mesaj atabilir mi ya da burdan da yazabilir

onu diyen ben değildim canım ama bende çamlıca da oturuyorum, ümraniye santrale 5 dk. Bi iş için lazımsa diye söylüyorum
bu arada arasın sonucuna çoook sevindim, elhamdulillah..

Kizlar Ahmed yasin bgn çok huysuz hic uyumadi nerdeyse ya ne gece ne gündüz ne yapmaya calisiyor bu çocuk.... Bu arada kandiliniz mübarek aolsun güzelce eda edelim bu geceyi insallah

Tugba diş geliyor canım, inş yakın zamanda çıkar, 1 aydır azra da ultra huysuz du iki diş patlattı aşı günü bütün derdi dişmiş meğer.
salyası arttı mı? kulağını çekiyor mu? ağız etrafında döküntü var mı? bizde hepsi vardı

Maşallah Subhanallah...
bizim kız elinden tutunca adım atıyor doğduğundan beri ayağına basıyor diye şaşıyorduk meğer bizim kız tırtmış
ama bu hali bile beni yoruyorsa, senin halini düşünemiyorum
Allah yardımcın olsun

Arala da Maşallah Subhanallahh
Siz zeki çocuk annelerine çok iş düşüyor, Allah yardımcınız olsun

Teşekkür ederim canm allah hepimize kolaylık versin

Yok uyanmıyor. Aslında şu 11gibi doyurmak mantıklı. Bizimki akşam 8-9 arası uyuyor ben 4-5 gibi kaldırıyorum. Ama yazı mantıklı geldi. Bir de tv de çıkan bit çocuk doktoru bebekler 6. Aydan sonra gece beslenme ihtiyacı duymaz diyordu. Bugün deniycem bakalım bu yöntemi. Benim kız 2. Aydan itibaren ge deliksiz 8 saat uyumaya başladı kilosu iyi diye dr uyusun demişti:)

Ben mamada 2 ye dün geçtim canım.
İkinci bebek olunca tecrübe oluyo 2 numara biberon ucunu ilk kızımda bende almıştım hiç farkı yok sadece iki küçük delik.bende şimdi kestim bıçakla hemen bitiriyo o da keyifli bende
Biraz genzine kaçırıyo ama dikkat edersen sorun yok.yaklaşık bir aydır böyle.bıçagın ucunu batır deliğe yeter çok kesmene gerek yok

Uyu cnm uyu benim yerime de hasenenin yerine de uyu maasallah

benmki karni tok olsa bile bi mikirdanir ven de en ufak sesine uyanrm

gnydn kızlar..
kan ilacı ve devit için yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim.
anladığım kadarıyla herkesin kafası karışık hatta doktorlar bile ayrılmış durumda. o yüzden şimdilik vermicem. yeni doktorumuzu gözümm tutarsa ne derse onu yaparım artık.

meltem çok geçmiş olsun cnm. inş ege şimdi iyidir.

ayça işin zor. benim bir kardeşim öyleydi. ikizlerdi ama hep diğerinden farklıydı..

evde zapt edemiyorduk 9 aylıkken yürüdü. diğerini de sürüklüyordu hep:)) adı da ayça senin adaş.
anneannem yaşlıydı tahammül edemezdi bu kız kaçar deyip dururdu hep:))
şimdi çok uysal ve çok başarılı hatta dereceli bir öğrenci maşallah..
hareketliliği yok denecek kadar az tüm enerjisini derse kitaba vermiş durumda.. umarım senin masal da çok başarılı bir kız olur..

benim mete ilginç yana zar zor dönüyor sıpa totoyu kaldıramıyor :)) ama yürüyor elinden tutunca babamız 2 aylıktan beri yürütüyor. birkaç kelime söylüyor.. bize icik falan yapıyor. yat diyorum yatıyor kalk oğlum diyorum kalkıyor. böyle birkaç komutu yapıyor..

aman aman maşallah aral'a...
tek kelimeyle gurur kaynağı...
bi de bazen çileden çıkıyorsun Deniz, sen öp bu çocuğu başına koy, böyle çocukların hepsinde aral'ın hareketleri var.
biz de sana buradan akıl veriyorduk, yok keremi kıskanmıştır, yok şudur yok budur...
olay çok basitmiş, çocuğunun hareketlerinin altında sadece ve sadeve üstün zeka var...
allah sana kerem'inin de böyle zehir olduğunu göstersin canım.

canım Ege iyi, sabah ateşi 38.2 görünce fitil attım, 36.7 ye düştü düzeni bozulmadı saatlerinde uyudu, ama hiç bişey yemedi gün boyu, ağzını açacak tadı bile yoktu... Ege'yi 1 dakika boş bırakamıyorum, arkamı bi bakıyorum döne döne sürüne sürüne diğer odaya yol almış, dün yavrum 1 tur bile dönmedi, dönmeye çalıştıkça ağladı, bacakları çok ağrıdı herhalde... neyse ki ateş düşünce sabit kaldı ve gecemizi rahat geçirdik, çok şükür bunu da atlattık...
Mete'ye de bravo :))

Son düzenleme:

saol cnmm.. kıyamam kuzuya.. neşeleri hemen gidiyor azıcık canları yansa miniklerin.
ateşinin düşmesine sevindim keyfide iştahı da gelir inş annesi.. sağlıkları yerinde olsun yeterki fındıkların..

günaydın kızlar hayırlı cumalar... bişey soracağım sizlere kızım grip gibi aslında dışarı akıntısı yok ama fışır fışır ediyor emerken uyurken burnunu serum fizyolojik ve aspiratörle temizliyorum ama pek fayda etmiyor dr a götürsemmi acaba? okadar gereksiz yere dr a götürdüm çocuğu eşim artık inanmıyor bana dr a gitmemiz lazım deyince ne yapsam bilemedim götürmem şartmı

Çocukla il dışı ne zormuş yaa
2günlüğüme Eskişehir e gitcez 2gündür hazırlanıyorum

Hele en çok sağma olayını düşünüyorım
Girer bi benzinliğin tuvaletine sağarım artık pis pis((
Hele orda otelde sağdıltan sonra bile çıksak ist a dönene kdr saatler geçecek
Avm ye girsem gene de en az 9-10saat sağamıcam
Manuel i aldım yanıma. Olmadı sağıp atcam(

kuşum her zaman girip takip edemeyince topikden bi haber kalıorum işte :26: cnm bnm haklısın kuzenim geldi dün onunda 2,5 yaşında bebeği var ona söledim dedi eşim tam evden çıkarken gelip eve yapmışlar dedin nası yane nasıl olur dedi güvenmessin dimi dedim katiyen ! İyi ki evde yok muşum dr. kontrolü ve 6 aylık aşılar vardı bizde hepsini bugün sağlık ocağında hallettik kuzucum şoka girdi bide eve geldik ben işimi gücümü yaparken onu oto koltuğuna koyuyorum yanımda götürüyorum hangi odaya gidiyosam (genelde mutfakta oluruz) koltukta mutfaktaydi çantamı yatak odama birakıp gelene kadar kuzum yuvarlanmış ya ayyy Allah ım bugün yavrumun ters günü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…