- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
- 158
denizz hazır buradayken tecrübeli bir anne olarak bi akıl ver bize, bu bebişlerin gözleri daha değişir mi? ne zaman kendi gözü diyebiliriz??
canım ege saat 17.00-18.00 arası muhallebi yiyiyor, saat 20.00-20.30 civarı mama içiyor 150 cc, ama beni emerken de ilk 2 ay, ben emziriyordum 12-1 gibi sonra 3-4 gibi uyanıyordu sonra 6-7 gibi... ege 2,5 aylıktan beri hiç uyanmadı gece... ben gece yatarken 12 gibi emziriyordum. şuan onu da yapmıyorum... ama 3 gündür 4.30da kalkıp emip uyuyor, acıkıyor herhalde akşam mamasını 180 e çıkarıcam..
valla canım açıkçası egenin uyku düzeni oturduktan sonra okumuştum ben bu yazıyı, bizimki tamamen tesadüf oldu... haa acıkıp uyansa ben de doyururdum, yapamazdım bu yöntemi. ama açlık ve uyku ilişkisi doğru... ama onu uygulayacak sabır ve azim de lazım, gece pışpışlayarak uyutmaya çalışmak emzirerek uyutmaktan daha zor...
elif literatür diyor ki 6. aydan sonra düzene girermiş uykular.
yerler yerler minyon dersin :))
benim kardeşim ilkokula başladığında 9 kilo ufacık bişeydi..
Canım kızın yürüyormuş
Maşallah diyeyim
Evet bende seni iyi anlıyorum bende 2008 Haziran annelerinde
İlk yürüyen bebeğe sahiptim videolarını atıyordum arkadaslarıma
Hala söylerler kızlar o günlerden bahsedince
Bn oğlumda hiç emeklemedi Birgün oturduğu yerde oyun oynuyorduk
Aniden kalktı ve koştu.
İçine cin girdi sanmıştımcok ufak ve yürüyen bi tip
5 aylıkken koltuktan iniyordu
Futbol oynuyordu inanır mısın
Bnm oglum cok cok cok cokkkk hareketli bir bebekti ve hala cok hareketli bir cocuk
Senin kızında oyle olacak bu arada kızın cok Zeki olabilir
Ki bence hiperaktif te olabilir :)
Bundan sonra zor ve bir o kdr keyifli bi hayat seni bekliyor
Cocuğunun her yaptığına şaşıracak hatta başka cocuklar sana cok klişe gelicek kimi zmn
Biz hala aral I'n yaptıklarına hayret ediyoruz
Sende oyle olucaksın :)
1,5 yaşında harfleri öğrenmeye başlarsa şaşırma
Matematiği de cok iyi bir düzeyde olabilir
Bence çok şanslı bi annesin
Maşallah sübhaballah ona...
Rabbim nazardan korusun
Hayatım hiç belli olmaz ama genellikle 6-7. Aydan sonra pek değişmez
Aral dan örnek vereyim 1 yasından Sonra gözleri
Maviden yeşil e döndü
Şuan yeşilimsi ela..
Ne renk senin oğluşun göz rengi
Emerken tabii daha sik uyanyrlar simdi 11gecyrdu emdgi 3-4 gbi uyanr bide 7-8 gbi.Ama smdi ben kilo alsin diye ugrasrken niye cocugu pispislayip uyutayim dimi...
canım ege saat 17.00-18.00 arası muhallebi yiyiyor, saat 20.00-20.30 civarı mama içiyor 150 cc, ama beni emerken de ilk 2 ay, ben emziriyordum 12-1 gibi sonra 3-4 gibi uyanıyordu sonra 6-7 gibi... ege 2,5 aylıktan beri hiç uyanmadı gece... ben gece yatarken 12 gibi emziriyordum. şuan onu da yapmıyorum... ama 3 gündür 4.30da kalkıp emip uyuyor, acıkıyor herhalde akşam mamasını 180 e çıkarıcam..
valla canım açıkçası egenin uyku düzeni oturduktan sonra okumuştum ben bu yazıyı, bizimki tamamen tesadüf oldu... haa acıkıp uyansa ben de doyururdum, yapamazdım bu yöntemi. ama açlık ve uyku ilişkisi doğru... ama onu uygulayacak sabır ve azim de lazım, gece pışpışlayarak uyutmaya çalışmak emzirerek uyutmaktan daha zor...
elif literatür diyor ki 6. aydan sonra düzene girermiş uykular.
yerler yerler minyon dersin :))
benim kardeşim ilkokula başladığında 9 kilo ufacık bişeydi..
Ayçacımmmm aynı aral ... Aynıııı
Kesinlikle konuşacak cok şeyimiz var cnm
Aralında sınırda çıktı hiperaktivitesi
Ama bu yaş grubuna iq testi yapılmıyor hiperaktivite teşhisini nasıl görebildiler
Sınırda oluşunu vs..
Aralda asla pusette oturmadı
Beşiğinden kendini atıyordun
Ve o zmn beşiği kaldırdık 7 aylıktı
Uyumazdı
Anlattıklarının hepsini daha fazlasını yaşadım
Gun geçtikçe zorlasacakta.. Ben saçlarımı Yoldugum günleri bilirim
Her yaptıgı hareket soz yani zekası seni hep şaşırtacak
Şuanki aral hala yaramaz :)
Ama inanılmaz Zeki
3 yaşından beri matematiği cok iyi düzeyde
4 yaşından beri alt alta 5 haneli rakamları toplayıp çıkarabiliyor
6-7haneli yazıyoruz aynı
Çarpım tablosu biliyor
Resmi cok iyi odasını halısını desenine varana dek full eşyamı çiziyor
Araba markalarını amblemlerini
Yani bunu gibi bi çok şey
4 yaşından beri kendi imzası var :))
Hayal dunyası cok büyük
Detayları asla kaçırmaz
Ve tahammülsüz bi çocuk
9 ar 9 ar bile 500-600 e kdr sayabiliyor
25 er 75 er 12 şer
Bi ara geri de sayıyordu onu unuttu :))
Masal I'n geleceği bu canım
Bil diye anlattım
Bu tur cocuklara yetmek cok zor
Ben sürekli faaliyet aktivite koşturmaca halindeyim
Yani şaşırmaya devam
Bu arada gecen yaz 5 yaşındayken kendine yüzme öğrendi[/QUOT]
Aynen çok şey var konuşacak cemredeniz😀ve senden çok şey öğreneceğim sanırım..
Doktorumuz artık çaresiz kaldı yaptrmak zornda kaldık bu testleri özel bir labratuvarda yapıldı çünki masal durmuyor doktor muayane edemiyor abi abi diyor doktora.
Doktor kulaklığını takıyor dinlesin ciğerleri diye alıyor çekiyor bir güç var akıllara zarar
Masal bir orada bir burada herşeye cvp yetiştiryor sanki,durmadan yer değiştiriyor,yemek yedirmek ona saatler sürüyor eli dursa kolu durmuyor.
Eğer ona kızarsam biberonu fırlatıyor sayamadm kaçıncı biberon alışımdı ona..
Onu banyo yaptrmak tek kişi mümkün değil imkansızlaşıyor zaptedemiyoruz ben artk birgün camdan atıcam kendimi diye eşime bağrmışım,hatrlamıyorm...Çok agladığım günler oldu ,halada oluyor..
Aile yok varda yok..tek başımayım iki dakika otrsam diyorm bazen çay kahvenn tadını özlüyorm..
Agzımdan her çıkanı dinliyor 3 gün sonra ezberliyor şaşırıyorm birine anlatmak istiyorm ama bana kimse inanmıyor.Görünce duyunca inanıyor.
Umarm çok başarılı bir kız olur hep hayel ettiğim gibi
İlk doğduğunda benek dktrmz aynı idi şuandada aynı bana bu bebek mucizen demişti
Neden? Dedim
İlk doğduğından beri gözler açık etrafı seyredip dinlerdi kafasını dimdik tıtuyordu
Doğduğu an kucağıma verildiğinde ellerimi sıkı sıkı tutmştu..
O benm mucizem
Her annenin bebeği gibi
Ama bir okadar zor
Ona kum kovası aldım içine toplar aldm yere döküp tek tek onları içine koyuyor sonra boşaltp tekrar yapıyor
İlerde en yakın zamanda bir iki diye sayarsa zaten şaşmayacağım😀
Senn paşanada maşşşallah bu arada mükembel bir çocukmuş
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ama bu yaş grubuna iq testi yapılmıyor hiperaktivite teşhisini nasıl görebildiler
Sınırda oluşunu vs..
Uyumazdı
Ama inanılmaz Zeki
6-7haneli yazıyoruz aynı
Çarpım tablosu biliyor
Hayal dunyası cok büyük
Detayları asla kaçırmaz
Ve tahammülsüz bi çocuk
25 er 75 er 12 şer
Bu tur cocuklara yetmek cok Yani şaşırmaya devam
Bu arada gecen yaz 5 yaşındayken
kendi kendine yüzme öğrendi[/
QUOTE]
Aynen çok şey var konuşacak cemredeniz😀ve senden çok şey öğreneceğim sanırım..
Doktorumuz artık çaresiz kaldı yaptrmak zornda kaldık bu testleri özel bir labratuvarda yapıldı çünki masal durmuyor doktor muayane edemiyor abi abi diyor doktora.
Doktor kulaklığını takıyor dinlesin ciğerleri diye alıyor çekiyor bir güç var akıllara zarar
Masal bir orada bir burada herşeye cvp yetiştiryor sanki,durmadan yer değiştiriyor,yemek yedirmek ona saatler sürüyor eli dursa kolu durmuyor.
Eğer ona kızarsam biberonu fırlatıyor sayamadm kaçıncı biberon alışımdı ona..
Onu banyo yaptrmak tek kişi mümkün değil imkansızlaşıyor zaptedemiyoruz ben artk birgün camdan atıcam kendimi diye eşime bağrmışım,hatrlamıyorm...Çok agladığım günler oldu ,halada oluyor..
Aile yok varda yok..tek başımayım iki dakika otrsam diyorm bazen çay kahvenn tadını özlüyorm..
Agzımdan her çıkanı dinliyor 3 gün sonra ezberliyor şaşırıyorm birine anlatmak istiyorm ama bana kimse inanmıyor.Görünce duyunca inanıyor.
Umarm çok başarılı bir kız olur hep hayel ettiğim gibi
İlk doğduğunda benek dktrmz aynı idi şuandada aynı bana bu bebek mucizen demişti
Neden? Dedim
İlk doğduğından beri gözler açık etrafı seyredip dinlerdi kafasını dimdik tıtuyordu
Doğduğu an kucağıma verildiğinde ellerimi sıkı sıkı tutmştu..
O benm mucizem
Her annenin bebeği gibi
Ama bir okadar zor
Ona kum kovası aldım içine toplar aldm yere döküp tek tek onları içine koyuyor sonra boşaltp tekrar yapıyor
İlerde en yakın zamanda bir iki diye sayarsa zaten şaşmayacağım😀
Senn paşanada maşşşallah bu arada mükembel bir çocukmuş
gnydn anneler size bişey sormak istiyorum cevap verirseniz sevinirim.
ben oğluma yaklaşık 2 aydır devit ve kan ilacı vermiyorum..
kim söyledi hatırlamıyorum ama burdan biriydi içlerinde kansorejen madde var araştırdım demişti.
ben de o günden beri vermiyorum açıkçası. eskiden ilaç mı vardı diyorum belki yanlış ama vermeyince içim daha rahat etti sanki.
güneşe çıkıyor hergün kısa birsüre.. ek gıdaları da maşallah güzel tüketiyor beni emiyor mama da yiyor sütüm yetersiz çünkü.
doktora sor derseniz kesin ver der. ilaç manyağı doktorumuz. gözünün üzerinde kaş var desem kortizonlu krem verecek düşünün yani..
haftaya yeni bir doktor deneyeceğiz ama yine de size sormak istedim..
Arkadaşlar burda biri vardı çekmeköy mü ümraniye mi bir yerde oturuyordu kimdi o?
Bana özelden mesaj atabilir mi ya da burdan da yazabilir
Kizlar Ahmed yasin bgn çok huysuz hic uyumadi nerdeyse ya ne gece ne gündüz ne yapmaya calisiyor bu çocuk.... Bu arada kandiliniz mübarek aolsun güzelce eda edelim bu geceyi insallah
Okadr güzel yazmşssnki okurkem hayeller kurdum birden kızımn okumş meslek sahibi olmş hissettim😊
Masal duruda 4 aylık başladı basmaya emeklemedi sadece yerde taklalar attı oyuncaklarını almak için emekledi sadece ama birden bir baktm kucağmdan kaydırdı kendini ben yürümek istiyorm gibi baktı yüzüme yere koydm bacağıma tutundu adım atmaya başladı sonra koltuklara tutunp kendi gitmeye başladı koltuk bitince kıçınn üstüne oturp bişilerden tutunup kalkmaya başladı sora hep o istedikçe omu yürüttüm
Sonra bebek arabsnda çığlık çığlığa aglamaya başladı yere koydm sustu anladmki bizim gibi olmak istiodu ogün bugündür bıkmadan hep yürüttüm onu
Şuan çok güzel gidiyor ama eskiyem ayakkabılar başediliir gibi değil😀
Yaptrdm canm testleri ben
Q oranımız yüksek çıktı hiperaktive sınırda çıktı ikiside var masalda yani özel okullada eğitim alması gerekiyor dedi doktorumuz
Abi annr baba abla demeye başladı birde ona seslenmce "neeee "diyor
Biberonunu istediğinde aglıyor bunumu istiyorsn diyorm "buuu" diyor
Peçete veriyorm agzını siliyor😃
Ama çok yoruluyorm tek başımayım destek yok mesela hiç uyumuyor biZler gibi değil sabah 07:30 akşam 24:00 sabah kalkar gece yatar gün içinde asla istemiyor uyku
Doktorum bunn öğrenme isteğinden olduğunu söyledi sossyal yaşamdan kopmak istemiyormş
Hayırlısı diyorm artk ben annesi olarak şaşkınm...😊
Sınırda oluşunu vs..
Uyumazdı
Ama inanılmaz Zeki
6-7haneli yazıyoruz aynı
Çarpım tablosu biliyor
Hayal dunyası cok büyük
Detayları asla kaçırmaz
Ve tahammülsüz bi çocuk
25 er 75 er 12 şer
Bil diye anlattım
Bu tur cocuklara yetmek cok zor
Ben sürekli faaliyet aktivite koşturmaca halindeyim
Yani şaşırmaya devam
Bu arada gecen yaz 5 yaşındayken kendi kendine yüzme öğrendi
ben ne kan ilaci verdim ne de D vitamini, ağrı kesici vs. hiç bir ilaç kullanmadım canım, İnşallah ileride pişman olmayız
onu diyen ben değildim canım ama bende çamlıca da oturuyorum, ümraniye santrale 5 dk. Bi iş için lazımsa diye söylüyorum
bu arada arasın sonucuna çoook sevindim, elhamdulillah..
Tugba diş geliyor canım, inş yakın zamanda çıkar, 1 aydır azra da ultra huysuz du iki diş patlattı aşı günü bütün derdi dişmiş meğer.
salyası arttı mı? kulağını çekiyor mu? ağız etrafında döküntü var mı? bizde hepsi vardı
Maşallah Subhanallah...
bizim kız elinden tutunca adım atıyor doğduğundan beri ayağına basıyor diye şaşıyorduk meğer bizim kız tırtmış
ama bu hali bile beni yoruyorsa, senin halini düşünemiyorum
Allah yardımcın olsun
Arala da Maşallah Subhanallahh
Siz zeki çocuk annelerine çok iş düşüyor, Allah yardımcınız olsun
Kızlar size 2 sorum var ne zamandır aorcam sorcam unıtuyorum
İnş cevap alabilirim
1. Si 2 numaralı formul mamaya geçen oldı mu. Ben almıştım dün hastane de vermek zorunda kaşdım erimedi mama katı yani
1 numara gibi değil
2. Si biberonla mama süt verenler 2 numara biberon memesine geçtiniz mi
Değiştirdiniz mi yoksa hala aynı memeyi mi kullanıyorsunız
Bizim ki acaba az geliyo gıcık oluo ondan mı reddediyor artık biberonu
Aslında aldım 6+ ama aynı resmen ağzı ben hiiiiççç bi fark bulamadımm
Uyu cnm uyu benim yerime de hasenenin yerine de uyuYok uyanmıyor. Aslında şu 11gibi doyurmak mantıklı. Bizimki akşam 8-9 arası uyuyor ben 4-5 gibi kaldırıyorum. Ama yazı mantıklı geldi. Bir de tv de çıkan bit çocuk doktoru bebekler 6. Aydan sonra gece beslenme ihtiyacı duymaz diyordu. Bugün deniycem bakalım bu yöntemi. Benim kız 2. Aydan itibaren ge deliksiz 8 saat uyumaya başladı kilosu iyi diye dr uyusun demişti:)
Sınırda oluşunu vs..
gnydn kızlar..
kan ilacı ve devit için yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim.
anladığım kadarıyla herkesin kafası karışık hatta doktorlar bile ayrılmış durumda. o yüzden şimdilik vermicem. yeni doktorumuzu gözümm tutarsa ne derse onu yaparım artık.
meltem çok geçmiş olsun cnm. inş ege şimdi iyidir.
ayça işin zor. benim bir kardeşim öyleydi. ikizlerdi ama hep diğerinden farklıydı..
evde zapt edemiyorduk 9 aylıkken yürüdü. diğerini de sürüklüyordu hep:)) adı da ayça senin adaş.
anneannem yaşlıydı tahammül edemezdi bu kız kaçar deyip dururdu hep:))
şimdi çok uysal ve çok başarılı hatta dereceli bir öğrenci maşallah..
hareketliliği yok denecek kadar az tüm enerjisini derse kitaba vermiş durumda.. umarım senin masal da çok başarılı bir kız olur..
benim mete ilginç yana zar zor dönüyor sıpa totoyu kaldıramıyor :)) ama yürüyor elinden tutunca babamız 2 aylıktan beri yürütüyor. birkaç kelime söylüyor.. bize icik falan yapıyor. yat diyorum yatıyor kalk oğlum diyorum kalkıyor. böyle birkaç komutu yapıyor..
aman aman maşallah aral'a...
tek kelimeyle gurur kaynağı...
bi de bazen çileden çıkıyorsun Deniz, sen öp bu çocuğu başına koy, böyle çocukların hepsinde aral'ın hareketleri var.
biz de sana buradan akıl veriyorduk, yok keremi kıskanmıştır, yok şudur yok budur...
olay çok basitmiş, çocuğunun hareketlerinin altında sadece ve sadeve üstün zeka var...
allah sana kerem'inin de böyle zehir olduğunu göstersin canım.
canım Ege iyi, sabah ateşi 38.2 görünce fitil attım, 36.7 ye düştü düzeni bozulmadı saatlerinde uyudu, ama hiç bişey yemedi gün boyu, ağzını açacak tadı bile yoktu... Ege'yi 1 dakika boş bırakamıyorum, arkamı bi bakıyorum döne döne sürüne sürüne diğer odaya yol almış, dün yavrum 1 tur bile dönmedi, dönmeye çalıştıkça ağladı, bacakları çok ağrıdı herhalde... neyse ki ateş düşünce sabit kaldı ve gecemizi rahat geçirdik, çok şükür bunu da atlattık...
Mete'ye de bravo :))
Canım bu konuyu açtom ben burda epey konuştuk
Böyle saçmalık olamaz diye
Kapıya gelip aşı yapcam diyen birine kim güvenir
Asm de ki hemşirenle görüş
Ben gittim 6aylık aşılarıyşa birlikte çocuk felcini de yaptı
Şimdi bu fırsatı kullanan dolandırıcılar çok olur aman dikkat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?