2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
[

canım meyve sebze verirken birkaç kaşıkta bir 1-2 yudum ılık su verin, mamasına pürelerine zeytinyağı koyun,
yoğurt kabız yapabiliyor, sebze meyve miktarı fazla geliyor olabilir azaltabilirsiniz
ek gıdaya geçiş sürecinde kabızlar, ishaller olabilir, kaka renginde, kokusunda değişmeler olabilir
6 aydır süt alan vücut katı gıdalara alışmaya çalışıyor kolay değil

sağol canım .ben sadece sebze püresine zeyytin yağı koyuyordum mamasına ve meyve püresine de koyıyım mmı?

yok canım mamaya ve meyveye koyma sadece sebzedeki yeterli.

Yogurttan sonra sebzeye gececegim nasil vermeliyim? Kabak alacagim bugun purebmi corba mi yapmaliyim patatestebekleyeyimmi ve bunlari nasil yapacagim? Yardim edermisiniz

canım ilk kabakla başlama istersen çoğu anne havuç püresiyle başladı. kabağın bağırsak açma özelliği var. ilk havuç ver 3 gün bekle bişey olmazsa havuç ve kabak yap. iyice yıka, küp küp doğra haşla blendrdan çek ver. ha blendra karşı olanlar var ama ben ilk zamanlarda kullandım, iyice ezilmesi için. yaklaşık 1 aydır püre veriyorum ama bikaçgün önce sadece çatalla ezerek vermeye başladım. annem damaklarının sertleştiğini artık pütürlü vermemi söylediği için çatalla pütürlü yapmaya başladım. içine çok az zeytin yağı damlat ki bağırsakları yormasın yumuşak tutsun. ve püreyi verirken mutlaka su ver sindirimi kolaylaşsın yoksa kabızlaşır.

Cok tesekkür ederim canim, peki buharda haslamayayim mi suyun icinde mi haslayayim?

Yani ben suda haşladım vitamini zaten suyuna gitti o suyla blendırdan geçirip çorba yaptım. Ama buharda haşlayıp kıvamını istediğin kadar suylada ayarlayabilirsin.buharda yapcaksan irmiği ayrı bi 4-5 dk haşlayıp katabilirsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yok canım mamaya ve meyveye koyma sadece sebzedeki yeterli.

canım ilk kabakla başlama istersen çoğu anne havuç püresiyle başladı. kabağın bağırsak açma özelliği var. ilk havuç ver 3 gün bekle bişey olmazsa havuç ve kabak yap. iyice yıka, küp küp doğra haşla blendrdan çek ver. ha blendra karşı olanlar var ama ben ilk zamanlarda kullandım, iyice ezilmesi için. yaklaşık 1 aydır püre veriyorum ama bikaçgün önce sadece çatalla ezerek vermeye başladım. annem damaklarının sertleştiğini artık pütürlü vermemi söylediği için çatalla pütürlü yapmaya başladım. içine çok az zeytin yağı damlat ki bağırsakları yormasın yumuşak tutsun. ve püreyi verirken mutlaka su ver sindirimi kolaylaşsın yoksa kabızlaşır.
Havuç patates daha iyi olmazmı ben öyle başladım alerji riski yok gibi bişey ikisininde asadece havuç çok kötüüü 😊

Havuç patates daha iyi olmazmı ben öyle başladım alerji riski yok gibi bişey ikisininde asadece havuç çok kötüüü 😊

gizemcim sen daha tecrübelisin ek gıdada :))
biçok anne öyle başladı ama ben tek tek ekledim hep.
bi de patates kabız yapıyor diye çok az kullandım şimdi de az kullanıyorum.
ben havuçla başladım, sonra patates, sonra kabak ekledim.
şuanda da herşeyi veriyorum çok şükür.

gizemcim sen daha tecrübelisin ek gıdada :))
biçok anne öyle başladı ama ben tek tek ekledim hep.
bi de patates kabız yapıyor diye çok az kullandım şimdi de az kullanıyorum.
ben havuçla başladım, sonra patates, sonra kabak ekledim.
şuanda da herşeyi veriyorum çok şükür.
İnsanın çocugu yemeyince öyle bi araştırıp tecrübe ediniyosunki inş bu kadar tecrübe gerekmez size uykumda bile aklımda tarifler uçuşuyo ne yer ne yapsam diye düşün düşün bi hal oldum.
Tek havuç çok kötü ben asla yemezdim onların yerinde olsam😃
azcık patatesten bişey olmaz eninde sonunda kabız oluyolar geçişte zaten :) gerçi çok su içirilirse olma riski azalmış olur tabi

sen de sağol
maşallah egeye, kıskandım şimdi, ben de göndericem sandalye sefamızı işte banane :52:
Eki Görüntüle 1139490

Hehe bekiyoruz:)

Buyrun bunlarda bizden:))
Hep dişimiz kaşınıo ne yapalımmm
Eki Görüntüle 1139512 Eki Görüntüle 1139513 Eki Görüntüle 1139514

Oyy maşallah Aras paşaya:nazar:

Yazdığımı ben bile anlamadım☺telefonun azizliği

Hahah ben de birkaç kez okudum:1:

Bizde sünnet yaptirdik ama hemen sunnetten sonra bezini bagladik. Hic bisey olmaz dedi doktor hatta bazi doktorlar 6 saat aç gelin diyormus bizimkinde öyle biseyde olmadi önce emzirdim uyuttum aslinda uyurken bile yapiliyirdu ama oglum bacagina dokunulunca uyandi hemen. O oyuncaklariyla oynarken oldu sünneti. Lokal anestezi oldu ve sünnetten hemen sonra banyo bile yaptirabilirsiniz demisti biz 2.gun yikadik. Önceden nasil davraniyorsaniz bezini ne sıklıkla degistiriyorsaniz kucaginiza nasil alip nasil tutuyorsaniz ayni davranin hic bir degisiklik yok dedi. Cok rahat bir sünnet ve sünnet sonrasi gecirdik.

Oh ne guzel maasallah insallah butun isleriniz boyle yolunda gider:)

Salı günü 6.ay bitiyo ve 4 tane aşıları var bu ay 😔

Ayyy Gizemmmm
Aras geçen aşıda çok fena ateşlenmişti
Şimdi de olur diye basıl korkuyrm var ya off stres oldum şimdi gene bak:18:
Anil maasallh Aras'a.uzun boyluymus.merak ettim kac cm ve kilo dogdu?

Mete burdaki bebislerden epey kucuk duruyor.28 aralk dogumlu gerci..

Sağlıklı olsun cano önemli olan o
Bak bizde sıkıntı bitmio Allah bugünlerimizi aratmasın
3900 52 cm doğdu:nazar:
Oğlan dayıya benzer derler. Kardeşim 198 boyunda:)

Ayyy Gizemmmm

maşallah aras doğumda da iyiymiş.. valla benimkinin dayısı yok ama hep dua ettim inşallah büyük dayılara benzer diye, anne tarafım çok uzun, eşimin tarafı hep bodur, en uzunları eşim 1.72 :(( ben de 1.69... umarım büyük dayılara çeker de boylu poslu olur. eşim de diyor zaten boy genlerini sizden alsın diye..
bi de hep dua ettim gözleri annanesiyle teyzesine benzesin diye değişmezse herhalde onu da tutturdum :))

O ek gida topiginin linkini ekleyebilirmisiniz tlfdan giriyorum bulamadim böyle.

Çok sagolun birazdan patates haşlayayım o zaman buharda pisirip anne sütu ve z.yagi ekleyeyim. Havuc bulamadim :(

maşallah aras doğumda da iyiymiş.. valla benimkinin dayısı yok ama hep dua ettim inşallah büyük dayılara benzer diye, anne tarafım çok uzun, eşimin tarafı hep bodur, en uzunları eşim 1.72 :(( ben de 1.69... umarım büyük dayılara çeker de boylu poslu olur. eşim de diyor zaten boy genlerini sizden alsın diye..
bi de hep dua ettim gözleri annanesiyle teyzesine benzesin diye değişmezse herhalde onu da tutturdum :))

Haha deli:))
Erkek çocuk boylu olur ya:)) baktın kısa gidio ver baskete hemen:))
Bizim iki taraf da çok uzun. Benim anne yarafında baba tarafımda çok çok uzun
Eşimin de aynen öyle görümcelerim de boylu poslu:)
Ben de 174 üm mesela. Aman gerçekten hiç gözüm yok Meltrmin
Şu salı günü tetkiklerimiz temiz çıksın adağımız var 3ay öncesinden

Haha deli:))
Erkek çocuk boylu olur ya:)) baktın kısa gidio ver baskete hemen:))
Bizim iki taraf da çok uzun. Benim anne yarafında baba tarafımda çok çok uzun
Eşimin de aynen öyle görümcelerim de boylu poslu:)
Ben de 174 üm mesela. Aman gerçekten hiç gözüm yok Meltrmin
Şu salı günü tetkiklerimiz temiz çıksın adağımız var 3ay öncesinden

ay benim de doğumda sağlıklı kucağıma alayım lokma döktürcem dedim, istanbulda hiç fırsatım olmadı, dün konuştum burda, havalar az düzelsin döktürücem...
sağlıkla gitsinler de napalım artık boyu takmıcaz :))
arasa maşallah ama nazar değmesin:nazar::nazar::nazar::nazar:

Ayyy Gizemmmm

Haha zavallu yavrumun dayisida uzun degil:)

sabah 7 gibi uyanınca eşim selimi alıp odaya geçtiler ben biraz daha uyuyayım diye dün akşam kalabalık misafir vardı ve çok yorucu geçmişti herneyse oynamışlar sonra mızırdandı diye ayağına alıp sallamaya başlamış hatta getirdi emzirmem için yine odaya gittiler sallarken ellerini tutuyoruz o da öyle alışık elini kolunu kaçırmış eşim de nasıl tutmuşsa artık bi çığlık ağlama tuttu o uyumak istemiyo diye sanıyo susmayınca ben de kalktım ama her zamankinden farklı acıyla ağlıyo yavrum, odaları gezdiriyoruz, sevdiği şeylerle ilgisini çekmeye çalışşıyoruz, yok susmuyo! sonra demesinmi kolu incindi galiba, böyle böyle oldu diye... renkli oyuncağını uzattım almak için kolunu kaldırmadı bas bas ağlamaya da devam etti.. hemen bi hışımla kucağımızda kolunu sabitleyip tutarak hazırlandık sırayla taksi çağırıp doğru hastaneye
tabi bu ana kadar o acıdan ağladıkça ben de bi taraftan ağlıyom...
meğer kolu çıkmış yavrumun :5: dirsekten :43:
yakınımızda kadın doğum ve çocuk hast var oraya acile gittik bakmadılar araştırmaya gidin dedi dr
araştırma hastanesinde yine çocuk acile girdik yetişkin ortopedisine gönderdi
bi taraftan da röntgen çekilcek diye üzülüyorum ben neyse hiç hasta yoktu ortopedide, allahtan beklemedik.. hatta dr uyuyormuş uyandı
tutup bakmasıyla bırakması bir oldu sanki!! 10 dk böyle tutun dedi
nesi var film çekilmicek mi :53: dedim yok gerek yok tamam dedi
nooldu dedik
çıkmış taktım dedi :53: bunu 2 3 sn de yaptı selim bi ağladı sonra hemen sustu yavrum
neyseki basit bi işlemmiş ama onun acısı ağlaması bu olanların korkusu yetti
allah beterinden korusun...
sizin de alkınızda olsun kızlar bu tarz bişeyde hiç çocuk aciliyle vakit kaybetmemek gerekiyormuş demek...

Son düzenleme:
canım tepsisi var, tepsi çıkabiliyor. içine koyduğumuz minder çeşitlerini de ikeada bulabilirsin.
emniyet kemeri de var.
benim kuzenin kızı 1 yaşında oturuyor hala, komşum kızını 3-4 yaşına kadar oturttu sonra yükselticiye geçti, onu indir bindir bıktığı için, herhalde baya uzun kullanabiliriz...
ben bugün koydum ama henüz çok yoruluyor yemeğini onda bitene kadar yediremedim hoppp tekrar ana kucağımıza döndük..
ha ayak kısımları da geniş gibi duruyor ben de öyle düşündüm ama koyunca iyiydi..
ikeada kuruluları ve farklı modelleri de var istersen yerinde incele...
ben bunu iyi fiyata aldığımı ve çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

canım tşkler tüm bilgiler için
yalnız ayak kısmı derken bebişin ayaklarını koyduğumuz yeri kastetmedim, sandalyenin şu uzun bacakları var ya onlar çok yer kaplar gibi görünmüştü gözüme..

Kızlar bu meyve fileleri de on dk oyalıo bizimkini
On dk bile benim için müthiş bi süre;)
Bir dk dur amanımız yok Aras beyle hep faaliyet hep oyun
Soğuk veriyorum dişlerine de iyi geliyo sanırım
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401620660.386594.webp $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401620685.763222.webp

sabah 7 gibi uyanınca eşim selimi alıp odaya geçtiler ben biraz daha uyuyayım diye dün akşam kalabalık misafir vardı ve çok yorucu geçmişti herneyse oynamışlar sonra mızırdandı diye ayağına alıp sallamaya başlamış hatta getirdi emzirmem için yine odaya gittiler sallarken ellerini tutuyoruz o da öyle alışık elini kolunu kaçırmış eşim de nasıl tutmuşsa artık bi çığlık ağlama tuttu o uyumak istemiyo diye sanıyo susmayınca ben de kalktım ama her zamankinden farklı acıyla ağlıyo yavrum, odaları gezdiriyoruz, sevdiği şeylerle ilgisini çekmeye çalışşıyoruz, yok susmuyo! sonra demesinmi kolu incindi galiba, böyle böyle oldu diye... renkli oyuncağını uzattım almak için kolunu kaldırmadı bas bas ağlamaya da devam etti.. hemen bi hışımla kucağımızda kolunu sabitleyip tutarak hazırlandık sırayla taksi çağırıp doğru hastaneye
tabi bu ana kadar o acıdan ağladıkça ben de bi taraftan ağlıyom...
meğer kolu çıkmış yavrumun :5: dirsekten :43:
yakınımızda kadın doğum ve çocuk hast var oraya acile gittik bakmadılar araştırmaya gidin dedi dr
araştırma hastanesinde yine çocuk acile girdik yetişkin ortopedisine gönderdi
bi taraftan da röntgen çekilcek diye üzülüyorum ben neyse hiç hasta yoktu ortopedide, allahtan beklemedik.. hatta dr uyuyormuş uyandı
tutup bakmasıyla bırakması bir oldu sanki!! 10 dk böyle tutun dedi
nesi var film çekilmicek mi :53: dedim yok gerek yok tamam dedi
nooldu dedik
çıkmış taktım dedi :53: bunu 2 3 sn de yaptı selim bi ağladı sonra hemen sustu yavrum
neyseki basit bi işlemmiş ama onun acısı ağlaması bu olanların korkusu yetti
allah beterinden korusun...
sizin de alkınızda olsun kızlar bu tarz bişeyde hiç çocuk aciliyle vakit kaybetmemek gerekiyormuş demek...

Ahh cnm kiyamam gecmis olsun nasil bi hareket yapmis ki esin?ben mete sirt ustu yskataren ellerinden tutup otrtyrm mesela yani o hareketi ypyrm bsy olur mu acaba

Back
X