- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
- 158
[
canım meyve sebze verirken birkaç kaşıkta bir 1-2 yudum ılık su verin, mamasına pürelerine zeytinyağı koyun,
yoğurt kabız yapabiliyor, sebze meyve miktarı fazla geliyor olabilir azaltabilirsiniz
ek gıdaya geçiş sürecinde kabızlar, ishaller olabilir, kaka renginde, kokusunda değişmeler olabilir
6 aydır süt alan vücut katı gıdalara alışmaya çalışıyor kolay değil
sağol canım .ben sadece sebze püresine zeyytin yağı koyuyordum mamasına ve meyve püresine de koyıyım mmı?
yok canım mamaya ve meyveye koyma sadece sebzedeki yeterli.
Yogurttan sonra sebzeye gececegim nasil vermeliyim? Kabak alacagim bugun purebmi corba mi yapmaliyim patatestebekleyeyimmi ve bunlari nasil yapacagim? Yardim edermisiniz
canım ilk kabakla başlama istersen çoğu anne havuç püresiyle başladı. kabağın bağırsak açma özelliği var. ilk havuç ver 3 gün bekle bişey olmazsa havuç ve kabak yap. iyice yıka, küp küp doğra haşla blendrdan çek ver. ha blendra karşı olanlar var ama ben ilk zamanlarda kullandım, iyice ezilmesi için. yaklaşık 1 aydır püre veriyorum ama bikaçgün önce sadece çatalla ezerek vermeye başladım. annem damaklarının sertleştiğini artık pütürlü vermemi söylediği için çatalla pütürlü yapmaya başladım. içine çok az zeytin yağı damlat ki bağırsakları yormasın yumuşak tutsun. ve püreyi verirken mutlaka su ver sindirimi kolaylaşsın yoksa kabızlaşır.