2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben de ceviz kabuklu fındık hurma falan aldım eve, aburcubur yerine onlardan atıştırıom.
henüz bi yemek düzeni oluşturamadım kendime,özellikle sabahları bi düzene oturtmam lazım

çay zaten içmem, kahve de bazen içiom, günde bi fincanın zararı yokmuş die okudum.bugün aldım mesela suyu kokuodu gibi geldi, içemedim dkötüm, her zman içtiğim kahve:26:suyunu mu değiştirdiler yoksa hamileyim die mi koktu acaba:26:

akşamları süt ben de içiom.ayran çok içer oldum, eminim faydası vardır

ben antalyadayım kızlar, vitale'de ali fuat bey'e gidiorum

eşin asker yada polis mi ??

yavaş yavaşş birbirimizi tanımaya başlıyoruz.

Göztepe medikal parka gidiyorum ben
Mehtap Yazıcıoğlu memnunum doktorumdan

istanbul anadolu yakasındayım canım göztepe medical parktan bi kaç dokor buldum bende
ama bi arkadaşımyaklaşık 1 ay kadar önce orda doğum yaptı doktorundan memnunda ama hastaneyi yerden yere vurdu
cok ilgisizlerdi bidaha kapılarında geçmem diodu o yusden vazgectim şimdi başka bi doktor dan rabdevu aldım eğer beğenirsem sizede tavsiye edicem
14 unde keseyi görmeye gidicem

Ben Kütahya' dayım. Medline hastanesinde Kuthan Karakoç var ona gidiyordum önceden devam edicem memnunum:)

merhaba kızlar,

Benimde 26 aralık'ta yaptırdığım kan testi sonucunda öğrendim hamile olduğumu. şuanda 5+5 günlük hamileyim dün doktara gittim karından yapılan ulturasonla kese göründü kalp atışı için haftaya çağırdı inşallah kalp atışı da görünür. Bu arada 17 aylık bir oğlum var. Oğlum tüp bebekle oldu. Bu normal çok mutlu ve şaşkınız... İnşallah hepimiz bebişlerimizi kucağımıza alırız sağlıkla. Midem bulanmaya başladı bile. İlk çocuğu küçük olup ikinci çocuğuna hamile kalan var mı

Yumurta sütle oldum olası aram iyidir. Sade soda faydalıymış diye okudum benden önce hamilelik yaşayan yakın bir arkadaşımda tavsiye etti.Sodaylada aram iyidir ama bunu duyunca özellikledaha fazla içmeye başladım..

Bizden birkaç hafta önde gebe olan forumdan bir arkadaş. Kısa süre içinde mide bulantılarınız başlıcak bolbol su iç demiişti bana.Mide bulantıları başladığında içemiceksin :) bebeğin buna çok ihtiyacı var. Tuz ve şeker tüketimine dikkat etmemiz zaten gerekiyor. (içeren gıdalarada dikkat etmemiz gerekir) KAFEİNİN 200MG a kadarı zarar vermiyormuş. Kola içmemeye çalışıyorum birde bu var. Zaten gebeliğin ilerleyen dönemlerinde doktorlar öneriler yapıyormuş. Kendi bünyenizin neye ihtiyacı olduğuna göre..

Bunlar dışında tv de bugün tüp bebek uzmanı bir doktor. Şöyle dedi siz ne tüketin tüketmeyin bebeklerin en cok proteine ihtiyacı var ve proteini alırlar:) Burdan çıkardığım sonuc protin tüketimine agırlık vermem gerektiği oldu :) Aklıma şimdilik bunlar geliyor. Doktor hiçbirşey önermedi henüz bana. olursa paylaşırım..

kızlar doktor hastane tavsiyelerinizi de yazın ben cok kararsızım bu konuda?
zaten sabırsız ve meraklıyım

İstanbul avrupada doktor tavsiyeniz varsa bende araştırmak istiyorum. Malum bebeğin sağlığı doğumu gelişimi doktor çokçok önemli.Şuanki doktorumu1 defa gördüm oda bilinçsiz olarak devam etmeyi düşünmüyorum.

Hayırlı olsn allah saglıklı bir hamilelik geçirmeyi kolay bir dogumu nasip etsin.

ben ilk doğumumu orda yaptım
bazı kötü yönleri olsada yeni doğan hemşirelere çok çok iyiyiydi
yürütmeden, tuvaletini yaptırmaya, bebeğime bakmaya kadar
tamam zaten işleri bu ama sevkatle yaptılar
bu benim için çok önemli

Hı birde tüp bebek yaptırıp hamile kalan o arkadaş :) forumda kendisi bizden birkaç hafta önde gebeliği. Ona dün sormuştum yiyip yememek gereken gıdaları doktoru şöyle demiş

Çiğ köfte, salam,sosis,sucuk yasak. Bir de ben garanti olsun diye çiğ ete el sürmüyorum. Kahve içmeyi pek sevmiyorum. Ama sevsemde içer miydim hayır içmezdim. Mide bulantım olduğu için çay içemiyorum şimdi. Günde 2 lt su iç. Çünkü ilerleyen zamanda bulantıların başlayınca içemeyeceksin. Bebek için su çok önemli.Kahve yerine soda içmeni tavsiye ederim. Sade soda çok faydalı. Aromalı içme. Ligth herşey yasak. Light cola, light krakerler. İçinde tatlandırıcı olan herşeyden uzak dur dedi. Şimdi herşeyin içine bakar oldum sakıncalı bir şey var mı diye.Mesela meyveleri 1 porsiyon tüketeceksin. Mesela günde 1 muz yemeyeceksin demişti doktorum. 1 elma yiyeceksin 1 mandalina yiyeceksin mesela. Muzu akşam 4 ten sonra tüketmeyeceksin demişti. Tuz ve şekerin her daim fazlası zarar. Bana sakın tuza şekere yüklenme dedi. Şekeri veya tansiyonu yükseltebilir ilerde bu fazla kaçan altyapılar. Ben yemek yiyorum ve doymadan kesiyorum. Aşırı kilo almaktan kaçınmak için. Yoksa yedikçe yicem o denli. Gaz yapan yiyeceklerden de uzak dur ama baklagil tüketmekten kaçınma. Ispanağı pişirmeden salatana doğra ye mesela. Sabahları bir yumurta şart.

ben deeokutmanım ben ama aynı şey iştebranş?
resim

Hayırlı olsn allah saglıklı bir hamilelik geçirmeyi kolay bir dogumu nasip etsin.

amin inşallah hepimize, önce keseyi görelim sonra pıtpıtlarıı sonra an be an gelişmeler çok heycanlııııı

kızlar kan pıhtılaşması sorunu olan varmı bende taşıyıcılık var

Bende antalyadayim :)
Larada figen demire gidiyorum bende.. sali gunu ins. Bebisimi gorucem..

çiğ et vs.türü şeyleri duymuştum evet, ama peki mesela sucuğu pişirip yemek de mi yasak:26:

ben haşlanmış yumurta yiyemem, yağda olsa da kabul dimi

Örnek ;

[table="class: grid, align: center"]

[tr]
[td]anne [/td]
[td]Yaşı[/td]
[td]SAT[/td]
[td]Hamile Kaldığı Kilosu[/td]
[td]Tahmini Doğum Tarihi[/td]
[td]Kaçıncı Doğum[/td]
[td]Cinsiyeti[/td]
[td]Düşünülen İsim[/td]
[td]İl[/td]

[/tr]

[tr]

[td]XXYYZZCC[/td]
[td]25[/td]
[td]01.01.2013[/td]
[td]53[/td]
[td]05 Eylül 2013[/td]
[td]ilk bebek[/td]
[td]Kız[/td]
[td]-[/td]
[td]İstanbul[/td]

[/tr][/table]

çiğ et vs.türü şeyleri duymuştum evet, ama peki mesela sucuğu pişirip yemek de mi yasak:26:

ben haşlanmış yumurta yiyemem, yağda olsa da kabul dimi

Hiç bilmiyorum pişirince zararı oluyormu olmuyormu sormak gerek. :) Yağda yumurta haşlanmış yumurtanın yerini tutmaz bana sorarsan. Hatta derlerki uzmanlar yumurtanın en faydalı hali az haşlanmış halidir. Rafadan dediğimiz :) sevmesende yemelisin bebeğin için arada sıradada olsa. Burnumuzu tıkayıp katlanıcaz yutucaz yapcaz bir şekilde :)

kızlar Benim de sat tarihim 29 Kasımdı.sadece idrar testi yaptım pozitif çıktı.kan testi bulunduğum yerdeki sağlık ocağında yapmadıkları için kontrol için erken de olsahastaneye gitmek zorundayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…