cnm ne güzel kullanmışsın hamilelik öncesinde 5-6 haftalıkken niye bıraktırdı bilmiyorum ama elevitin içinde azda olsa folik asit var ve hamileliğin 12.haftasında bırakılıyor fazlasıda hamilelikte zarar folik asit eksikliği bebekte spina bifidaya yol açıyor yani omuriliği kapanmıyor benim bebeğimin kuyruk sokumundaydı bu beyindede oluyor kısacası NTD deniliyor doğuştan anomoli ve tedavisi yok...çok zor bir karardı benim için folik asiti başıma gelmeden bilmiyordum...7 aydır içiyorum halada bırakmadım 12.haftada bırakacam tekrarlama riski tabiki var ve her bayan risk taşıyor ama her folik asit kullanmayan bayandada olacak diye birşey yok...ama elimden geldiğince bayanları uyarmaya çalışıyorum ve bu hastalık en çokta türkiyede var...bilsem içmezmiydim tv lerde anlamsız reklamlar var onun yerine folik asitin önemini oynatsalar benim gibi acı çeken olmayacak..doğumdan sonra hamile kalmak hiç istemiyordum yavaş yavaş atlattım durumu 10 ay sonra hamile kaldım ama ondada çok kötü oldum çünkü adetim geçmişti 13 gün test yaptırmıştım negatif dr. adet söktürücü verdi içtim sonra baktım ki adet olmadım test yaptım pozitif çıktı dr um birşey olmaz dedi ama birde ialcın korkusu sardı ben sizler gibi rahat olamıyacam hem tedirgin olacam ...Allahım dualarımı kabul etsin..herkesin bebeğini sağ sağlim kucağklarına almayı nasip etsin...
Sen içini ferah tut canım, ilk aylarda çocuğun dış etkenlere karşı karuması varmış. Yani ilaç, alkol falan kullananlar boşuna telaş ediyoruz. Benim arkadaşımda bilmeden d. kontrol ve ağrı kesiciler kullanmıştı ama maşallah bebeği çok sağlıklı :)
Verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim.