ya ben bu aşıyı olup olmamakta çok kararsızım ne düşünüyosunuz kızlar?
Arkadaşlar iyi düşünelim iyi olsun.Ben ilk gebeliğimde hiçbir tarama testini yaptırmadım çok şükür sağlıklı bir kızım var şimdi yine yaptırmak istemedim doktorum söylediğinde ben yaptırmak istemiyorum dedim Sanırım doktorum da benim gibi düşünüyor bence de en doğrusu dedi zaten tarama testleri kesin değil ki neden kendimi şüpheye sokayım ayrıca Rabbim sağlıklısını versin de down sendromu dese doktor aldırabilecek misiniz?Kesin sonucu belli olmayan bir test yüzünden evladınıza kıyabilir misin? Hayatınız boyunca ya sağlıklıysa diye düşünmeyecek misiniz?ALLAH'tan sağlıklısını ve hayırlısını dileyelim bizleri Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin inş. unutmayalım ki hamilelerin duaları asla red olunmaz.
arzu-mu nun sorusunun üzerine ben de detaylı ultrasonla ilgili birşey sorayım arkadaşlar size. kaç gün ve kaç haftalıkken detaylıya gireceksiniz doktorunuz ne önerdi. hangi tarihte gideceğini yazıyor ya bazı arkadaşlar hepimizin günü farklı hesaplamak kolay olmuyor :) ben mesela 20+5te gitmeyi planladım erken mi sizce?
Bugünkü Chicco outlet, e-bebek ve mothercare alışverişim sonu bir sürü zıvın tulum şapka eldiven patik aldım. Wenice ve pançoya da uğradık ama eşim kumaşları beğenmedi. İşi biraz bu konuyla alakadar olunca rahat yorum yapabiliyor sanırım :))) o yüzden oralardan bişey almadık kızıma :) çok keyifli bişeymiş alışveriş...
arkadaşlar dün daha önce söylediğim gibi dahiliye uzmanına gittim nefes darlığım için. tam kan sayımı, tsh hepsine bakıldı ve ekg çekildi. sonuç olarak tsh normal seviyede (1,95) ve ekg de problem yokmuş.tam kan sayımının sonucunda ise uzun zamandır kan ilacımı düzenli içmeme rağmen kanım ( hgb ) 9,7 ye düşmüş. doktor zaten minyon tipli olduğumu ve bebeğin vücudumu zorladığını söyledi. kanın ilaca rağmen ikinize birden yetmiyor dedi ve kan iğnesi yazdı. 5 gün boyunca iğne yapılacakmış, sonrasında kan şurubuna devam.
ayrıca dahiliye uzmanı enfeksiyondan şüphelendi. tam kan sayımının sonucuna göre wbc değerim 14,1 olmuş (max sınır 10). beni, aynı merkezdeki benim de doktorum olan kadın doğum uzmanına yönlendirdi bir göster gel bakalım şu sonucu ona da diye. gittim gösterdim kadın doğum doktoruma, o normal olduğunu, gebelerde bu yüksekliğin olabildiğini ve bir enfeksiyon olmadığını söyledi. tekrar dahiliyeye döndüm anlattım normalmiş diye. peki dedi ve her ihtimale karşı ciğerlerimi dinledi bir problem var mı diye ama yok çok şükür.
sonuç olarak kanım düşük ve bebek bedenimi zorluyor biraz. nefes darlığı olan arkadaşlarımıza açıklamak istedim onun için ayrıntılı yazdım biraz kusura bakmayın.
kaybı olan ve gebeliklerinde problemler yaşayan arkadaşlar, gerçekten çok zor durumlar bunlar ne desek boş. allah yardımcımız olsun. üzülmeyin demek anlamsız ama en azından bol bol dua ederek içimizi rahatlatalım allah yardım edecektir hepimize.
İnşallah canım çok dua ediyorum şu iki günden beride daha çok etmeye başladım Allahıma sığındım bakalımmervecim insallah diyorum
sende bende atlatırız bu durumu amniyosentez sırasında bebeklerin kalbi durabiliyormus nasıl kıyarım bişey çıkarsa o cana
dayanamam bütün gece ağladım sabah kalktım gene ağladım elimden gelmiyorki baska bişey
1temmuzdan beri allah beni imtihan ediyor ama atlatıcam insallah allahım bebeğimi korusun
allaha emanet ettm onu hayırlısı neyse o olsun
Kesinlikle canım hani ultrason ölçümlerinde bir bulguya rastlansa amenna derimarkadaşım sanırım bu 3lü test çünkü 2li test kan ölçümlerinden farklı. 2li testin nasıl çıkmıştı. burda başka arkadaşlar da yaşadılar benzer durumları. 2li test iyi çıkıyor sonra 3lü sınırda ve her zmn doktorlar 2li teste daha çok güveniyorlar. Amniyosentez kolay bir karar değil, zaten başka bir doktora danışıcam demişssin. Detaylı ultrason öneriyorlar genelde böyle durumlarda, eğer onda sorun çıkarsa Allah korusun sonra amniyosentez... Allah yardımcın olsun. İstanbuldaysan doktorumu herkese öneriririm.
Ben bazen bu doktorlarını anlamıyorum. Şuana kadar bir sorun yok görünen ama neden böyle insanların içine kuşku düşürürler ki... Zaten sen mevcut rahatsızlığın sebebiyle endişelisindir ve bu ihtimalleri düşünüyorsundur. Ortada görünen bişey yokken bu kadar bi gebenin huzursuz edilmesine anlam veremiyorum. Farklı görüşler al arkadaşım ve bebeğinin olumsuz etkilenmemesi için mümkün olduğunca içinin ferah tutmaya çalış
Zeynom bilmiyorum hayırlısıyla şu detaylı ultrasonuda atlatalımdakızlar sabah sabah okuduklarıma hem çok şaşırdım hemde inanılmaz üzüldümama lütfen en kötüyü düşünerek stres yapmayın,
ikinizde minikkuş gibi ayrıntılı ultrasonu bekleyin lütfen orada bir anomali görünürse o zaman amniyosenez yaptırmayı düşünebilirsiniz. ki ben yatırmanız taraftarı olurum öyle bir durumda. ama şimdilik öyle bir durum olmayacagını ümid ediyorum.benimde ayrıntılı ultrasonum 31 ocak. dünde yazmıştım yaklaştıkça içim sıkılıyor korkuyorum galiba(
birde 16.17. haftalardaki kızlar yazdıklarınızı okuyorum niye ben bebegi hissetmiyorum diye :)) ben bugun itibariyle 20+2 yim, yani 21. haftamdayım.. 1 haftada ultrasona göre önde gidiyor bebek yani muhtemelen 22. haftada ve ben hareketleri 19. haftadan sonra hissetmeye başladım. yani sizin için normal bu durum endişe etmeyin lütfen daha zamanınız varr :)
canım yazını görünce çok şaşırdım ve üzüldüm..
öncelikle sen pgtli tüp bebek yaptırmıştın.. bunun amacı zaten sağlıklı embriyonun transferini sağlamak
nasıl böyle bi ihtimal verebilir dr sanasen içini ferah tut, sağlıklıdır canım yavrunn..
sende kromozom bozukluğu vardı ,çok şükür sağlığın sıhhatin yerinde senin.. belki bi ihtimal bebeğinde bu durum olsun diyeceğim ama dediğim gibi pgtli yaptırdın, mümkün değildir..seçilmiş embriyo sonuçta.. Allahım kimseyi yavrusuyla sınamasın.. içini ferah tut... dr'un şimdi neye istinaden önüne böyle bi ihtimal koyuyor, şaşırdım..
Allahım sağlıkla yavrunu kucağına aldırsın mervemm..
Allah korusun canım .. Allahım sağlıkla bağışlasın yavrunuzu..
aşımızda kalsın yaa.. birşeyi çok düşünmeyide sevmiyorum
doktorunu neden değiştirdin? gerekli gördün muhakkak..
doktorumda senin doktorun dediğinin aynısını dedi zaten.. ''risklisin zaten, uyarayım..ona göre düşün'' diye..yaptırmak istersende ilerleyen haftalarda yaptır dedi.. senin bebeğin için doktorunun hassasiyeti daha fazla diye, senin yapılacak olmanda beni cesaretlendirmişti..
dualarım seninle mervem..
canım okadar para vericeksen şayet,benim ikili testi yaptırdığım yere gidebilirsin.bağdat caddesinde,yerin adı fetüs prenetal, doç. dr. zeki şahinoğlu,perinatoloji uzmanı,kendisi ayrıca john hopkinste ve şifadada çalışıyor.zeynep kamilden gelme.ama kendi yerinde daha uygundu.ben ikiliyi 260 tl ye yaptırdım.büyük ihtimal detaylıda aynı fiyattır.sadece öyle konuşkan bir adam değil.işini iyi yapıyor amadüşünebilirsin...
merhaba
bugün doktor günümüzdü
doktor tansiyonumu ölçtü bugün 13-7 çıktı, iyi değil mi?
doktora 3 tane miyom olduğunu söyledim bakalım dedi
ultrasonda ilk miyomları ölçtü. fazla büyük değil dedi. ama yüzünü öyle acı bir hal aldı ki görmeliydiniz. Dedi ki "senin ağrın sızın olmuyor mu hiç"
benim de aklıma kramplar geldi. birkaç kere oldu dedim. genelde sıkıntılı olduğumda ya da çok üzüldüğümde yorulduğumda kramp giriyor ve kıvrandırıyor dedim. hı hı dedi çünkü sıkışıp kangren gibi olmuş dedi. şu an için küçük ve daha fazla büyümezler o nedenle sıkıntı olmaz dedi. belli bir süre sonra küçülecek ama sıfır olmayacak dedi. çoğu kişi 4 cm lik miyomla hamileliğini geçirdi dedi.
doktor rahim ağzı uzunluğunu ölçtü. iyi dedi .suyun da iyi dedi. bebeği ölçtü bacak boyuna baktı. başını ölçtü ama kaç onu bilmiyorum
pipisini gördü bayağı uğraştıktan sonra. bebişim ilk sırtını dönmüştü sonra biraz gezdirdi bacakları bağdaş kurup kapattığını gördüm uğraştı ve gördü pipiyi
artık ekranda tek görüntüde görünmüyor. şurası başı şurasıı ayağı diye göbeğimde gezdirince anca görünüyor. tekmesini gördüm bir kere
bu sefer çok göremedim bebeğimi. doktor iyi herşey dedi kapattı. ben daha çok miyomlarda kaldım, onun için unuttum kalktı doktor benim kafa dank etti eeee bebişim işvesini cilvesini göremedim ki ben.
elevite devam dedi ilerki aylarda kan hapı veririm dedi. Tetanos aşısını sordum yaptır dedi 20. haftadan sonra.
5 şubat- 5 mart arası ayrıntılı ultrasona gideceğim. ben 10 şubatta gitmeyi planlıyorum bakalım.
bebeğim 16 cm 170 gr dı galibaultrason 195 yazıyor ama doktor 170 dedi diye hatırlıyorum.:44:
bizden haberler böyle sizler nerdesiniz neler yaptınız
:) güzel haberlerle gelmişsin demekki miyomun sıkıntı yaratmıcak sana yoksa doktor derdi birde rahim uzunluğunu nasıl ölçüyor alttan mı bakıyor onun için
Canım benim çok sağol ama malesef biz pgtden sağlıklı sonuç alamadık yani embriyo genetik incelemeye gönderilememiş
O esnada hücreler bölünmeye devam ettiği için kıyamamışlar.ikisi bu şekil oldu diğerleri zaten ileri derecede sağlıksızdı hepsi anında çöpe atılmış
Durum böyle olunca doktor daha şüpheci yaklaştı ama tak tak söyleyince bir anda beynim durdu başımdan aşağı kaynar sular döküldü
ben zaten biliyordum bu ihtimalleri ama bebek artık karnımda bunlar söylense ne fayda
Ben Rabbime güveniyorum bebeğim sağlıklı inşallah bugünde öyle bi karar aldım zaten asla olumsuz düşnmeyeceğim
Canım eşim değiştirelim doktoru dedi işte değiştirmez olaydık.bi daha gitmeyeceğim bu doktora
Aşı konusuna gelirsek ben vurunmayacağım yani buda yüzyılın konusu oldu sanki:)
Sende vurunmayabilirsin aslında.Çünkü dıurumumuz riskli doktorda öyle söyledi bebeğe yüklenmeyelim dedi
bugün doktora gittik.moralim bozuldu baya
akasya gibi bendede genetik bozukluk var
Doktorum bebeğimin zeka özürlü olabileceğini söyledi
bendeki bu genetik bozukluk olduğu için kromozomlarımda bozukluk var
amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır yaptırmak istemiyorumm
bendeki bu gen bozukluğu muhakkak iz bırakırmış yavrumda
allahım ona bişey olmasın çok zor bir imtihan
İnşallah bebeğim sağlıklıdır kıyamam ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?