2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canım sonuçların normal gibi doktorunda demiş ne güzel temiz çıkar yaptırıyorsan yaptır diye
keşke benim doktorumda böyle rahat konuşsa deli etti beni deli
İnşallah bebeklerimiz sağlıklıdır

mervecim insallah diyorum
sende bende atlatırız bu durumu amniyosentez sırasında bebeklerin kalbi durabiliyormus nasıl kıyarım bişey çıkarsa o cana
dayanamam bütün gece ağladım sabah kalktım gene ağladım elimden gelmiyorki baska bişey
1temmuzdan beri allah beni imtihan ediyor ama atlatıcam insallah allahım bebeğimi korusun
allaha emanet ettm onu hayırlısı neyse o olsun

arkadaşım sanırım bu 3lü test çünkü 2li test kan ölçümlerinden farklı. 2li testin nasıl çıkmıştı. burda başka arkadaşlar da yaşadılar benzer durumları. 2li test iyi çıkıyor sonra 3lü sınırda ve her zmn doktorlar 2li teste daha çok güveniyorlar. Amniyosentez kolay bir karar değil, zaten başka bir doktora danışıcam demişssin. Detaylı ultrason öneriyorlar genelde böyle durumlarda, eğer onda sorun çıkarsa Allah korusun sonra amniyosentez... Allah yardımcın olsun. İstanbuldaysan doktorumu herkese öneriririm.

Ben bazen bu doktorlarını anlamıyorum. Şuana kadar bir sorun yok görünen ama neden böyle insanların içine kuşku düşürürler ki... Zaten sen mevcut rahatsızlığın sebebiyle endişelisindir ve bu ihtimalleri düşünüyorsundur. Ortada görünen bişey yokken bu kadar bi gebenin huzursuz edilmesine anlam veremiyorum. Farklı görüşler al arkadaşım ve bebeğinin olumsuz etkilenmemesi için mümkün olduğunca içinin ferah tutmaya çalış

ebrusen, eğer günün geçmediyse bir yerde daha yaptır derim ben sana testi
bu ihtimali bazen hatalı hesaplayabiliyorlar
sonra sen detaylı ultrasona girsen bile
oradaki küçücük bir anomaliyi, eğer bu testte ihtimal yüksek çıktı ise, çok fazla dikkate alıp
amnıyosentez e mecbur bırakabılıyorlar
mınıkuss un basına geldıgı gıbı
ben onda sorun cıkacagını hıc sanmıyorum mesela
eger ornegın rıskı 1/1000 cıksaydı ya da daha uzerı
belkı de o bobrektekı olcum farkını ya da bagırsaklardakı seffaflıgı cok dıkkate almayacaklardı

benım basıma gelenı soylıyım
ben 3 lu testı tam uc defa yaptırdım
aralarında 4 er gun falan oynadı yaptırdıklarımda
1. de 1/264
2.de 1/ 400 kusur
3.'de 1/1130 çıktı

şimdi düşünsene ilkinde rıskım ne kadar yuksek gorunuyor
sonuncuda ıse onemsız denebılecek sevıyede
bunlar bırbırı ardına yapılan testler
neden yaptırdın dersen ben olcumlerde hep hata payı buldum
birinde 10 gün önde cıkardı bebegı
kafasını 10 gun onde bacak boyunu gununda cıkardı falan
bu durumda ya bebekte bı anormallık var dedım ya doktorun olcumunde
ıkıncı dusuncemde haklı cıktım
senın kan degerlerını de bu olcumlere gore kıyasladıklarından
olcum hatalı ıse test sonucu da hatalı cıkıyor

o sebeple gunune bakamadım eger haftan dolmadı ıse gıt bır test daha yaptır
detaylı ultrasona oyle gır
cunku elındekı ıhtımal degerı/test sonucu
detaylu ultrason verılerının yorumlanmasında cok etkılı olacak

geçmiş olsun şimdiden

kaybı olan arkadaşlarım;

ne dense teselli yerıne geçmez, bilirim ama
kucağına alıp da acısını gorene kadar
sımdıden gormek belkı daha ıyıdır
su an dunyada ne acılar yasanıyor bır bılsek
kendı acılarımız ne gulunc gelırdı
boyle bır kayıp, ustelık bu haftalarda
ustelık okudugum kadarı ıle tup bebek yontemı ıle kalınan zorlu hamılelıkler
kaybolan emekler
elbette cok zor
ama
hıcbır seyın sonu degıl
bu sınavı da gecıp daha guclu olarak yola devam edeceksınız
bızler de burada bunları yazıp sıze tesellı vermeye calısırken
kımbılır yarın ne sorunlarla bogusacagız, haberımız yok
sıramız geldıgınde hepımız cekecegız başka başka acıları
Rabbım sabrını versın,
bu cefanızın karsılıgını
en guzel odullerle mukafatlandırsın inşallah
Amin...

detaylı ultrasonlar:

guzel anneler sımdı hemen hepımız detaylı ultrason zamanlarındayız
ben hem ozele hem devlete gotmeyı dusunuyorum ıkı kez
ama devlette gun almak sıkıntı, nasıl olacak bılmıyorum

sızlere sorum su:
sizler hangı hastanelerde hangı fıyatlarla det. ult. a gırdınız, gireceksınız, gırdı ısenız memnun kaldınız mı?
2. duzey ultrason mu
4 boyutlu ultrason mu olacak hastanenızde

bıraz bu konuda yazarsanız cok sevınırım
ben pendık bolge de gırecegım
hakan gurbuz gelıyormus
delta hospıtal ın doktoru
fıyatı 230 tl
ayrıca muayene parasına gerek yok

delta hospitalde 4 boyutlu ultrason
150 tl ucretı ama muayene şartı var sk dan yararlanmak ıcın
muayene parası da hakan gurbuz ıcın 70 kusur tl

sız de bılgılerınızı paylaşırsanız çok sevınırım

Allah yardımcınız olsun..
Her daim..

kızlar sabah sabah okuduklarıma hem çok şaşırdım hemde inanılmaz üzüldüm ama lütfen en kötüyü düşünerek stres yapmayın,
ikinizde minikkuş gibi ayrıntılı ultrasonu bekleyin lütfen orada bir anomali görünürse o zaman amniyosenez yaptırmayı düşünebilirsiniz. ki ben yatırmanız taraftarı olurum öyle bir durumda. ama şimdilik öyle bir durum olmayacagını ümid ediyorum.benimde ayrıntılı ultrasonum 31 ocak. dünde yazmıştım yaklaştıkça içim sıkılıyor korkuyorum galiba (

birde 16.17. haftalardaki kızlar yazdıklarınızı okuyorum niye ben bebegi hissetmiyorum diye :)) ben bugun itibariyle 20+2 yim, yani 21. haftamdayım.. 1 haftada ultrasona göre önde gidiyor bebek yani muhtemelen 22. haftada ve ben hareketleri 19. haftadan sonra hissetmeye başladım. yani sizin için normal bu durum endişe etmeyin lütfen daha zamanınız varr :)

Merhaba,
Tesadüfen msjınıza denk gelince yazmak istedim. Size yapılan bu test 3lü test değil, bir hormon daha eklenerek (inh.A) bakılan 4lü test. Ben de 2li testten sonra bu testi yaptırmıştım. Benim sonucum oldukça riskli çıkmıştı, 47:1 di. İkili testim ise 50.000:1 di. 17. haftamdaydım ve sonucu alır almaz amniyosentez önerildi. Amniyosentez için bir prof.a gittim, perinatologtu. Bana "belki yarım saat sonra kan aldırmış olsaydın ya da dr.un ölçümü yaparken 1 mm. daha az veya fazla ölçmüş olsaydı bile sonuç değişebilirdi ama artık bir kere bu sonucu aldın, amniyosentez yapılmazsa içimiz rahat etmez" dedi. benim 47:1 riskime rağmen amniyo öncesi yaptığı detaylı ultrasonda da bişi çıkmayınca "çok paniklemeni istemiyorum, çok büyük ihtimalle hiç birşey çıkmayacak" dedi. Ve neyse ki amniyo sonucum güzel geldi. Şimdi dönüp baktığımda iyi ki yaptırdım diyorum. Çünkü kendi dr.um da amniyosentez yapan dr.da detaylı ultrasonda herhangi bir sorun çıkmaması çok güzel ama kesin sonuç vermez demişlerdi. Ve ben kendimi yiyip bitirecektim, hamilelik sürecimi kabusa çevirecektim. Ben önemli değilim ama annenin psikolojisi bozukken bebeğinin nasıl etkilendiğini kendim yaşadım Ama senin durum benim gibi değil. Sonuçta riskin cut off değerinin altında. Sanırım dr.un fazla pimpirikli (benimki de öyle), bişi çıkmayacağını bildiği halde tedbiri elden bırakmak istememiş sanırım. Ama böyle söyleyerek içine kurt düşürmüş oldu Yani çoğu dr. senin değerine h(ele ki 2li test sonucun iyiyse, ense kalınlığı, burun kemiği vs.) amniyo istemez, hatta çoğu dr. ikiliden sonra başla test istemiyor. Yani karar senin, kendini sıkma ama değerlerinde korkulacak bişi yok bence. Nolur içini rahat tut, gereksiz strese girme. Bir dr.dan daha görüş al ve ayrıntılı ultrason yaptır bu haftalarda. Eminim ki herşey yolunda, işte 9 aylık süreçte illa ki yüreğimizi hoplatacak bişi olacak.. Sevgiler..

arkadaşım ben düzenli gittiğim özel hastanede yaptırıcam detaylı ultrasonu, geçen kontrolümde sordum 4d olacak dedi. benim doktorum perinatoloji uzmanı yani kendisi yapacak kontrolü ancak o hastanede bir perinatolog daha varmış detaylı ultrasona gelen hastalara ikisi de bakıyormuş. yani beni aynı gün iki ayrı doktor görecek. 20. hafta ile 23. hafta arasında olabilir dedi. Ben 28 Ocak pazartesi gitmeyi düşünüyorum bilmiyorum erken mi? ücreti öğrenmedim normal randevudan farklı mı diye soracağım call center'a. sana haber veririm istersen :)

Çok çok üzüldüm başınız sağolsun, bol sabırlar diliyorum. Umudunuzu hiç kaybetmeyin Allah büyük..

arzu-mu nun sorusunun üzerine ben de detaylı ultrasonla ilgili birşey sorayım arkadaşlar size. kaç gün ve kaç haftalıkken detaylıya gireceksiniz doktorunuz ne önerdi. hangi tarihte gideceğini yazıyor ya bazı arkadaşlar hepimizin günü farklı hesaplamak kolay olmuyor :) ben mesela 20+5te gitmeyi planladım erken mi sizce?

canım benim doktorum ayrıntılı ultrason sonuçlarının en iyi alındıgı hafta 23+0 dedi, bende şuan 20+2 yim. buna göre 31 ocaga randevu verdi.

cnm ben 31 ocak da 23+0 dayken ayrıntılı ultrasona girecegim. ayrıntılı ultrason ücreti 150 tl artı muayene 40 tl yani totalde 190 tl verecegim. . ultrason kalitesi çok üst düzey,hatta benim ikili testim yapılırken doktor en son hadi sana bir güzellik yapim dedi ve tek tuşla ekranı degiştirerek bebegimi bana 4 boyutlu renkli ultrasonda gösterdii tabi benim kalbim güm güm yerinden çıkacak gibi oldu çünkü daha 12+6 yken bile o kadar herşeyi tam dı ki bu ultrasonda herhalde dogacak halini görecegim diye içim kıpır kıpır oluyor (korkmak dısında)

Günaydın teteler. Dün sabahtan beri bebişim hiç hareket etmiyoooo;((

cnm dünde ben aynı sorundan dolayı yazmıştım buraya ve çok kötüydüm ama ögleden sonra kıpır kıpır oldu :) hiç korkma, ben kendime çok kızıyorum niye o kadar korktum diye . hem maşallah sana daha 17.haftanda hissetmeye başladın demek

Son düzenleme:
canım benim doktorum ayrıntılı ultrason sonuçlarının en iyi alındıgı hafta 23+0 dedi, bende şuan 20+2 yim. buna göre 31 ocaga randevu verdi.

Ben ayrıntılı ultrasona 30 Ocakta giriyorum. Riskli gebelik uzmanı Recep Has yapacak. İkili testimi de o yapmıştı. Ücreti 350 Tl.
30 0cakta ben SAT'a göre 22+0, bebeğin en son gelişimine göre 22+2 de olacağım. Her şartta 22. haftam bitmiş 23. haftanın içinde olacağım yani.

evet canım zaten benim doktor önce 24 ocak dedi sonra ne düşündüyse ama sen 31 ocakta gel diye degiştirdi :) bu fiyatlar hastanelere göre ne kadar degişken yaa, şaşırıyorum aradaki farklaraa, bana da 350 dese 350 verecektim. önemli olan sonuçların güzel çıkmasıı başkada bir arzum yok, doktordan resim almayı unutma sakın

Unutmam unutmam. Cd veriyor. Eltim benden yaklaşık 6 hafta önde. 22+0 da girdi o da. Bildiğiniz bebek oluyorlar artık. Fotoğrafları çok güzeldi. Ben 2 hafta önce gördüğümde bile her yanı seçiliyordu bariz. Ki şimdi göreceğimiz nerdeyse bebeğin doğacağı zamanki hali olacak. Çok heyecanlı.

İnşallah herkes çok iyi haberlerle güle eğlene gelir buraya.

rüyamda bebeğimi gördüm. tatlıydı çok. fakat erken doğmuş ve benim hiç hazırlığım yokmuş. emzirmeye falan çalışıordum. bezi bile yokmuş. altına yapcak die korkudum. üstünde kıyafeti bile yoktu.

sonrada 5 yaşındaki halini gördüm. nazlı, hafif tombik bi erkek çocuğuydu. tip olarak bize hiç benzemiordu.

doktordan geldim yazdıklarınızı okudum tesekkür ederim bugün gittiğim doktor ben amniyosentezden hiç bahsetmezdim dedi
çünkü cok yüksek değil dedi herseyin riski var doğumunda riski var dedi karar senin doktorun birkez suyu bulandırmıs ben ne desem bos dedi
karar sizin dedi korkuyorum cok ne güzel kıpırdıyordu yavrum benim bu arad stresden tansiyonum 17ye 12 olmus doktor hastaneye yatman lazım dedi
amniyosentez konusunda kararsızım zararı olurmu acaba yaptıranlar anlatsın bana

hangi hastane burası zeyyyno ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…