misafir konularınıza şaşırdım kaldım ya ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri ne temizlik yaptım ne misafir aldım :) valla zaten zor hamile kalmışım ister evim kirlensin ister yemeğe misafir almıyorum diye millet yanlış anlasın hiç takmam bunu da saklamam. bi kaç kere çaya gelenler oldu onlar gelince de beni hiç yormadılar sağolsunlar hep beraber yaptık. ne anlayışsız insanlar var ya...
ayrıca hamilelerin hakkı normal zamandakine benzemez. bir hamileden su isterken bile 2 kere düşünmek lazım. vebaldir...
bende aynı şekildeyim ne temizlik yaptım ne misafir aldım doğru düzgün dolaşmadım bile iyi ki de yapmamışım buna rağmen şu an yatıyorum az da olsa riskli bir durumdayım.. allahıma şükrediyorum yatmak önemli değil sağlıkla kucağımıza alalım.. hiçbişey ve hiçkimse benim ve oğlumun sağlığından önemli değil bence..
aynen öyle canım. ama şu da var gelen insan bekar veya bu dönemi bilmeyense anlamayabilir, kendimizi de ifade etmekten çekinmemek lazım, yoruldun mu oturcaksın, k.bakma biraz ağrım var diceksin, hazırlık yaparken de hazır alcaksın. hala odunlarsa daha da kabul etmeyeceksin :)) bunu şunun için söylüyorum ben ilk hamile kaldığımda eşimin tarafı nolcak canım bu kadar koruma kendini modundaydı, çok sinir oluyordum, kendimi korumama rağmen 12. haftamda kanama yaşadım 1 hafta sürdü, o zaman millet anladı :) hiç bir zaman birinin bana otur demesini beklemedim, yoracak işe de kalkışmadım. şu dönem o kadar önemli ki, karnımızda bir can taşıyoruz daha şimdiden ondan sorumluyuz...
bende aynı şekildeyim ne temizlik yaptım ne misafir aldım doğru düzgün dolaşmadım bile iyi ki de yapmamışım buna rağmen şu an yatıyorum az da olsa riskli bir durumdayım.. allahıma şükrediyorum yatmak önemli değil sağlıkla kucağımıza alalım.. hiçbişey ve hiçkimse benim ve oğlumun sağlığından önemli değil bence..
riskin nedir canım? ben konuları iyice kaçırdım da...
dr.a sordum dün şu anda doğarsa bebeğim kuvözde kalırmış ama hayati risk azmış...
normal olan budur zaten hamilenin evine öyle her dk gelinmez gelinirse de kendi işini kendin yaparsın...daha 3 aylık hamileydim görümcelerim eltim kayınvalidem toplanıp geliceklerdi aradılar sakın bi hazırlık yapma herşeyi yapıp getircez diye ... çok şükretmiştim o zaman etrafımda ki insanların bu derece düşünceli olmasına ... ve 4 buçuk aylıkken de ist dan ağrı ya taşındım ve bir eşyamı dahi ben toplamadım annem ve görümcem sağolsn iki elden hallettiler ki öyle olduğu halde gelmeden önceki gün serum yedim de geldimnormal olan da budur Allah herkesi bu derece anlayışlı insanlarla muhatap etsin aksi çok sinir bozucu
3 hafta önce çok az kanamam olmuştu plasenta hafif ayrılmıştı.. ciğer geliştirici falan olduk.. hamdolsun düzeldik şimdi ama hala az risk var doğuma kadar yatacağız.. senin haftan çok güzel canım bende 34 bitince çok rahatlayacağım.. bugün 31.haftamız bitiyor bu günleri gördük hayırlısıyla 36 ları da göreceğiz inşallah... sağlıkla kucağımıza alalım da hayırlısıyla..
ben de ciğer geliştirici iğne oldum perşembe günü.
inşallah canım sağ salim alalım da kucağımıza...
Rabbim yardımcımız olsun...
slm kızlar.. kac gundur yokum gecmısı okudumda bıraz has.. cantalarımızı hazırlamadan bahsedılmıs.. ben ıkı gun once o ısı yaptım oglumun.. benım hazırlıgım derken iki gün gecti yıka ütüle zor oldu ama degdı kurtuldumbence herkes sımdıden hazırlasın bebislerin ne zaman gelecegı belli olmaz benim baya kasıklara indi korkuyorum erken dogcak diye
cnm bence hazırlan senınde az kalmıs onuda gec oturma bile zor oluyor suan bıraz daha zaman gecirirsen dahada agırlasacaksın.. ben ılk gebelıgımdede 7. ayımda hazırladım herseyımı kafam rahat oluyorben hazırlamadım hala
koy bebegin dolabının icine hic birsey olmaz sadece cantaya koyma kalsın eksiklerinide yavas yavas yap.. cok ugrastırıyorlar minik minik ütüle ütüle bitmiyor yaeksiklerim var hala. onları alıp öle yapmak istiyorum. inş hazırlıksız yakalanmam. benim ev çok toz oluyor. yıkayıp ütüleyip tekrar toz olursa die korkuyorum
koy bebegin dolabının icine hic birsey olmaz sadece cantaya koyma kalsın eksiklerinide yavas yavas yap.. cok ugrastırıyorlar minik minik ütüle ütüle bitmiyor ya
wuu o kız lar cıdeen bayan mıydı cnm senın o halın gore gore oturmalarııMisafir konusu beni de vurdu bu haftasonu arkadaşlar
2bayan 1 erkek arkadaşımız vardı haftasonu ve uzun zamandır görüşmemiştik ben heyecanla bekliyordum onları ama resmen kabus oldu benim için.
3 gün kaldılar ve bizim ev 1+1 burada öğrenci hayatı malum
biz de mecburen bu grup geldiği zaman eşimle ayrı kalıyoruz o erkek arkadaşla salonda uyuyor biz de kızlarla 3 kişi eskiden eğlenceli oluyordu onlarla laflamak falan yatmadan ama şu halimle çok zor geldi bana
tüm bunlar bir kenara kızlar hiç yardım etmediler ya eşimin bu haftasonu sınavı var ve çok çok önemli bir sınav bunu bilmelerine rağmen eşimin herşeyi önlerine hazır getirmesini beklediler bende kansızlık olduğu için ayakta çok uzun süre duramıyorum başım dönüyor elimden geldiği kadar yardımcı oldum ama eşim genelde sen git dinlen modundadır. Çok üzüldüm haline odaya gelip kaç kez ağladım içim yandı kızlar oturuyor ki biz çok samimiyizdir ben bi kere birine sen salatayı yapıver bakim dedim bi o onu yaptılar gerisi yok. Erkek olan arkadaş bile acıdı halimize bulaşık yıkadı kahvaltı hazırlamama yardım etti falan anlamadım kızları.
Dün de eşim oruçtu sabah kalktık kahvaltı için kızlar tabi yerlerini almış bekliyorlar kahvaltı gelsin önlerine ben hazırladım bir posta koydum sofraya ve sadece ekmek çay gelmemiş düşünün onu bile bekliyorlar eşim o haliyle bile yaptı. Arkadaşları çok seviyorum ama bu kez neden böyle yaptılar anlamadım eşime de dert yandım sonra diyor boşver yedik içtik güzel güzel misafirimizdiler yorum yapmayalım ama benim içim şişti resmen 3 gün yaa..
benım de cok gelır--dii takı k.valıdeler memlekete gıdene kadar(beraber oturuyoruzda:)ve sukurkı zor zamanda gıtıler ve kısa dogru gelıcekler o zaan kdr ınsl pşam toparlamıs olur:)) ramazana denk gelıyor ee o zamanda ben cagırmaz sam kımseler gelmes aılem dısında o kaaaben dün gece yarım muz yedim. o yüzden tek bacağıma kramp girdi o zaman.
Talia geçmiş olsun canım. boşver yapma diyeceğim ama ben de olsam duramazdım ki hala durmuyorum. perdeleri çıkarıp makineye attım. bi de kornişleri sildim herhalde camı da içten silip perdeyi takacağıma göre. ben de en az senin kadar kendimi düşünmemiş oluyorum.
Geridönüşümkutusu bilmiyorum arkadaşın geldi mi ama gelince iyi bir azarı haketti.
Misafir
bir kaç gün önce ben bu konuyu açacaktım ki geridönüşüm açtı. benim yaram misafirler gelene kadar kapanmayacak. maaile 5 kiş(3 yaşında bir de çocuk var içlerinde)i 5 gece yatılı olarak 34. haftamda bize gelecekler ve bunun kaçışı göçüşü yok şu an.
hayır sen sanslsın etrafındakıler gayette anlayıslılar canım benımtüm yazdıklarınızı okuyunca düşündüm de ben sanırım doğru düzgün bi kadın değilim( zira son 6 aydır evime hiç yemekli misafir almadım, kimse de teklif etmedi, hep biz gidiyoruz. kayınvalidem geldi kaldı 1 gece yerimden kaldırmadı beni. eşimin iş yerinden arkadaşı var eşiyle o geliyor bazen, bir de benim arkadaşım var eşiyle o geliyor ama ben hiç yerimden kalkmıyorum. bi çay bardaklarını çıkarıyorum yerini bilmezler diye suyu mu bile kızlar getiriyor. yerimden kalkmaya yeltendiğimde nereye otur diyorlar. ama hiç ne kendi tarafımdan ne eşimin tarafından aile büyüğü ağırlamadım. şimdi sizlere bakıyorum da yoruluyorsunuz ama bir sürü şey yapıyorsunuz. ay ben ne biçim kadınım yahu. hamileyim diyip köşe koltuğumla bütün yaşıyorum.
sevvabı ayrı evet zorlanıyoruz ama boll sevap ınsllvalla bana misafir demeyin böö oluyorum artık benm haftalık misafirim eksik olmaz haftanın 2 günü ya yemekli ya kahvaltılıneyse canım olsun sevap kazanıyoruz bol bol hamile hamile... bu akşamda kv ankaradan geliyolar onlar yemeğe gelicek büyük ihtimal hayırlısı bakalımmm....
ya kızlar biraz önce aldığım pijamaları denedim biraz dar geldi gibi ama doğumdan sonra normal olur herhaldee...ama geceliğim olmadıı istediğim gibi onu değiştiricemmm...zaten bu ara hiç bişi tahmin etttiğim gibi olmuyo yada olaylar istediğim gibi gelişimiyoya hayırlısı bakalım ne olucakk
dur kız ne oluyor snaa sen ıkı canlısın dıkkatlı sılseydın barı bende yagmur dınsınn de yavasdan baslıcamm ınslll:44:ben ne edeyim nerelere gideyim. az sonra belki cam sileceğim. aşağıya atmayım kendimi. zaten sinirimden yapıyorum bunca işi
gecmıs olsun cnm portakal dıcemm ama zamanı gectı artıkk yaa:44:slm herkese canlarım 2 gün aradan sonra burdayım çok hastayım bu grip oldum eşimden geçtihamileliğin son dönemlerinde daha da zormuş gribi atlatmak nane limon ıhlamur dışında bişeyde içemiyorum.Bu sabah 8 de uyudum resmen dön dur nefeste alamıorum
herkes iyidir inş geçmişi okuycak takaatim yok.32. haftayada girmiş bulunuyorum allahın izniyle.Benim acil iyileşmem gerek iyileştiğim taktirde pazartesi havuzluhandayım oğlumun son eksiklerini tamamlamaya gidicem ailemle.Cuma kontrolümüz var o yzden ayrı bi heyecanlıyım paşam büyümüştür inş ama ben hastayken o da hasta sanki çok sakinleşti yavrum bişeyde yiyemiyorum bol su sadece o kadarvar mı şifalı önerileriniz bana bnm 2 güne ayağa kalkmam gerek
cok tatalıalr hele agaca bayıldımmmmmmmmmmmmmmmherkese öpücükler gönderiyoruuum
geçmişi fazla okuyamadım kızlar çok hızlı ilerliyorsunuz :26: tallyaa canım geçmiş olsun. Allah korumuşyavaş hareket et canım
bizde cuma günü bebişimizi görmeye gittik bebiş dediyseeeem ağız alışkanlığıyoksaaa kocaman delikanlı olmuş kendisiii. gözlerini açtı kapadı güüldüüü sıkıldı elini yanağına koydu bi of çektiiii aman Allahııııım eridim resmeeen dr amcamız cd verdi bu sefer evde izleyip izleyip ağlıyoruum :26:
gelişimimiz herbişeyimiz iyiiii bi sıkıntımız yok çok şükür. nst ye de bağlandık normal.
veeee ev hanımlığı günlerim başladıııı. 8 haftalık iznimi yazdırdım. oğlum gelene kadar hazırlıklarımı bitirmeye çalışıcam alışveriş bitti sayılılır. ufak tefek işler kaldı bi ara aldıklarımı çeker paylaşırım
iki gündür lavanta kesesi yapıyorum malzeme aldım evde kendim yaptım. bebek şekerini de yapıcam bu hafta el emeği olsun dedim oğluşuma
bu şeker kabımız daha şekerlerini koymadık. hemen açıp yemelik olsun dedim.
Eki Görüntüle 693370
bu da lavanta kesemiz. bööyle ağaçta olacak sunumu nasııııııııııl?
Eki Görüntüle 693371 Eki Görüntüle 693372 Eki Görüntüle 693373
isimler kaldı sadece onu da babamız bilgisayarda hazırlayıp çıkartıcak takıcaz bitttiii
benımde nıyetım varda ıstahım yokkk:26:Bizde bugün kocamaaan muftağımızı temizledik dolaplar,fırın buzdolabı ne var ne yok çamaşır suyu yağ çöz derken yorgunluktan ölmüş bitmişim işim bitene kadarşimdi de duşumuzu aldık yattık ohh fena olmuşum yaa kendime çok kızdım bi daha bu kadar ayakta kalmicam sizde kalmayın az kaldı bebeler doğsun işleri toptan hallederiz o zaman
bende devam olarak alıcam bır paket sonrada kg sıne gore yenı bır pakett hehekızlar oğluşum için molfix yenidoğan kullanmayı düşünüyorum göbek oyuntulu olduğu için siz ne tercih edeceksiniz
canım makınenı bozar dırek mı koydun sen nurgul ark..tavsıyesı userınee o makınenın gıderınıde tıkyomus bende her atımdaa su barkadıgın yarından faslasına koyu sonra su ıle erıtıp deterjan gozune koyuyorum ve hıc leke ız tanecık fılan yok aklında olsun sonrada makınesız kalma aman dıyımmmmmmmmmmmmmmmmm:26:o kadar suyla deterjanla uğraşmakbende öle dusunuyorum hata bır ark.fasladan kalmı 7-8 tane cık vrdı tan ellerin ninemin elleri gibi olmuş
bebeğin kıyafetlerini yıkamak için aldığım dalan roxy çamaşırların üstünde aynen duruyordu .bi de bunu çamaşırları astıktan sonra farkettim tekrar topladım. tekrar durulayıp sıktırmak zorunda kaldım ve şimdi astım çamaşırlığa.
kızlar dogum ne ka pahalı yaa bende basından berı ozele gıdıyorum her muayeneye-30 tl verıyorum dogumada tek kısılık ozel oda ınsll 300 tl verecegım dogum seklı fark yapmıyor 1 gecelık ve yogun bakım unıtesı fılanda var bebekler ıcın (ınsl gerek kalmaz)ve oda ucretsızzdoğum parası topiğine bakıyorum da bazı hastaneler çok uygun ya. doğum paramı anlımdan ter akıta akıta biriktirdim resmen. benim hastane de pahalı. dr. a da güveniorum ve alıştım. değiştirmek de istemiorum. ama bütün biriktirdiğim parayı da ellerine vermek zor gelior ya
ama ilk doğumum olcak. diğer yerlere güvenemiorum.
benim hastanede normal 750 sezeryan 1100
slm kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı...doktor kanamamın alttan muane oldugumdan kanama yaptıgını söyledi doguma kadarda sakın alttan muane olma dedi.aklınızda olsun alttan muane olmayın kanama yapıyormuş
bu arada bebegim hala 2 kiloymuş ben heralde 2 bucuk olmuştur demiştim ama degilmiş
doktor bebegimin böbreginin bir tanesinin büüyük olduggunu söyledi korktum
ne olcak peki dedim.erkek bebekleri çişlerini tam yapamıyorlar buda idrarları böbreklerini şişiriyo dedi.dogumdan sonra normale döner çişini yaptıkça inşallah dedi.aynı sorunla karşılaşan varmı acaba arkadaşlar :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?