bu arada kızlar bi kaç gün önce öyle bişey öğrendimki çıldıracaktım.. sizinle paylaşmak istedim.. takip edenler bilirler ben 20 günlük lohusayken hastaneye yattım 15 gün kaldım .. bebeğimede kayınvalidem baktı.. Allah razı olsun bin kere .. ama bi kaç gün önce öyle bişey söylediki kan beynime sıçradı.. ben hastanedeyken mama veriyolardı bebeğime doğal olarak.. kayınvalidem memeyi unutmasın çocuk diye ara ara memesini vermiş çocuğa.. garibimde iki yalamış bırakmış.. süt olsa emecekti beni diyor.. bişey diyemedim karşısından.. ama bozulduğumu anladı galiba .. benim göğüslerim hamilelikte çok karardı ve başı çok büyüdü.. sonrada döndü ama gelin benim memelerim çok güzel bembeyaz bak diye açtı gösterdi.. yaa benim k.v çok iyi çok ilgili ..çok severim çokta iyiliği dokunmuştur sağolsun .. ama bu yaptığı çok canımı sıktı ..abartıyo muyum bilmiyorum.. normal bişeymi bu.. yoksa benm tepkim mi anormal.. bi akıl verin lütfen .. içime sindiremedim bi türlü..
bu arada kızlar bi kaç gün önce öyle bişey öğrendimki çıldıracaktım.. sizinle paylaşmak istedim.. takip edenler bilirler ben 20 günlük lohusayken hastaneye yattım 15 gün kaldım .. bebeğimede kayınvalidem baktı.. Allah razı olsun bin kere .. ama bi kaç gün önce öyle bişey söylediki kan beynime sıçradı.. ben hastanedeyken mama veriyolardı bebeğime doğal olarak.. kayınvalidem memeyi unutmasın çocuk diye ara ara memesini vermiş çocuğa.. garibimde iki yalamış bırakmış.. süt olsa emecekti beni diyor.. bişey diyemedim karşısından.. ama bozulduğumu anladı galiba .. benim göğüslerim hamilelikte çok karardı ve başı çok büyüdü.. sonrada döndü ama gelin benim memelerim çok güzel bembeyaz bak diye açtı gösterdi.. yaa benim k.v çok iyi çok ilgili ..çok severim çokta iyiliği dokunmuştur sağolsun .. ama bu yaptığı çok canımı sıktı ..abartıyo muyum bilmiyorum.. normal bişeymi bu.. yoksa benm tepkim mi anormal.. bi akıl verin lütfen .. içime sindiremedim bi türlü..
canım benim bende de var sırt ağrısı.ve benim sırtım çok terliyo.normalde terlemezdi hiç.gece emzirmeye kalkıyorum bir bakıyorum sırtım ter içinde tabi sonrada ağrılar(((neden oluyo acaba????
bir tek inciri denemedim onu burda çok okudum aldırayım eşime.. ama en önemlisi moral bence de inşallah atabilirim bu düşünceyi üzerimden.ben sana birşey sormak istiyorum aslında bununla ilgili özel bir dua var mıdır yani tabi elimden geldiğince birşeyler okuyorum ama özel birşey varsa sen bilirsin diye düşündüm canım..
evet en önemlisi artık kafamdan çıkarmalıyım inşallah becereceğim. ay valla bu forumu çok seviyorum hergün yeni bişey öğreniyoruz bende artık gece gaz çıkarmaya uğraşmayacağım.. boşver göğsünde uyusun tadını çıkartalım az büyüyünce kendilerini elletmeyecekler..
benimki de arkasını desteklediğim halde bir bakıyorum düz dönmüş nasıl oldu anlamıyorum valla... yan yatmayı artık hiç sevmiyor allah korusun bebişleri düz yatsın ama tehlikeli işte..
ben doktora sormuştum çok normalmiş onlar anne sütünün hazmedilmeyen kısmıymış hatta benim oğlumun kakası uzun bir süredir yeşilli sarılı kaka tahlili bile yaptırdım ama birşey çıkmadı beslenmesiyle alakalıymış safra kalıntısıymış onlar yani her yeşil kakada paniklememek gerekirmiş o beyaz şeylerde iyi bile sayılır dedi doktorum..
ya aslında sonuçta rızkı ne ise onu alacak bende geçenlerde 4-5 gün saldım biraz kendimi hemen sütüm artttı gerçekten ne yapıp edip bu fikri kafamdan atacağım en önemlisi bu sanırım..
Evet simdi bebek pispislamalar, camasir asmalar, cay demlemelererkeklerin başka bir derdimi var ki ondan başka
bizimki 40 gün burnumdan getirdi doğum yaptığıma yapacağıma pişman oldum 40 çıktı süt dökmüş kedi oldu biranda gerçekten tek bir dertleri var
Kucagimda uyurken bazen benim oglum da konusmami istemiyor. Kafasini cevirip cevirip surat burusturuyor ve kizma sesi cikariyoroglum yeni bir huy edindi artik huysuz oldugu zamanlar da benim disim da kimsenin kucagina gitmek istemiyor ve emzirirken konusursam hemen memeyi birakip tepinmeye basliyor ses dahi cikarmami istemiyor emerken.. böyle oldugu zaman annesini kiskanirmis genellikle erkek bebekler de olurmus... hic iyi olmadi buana kuzusu olup cikar diyor herkes yandim ben
Gitti gidiyordan 45 liraya aldim. Birkac kez kullandim ve gercekten cok memnunum. Gorenler de cok begeniyor. Oglum da anne karnindaki gibi kivrilip misil misil uyuyorçok güzelmiş canım ya baya kullanışlı bişi hem anneyede pek yük olmuyor
sen nerden ve kaça aldın:26::26:
banada şart böyle bişey
O ne Allah askina bos meme verilir mi hic hijyenik degil, sut olsa emerdi zaten cocuk sut cocugu daha dogali mi var. Senin memeler de beyazlayacak. Sen de deseydin benimkiler anne memesi su an oglum icin en guzel meme bunlar diyebu arada kızlar bi kaç gün önce öyle bişey öğrendimki çıldıracaktım.. sizinle paylaşmak istedim.. takip edenler bilirler ben 20 günlük lohusayken hastaneye yattım 15 gün kaldım .. bebeğimede kayınvalidem baktı.. Allah razı olsun bin kere .. ama bi kaç gün önce öyle bişey söylediki kan beynime sıçradı.. ben hastanedeyken mama veriyolardı bebeğime doğal olarak.. kayınvalidem memeyi unutmasın çocuk diye ara ara memesini vermiş çocuğa.. garibimde iki yalamış bırakmış.. süt olsa emecekti beni diyor.. bişey diyemedim karşısından.. ama bozulduğumu anladı galiba .. benim göğüslerim hamilelikte çok karardı ve başı çok büyüdü.. sonrada döndü ama gelin benim memelerim çok güzel bembeyaz bak diye açtı gösterdi.. yaa benim k.v çok iyi çok ilgili ..çok severim çokta iyiliği dokunmuştur sağolsun .. ama bu yaptığı çok canımı sıktı ..abartıyo muyum bilmiyorum.. normal bişeymi bu.. yoksa benm tepkim mi anormal.. bi akıl verin lütfen .. içime sindiremedim bi türlü..
saol cvbin icin tugok umarim iyi biseydir.anne sutu em sindirilebilen sey asli.da ona takildim biraz.
saol cvbin icin tugok umarim iyi biseydir.anne sutu em sindirilebilen sey asli.da ona takildim biraz.
kızımın giydirilme aşamasındaki yaygarası yüzünden banyo yaptırmak kabusum oldu
buna nasıl çözüm bulurum bilmiyorum
bir fikri olan var mı canlar
Bugun kan tahlilllerini gosterdim doktora ve bir degerin cok dusuk oldugunu tekrar kan vermemi yine boyle dusuk cikarsa bebegimi hastaneye yatiracagini soylediO an aklim gitti, saatler zor gecti. Yine aynisi cikti yani dusuk deger Daha buyuk bir hastaneye sevkettiler. Orada da bebegimin grip oldugu icin kan degerinin boyle cikmis olabilecegi soylendi. Gribi atlatinca bakmak lazimmis. Bebegime bir sey olacak korkusuyla gecti saatler. Insallah bir sey olmaz mis kokuluma. Evladinin hasta olmasi cok kotu bir seymis
Slingi cok tuttum. Oglumu icine koyup hastaneye gittim cok iyi oldu. Oglum kilo almis ve boy atmis. Artik hizla kucultuyor kiyafetlerini. 5900 gram ve 60 cmInsallah saglikli olur hep cennet kokulum
Artik yan yatmayi sevmiyor. Degisik sesler cikariyor. Bana cilve yapip guluyor. Kendince benle konusuyorBir gun cok guzel uyuyor ertesi gun o uyuduklarinin ocunu alirmis gibi durmadan agliyor :18: Kakasini yaparken cok zorlaniyor. Gaz sancisindan cigliklar atiyor. Bazen nedensiz bagira bagira agliyor. Mizmiz ve cani tatli bir bebek hem de fena halde anneci. Baska kucaklari begenmiyor. Aglayip kendini benim kucagima atina da resmen sikayet ediyor halini 58 gunluk oldu artik buyuyor bebegim
kızımın kakasında da genelde beyaz pütürcükler oluyor
hatta son zamanlarda irileşti o pütürler
doktora sorucam gidince bakalım
ayy 1 haftadır benimkide öyle banyodan çıkınca mızmızlanıyo üstünü giydirmeye başlayınca zırzır susmuyo. zaten bi huyumuz var banyodan çıkınca havluya sarıldıktan sonra hemen emziğini veriyorum yoksa durmuyo üstünü giydirirken bi kolunu giydiyorum 2 dk konuşuyorum şebeklik yapıyorum sonra diğer kol derken giyiniyoruz
Tatlim ben kendi doktorumu aradim tatile cikmis ulasamadim, milupanin internet sayfasin da cocuk doktorlari ve ebelerle online konusup sorabiliyorsun günün belli saatlerin de hemen yardimci oluyorlar biraz önce sordum bunu ve sabah ki düsündügüm gibi sadece anne sütüyle beslenen bebekler de tamamen normal hatta iyi bir durummus, anne sütü bebegin migdesi ve sindirim sistemi icin en iyi sey zaten bu sütün sindiremedigi kisimlari sütün yettigi ve yararli oldugunu bile gösterir endiselenicek birsey degil diye yazmislar... Sadece kakasinin kokusu cok agir olursa doktora götürmeliymisiz
Bizim bebis ishal mi acaba diye dr.a sordum onceki gün. Cok sıvı çünkü..
Anne sütü aldığı icin sıvı gibi olabilir ve icinde kesik sut gibi parçalar olması normal dedi
Canim benim oglum da ayni sekil de yikiyordu ortaligi baslarda kesin korktugu birsey oldu diye sudan cikarir cikarmaz havluya sardim hizlica kuruladim sonra baska kuru bir havluya sarip kucagima alip sakinlesmesini bekledim bu süre icin de havluya cisini de kakasini da yaptigi oldu ama baska türlü olmuyordu.. Iyice sakinlestikten sonra yatirip hizlica giydirdim baktin yine agliyor fön makinasini acip yanina koydum ara sira uzaktan üzerine tuttum üsüyordur belki diye böyle böyle bikac hafta ugrastiktan sonra simdi hem banyoyu hemde banyo sonrasi kremlenip masaj yapilmasina bayiliyor.. O süre icin de hep oynayip gülücükler atiyorkızımın giydirilme aşamasındaki yaygarası yüzünden banyo yaptırmak kabusum oldu
buna nasıl çözüm bulurum bilmiyorum
bir fikri olan var mı canlar
kızımın kakasında da genelde beyaz pütürcükler oluyor
hatta son zamanlarda irileşti o pütürler
doktora sorucam gidince bakalım
bizimkinin suda sesi çıkmıyor
ne zaman ki çıkarıp havluya sarıyorum başlıyor yaygara
çabuk çabuk giydirmeye çalışıyorum ama o ağlamayla ne mümkün
hele dün öyle yaygara kopardı ki eşimle ne yapacağımızı şaşırdık
sesi kısılıyordu resmen çığırmaktan
o öyle ağlayınca içim paramparça oluyor
güç bela giydirip emzirdim ancak sustu
üf ya ne yapıcam ben böyle
ilk zamanlar suya girince ağlıyodu şimdi sudan çıkınca :) bıraksam suda uyuyacak :) sende emzşk vermeyi denesene cnm belki işe yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?