bizimkinin suda sesi çıkmıyor
ne zaman ki çıkarıp havluya sarıyorum başlıyor yaygara
çabuk çabuk giydirmeye çalışıyorum ama o ağlamayla ne mümkün
hele dün öyle yaygara kopardı ki eşimle ne yapacağımızı şaşırdık
sesi kısılıyordu resmen çığırmaktan
o öyle ağlayınca içim paramparça oluyor
güç bela giydirip emzirdim ancak sustu
üf ya ne yapıcam ben böyle
Canim benim oglum da ayni sekil de yikiyordu ortaligi baslarda kesin korktugu birsey oldu diye sudan cikarir cikarmaz havluya sardim hizlica kuruladim sonra baska kuru bir havluya sarip kucagima alip sakinlesmesini bekledim bu süre icin de havluya cisini de kakasini da yaptigi oldu ama baska türlü olmuyordu.. Iyice sakinlestikten sonra yatirip hizlica giydirdim baktin yine agliyor fön makinasini acip yanina koydum ara sira uzaktan üzerine tuttum üsüyordur belki diye böyle böyle bikac hafta ugrastiktan sonra simdi hem banyoyu hemde banyo sonrasi kremlenip masaj yapilmasina bayiliyor.. O süre icin de hep oynayip gülücükler atiyor
Belki elifte birseydrn korkmustur ilk basta belki sende bu sekil de korkulacak birsey olmadigina alistirmaya falan calisabilirsin umarim ise yarar
ben de senin gibi önce başka bir beze sarıyorum suyunu alsın diye
sonra havluya sarıyorum ama çok beklemeden giydirmeye çalışıyorum
bundan sonra kucağıma alıp sakinleşmesini bekleyeyim bakayım nasıl olacak
inşallah kızım da alışır canım çok sağol
Ben doktora sordum yukarda yazdim arkadasa canim endiselenicek birsey degilmis
aah canım yaramı deştin
ben kızıma ne yaptımsa tutturamadım emziği
ben veriyorum o diliyle ittiriyor
bir süre sonra da sinirlenip ağlamaya başlıyor
zor bir bebek benim kız
ne doğru düzgün uyuyor ne emzik alıyor ne yattığı yerde duruyor hep kucakta olacak
gezenti kızım hep gezecek dolaşacak
bu arada kızlar bi kaç gün önce öyle bişey öğrendimki çıldıracaktım.. sizinle paylaşmak istedim.. takip edenler bilirler ben 20 günlük lohusayken hastaneye yattım 15 gün kaldım .. bebeğimede kayınvalidem baktı.. Allah razı olsun bin kere .. ama bi kaç gün önce öyle bişey söylediki kan beynime sıçradı.. ben hastanedeyken mama veriyolardı bebeğime doğal olarak.. kayınvalidem memeyi unutmasın çocuk diye ara ara memesini vermiş çocuğa.. garibimde iki yalamış bırakmış.. süt olsa emecekti beni diyor.. bişey diyemedim karşısından.. ama bozulduğumu anladı galiba .. benim göğüslerim hamilelikte çok karardı ve başı çok büyüdü.. sonrada döndü ama gelin benim memelerim çok güzel bembeyaz bak diye açtı gösterdi.. yaa benim k.v çok iyi çok ilgili ..çok severim çokta iyiliği dokunmuştur sağolsun .. ama bu yaptığı çok canımı sıktı ..abartıyo muyum bilmiyorum.. normal bişeymi bu.. yoksa benm tepkim mi anormal.. bi akıl verin lütfen .. içime sindiremedim bi türlü..
sağolun kızlar.. beni anlayan birileri olması çok güzel.. abartmadığıma eminim artık.. duyunca bi anda ne tepki vereceğimi şaşırdım.. dedğim gibi daha önce hiç böle bi dengesizliği de olmayınca karşısına geçmek istemedim.. ay aklıma geldikçe nasıl hırslanıyorum neler diyesim var bilseniz.. yaylada yanlarında kalıyodum .. bayrama kadarda kalmayı düşünüyodum.. bunu duyunca apar topar kalktım geldim.. anlamıştır heralde.. aman yaa.. ne saygısızlık.. çıkmaz bu içimden şimdi..
bu kakadaki tanecikler bebeğe sütün yaradığını gösterir diye biliyorum bende sorun yaratacak bi durum değil sanırım. bizim kakamızda sümüksü bir kıvamda renginde falan bi gariplik yok ama normalmi acaba internette normal falan diyo ama benim doktorda tatilde soramadım.
valla ben emziği alması için baya bi uğraştım sonunda ben kazandım :) ne yaparsan yap bi şekilde alışıyorlar kucağa bizimkide öle valla
öle kucakta boş boş durmak yok gezicez eğer yatıyorsada karşısında şebeklik yapıcaksın başka şansımız yok :)
bu kakadaki tanecikler bebeğe sütün yaradığını gösterir diye biliyorum bende sorun yaratacak bi durum değil sanırım. bizim kakamızda sümüksü bir kıvamda renginde falan bi gariplik yok ama normalmi acaba internette normal falan diyo ama benim doktorda tatilde soramadım.
aah canım yaramı deştin
ben kızıma ne yaptımsa tutturamadım emziği
ben veriyorum o diliyle ittiriyor
bir süre sonra da sinirlenip ağlamaya başlıyor
zor bir bebek benim kız
ne doğru düzgün uyuyor ne emzik alıyor ne yattığı yerde duruyor hep kucakta olacak
gezenti kızım hep gezecek dolaşacak
esra
sana yazdığımın yarısı mesajın arasına karışmış canım görmüşsündür umarım
bu arada kızlar bi kaç gün önce öyle bişey öğrendimki çıldıracaktım.. sizinle paylaşmak istedim.. takip edenler bilirler ben 20 günlük lohusayken hastaneye yattım 15 gün kaldım .. bebeğimede kayınvalidem baktı.. Allah razı olsun bin kere .. ama bi kaç gün önce öyle bişey söylediki kan beynime sıçradı.. ben hastanedeyken mama veriyolardı bebeğime doğal olarak.. kayınvalidem memeyi unutmasın çocuk diye ara ara memesini vermiş çocuğa.. garibimde iki yalamış bırakmış.. süt olsa emecekti beni diyor.. bişey diyemedim karşısından.. ama bozulduğumu anladı galiba .. benim göğüslerim hamilelikte çok karardı ve başı çok büyüdü.. sonrada döndü ama gelin benim memelerim çok güzel bembeyaz bak diye açtı gösterdi.. yaa benim k.v çok iyi çok ilgili ..çok severim çokta iyiliği dokunmuştur sağolsun .. ama bu yaptığı çok canımı sıktı ..abartıyo muyum bilmiyorum.. normal bişeymi bu.. yoksa benm tepkim mi anormal.. bi akıl verin lütfen .. içime sindiremedim bi türlü..
sen söyledikten sonra fark ettim hayatim :) tamam bir dene bakalim ama hemen pes etme insallah ise yarar.. bende senin dedigin gibi bugün oglumu babasinin kucagin da disari yolladim daha 5 dk olmadi pencereden baktim disari cikar cikmaz nasil bagiriyor anlatamam heral de tüm sokak duymusturyazik benim kocisi görsen eli ayagina dolasti sokagin ortasin da kucagin da cocukla cebindeki anahtari bulamadi okadar panik oldu en sonun da emzigi attim yukardan asagi hemen agzina verdi iki dk sustu o firsat yukari cikti.. babasinin kucagina gitmek istemiyor baska yöntemler bulmam lazim
profil fotoğrafına bayıldım canım.. çok tatlı maaşallah
Insallah yoktur canim ya evlat gercekten canindan can. Ben hasta olayim da o olmasin. Gozunun icine bakiyorum resmengeçmiş olsun canım inşallah bir sıkıntı yoktur
kötü düşünme sen her şeyin çaresi var
şu sling ten ben de almak istiyorum
bende kanguru var abim almıştı ama kızım onda pek rahat edemedi
5 dk durup mızıldanmaya başlıyor
onda rahat eder belki
Benim oglum da surekli sola bakip sola yatiyor hatta kafasi sivrilmis sola dogru. Sezeryan oldugu icin miymiskizlar birde ben biraz önce online doktorla konusurken aksam huysuzluklarini sordum ve bana cevap yazmis diyor ki: özellikle sezeryanla dogan bebeklerin hemen hemen %70 i normal dogan bebeklere oranla cok daha huzursuz olur kolay aliskanliklar edinir ama zor unutabilir.. vücudunun belli kisimlarini kisitli olarak hareket ettirebilir mesela kafasini genel de hep saga cevirmesi veya sirf belli bir tarafa koyup uyumasi-yatmasi gibi.. normal dogumla dogan bebek dogum süresi boyunca dis dünyaya bir nevi hazirlanip olurken sezeryanli bebek cok kücük bir kesikten birden cikartildigi icin normal dogumla olan bebege oranla dis dünyaya alismakta daha cok zorluk ceker.. özel uzman ortopedik bebek masajcilari varmis bizim bildigimiz masajdan cok daha farkli bir sekil de bebegin rahatsizligina göre veya genel masaj yapip rahatlatiyorlarmis, bu sadece 1 veya daha fazla seanslar halin de oluyormus.. nette biraz arastirdim bizimle ayni konulardan sikayet eden ve masaja götürenlerin hepsi artik eskiye göre cok ama cok sakin huzurlu bir bebegi olduklarini yazmislar komsum yabanci kendisinin 3 tane cocugu var 2 sini masaja götürdügünü ve basini belli bir noktaya cevirme gibi sebebsiz huysuzluklar gibi dertlerden masaj sayesin de kurtuldugunu söyledi.. biraz pahaliya geliyor ama eger gercekten tamamen kafasini hep sola cevirip yatmasi ve diger konularda da rahatliyacaksa deger diye düsünüyorum yarin özel ortopedik bebek masajcilarini arayacagim detayli bilgi icin bakalim:26:
Insallah yoktur canim ya evlat gercekten canindan can. Ben hasta olayim da o olmasin. Gozunun icine bakiyorum resmen
Slingte bebek anne karnindaki pozisyonu aliyor ne kadar bukulurse bukulsun ses etmiyor. Kangurular omurilik gelimi icin zararli diyor nette
Benim oglum da surekli sola bakip sola yatiyor hatta kafasi sivrilmis sola dogru. Sezeryan oldugu icin miymisMecbur sezeryan oldum napayim simdi okudukca icim karardi. Zaten normal doguranlara ozeniyorum, dogum denince icimi bir huzun kapliyor
bizimkinin suda sesi çıkmıyor
ne zaman ki çıkarıp havluya sarıyorum başlıyor yaygara
çabuk çabuk giydirmeye çalışıyorum ama o ağlamayla ne mümkün
hele dün öyle yaygara kopardı ki eşimle ne yapacağımızı şaşırdık
sesi kısılıyordu resmen çığırmaktan
o öyle ağlayınca içim paramparça oluyor
güç bela giydirip emzirdim ancak sustu
üf ya ne yapıcam ben böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?