2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
biz geldik teteler
kuzucuğu memlekette bi güzel soydum kısa kolluları, şortları giydirdim
yattığında üstüne ince battaniye örttüm
ooooh ilikleri ısındı kızımın
şimdi yine giydik uzun kolluları
kalın battaniyeleri
çocuk ne oluyor ya demiştir şimdi

o rüyalar bide okadar gerçekçi oluyorki
ben rüya görmedim ama arada bir aklıma geliyor ya bişi olursa
ne yaparım diye kötü oluyorum..
rabbim kimseye evlat acısı tattırmasın

internette olana güvenemedim ben. orjinali bildiğim kadarıyla muhammed suresi 15. ayet. ordan o ayeti yazıcam. evinde yazıcın varsa çıktı da alabilirsin. eşime dedim çıktı al getir diye de bi türlü yapmadı. kendim yazcam bende.

Erken biliyorum ama ben yavaş yavaş tattırmaya başladım ki ek gıdaya geçince yadırgamasın. Şimdiye kadar tattıklarımız

şeftali
elma
armut
yoğurt çorbası
domates

anneme kalsa daha 40 çıkmadan sütlaç falan veriyordu

bizimki o zamanlar sürekli aranıyordu, sofraya onunla oturduğumda da yemeklere bakıp duruyordu. annemde yedirmek istiyordu

anneme kalsa daha 40 çıkmadan sütlaç falan veriyordu

bizimki o zamanlar sürekli aranıyordu, sofraya onunla oturduğumda da yemeklere bakıp duruyordu. annemde yedirmek istiyordu

Biz biraz acı tükettiğimiz için yemeklere korkuyorum Urfada da yeni doğan bebeklerin ağzına isot sürerlermiş ki alışsın acıya

Ben çeyrek çay kaşığı veriyorum ağzını açıyor öğürmeye çalışıyor suratını buruşturup buruşturup duruyor çok komik oluyor.

ek gıdaya ne zamn başlıycaksın

bu gece çayını bende merak ediyorum ya. bi yandan kullanmak istiyorum bi yandan da cesaret edemiyorum. dr. a bi danışcam bu hafta. gerçi bizimkinin gece uykusu çok kötü değil. ama daha iyi olsun

akşam 9 gibi 20-30 cc içirsem ertesi gün akşama kadar uykusu düzene giriyor.gece gündüz uykusu farketmiyor yani.

slm kızlar,
benim kızım da 2,5 aylık biz sadece anne sütü veriyoruz. başlarda sütüm çok azdı annemde habire mam vermek istiyodu veriyoduk da. sonra eşimle başbaşa kalınca kesinlikle mam vermiycez kararı aldık. bunda ölçüt bebeğin kilosu yani tarttırın bir hafta sabredip sadece anne sütü verin eğer zayıflamıyorsa süt yetiyor demektir. zamanlada artar zaten bide süt çayıda kullandım ben etkisi olabilir.

sudan bahsetmişsiniz burda ben bebişime bir haftasını doldurduğundan beri çörek otu suyu nane suyu kimyon suyu rezene şekerli su hepsinden vardim.
özaellikle nane direncini arttırıyor bence. geçen hafta felaket grip olmuştum bektım kızımda hapşırıyo hemen nane demledim maşallah ben bi hafta çektim ama ona geçmedi aklınızda bulunsun derim. Allahın izniyle hiçbişey olmaz içinizi ferah tutun

canım sen öyle dedikten sonra içim rahat etmedi başka doktora gittik bugün
o da iğneye gerek görmedi bir şurup verdi bunu kullanın dedi
çok şükür diğer iğnelerden kurtuldu kuzucum
teşekkür ederim canım iyi ki yazdın doktorunun sana söylediklerini
pdnk cok gecmis olsun. Ben surekli et yiyorum canim etten olmasina sasirdim. Disarda yemissen o dokunmus olabilir. Allah sifa versin
etten değilmiş tatlım kakası temiz çıktı çünkü
idrardaymış sıkıntımız o da geçecek inşallah
ama kaka tahlili temiz çıkmasaydı bir gün önce yediğim ete bağlamıştı doktor sebebini
herhangi bir sağlık merkezinde yaptırabilirsin canım
biz şöyle yaptık
eşim sağlık ocağından bebekler için idrar torbası aldı
ben evde onu kızıma yapıştırdım ve yapmasını bekledim
yapar yapmaz eşim alıp bir sağlık merkezine götürdü
sonucu yarım saate verdiler zaten
unutmaman gereken şu ki eğer benim gibi idrarı evden götüreceksen yarım saat içinde tahlile vermen gerekiyor
aksi takdirde idrar sonucu hatalı çıkıyor
geçmiş olsun hayatım iğne biraz fazla olmamış mı ya.. ama olsun geçsinde önemli olan o..
evet canım bugün gittiğimiz bir başka doktor da gerek görmedi iğneye
biz de yaptırmicaz
sorma hayatım oracıkta katil olur insan o sinirle

dediğin gibi Rabbim beterinden korusun her zaman yavrularımızı
öperim tabi teyzesi bir senin için öperim bir kendim için bir senin için bir kendim için
Bizde yarın kızımı balta limanı kemik hastanesine götüreceğiz bakalım bu doktor ne diyecek

Dün gece çok Kotu bir rüya gördüm
ayy okurken bile içim ürperdi Allah gecinden versin canım
kızının ömrü uzamış öyle derler
Rabbim hayırlı afiyetli uzun ömürler versin yavrularımıza

biz önceki gün kaka ve idrar tahlili yaptıracağımızda hastanede beklemedik yavrum huzursuz olur diye
kapları alıp eve geldik yapınca hemen götürürüz hastaneye dedik
kakayı yaptıktan en geç bir saat sonra götürmemiz gerektiğini söylediler
aksi takdirde sonuç hatalı çıkarmış
neyse evde kızım önce idrarını yaptı
bir kaç saat sonra da kakasını yaptı biz de hemen aldık örnekleri götürdük
ben de bugün otururken aklıma geldi
kakayı bir saat içinde götürdük tamam da idrarı götürdüğümüzde bir kaç saatlik olmuştu bile
acaba idrar için de böyle bir şart var mı diye laboratuvarı aradık
ne deseler beğenirsiniz
idrar yarım saat içinde götürülmeliymiş
beynimden vurulmuşa döndüm
neden bunu bize söylemediler ya biz nereden bilelim
kaka için söylüyorlar bir saat içinde getirin diye de idrar için neden söylemiyorlar
neyse eşim hemen gitti sağlık ocağından idrar torbası aldı
kızım yapar yapmaz da tahlile götürdü
sonuçta bir önceki gün 8 çıkan lökosit bugün 3-4 çıktı
deli oldum ya kuzum boşu boşuna çekti bütün o eziyetleri
neyse hemen başka bir doktora bütün olan biteni anlattım
bügünkü sonuçta lökositin azalması yapılan iğnelerden de olabilir idrar geç gittiği için de bunu bilemeyiz dedi
ama artık kullanmana gerek yok onları dedi sadece bir şurup verdi
5 gün boyunca içiricekmişim
bir taraftan yavrumun onca eziyet çekmesine üzüldüm
bir taraftan da seviniyorum en azından diğer iğneleri yaptırmadan farkettim olayı çok şükür
bebeğim delik deşik olmaktan kurtuldu kurban olduğum

bu arada akşam üstü kızım o günkü gibi ağladı yine bir süre susturamadık
bir ben mi böyleyim ya ama size de oluyordur kesin
o ağlarken canımdan can gidiyor ne yapacağımı şaşırıyorum
minik dudakları bir büzülüyor Allah ım o nasıl bir acı kahrımdan üzüntümden perişan oluyorum
çok mu abartılı bir üzüntü benimki Allah aşkına?
kızım o şekilde ağlarken kv ler de vardı bizde
benim halimi görünce kv ve kp olur öyle bebek bu ağlar bu kadar üzülme filan dediler hep
sanki elimde olan bir şey
dayanamıyorum işte ağlamasına ne yapayım elimde değil
kucağımda ağlarken suratını suratıma yaklaştırıp üüğ üüğ diye ağlıyor meleğim gözlerinden yaşlar iniyor resmen
nasıl dayanayım buna ben

Canım hayır olsun rüyan..
Etkilenilir tabi..benimde hamileyken böyleydi rüyalarım:S
Iyiye yoralim iyi olsun..
Allahım her daim korktuklarimizdan korusun..hicbirimizi evladiyla sinamasin, cok zordur tabi:S

Ikinizde iyisiniz umarım analı kızlı uzun zamandır gorusemedik
Ervos hanımın oyun halısı da hayırlı olsun, cok eğleniyordur umarım
Ve darısı başıma olur
Bizimkini mesgul edebilen pek bisey yok
Gunicinde oyalansa biriyle benim içinde cok rahat olurdu
Ama geceleri tomynin yıldızlı rüyalarını kullanıyorum. Ilgileniyor ve duruluyor.ama uyumuyo:)

Yarın da randevunuz varmış. .Hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyoruz
Op fıstığı benim için. .kendinize iyi bakınn cnm:79:

Bızde ptesı tahlıl yaptırdık yarım saat ıcınde burda olcaksnz dıye otuz kere soyledıler.yazık degıl mı yavruya koca ıgnelere nıye durduk yere maruz kalsın cok sınır bozucu !! Bu tarz sorumsuzlukları kabullenemıyorum cok defa benzerını yasadım her ınsan her seyı bılemez kı.bılırsın sorarsın bızım hastalarımız bızden cok bılıyor zaten derler atar yaparlar bılmezsın soylemezler gel de sınırlenme ey guzel Allahım yaaa
Neyse kı durum bı sekılde acıga cıkmıs ıns bı daha yasamazsnz boyle seyler canım cok gecmıs olsun mınıgını op benım ıcın burdan ona sıfa ayetlerını okuyorum etkısı olur Allahn ıznıyle

MERVE canım ıns sende guzel haberlerle gelırsın.benım kardesımın sureklı kolu bacagı kırılıyor ıncınıyor kemıklerı cok hassasmıs hep o hastaneye gıdıyorlar memnunlar.sende memnun kalırsn ıns

Günaydın hanimlar
68 gunluk bebisimin dun saat 9 gibi altini degistirip uyuttum gece 2 3 saatte birr kaldirip emzirdim simdi altini degistireyim diye baktim ki hic cis yapmamis bu kadar saatte normal mi sizce?????

Günaydın hanimlar
68 gunluk bebisimin dun saat 9 gibi altini degistirip uyuttum gece 2 3 saatte birr kaldirip emzirdim simdi altini degistireyim diye baktim ki hic cis yapmamis bu kadar saatte normal mi sizce?????

dünden beri bende de aynı.sabahtan beri onu düşünüyorum.hergün bezleri dolduran oğlumda çiş yok.bu arada bizde 65 günlüğüz.acaba normal mi???

Bebişlerimiz ek gıdaya geçince malum kışa denk geliyor. Ben oğlum yaz meyvelerinden de yesin diye biraz şeftali ve armut dondurucuya koydum. Birazda kırmızı erik alacağım. Sizler bir hazırlık yaptınız mı? Yada bebeklere dondurulmuş gıda vermek ne kadar sağlıklı bilemedim?

canım sağol ona bakayım ama sıcakta bunalmıyormu onun içinde bebiş..
Uzerini daha ince giydiriyorum sorun olmuyor

Erken biliyorum ama ben yavaş yavaş tattırmaya başladım ki ek gıdaya geçince yadırgamasın. Şimdiye kadar tattıklarımız

şeftali
elma
armut
yoğurt çorbası
domates
Canim cok erken. Doktorlar ilk 6 ay su bile vermeyin diyor. Ek gidaya gecmeye bu kadar heves etme zamani gelince olacak zaten. Dondurucuya meyve koymak iyi fikir. seftali koyayim ben de

bende babaslinglerden aldıydım ama oğluşkom hiç sevmedi içinde çok huzursuzlandı bi de sanki hiç yerleşmedi bi tuhaf durdu çocuk içinde.ne güsel sen kullanabiliosun canım.
Cok sukur garpsemiyor bebegim. Dun aksamdan beri evin icinde de kullaniyorum kolik aglamalarini susturmak icin. ise yaradi

cnm benim diyet iyi gidiyor arada kaçamaklarım var tabii :86:
63 e kadar düştüm

emzirme döneminde günde en fazla 2 bardak yeşil çay içilebilir diye okumuştum,
fazlası bebekte huzursuzluk yapıyormuş,
bence 1 fincan içsen hiç bişi olmaz

canım tabiki suyun faydası olur zararı olmaz, ki bizim doktorumuz her kontrolünde su veriyorsun di mi diye soruyor
şimdi senin ki yaşasın suuuu içtimmm oh bee diyordurrr :111:

sen o konusanları duymayacaksın, agzı olan konusup yorum yapıyor :99:

benimde gögüslerim öyle taş gibi falan olmuyor üstelik sütüm durup dururkende akmıyor,

hatta ben gögüs pedi falanda kullanmıyorum çünkü hiç üstüm ıslanmıyor.
gögüslerim öyle kocaman falanda degil
ama 5-6 dakika sagdıgımda 125 cc den asağı süt aldıgımı hatırlamıyorum

yani kendini kimseyle kıyaslama, konuşanlar sana bunları rahat rahat söyleyebiliyosa sende rahat rahat agızlarının payını verebilmelisin

bizim aşılardan sonra ateş sorunumuz olmadı çok şükür

her emzirmeden sonra 2-3 çay kaşıgı se verebilirsin
su vermen sarılık içinde fayda saglıyor, idrarla birlikte sarılıgınıda atıyor
sarılıgı dvm ediyorsa çok uyumasına izin verme uyandırıp sık sık emzirmeye yada mama vermeye calış,
eger geçtiyse korkma şanslısın uykucu bir bebişin var demektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…