2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ben de ısrarla 2 kez uyutanlardanım :) önceden gece uykusu 12 veya 1 i buluyordu bu aralar 11e düştü ama bu seferde 6 da cin gibi uyanıyor tekrar uyutuyorum en çok 8 de ayaktayız. öğleden önce 1 kez akşam üstü 1 kez toplamda 3 saat uyuyor gündüz. diş konusuna gelince de 13 aylıkken 8 dişi vardı, birden 4 tane çıkardı ama hem aşırı huysuzluk oldu hem ateş oldu. ilk kez bu kadar ateşlendi dişte. şimdi de kaşıyıp duruyor yine. kabarık dişi var. 13. geliyor yani. ama dediğim gibi uzunca bir zaman 8 diş olarak kaldı birden çıktı.

Senin iki uyku yapman normal canim gec yatip erken kalkiyor seninki.mesela benimkiler bugun 1bucukta yattilar oglum 4bucukta kalkti kizim 5te.
ama oglum iki kere uyandi kizim uc kere,Geri yatirdim.yani gidip isimi yapamiyorum cok uyanir oldular.her gun Boyle uzun yatmiyorlar,firtinayla yagmur geldi hava kapandi kapkara odada uyudular.yoksa sitenin parkindaki cocuklarin gurultusunden yatamiyorlar.

Disleri biz de bekliyoruz insallah sorunsuz cikarlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yazamıyorum ama yazdıklarınızı elimden geldikçe takip ediyorum. Boy, kilo, yürüme, diş, uyku sorunları hep aynı diye düşünüyorum. Bizde de durum farklı değil. Kızım 6 diş çıkardı, dönem dönem huzursuzluk yaptı tabi... Boyu kilosu dr un söylediğine göre iyiymiş ama kızlar hep çıtır oluyor :34:
Bayadır sıralıyordu, 1 hafta tatile gittik geldik 2 gün sonra yürümeye başladı ama ne yürüme, önüne geleni ezip geçiyor öyle bir sağa bir sola çarpa çarpa gidiyor, bacaklar mosmor:26:
Sabah 7 gibi uyanıyor, ben 8 de işe gidiyorum, 10 gibi yine yatıyor 1 saat falan uyku, sonra kahvaltı (aptamil, milupa, bebelac - tahıllı meyvelisi, gün aşırı normal kahvaltı, tabi karışık ve ezilerek), arada biberon maması veriliyor (maalesef 2. ayda sütüm bitti ), 4 gibi günlük sebze yemeği,bazen 1 saat uyku daha akşam 6 da yoğurdu, tabi arada yerse meyvesi, yine gece yatmadan (21.00 da yatıyor) biberon maması. Böyle yazınca çok yiyormuş gibi oldu ama bunlardan kuş kadar yiyor ve kendisi de kuş kadar maalesef :43:
Çalıştığım için günde min 12 saat ayrıyım yavrumdan. Nasıl özlüyorum, nasıl burnumda tütüyor küçük aşkım ama eve geliyorum yüzüme bile bakmıyor.Zaten dikkatini çeken çok şey var.Ben tabi hala bebek haline alışkanlığım olduğu için istiyorum ki bana daha düşkün olsun. Kendi üzüntümü kendim yaratıyormuşum gibime geliyor bazen :44:
Bu ara işten ayrılmayı çok düşünüyorum ama maalesef mümkün değil. Bir çok arkadaşım bebeğimin en güzel zamanlarını kaçırdığımı söylüyor. Zaten hassas noktam... Sürekli düşünüyorum...
Hamileliğimi ve Denizimin bebekliğini çok özlüyorum. Şimdi genç kız oldu Denizim... :43:

Size nerdeyse hiç yazamasam da hergün girip okuyorum😌 hepinize selam 😍 herkes genel gidişattan bahsetmiş biz de durumlar şöyle ;
Oğlum Kerim 14 aylık oldu tam
Yeni yeni yürümeye başladı
Dişlerini çok birden çıkardığı için uzun zamandır kilo olarak toparlayamıyor
Şuan 9.5 kilo 80 cm
16 dişi var ve bu dişler çıkalı nerdeyse 1 ay oldu
Bu yaşta bi kadar diş hiç görmedim doktor da çok erken buluyor niye bilmiyoruz ama çıktı işte
Diş süreci bizi çok yordu genelde iştahlı bi çocuk ama diş döneminde kesinlikle lokma atmıyor ağzına büyük yüzden zayıfladı çok
Şimdi dişler çıkalı rahatız sabah 7 kalkış 8 de kahvaltı 1 bütün yumurta rafadan haşlanmış 1 tatlı k tahin pekmez küçük bir kaşarlı tost ardından meme
10 da uyku 11.30 kalkış
12 de etli sebzeli 1 kase çorba ekmek ardından meme
Ardından parka gidiyoruz en az 2 saat Park'ta geçiyor arkaşadaşlarımız var☺️ Eve gelince 2.uyku saat 2-3 gibi bir saat uyuyor uyanınca saat 4 te bi kase ev yoğurdu ardından meme
8 de bi kase muhallebi( günlük süt ceviz bal meyve oranik bisküvisiden yapılmış) ardından akşam 9 da emerek gece uykısna geçiş.
Gece 1 yada iki kez kalkıyor emziriyorım geri uyuyor.bu kadar aklıma gelenler genel dizen bu 😌 şimdiye kadar hiç hastalanmadık çok şükür dişler de ateş yapmadı

Son düzenleme:
Kendi yediklerimizden de tadıyor eline meyve filan da veriyorum dillerde büyüdü herşeyi çiğniyor köfte alan yapıp eline veriyorum.bence uyku sorunu yeme sorunu olanlar büyük ihtimal dişten biz çok zorlandık şimdi çıktı da biraz rahat nefes aldık sizinkilerde çıksın rahtalıcaksımız ateş falan olmadı ama aşırı huysuz ve iştahsızdı çok şükür bu günlere şimdi çok rahatladık Allah bütün annelere sabır kolaylık versin hep dua ediyorum

Yazamıyorum ama yazdıklarınızı elimden geldikçe takip ediyorum. Boy, kilo, yürüme, diş, uyku sorunları hep aynı diye düşünüyorum. Bizde de durum farklı değil. Kızım 6 diş çıkardı, dönem dönem huzursuzluk yaptı tabi... Boyu kilosu dr un söylediğine göre iyiymiş ama kızlar hep çıtır oluyor :34:
Bayadır sıralıyordu, 1 hafta tatile gittik geldik 2 gün sonra yürümeye başladı ama ne yürüme, önüne geleni ezip geçiyor öyle bir sağa bir sola çarpa çarpa gidiyor, bacaklar mosmor:26:
Sabah 7 gibi uyanıyor, ben 8 de işe gidiyorum, 10 gibi yine yatıyor 1 saat falan uyku, sonra kahvaltı (aptamil, milupa, bebelac - tahıllı meyvelisi, gün aşırı normal kahvaltı, tabi karışık ve ezilerek), arada biberon maması veriliyor (maalesef 2. ayda sütüm bitti ), 4 gibi günlük sebze yemeği,bazen 1 saat uyku daha akşam 6 da yoğurdu, tabi arada yerse meyvesi, yine gece yatmadan (21.00 da yatıyor) biberon maması. Böyle yazınca çok yiyormuş gibi oldu ama bunlardan kuş kadar yiyor ve kendisi de kuş kadar maalesef :43:
Çalıştığım için günde min 12 saat ayrıyım yavrumdan. Nasıl özlüyorum, nasıl burnumda tütüyor küçük aşkım ama eve geliyorum yüzüme bile bakmıyor.Zaten dikkatini çeken çok şey var.Ben tabi hala bebek haline alışkanlığım olduğu için istiyorum ki bana daha düşkün olsun. Kendi üzüntümü kendim yaratıyormuşum gibime geliyor bazen :44:
Bu ara işten ayrılmayı çok düşünüyorum ama maalesef mümkün değil. Bir çok arkadaşım bebeğimin en güzel zamanlarını kaçırdığımı söylüyor. Zaten hassas noktam... Sürekli düşünüyorum...
Hamileliğimi ve Denizimin bebekliğini çok özlüyorum. Şimdi genç kız oldu Denizim... :43:

Canim keske mumkun olsa tum anneler belli bir yasa kadar cocuklarinin yaninda olabilse ama mumkun olmuyor iste.belki de dedigin gibi,cok sey kaciriyoruz.yasar kuru nun kitabinda anneyle bebek iliskisi 4 yasina kadar sekteye ugramamali diyor.ama imkanlar el vermiyor.benim calisma durumum yok,bazen bosa okudum o kadar okulu diyorum.calissam cocuklari kime birakicam,annem uzakta,kayinvalidem zaten hic bakmaya yanasmadi basindan beri.ikiz olmalari da dusundurucu,her ne kadar annemle bakmis olsam da annem ikisine bakamaz tek basima,o da yaslaniyor.yoruluyor.bugunlere zaten onun sayesinde geldim,yoksa Halim harapti.biraz uyuduysam,biraz dinlendiysem annem sayesinde.ama calismak cok farkli.Allah yardimcin olsun,insallah yarasiz atlatirsin bu donemi.

Size nerdeyse hiç yazamasam da hergün girip okuyorum😌 hepinize selam 😍 herkes genel gidişattan bahsetmiş biz de durumlar şöyle ;
Oğlum Kerim 14 aylık oldu tam
Yeni yeni yürümeye başladı
Dişlerini çok birden çıkardığı için uzun zamandır kilo olarak toparlayamıyor
Şuan 9.5 kilo 80 cm
16 dişi var ve bu dişler çıkalı nerdeyse 1 ay oldu
Bu yaşta bi kadar diş hiç görmedim doktor da çok erken buluyor niye bilmiyoruz ama çıktı işte
Diş süreci bizi çok yordu genelde iştahlı bi çocuk ama diş döneminde kesinlikle lokma atmıyor ağzına büyük yüzden zayıfladı çok
Şimdi dişler çıkalı rahatız sabah 7 kalkış 8 de kahvaltı 1 bütün yumurta rafadan haşlanmış 1 tatlı k tahin pekmez küçük bir kaşarlı tost ardından meme
10 da uyku 11.30 kalkış
12 de etli sebzeli 1 kase çorba ekmek ardından meme
Ardından parka gidiyoruz en az 2 saat Park'ta geçiyor arkaşadaşlarımız var☺️ Eve gelince 2.uyku saat 2-3 gibi bir saat uyuyor uyanınca saat 4 te bi kase ev yoğurdu ardından meme
8 de bi kase muhallebi( günlük süt ceviz bal meyve oranik bisküvisiden yapılmış) ardından akşam 9 da emerek gece uykısna geçiş.
Gece 1 yada iki kez kalkıyor emziriyorım geri uyuyor.bu kadar aklıma gelenler genel dizen bu 😌 şimdiye kadar hiç hastalanmadık çok şükür dişler de ateş yapmadı

Masallah duzeniniz oturmus ne guzel.Darisi basimiza.Ben de dislerden supheleniyorum.oglum zaten yatmiyordu,bu gece kizim da eklendi.sarhos gibiyim Su an.uyutsam bes yuz kere uyaniyorlar.kendi kendine uyuyan cocuk sallanmak istiyor her uyanisinda.ayagimdan indirdigimde uyaniyor.Boyle degildi aylardir sallamiyordum.dedigin gibi sikintilar hep dis.bi ciksalar kurtulsak.azilari cikti mi?

Masallah duzeniniz oturmus ne guzel.Darisi basimiza.Ben de dislerden supheleniyorum.oglum zaten yatmiyordu,bu gece kizim da eklendi.sarhos gibiyim Su an.uyutsam bes yuz kere uyaniyorlar.kendi kendine uyuyan cocuk sallanmak istiyor her uyanisinda.ayagimdan indirdigimde uyaniyor.Boyle degildi aylardir sallamiyordum.dedigin gibi sikintilar hep dis.bi ciksalar kurtulsak.azilari cikti mi?

Kesinlikle sıkıntıları diştir Allah sabır versin bi taneye zor sabrettim😯 evet azılar falan hepsi çıktı sadece diplerdeki büyük azılar kaldı onlar da 2 yaşında çıkıyormuş

Okuduğum kadarıyla cevap vermeye çalışayım.

Öncelikle Burcu geçmiş olsun.

Bu hafta işe başladım. Ayrılmamız zor olmadı. Hatta ilk gün anlamadı bile. Önceden de ayrı kaldığımız oluyordu. Kolay ayrılmasını doğduğunda hemen yanımda olamayışına bağlıyorum. Bilemiyorum belki ileride değişir. Benim açımdan da sandığım kadar sarsıcı olmadı. Sadece yorgunluk daha arttı. Akşam gelince koşturma halindeyim. Yemek hazırla,yedir ve ye,oyun oyna çok az , gün aşırı banyo yaptır vs... Bazen uyumak istemiyor. Ev biraz daha dağıldı sanki :D Ama şimdilik sorun etmiyorum. Temizliğimi cuma akşamları halletmeyi düşünüyorum. Haftasonu da bana kalır böylece.

Oğlum artık yerden kendi kendine kalkıyor. Sandalyeleri iterek yürümeye çalışıyor. Birkaç kez net bir şekilde baba dedi. Dişleri patladı patlayacak elime geliyor damağım içinden. Onun sıkıntısı yüzünden gecelerimiz biraz uyanmalı geçiyor. Çok feci salya akıtıyor . Bulgur pilavı aşırı gaz yapıyor. Yediği gece perişan olduk resmen. Bundan sonra vermeyeceğim.

Sabah mutlaka kahvaltısını yaptırıp öyle gidiyorum. Yoğurt meyve yiyor aralarda. Ağzını pek boş bırakmıyorlar. Akşam da geldiğimde mutlaka yemek yediriyorum. toplam 3-4 öğün yiyor yani. Ancak iştahlı değil,genelde kafasını çeviriyor. Bir iki lokma yese bile kar bence.

Kilomuz çok çok az artıyor. En son 10 kilo 81 cmdi sanırım. Sağlıklı göründüğü ve doktoru da sağlıklı bulduğu için sorun etmiyorum.
Vitamin olarak polivit kullanıyoruz. Ferrum şurupta devam ediyorum. Onun dışında kullandığımız bir vitamin yok. Doktoruna danışıp balık yağı kullanmayı düşünüyorum.

Bu arada ben her gece pedifen veriyorum. Zararı var mı bilmiyorum ama daha rahat uyuyor.

Ayağımda sallıyorum hala :D Artık emzirmediğim için ve kendi kendine uyumadığı için başka çarem kalmadı.

Sabah 8 kalkış, öğlen 10-11'de 1 saat uyuyormuş. Sonra akşam üzeri 4'te 1 saatlik uyku. Bu uykular bazen 1,5 saat oluyor. Akşam da 9-10 gibi uyuyor. Tek uyuttuğumuz zaman da gece uyanması aynı oluyor. Bazen tek bazen 2 uyuyor yani. Dün 4'te uyanmış akşam 9:30 gibi yattı.Yani 5,5 saat uyanık kaldı. Uykusu gelince çok sakarlaşıyor. Düşüp duruyor.

Şu anda işyerinden yazıyorum ve çok özledim onu. Bazen ufakta olsa vicdan azabı çekiyorum. Acaba doğru mu yaptım diye düşünüyorum. Ama kendimi çok daha mutlu hissettiğim bir gerçek. 1 haftada 1 kilo verdim aşağı yukarı. Canım yemek istemiyor. Sanırım evde bunaldığım için kendimi yemeğe veriyordum.

Şimdilik böyle kızlar. Telefondan hepinizi takip ediyorum. Fırsat bulduğumda yine siteye girip yazacağım.

Hepinizi öpüyorum. Miniklerinizi de tabii.

Bilen bilir uyku pronlemimiz halt safada bu gün ilk defa tek uyku yaptık 13:30-15:00 arası uyudu ama emzir salla ayakta arabasında zorla uyutuyorum her defasında şimdi teke düşücem karar verdim ama gece meme ağzında uyuyor emmeden asla uyumazdı 9 da aldım yatağına yer yatğında uzandık ışığıda kapattım oyun oynadı benle sonra ağlama ama mızmız şeklinde gözler kapalı meme vermedim yarım saatte kendi kendine uyudu şimdi napıcam uyanınca şaşkınım kendi başına uyuyan çocuklara nasıl davranıyosunuz😄uzaylı gibi bahsettim ama şaşkınlığıma verîn.meme versem bütün gece isteyecek ama ezirmekte istiyorum bikere süt alerjisi olduğundan en azından beni emmesi içimi rahatlatıyor.ne yapsam kızlar bu velete nasıl davransam şimdi bu gece gümdüzde aynı uyurmu acaba kendi kendine

Bilen bilir uyku pronlemimiz halt safada bu gün ilk defa tek uyku yaptık 13:30-15:00 arası uyudu ama emzir salla ayakta arabasında zorla uyutuyorum her defasında şimdi teke düşücem karar verdim ama gece meme ağzında uyuyor emmeden asla uyumazdı 9 da aldım yatağına yer yatğında uzandık ışığıda kapattım oyun oynadı benle sonra ağlama ama mızmız şeklinde gözler kapalı meme vermedim yarım saatte kendi kendine uyudu şimdi napıcam uyanınca şaşkınım kendi başına uyuyan çocuklara nasıl davranıyosunuz😄uzaylı gibi bahsettim ama şaşkınlığıma verîn.meme versem bütün gece isteyecek ama ezirmekte istiyorum bikere süt alerjisi olduğundan en azından beni emmesi içimi rahatlatıyor.ne yapsam kızlar bu velete nasıl davransam şimdi bu gece gümdüzde aynı uyurmu acaba kendi kendine

canım ben de benimkileri kendileri uyusun diye çok zorladım biliyorsun.oglum gec kendi uyuyor yatagında yuvarlana yuvarlana,arada mızırdanarak.iki ay oldu bu şekilde yatıyor.ama maalesef gece aynı saatlerde uyanıp mama istiyor.kendine kendine dalmayı ogrenemedi.yaman gece uyandı mı tekrar dalabili mi??
gunduz benimkiler kendileri uyumuyor ya sallıyorum ya pışpışlıyorum.karanlık olması işlerini kolaylaştırıyor bence. merak ettim yaman gunduz kendi uyudu mu,ve bunun için ne yaptın.

Bu maceramızda 2 gün sürdü gece kendi uyuduğu için ilk defa2kere uyandı süperdi emzirdim uyudu gene.gübdüzde teke düşürdüğüm için banyo yaptırıp odadaki perdem ışığı geçirmiyor karanlık yapıp yanına yattım gözlerimide kapattım öyle bana bakarak kapadı gözlerini 2-2,5 saat uyudu maşesef 2 gün sürdü taki yere yaptığımız yatakda babasıyla oynayana kadar oranın uyku yeri olduğunu biliyordu ama şimdi ben götürünce hopluyo zıplıyo ısırmaya çalışıyo ben oynamayıncada ağlıyo bende emzirerek uyutuyorum gene o yüzdende gece eskiye döndük.birde şuara en büyük sıkıntım devamlı beni babasını ve anneannesini ısırıyo sevdiği insanlarada öyle gösteriyor babamız ısırarak sevdiği için sanırım ki artık yapmıyor ama iş işten geçti nasıl unutturucam bilmiyorum bütün gün beni ısırmaya çalışıyor.sevgi gösterisi yaptığının farkındayım ama cidden daral geldi.yani uykularımız böyle ben çözdüm benim oğlum ikizler burcu sıkılgan 2-3 ayda bir uyuma ieklini değiştiriyor ara ara denicem emzirmeden uyutmayı ama yapabiliyor sonuçta demekki aklı erince uyucak 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum kaldı 10 ay napalım keyif yapsın 10 ay daha.bence seninkiler çok geç kalkıyor erkenden kaldırsan 7 de 9-9,30 dada uyusalar sende rahat esersin hem yemek öğünleride artar belki.

slm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah

slm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah
Merhaba bende 2008 agustos annesiyim. Şimdi de 2013 haziran annesi ve bende 36 haftalik doğum yaptim. Erken doğan bebekler uykuya daha meyilli oluyorlar. Ortalama doğum gününü yakaladiktan sonra biraz daha değişebilir derler ki erken doğduğu günü uyuyarak geçirirlermis. Aciktiginda uyanıyor ve emmesi de iyiyse sorun yok benim ki hiç ama hiç uyumadi hep aglayarak geçirdik o günleri. Ama yine de için rahat etsin aylık kontrolünde doktora sor bence.

Bu maceramızda 2 gün sürdü gece kendi uyuduğu için ilk defa2kere uyandı süperdi emzirdim uyudu gene.gübdüzde teke düşürdüğüm için banyo yaptırıp odadaki perdem ışığı geçirmiyor karanlık yapıp yanına yattım gözlerimide kapattım öyle bana bakarak kapadı gözlerini 2-2,5 saat uyudu maşesef 2 gün sürdü taki yere yaptığımız yatakda babasıyla oynayana kadar oranın uyku yeri olduğunu biliyordu ama şimdi ben götürünce hopluyo zıplıyo ısırmaya çalışıyo ben oynamayıncada ağlıyo bende emzirerek uyutuyorum gene o yüzdende gece eskiye döndük.birde şuara en büyük sıkıntım devamlı beni babasını ve anneannesini ısırıyo sevdiği insanlarada öyle gösteriyor babamız ısırarak sevdiği için sanırım ki artık yapmıyor ama iş işten geçti nasıl unutturucam bilmiyorum bütün gün beni ısırmaya çalışıyor.sevgi gösterisi yaptığının farkındayım ama cidden daral geldi.yani uykularımız böyle ben çözdüm benim oğlum ikizler burcu sıkılgan 2-3 ayda bir uyuma ieklini değiştiriyor ara ara denicem emzirmeden uyutmayı ama yapabiliyor sonuçta demekki aklı erince uyucak 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum kaldı 10 ay napalım keyif yapsın 10 ay daha.bence seninkiler çok geç kalkıyor erkenden kaldırsan 7 de 9-9,30 dada uyusalar sende rahat esersin hem yemek öğünleride artar belki.

canım hemen pes etme,yer yatagının yerini degiştir ve orada sadece uyutmaya çalış tekrar adapte olur bence.eşine de rica et uyku saati ya da başka bir zamanda yer yatagında oynamasın.
canım ısırma benim oglumda da var.ve bizde kimse ısırarak sevmedi,o ısırarak sevilmesiyle alakalı degil.dişlerinin yeni farkına vardıgı için ısırıyor. kızım mesela iç ısırmıyord,o da sanki ufak ufak başladı. ona bir çare varsa ben de bilmek ve uygulamak isterim,çünkü çok alakasız yerleri ısırıyor oglum ve çok can yakıyor.

omer de her gece çok rahat uykuya dalmıyor ki lalacım.bazı geceler sütünü içer içmez daha elinden bırakmadan uyumuş oluyor.bazen sütünü bitiriyor atıyor,biberonuyla oynuyor karanlıkta,kapı kapalı oldugu için kapıya gidiyor yere yatıp altından bakmaya çalışıyor,elini sokuyor aralıga,ışık geliyorsa ışıkla konuşuyor falan.ben o esnada kendi yatagımda yatıp onun uyumasını bekliyorum,yanına hiç yatmadım.benimkiler hep yer yatagında yatıyor ama ben hiç yanlarında yatmıyorum.yatmayı da düşünmüyorum bir de ona alışmasınlar.bekliyorum,o da bir süre sonra yastıgına dönüyor debelene debelene uyuyor,kimi zaman parkenin üstünde uyuyakalıyor.gündüz de denedim aynı şekilde,ama gündüz her yer aydınlık oldugu için kalkıp oynuyor,sallayınca on dkda uyuyan çocuk kendi kendine bıraktıgımda bir saatten fazla bir sürede uyuyor.demem o ki pes etme,öyle öyle alışacak.haa seninki alıştı kalkmıyor mu dersen,kalkıyor hala aynı saatlerde.
benimkiler dogduklarından beri geç yatan bebeklerden canım.23.00 dan önce uyudukları cok nadirdir.genelde 24.00a dogru uyurlar.21.00 gibi yatırdıgım da oldu ama kalktılar hep,ve gece uykusu bu sefer 01.00a dogru uzamaya başladı.kimi sabah 8.30 ta kalkıyorlar,kimi sabah 11.00 e kadar uzuyor ama sanma ki hiç uyanmıyorlar,on dkda bir birini pışpışlıyorum.uyumasalar daha zahmetsiz olacak ama uyut beni diyorlar.nasıl ısterlerse oyle yapıyorum ben de.inşallah en kısa zamanda bebişlerimizin uykusu duzene girer.

merhaba,oncelikle tebrik ederim sizi.ben de haziranda dogum yapmış bir ikiz annesiyim.36. haftada,37e girmeme bir iki gün kala dogum yaptım. kızımın uyku egilimi vardı hep.çok uyurdu gece ben uyandırmasam kalkmazdı.sarılıgı sınırdaydı açıkçası.oglumsa bizi sabaha kadar ayaga dikerdi.o yuzden kızımı pek elledigimi soyleyemeyecegim.ama sarılık olmadı,sadece degeri yakın sayılırdı,tehlike yoktu.erken dogan bebeklerde burcunun dedigi gibi bu tip şeyler olabiliyor,ama benim kızınki kısa sürdü :) bir süre sonra gece çok uyanmaya ve uyumamaya başladı.sarılık degilse dert etmeyin,3 saatte bir emzirmeye çalışın.kolay gelsin saglıkla büyütün.

kızlar kkya telefonunuzdan girebiliyor musunuz,ben giremiyorum ve iki çocukla laptoptan takp etmek çok zor oluyor.

iki hafta evde yalnız kaldktan sonra çöpe dönmüş evimi adam etmek için annem geldi geçtigimiz cumartesi günü. ilk işik han gibi balkonlarımı temizlemek oldu.çocuklar bir mutlu oldular ki anlatamam balkonlara çıkınca.bir o balkona gidiyorlar br bu balkona,devamlı şarkılar mırıldanıyorlar mutluluktan :)
çok şükür gündüz bakımı çok çok kolaylaştı.sanırım ikiz çocugn tek avantajı,birbirileriyle oynamaları.bir gün omer humeyradan sonra uyumuştu,oglum bir sıkıldı ki tek başına sormayın.kardeşini aradı.garip bir şekilde tek çocukla ben de sıkıldım,öyle alışmışım.rabbim acılarını göstermesin eksikliklerini yaşatmasın hiçbirimizin yavrusunun.
şu an holde kovalamaca oynuyorlar.neşeli sesleri kulagıma geliyor,mutluyum sanırım.bir de annem yanımda :) inşallah gece de deliksiz uyuduklarını görürüm.

kızım iştahsız,sıcaklara ya da diş çıkarmaya baglıyorum.

bez degiştirdim kızlar.prima kullanıyordum,hem israil malı oldugu için,hem de iki popoya bez yetiştirmek masraflı oldugu için öncesinden yerli sermaye ülker in bezi babystarı denedim.denemez olaydım böyle rezalet bir bez yok.bildiginiz takoz.kulanan var mı aramızda memnun kalan bilmiyorum ama oglumun çişini iki saat bile muhafaza edemedi. eskaza ögle uykusuna yatırdım yatak döşek battı.aynı zamanda ikisi de feci pişik oldular.kabardı her yerleri. molfix aldık biz de.kalite olarak primaya çok yakın ve sızdırmadı henüz.memnun kaldım pişik de yapmadı sanırım molfixle devam edecegim.seneye yazın da humeyrayı bezden bıraktıracagım.omer ben daha zorlar gibi geldigi için onu biraz daha erteleyecegim.humeyra şu an tuvalete girdiginde ıkınmaya başlıyor.bezini gün içerisinde devamlı açıyor.ugraşsam belki bırakır ama daha erken diye düşünüyorum.

bizden haberler böyle,sizler nasılsınız??

Ca
canım hemen pes etme,yer yatagının yerini degiştir ve orada sadece uyutmaya çalış tekrar adapte olur bence.eşine de rica et uyku saati ya da başka bir zamanda yer yatagında oynamasın.
canım ısırma benim oglumda da var.ve bizde kimse ısırarak sevmedi,o ısırarak sevilmesiyle alakalı degil.dişlerinin yeni farkına vardıgı için ısırıyor. kızım mesela iç ısırmıyord,o da sanki ufak ufak başladı. ona bir çare varsa ben de bilmek ve uygulamak isterim,çünkü çok alakasız yerleri ısırıyor oglum ve çok can yakıyor.

omer de her gece çok rahat uykuya dalmıyor ki lalacım.bazı geceler sütünü içer içmez daha elinden bırakmadan uyumuş oluyor.bazen sütünü bitiriyor atıyor,biberonuyla oynuyor karanlıkta,kapı kapalı oldugu için kapıya gidiyor yere yatıp altından bakmaya çalışıyor,elini sokuyor aralıga,ışık geliyorsa ışıkla konuşuyor falan.ben o esnada kendi yatagımda yatıp onun uyumasını bekliyorum,yanına hiç yatmadım.benimkiler hep yer yatagında yatıyor ama ben hiç yanlarında yatmıyorum.yatmayı da düşünmüyorum bir de ona alışmasınlar.bekliyorum,o da bir süre sonra yastıgına dönüyor debelene debelene uyuyor,kimi zaman parkenin üstünde uyuyakalıyor.gündüz de denedim aynı şekilde,ama gündüz her yer aydınlık oldugu için kalkıp oynuyor,sallayınca on dkda uyuyan çocuk kendi kendine bıraktıgımda bir saatten fazla bir sürede uyuyor.demem o ki pes etme,öyle öyle alışacak.haa seninki alıştı kalkmıyor mu dersen,kalkıyor hala aynı saatlerde.
benimkiler dogduklarından beri geç yatan bebeklerden canım.23.00 dan önce uyudukları cok nadirdir.genelde 24.00a dogru uyurlar.21.00 gibi yatırdıgım da oldu ama kalktılar hep,ve gece uykusu bu sefer 01.00a dogru uzamaya başladı.kimi sabah 8.30 ta kalkıyorlar,kimi sabah 11.00 e kadar uzuyor ama sanma ki hiç uyanmıyorlar,on dkda bir birini pışpışlıyorum.uyumasalar daha zahmetsiz olacak ama uyut beni diyorlar.nasıl ısterlerse oyle yapıyorum ben de.inşallah en kısa zamanda bebişlerimizin uykusu duzene girer.
.

Canım memeye çok düşkün kendide uyusa sonuçta meme için gece uyanıyor bende şuanda zorlamamaya karar verdim emzirme olayı bitince o şekilde alıştırıcam eskiye nazaran dk başı kalkmadığu için şuan memnunum emerken uyuyor 10 dk kada .telefondan ayarlar değişmiş sanırım bende giremiyordum yeniden girişle kullanabiliyırum bende diyorum elif nerde.senin adına sevindim işin kolaylaştı epey ikisinin oynaması avantaj yamanda çocuk gördüğü zaman beni aramıyor onlarla vakit geçirebiliyor.

Canim keske mumkun olsa tum anneler belli bir yasa kadar cocuklarinin yaninda olabilse ama mumkun olmuyor iste.belki de dedigin gibi,cok sey kaciriyoruz.yasar kuru nun kitabinda anneyle bebek iliskisi 4 yasina kadar sekteye ugramamali diyor.ama imkanlar el vermiyor.benim calisma durumum yok,bazen bosa okudum o kadar okulu diyorum.calissam cocuklari kime birakicam,annem uzakta,kayinvalidem zaten hic bakmaya yanasmadi basindan beri.ikiz olmalari da dusundurucu,her ne kadar annemle bakmis olsam da annem ikisine bakamaz tek basima,o da yaslaniyor.yoruluyor.bugunlere zaten onun sayesinde geldim,yoksa Halim harapti.biraz uyuduysam,biraz dinlendiysem annem sayesinde.ama calismak cok farkli.Allah yardimcin olsun,insallah yarasiz atlatirsin bu donemi.

Pazar günü bakıcımızın işi bırakmasıyla durumum çok zora girdi. Bir anda ayrılınca yerine hemen yenisini de bulamadım.Aksi gibi iş yerinde herkes tatilde, nöbetçi eleman gibiyim... Yarın da bakacak kimsem olmadığı için işe gidemiyorum.Hafta sonu kimseyi bulamazsam işten ayrılmam söz konusu...Benim için dua edin, çok dardayım, çooook daraldım :((((

Pazar günü bakıcımızın işi bırakmasıyla durumum çok zora girdi. Bir anda ayrılınca yerine hemen yenisini de bulamadım.Aksi gibi iş yerinde herkes tatilde, nöbetçi eleman gibiyim... Yarın da bakacak kimsem olmadığı için işe gidemiyorum.Hafta sonu kimseyi bulamazsam işten ayrılmam söz konusu...Benim için dua edin, çok dardayım, çooook daraldım :KK43:(((

allah yardımcın olsun canım rabbim darda bırakmasın inşallah...bulabildin mi bakıcı?? aksilikler üstüste gelmiş inşallah hepsi hallollur en kısa zamanda.

Back
X