2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canim yamanin uykusu oturmadan bence çocuğu düşünmeyin,yani karistim işinize üstüme vazife degil ama sen perişan olursun,herkes bir yere kadar ilgilenebiliyor gerisi hep anneye ait.özellikle geceler.o kadar yürümeye yorulup uyuması gerek evet.bu baybay damlayi denedin mi,benimkilere pek etki etmedi.omer zaten hastalıktan yatamadı hiç.
Canim sut alerjisi ne alemde yamanin? Benim son gittiğim doktor relaktaz isminde bir damla verdi,her sut urununden önce 8 damla verip herşeyi yediriyorum.cocuk sakinledi resmen.maşallah bir de güzel kaka yapıyor ki.önceki damlanin buzdolabında muhafazasi gerekiyormuş,unutuyordum bazen,hemen etkisi gidermiş.o yüzden etki etmedi bize.ama 40 tl ve on günde bitiyor.masraf hiç bitmiyor.onlar sağlıklı olsun ne yapalım.
Ya benimkiler yarim saat zor duruyor suda,oynasalar ben de biraz rahatlicam.güzel oynuyorlar ama kisa sürüyor.oyalayamiyorum ya.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yok canım ya ne çocuğu söylemeye başladı ama yemezler😄dediğin gibi çoğu yük annede evet eşim nekadrda yardım etse gece uykusu denen şey beni mahfetti neyse kısmet.yamanda öyle suya gir çık geziyor öyle.
Alerji durumumuz aynı dönünce götürücem biliyosun ben diyeti bozdum çok fark yok aynı yaman anlayamadım yani.ama halamlardayımya yaman devamlı kulağını tutuyor onlarda kesin kulağında bişey var diyorlar ama her ay bakılıyor ama yok bişey devlet hastanesine götürücem bende artık en azından teşhis daha rahat koyarlar.alerjisi içinde bi dr buldum ondan tavsiye alıcam.ben laktoz damlası sordum ama kadın ilk defa duymuş gibi suratıma baktı yani tamam kanda çıktı laztoz intolarans ama bu mamayı boşuna mı veriyorum onu bilemedim dönünce hepsini araştırıcam sonrada bitane daha özel aşı kalıyor sanırım onuda yaptırıp zeynep kamile götürücem bundan sonra.

Bide burda bu kadar az kalmamızın sebebi sanırım birkaç anlayışlı insanlar olabilmemiz ve birbirimizin yaşadıklarını anlayıp birbirimizin yerine düşünebilmemiz.kimse kusura bakmasın biz burda herşeyimizi paylaşıp yardımcı olmaya çalışıyoruz öyle davulun sesi uzaktan hoş gelenlerden değiliz yani.burds kimseyle tartışmam olmadı ama cidden sinirleniyorum bu tavırlı konuşmalardan kızlar buranın huzurunu bozmayalım lütfen.burcucum iyi niyetinden şüphem yok bazen insanlar duymak istediklerini duyamayınca agresifleşir😉canım seninde sayfanı işgal ettim zaten uyumadım bütün gece😄ona ver yani.bende azıcıkta kalsa oğlumu 2 yaşına kadar emziricem zehir değil sonuçta su bile olsa vitaminli su işte.amannn ben bazen anlamıyorum bu insanları

şöyle bir yazılanları okudum da ben de birkaç bişi söylemek istedim.Anne sütü bebek için gıdadır ilaçtır ondan daha faydalısı yoktur tabiki bebeklerimiz büyüdüğünde enerjisi de arttığından ek gıdayla desteklemek gerekir eğer yapabiliyorsanız 2 yasına kadar sütünüzden verin benim kızım hastalandı ateş ishal kusma 14 aylığız daha ilk kez hasta olduk onu da 3 günde atlattık çok şükür kilomuz boyumuz normalin üstünde hep anne sütü verebildiğiniz kadar verin

şöyle bir yazılanları okudum da ben de birkaç bişi söylemek istedim.Anne sütü bebek için gıdadır ilaçtır ondan daha faydalısı yoktur tabiki bebeklerimiz büyüdüğünde enerjisi de arttığından ek gıdayla desteklemek gerekir eğer yapabiliyorsanız 2 yasına kadar sütünüzden verin benim kızım hastalandı ateş ishal kusma 14 aylığız daha ilk kez hasta olduk onu da 3 günde atlattık çok şükür kilomuz boyumuz normalin üstünde hep anne sütü verebildiğiniz kadar verin

Gecmis olsun,ama maşallah bu zamana kadar hiç hastalanmamis.keşke anne sutu her bebeğe nasip olsa.maşallah.

Son düzenleme:
Canim hakkını helal et özür dilerim ben de kizimin resmini koydum uzdum belki seni... Dusuncesizlik yaptım üstüne bir de nasılsın diye sordum...

Geçecek inşallah bugünler de,bana da manasız geliyor çoğu şey,sikiliyorum çoğu zaman.annelik sıkıcı geliyor bazen.hep aynı kısır döngü.yedir oynat yatır... Cok buyuk nimet cok buyuk mutluluk nankörlük sanırım yaptığım.

Ay aşkolsun ya valla böyle,demenle uzdun hepsi bizim yavrularımız sen koy resimlerini ancak uzaktan sevebilios zaten 😊 kendini suçlama bazen senin yerine kendimi koyuyorum da off düşünemiyorum biriyle zor baş ediyorum uyku saati gelse de uyusa iş güç görsem die Allah kolaylık versin seneye bezden kesince zorluğun bitecek allahın izniyle sen bizdn 1-0 ondsin hem ne güzel birlikte buyuyolsr hem,kız hem oğlan sahada yapmazsın zaten keyfine bakarsın bikaç,sene sonra ileriyi düşün pozitif ol okiş 😉

Kızlar bir haftadır vitasure adlı mamayı kullanıyorum gözle görülür bir kilo artışı oldu iştahı da arttı yani arttı dediğim 1 saatte peşinden koşarak yediriyordum şimdi kuş inek sesleriyle ağzını açıyo eskisi kadar zorlamıyo beni maşallah ancak kafama taktım bi zararı olur mu diye Dr tavsiyesiz kendim aldım mamayı geceleri 225 cc içiyo napsam kessem mi ki 14 aydır hiç böyle yememişti hep zayıftı biraz tadını mı çıkarsam

Kızlar bir haftadır vitasure adlı mamayı kullanıyorum gözle görülür bir kilo artışı oldu iştahı da arttı yani arttı dediğim 1 saatte peşinden koşarak yediriyordum şimdi kuş inek sesleriyle ağzını açıyo eskisi kadar zorlamıyo beni maşallah ancak kafama taktım bi zararı olur mu diye Dr tavsiyesiz kendim aldım mamayı geceleri 225 cc içiyo napsam kessem mi ki 14 aydır hiç böyle yememişti hep zayıftı biraz tadını mı çıkarsam

Kaç kg canim canım şu an.
Benim bildiğim kadarı ile bu mama yogun protein içeriyor sporcu içecekleri gibi. Fazla protein de böbrekleri yoran bir gıda. Dikkatli kullanmanı öneririm. Mesela 225 cc oldukça fazla gibi. Doktoruna bir sor yine de istersen.

Gecmis olsun,ama maşallah bu zamana kadar hiç hastalanmamis.keşke anne sutu her bebeğe nasip olsa.maşallah.

sağol canım 6.hastalık mış bizimki her bebek 1 defa olur sonra bağışıklık kazanırmış .bizim yüksek ateş oldu 3 gün sonra ishal şimdi geçti ama kırmızı döküntüler oldu biz kızamık sandık değilmiş şimdi düzeliyoruz ama iştahımız yok sadece sulu gıda ve anne sütü alıyor :ssz:

Kaç kg canim canım şu an.
Benim bildiğim kadarı ile bu mama yogun protein içeriyor sporcu içecekleri gibi. Fazla protein de böbrekleri yoran bir gıda. Dikkatli kullanmanı öneririm. Mesela 225 cc oldukça fazla gibi. Doktoruna bir sor yine de istersen.

11 kiloydu 11,5 oldu bir haftada kesmesem de azaltayım bari Dr randevumuza 10 gün var

11 kiloydu 11,5 oldu bir haftada kesmesem de azaltayım bari Dr randevumuza 10 gün var

Kilosu gayet iyiymiş bence. Benim kızım hala 9 kilo bile değil :) ben yazlikta oldugumdan gidemiyorum. Dr gidince yazarmisin ne diyeceğini merak ettim.

Kilosu gayet iyiymiş bence. Benim kızım hala 9 kilo bile değil :) ben yazlikta oldugumdan gidemiyorum. Dr gidince yazarmisin ne diyeceğini merak ettim.

Kilosu iyi çünkü birer saatten oluşan 5 öğün yediriyorum koşturarak biri tv ile biri parkta biri su ile oynayarak...çok yoruluyorum Şimdi biraz daha rahat açıyo ağzını iştahı açıldı gibi Dr a gidince yazarım canım inşallah fazla gelmemiştir

Kızlar merhaba.her ani hareket halinde her ani yorucu ve cok zevkli bir bayram haftasından sonra cok sukur yazabiliyorum :) artik koltuk tepelerinden inmiyor benimkiler,her an tetikteyiz.devamlı tirmaniyorlar.
Oğlumun rahatsızlığı da buhar ile cok sukur toparlandı.ama bu hafta hiç yoğurt mayalayamadim,hatta iki uc kere kavanoz mamasi bile yedirdim cunku hiç vaktim olmadı ne yemeğe ne yogurda.evimde inşallah telafi edeceğim.biciriklari boğazda denize de soktuk bayildilar :) kizim ayak cirpiyor bir de ogretmisiz gibi :) dedemin evi yazlık gibi duz ayak bir de,beş dk evde durmadılar ya sahildeydik ya denizde ya bahçede havuzda ya arabada gezintide.fena alıştılar tek basima ne yapicam bilmiyorum valla lakin zaptetmek mümkün degil artik.inşallah uzun uzun yazicam sonra herşeyi :)

Kızlar merhaba.her ani hareket halinde her ani yorucu ve cok zevkli bir bayram haftasından sonra cok sukur yazabiliyorum :) artik koltuk tepelerinden inmiyor benimkiler,her an tetikteyiz.devamlı tirmaniyorlar.
Oğlumun rahatsızlığı da buhar ile cok sukur toparlandı.ama bu hafta hiç yoğurt mayalayamadim,hatta iki uc kere kavanoz mamasi bile yedirdim cunku hiç vaktim olmadı ne yemeğe ne yogurda.evimde inşallah telafi edeceğim.biciriklari boğazda denize de soktuk bayildilar :) kizim ayak cirpiyor bir de ogretmisiz gibi :) dedemin evi yazlık gibi duz ayak bir de,beş dk evde durmadılar ya sahildeydik ya denizde ya bahçede havuzda ya arabada gezintide.fena alıştılar tek basima ne yapicam bilmiyorum valla lakin zaptetmek mümkün degil artik.inşallah uzun uzun yazicam sonra herşeyi :)

ne kadar zevkli yazmışsın :) boşver arada hazır da yesinler artık büyüdüler. mutlu ve sağlıklı olsunlar yeter ki :)
oğlun da iyileşmiş maşallah size.

Arkadaşlar bizim dr umuz 2 yaşına kadar vitamin kullanmamızı söyledi ACDE3 artık meyvesini etini yiyiyor bir kaç kişi çocuk yediklerinden alıyor vitamini diyor boşyere karaciğerlerini yoruyorsun diyorlar aklım karıştı sağlık ocağınada soramadım sizler kullanıyormusunuz acaba yada dr larınızın fikri nedir kararsız kaldım ben

Arkadaşlar bizim dr umuz 2 yaşına kadar vitamin kullanmamızı söyledi ACDE3 artık meyvesini etini yiyiyor bir kaç kişi çocuk yediklerinden alıyor vitamini diyor boşyere karaciğerlerini yoruyorsun diyorlar aklım karıştı sağlık ocağınada soramadım sizler kullanıyormusunuz acaba yada dr larınızın fikri nedir kararsız kaldım ben

ben multitabs omega 3 balık yağı şurubu veriyorum dr verdiği için.
ne zamana kadar diye sormadım ama :)

ne kadar zevkli yazmışsın :) boşver arada hazır da yesinler artık büyüdüler. mutlu ve sağlıklı olsunlar yeter ki :)
oğlun da iyileşmiş maşallah size.

Gercekten zevkliydi canim ama kalabaliktik dede Anane baba hep yanimdaydi.bugun esimle parka cikardik iki kisi canimiz cikti :) yarin cikarabilir miyim bilmiyorum :)

Canim Ben hic bir vitamin kullanmiyorum aylardir.doktor da vermedi.ama sut urunlerini kestiginde nereden kalsiyum alacak dedigimde devitten demisti.deviti kes dediniz Ben de kestim demistim doktora.sonra zaten baska doktora gorunduk biliyorsun,o da vitamin vermedi.sadece disleri icin d-flor vit kullaniyorum.

Kizlar eskiye donduk resmen.deryaf canim hani pulmicortla uyuyacakti bu cocuk :( 3.30 5.30 6.30 8.30 hepsinde uyandi ve ciglik cigliga bagirdi.90 cc mama icti her seferinde,yetmedi daha cok istedi.onceden de sik uyaniyordu ama kendi kendine daliyordu.simdi ayagimda salliyorum.yine kipir kipir.kizimi da uyutmadi.Ben bu mamayi nasil kesicem.gece cocugu bu kadar uyanip mama ya da sut vs icen var mi? Acikiyor mudur gercekten? Doktor kopek dislerini cikaracak cok yakin demisti ondan olabilir mi?

Son düzenleme:
Kizlar eskiye donduk resmen.deryaf canim hani pulmicortla uyuyacakti bu cocuk :( 3.30 5.30 6.30 8.30 hepsinde uyandi ve ciglik cigliga bagirdi.90 cc mama icti her seferinde,yetmedi daha cok istedi.onceden de sik uyaniyordu ama kendi kendine daliyordu.simdi ayagimda salliyorum.yine kipir kipir.kizimi da uyutmadi.Ben bu mamayi nasil kesicem.gece cocugu bu kadar uyanip mama ya da sut vs icen var mi? Acikiyor mudur gercekten? Doktor kopek dislerini cikaracak cok yakin demisti ondan olabilir mi?

ilaç kullanmayı kesmedin dimi? birden kesilmilmiyor çünkü. iyileşince 1 ay daha koruyucu tedavi veriyorlar, pulmicort yok sadece ventolin ile devam ediliyor. şurup da devam ediyor genelde. diş sorunu da var diyorsun, normal canım ya. oğlum o kadar dengesizki uyku konusunda. geçen gece çok uzun zaman sonra 6 saat bütün uyku uyudu ama ondan önceki gece 2-3 saatte bir uyandı. ben her uyandığında emziriyorum mecburen çünkü geriye uykuya dönmesi çok zor oluyor. bir de diş çıkarken meme-biberon emme istekleri çok güçlü oluyor. acıkma olduğunu düşünmüyorum ben.

Gercekten zevkliydi canim ama kalabaliktik dede Anane baba hep yanimdaydi.bugun esimle parka cikardik iki kisi canimiz cikti :) yarin cikarabilir miyim bilmiyorum :)

oğlum 14 aylık daha tek başıma oğlumu alıp da çıkalı 2 kez falan olmuştur :) biraz yokuş bizim burası, oğlum da öyle kuzu gibi yatmaz arabasında genelde çabuk sıkılır inmeye çalışır. ben de göze alıp çıkamıyorum hiç. mutlaka yanımda biri olacak öyle çıkıyoruz. artık benim beceriksizliğim mi yoksa oğlumun durmaması bilemiyorum )
sen tek başına ikisini de çıkabiliyorsun arada da olsa :)

ilaç kullanmayı kesmedin dimi? birden kesilmilmiyor çünkü. iyileşince 1 ay daha koruyucu tedavi veriyorlar, pulmicort yok sadece ventolin ile devam ediliyor. şurup da devam ediyor genelde. diş sorunu da var diyorsun, normal canım ya. oğlum o kadar dengesizki uyku konusunda. geçen gece çok uzun zaman sonra 6 saat bütün uyku uyudu ama ondan önceki gece 2-3 saatte bir uyandı. ben her uyandığında emziriyorum mecburen çünkü geriye uykuya dönmesi çok zor oluyor. bir de diş çıkarken meme-biberon emme istekleri çok güçlü oluyor. acıkma olduğunu düşünmüyorum ben.

Buharla devam ama Bizde de tam tersi doktor ventolini kesti pulmicort Ile devam ettirdi.3 hafta sabah aksam sonra bir hafta ogle sonra bir hafta gun asiri ogle ve bitecek. Ishal de yapiyor iki gundur.dise bagliyorum.bayramda ne guzel uyuyordu bu cocuk,demek cok yoruluyordu.kizima sokulup uyuyor bu aralar.benimki de biberonsuz tekrar uykuya dalamiyor emzik veriyorum sen Beni mi kandiriyorsun Der gibi bir bagiriyor anlatamam :) sikiysa verme,kizimi uyandiriyor.gecen gece de oglum uyudu kizim ikinmaktan uyuyamadi.Oyle sirayla uyumuyorlar iste :)

oğlum 14 aylık daha tek başıma oğlumu alıp da çıkalı 2 kez falan olmuştur :) biraz yokuş bizim burası, oğlum da öyle kuzu gibi yatmaz arabasında genelde çabuk sıkılır inmeye çalışır. ben de göze alıp çıkamıyorum hiç. mutlaka yanımda biri olacak öyle çıkıyoruz. artık benim beceriksizliğim mi yoksa oğlumun durmaması bilemiyorum )
sen tek başına ikisini de çıkabiliyorsun arada da olsa :)

Onceden devamli cikariyordum cunku yurumuyorlardi arabada gezmek hoslarina gidiyordu simdi yurudukleri icin arabada durmuyorlar.dun epey zordu,biri o yana kosuyor digeri obur yana.pestilimiz cikmis sekilde donduk eve,yikama fasli uyutma yedirme fasli vs. Amma zor ya :)

Son düzenleme:
Back
X