2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Tesekkurler :), senin aldigin arabada cok guzel bende ikisi arasinda kaldim hatta katlamasi falan daha guzel puseti ve anakucagida daha genis gibi bebeconfortun, concordaki tek fark biraz daha hafif ve 10 santim kadar daha yuksekde duruyor ikiside oldukca basarili arabalar.
Biraz internetden bakindimda aventden memnun olmayan cok kisi var hatta bir bayanda avent varmis arkadasinda medela arkadasinin pompasi ile saginca arada cok fark oldugunu aventde cok uzun surede az sut sagarken medelada cok kisa surede daha fazla sut ciktigini soyluyordu,onun yalancisiyim.
Ameda ile medela ama profesyonele yakinmis herkes cok memnun hatta ameda hakiinda hic olumsuz birsey okumadim hatta medeladan fiyati biraz daha uygun.Senin arkadasin memnun mu ameda dan?
E-bebekde suan indirimdeymis 269 liraydi , gitti gidiyorda 210 liraya buldum sifirini ama guvenilebilirmi bilemedim.Ay ne karisik islermis ya hic bukadar kafa karisikligi yasiyacagimi dusunmemistim araba,sut pompasi derken ama az parada degil insan karsiligini almak istiyor.

araba olarak maclaren quest'i de tavsiye ederim. bence çok hafif, çok pratik. bebiş, çantası derken anneye ne kadar az yük o kadar kolay. hele ki evinize bir kaç basmakla çıkıyorsanız. o zaman katlanıp omuza alabiliyorsunuz. baba yokken de mobil olmak adına iyi bir seçim bence.

avent pompada niye öyle olmuş acaba? bazen arkadaşlardan ya da akrabalardan pompalar ikinci el devralınıyor. o zaman da ufak bir parçe eksik takılıyorsa, verim alınamayabiliyor, ya da yıpranan bir parça değişmiyorsa.
avent'in manuel pompası bile hastane tipi pompalardan çok sağar, klinik olarak bunu kanıtlanmış bu. ben tekli elektroniği kullandım, şu model yani: Philips - Tekli elektronik göğüs pompası 125 ml biberon içerir - SCF312/60 - Göğüs pompaları - Emzirme - Anne ve çocuk bakımı
çok memnun kaldım. 5 tane masaj yaprağı var, burası masaj yapa yapa nazikçe sağıyor, hiç acıtmıyor ve göğsü çok iyi boşaltıyor.
hızını da kendin ayarlayabiliyorsun. biberonun aventse direkt içine sağıyorsun. olmadı via kaba sağıyorsun başına bir adaptör takıp biberon gibi veriyorsun. süt saklama kabın kadar biberonun oluyor. bu ne kadar pratik bir şey anlatamam.
ikiz bebeğin olmayacaksa çiftliye gerek yok bence.

ama pompayı iyice araştırmakta çok fayda var. iyisi e-bebek çamlıca'da deneyip almak.
pahalı bir yatırım olduğundan ihtiyaca göre en doğrusunu almak önemli. çünkü anne sütü çok önemli.

Merhaba arkadaşlar dün detaylı ultrason için doktorumuza gittik, hatırlarsanız benim bir de plasenta previa totalis durumum vardı.
Doktorumuz Kılıç bey önce bebeğimizin kalbini çok detaylı inceledi ve uzun bir suskunluğun ardından maaşallah süper bir kalbimiz var dedi, böbrekler çok iyi çalışıyor, beyin gelişimi gayet iyi, kemiklerimiz yerli yerinde ve ölçüm sonuçları iyi dedi, bir kaç tane kalp atışı gibi dalga kontrolü yaptı bunlardan sonra da gayet iyi dedi, sonra da bebeğimizin güldüğü bir anı yakaladı :) 4 boyutlu hali ile gösterdi bize gerçekten oğlum gülümsüyordu :))) Bebeğimizin bir çok resmini çekti ayrıca detaylı boyunca yapılan tüm çekimi video şeklinde CD de bize verdi ... Kilosu 500 gr Boyu 28 cm ve bebek için her şey yolunda dedi. Bizi endişelendiren diğer konuya geldik peki plasenta ne alemde dedik :)) Ben çok korktuğumu belirttim, o da bana korkmama mı plasentamın aşağıda yerleştiğini ama kesinlikle totalis olmadığını yani rahim yolunu tamamen kapatan ve aşırı kanamalara yol açan çeşit olmadığını öyle olsa, hemen istirahat vermesi gerekeceğini söyledi, benim durumumda plasentam sadece aşağıda konumlanmış ve sadece ufacık bir kısmının rahim ağzına uzandığını ana gövdenin içeride olduğunu ve 30. haftaya kadar rahim genişledikçe ( balon gibi şiştiğini düşünürsek) onunda daha yukarıya çekileceğini söyledi. Ama yinede kendimi fazla yormama mı ve ağır işler yapmama mı söyledi.
Doğum için hastane konusunu da konuştuk bir kaç seçenek sundu biz araştırıp maddi olarak bizi yormayacak olanı tercih edeceğiz o da bizim seçtiğimiz hastanede doğumu gerçekleştirecek.

Kızlar dün akşamdan beri kaç defa videoları izledim inanın bilmiyorum, insanın inancı kat ve kat artıyormuş bunu anladım , bu bir mucize diyorsunuz onu görünce içinizde ki kıpırtılarını hissedince. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla aramıza katılsınlar. Hepimizin endişeleri, korkuları, şüpheleri yok olup gitsin. Kontrollerinde takip çıkan arkadaşların bebekleri için her mesajı okuduğumda dua ediyorum. Evlat sahibi olmak isteyip bu yola çıkmış bütün arkadaşlarında en kısa zaman da sağlıkla hamileler kervanına katılmaları için de dua ediyorum.

Kızlar ben geceleri hiç uyuyamıyorum sol yanıma yatmaktan her tarafım tutuluyor sağıma yatınca çok rahat ediyorum ama o zaman da vicdan azabı duyuyorum. Sırtüstü yatamıyorum yüzüstü zaten mümkün değil sağa ve sola yatmaktan her tarafım tutuk uyu yaa mı yooo yummmm:((Siz hala solunuza mı yatıyorsunuz?

canım ben bu konuyu doktoruma sormuştum, ilerleyen haftalarda sırt üst yatmak sakıncalı dedi şimdilerde sırt üstü yatabilirsin dedi o yüzden kendimi soluma yatmaya zorlamıyorum...
rahat uykular diliyorum :)

dirimci canımmmm; nasıl odlun kanaman devam etmemiştir inşallh , 2 hafta öncesi bende aynı durumu yaşadım apar topar acile gittim bebekle alakalı değildi çok sükür , önemli bisey cıkmadı ama çok korkmuştum , umarım sende de bisey cıkmaz cnm:34:
]

sanada çok geçmiş olsun canım allah bir daha yaşatmasın insan panik oluyo .korkuyo..çok şükür şu an bende iyiyim dün detaylı ultrasyonum vardı doktor herhangi bişey yok dedi ama yine de dikkat etmelisin dedi ..bebişimde herşeyi gayet iyi maşallah :nazar::nazar:allah hepimizin bebişinin yardımcısı olsun korusun ..

Son düzenleme:
Günaydın, inşallah sorun çıkmadan atlatırsın canım..

saol cnm..

kızlar kusura bakmayın dün giremedim geçmişi okumadan yazıyorum.. şeker yüklemesinde

açlık şekerim 79

tokluk şekerim 80

çıktı.. böyle bir durum yaşayanınız var mı ? hastanede ki başka bir kadın doğumcuyu asansörde yakalayıp sordum bu ne diye aç kalıyorsun bebekte sende şeker metobolizman bozulmuş dedi doktorunla görüş dedi .. ama pazartesi randevum arasam mı doktoru ? ne olcak ki şimdi aç mı kalıyor bebeğim:14:

Cnm problem degil benimde aclik 82 tokluk 77 cikti reaktif hipoglisemi dedi doktorum sik sik beslen yani 2 saatte bir birseyler yemen gerekiyor korkma cnm endiselenilcek bi durum degilmis yani benim doktorum oyle dedi sadece ac kalma hic sik sik beslen dedi
saol cnm..

kızlar kusura bakmayın dün giremedim geçmişi okumadan yazıyorum.. şeker yüklemesinde

açlık şekerim 79

tokluk şekerim 80

çıktı.. böyle bir durum yaşayanınız var mı ? hastanede ki başka bir kadın doğumcuyu asansörde yakalayıp sordum bu ne diye aç kalıyorsun bebekte sende şeker metobolizman bozulmuş dedi doktorunla görüş dedi .. ama pazartesi randevum arasam mı doktoru ? ne olcak ki şimdi aç mı kalıyor bebeğim:14:

Son düzenleme:
kızlar benimde bugün ayrıntılı ultrasonum vardı.çok şükür herşey yolunda çıktı.bütün ölçümler normalmiş.bebeğim 510gr ve 26,5 cm uzunluğunda.rahim ağzı uzunluğuna falan baktı iyiymiş.şimdilik ilerisi için yüksek tansiyon riskimin olmadığını söyledi doktor.neyse buraya kadar herşey iyi.ama gel gelelim doktora ve ayrıntılının yapıldığı radyotom-radyomed(bakırköyde) denilen yere.buradan sesleniyorum herkese 250 lira vermeme rağmen gördüğüm muamele çok kötüydü.hem muayenemde yarım saat sonrasında aldılar beni hem doktorun ağzından lafı ben cımbızla aldım.en sinirlendiğim konuysa sırf resim alabilmek için adam karnımı deşti resmen.sinirlendim.ya ben resim falan istemiyorum dedim.bebeğe birşey olacak şimdi dedim.adam o suyun içinde hiçbişey olmaz deyip karnımı deşmeye devam etti.eşimde sinirlendi.doktorda biz böyle tepki gösterince sinirlendi elime çamur gibi bir resim tutuşturdu ve yolladı.güya 5 resimlik bir albüm ve cd veriyorlarmış falan.geldiğimden beri ne cd ye ne resime bakmadım bile.zaten benim zilli kızım o elini hiç indirmedi suratından.doktor sarstıkça inaddından bu sefer ayağını getirdi suratının önüne koydu.babası gibi inat işte.ya 5 haftadır görmüyordum kızımı ben bu resmin hayaliyle gittim ve havamı aldım geldim.çok sinirliyim çokkkkkk.çoğunuz ayrıntılınızı yaptırdınız ama kesinlikle burayı önermiyorum aklınızda olsun.bir arkadaşta ayrıntılıdan sonra buraya ağrım var diye yazmıştı.böyle mal doktorlar olduğu sürece çok normal.şimdi kasıklarım adet olacakmışım gibi ağrıyor.

merhaba arkadaşlar umarım siz ve bebişleriniz çok iyisinizdir. bende bugün dr.a gittim şeker yüklemesi için daha sonucu almadım. kızım 780 gr olmuş.dr. haftasına uyumlu dedi, sizin de fikrinizi almak istedim. birde aranızda calcimax d3 kullanan var mı, ben biraz ilaçlara takığımda...elimde olsa hiç içmem , herkese sağlıklı günler

kızlar benimde bugün ayrıntılı ultrasonum vardı.çok şükür herşey yolunda çıktı.bütün ölçümler normalmiş.bebeğim 510gr ve 26,5 cm uzunluğunda.rahim ağzı uzunluğuna falan baktı iyiymiş.şimdilik ilerisi için yüksek tansiyon riskimin olmadığını söyledi doktor.neyse buraya kadar herşey iyi.ama gel gelelim doktora ve ayrıntılının yapıldığı radyotom-radyomed(bakırköyde) denilen yere.buradan sesleniyorum herkese 250 lira vermeme rağmen gördüğüm muamele çok kötüydü.hem muayenemde yarım saat sonrasında aldılar beni hem doktorun ağzından lafı ben cımbızla aldım.en sinirlendiğim konuysa sırf resim alabilmek için adam karnımı deşti resmen.sinirlendim.ya ben resim falan istemiyorum dedim.bebeğe birşey olacak şimdi dedim.adam o suyun içinde hiçbişey olmaz deyip karnımı deşmeye devam etti.eşimde sinirlendi.doktorda biz böyle tepki gösterince sinirlendi elime çamur gibi bir resim tutuşturdu ve yolladı.güya 5 resimlik bir albüm ve cd veriyorlarmış falan.geldiğimden beri ne cd ye ne resime bakmadım bile.zaten benim zilli kızım o elini hiç indirmedi suratından.doktor sarstıkça inaddından bu sefer ayağını getirdi suratının önüne koydu.babası gibi inat işte.ya 5 haftadır görmüyordum kızımı ben bu resmin hayaliyle gittim ve havamı aldım geldim.çok sinirliyim çokkkkkk.çoğunuz ayrıntılınızı yaptırdınız ama kesinlikle burayı önermiyorum aklınızda olsun.bir arkadaşta ayrıntılıdan sonra buraya ağrım var diye yazmıştı.böyle mal doktorlar olduğu sürece çok normal.şimdi kasıklarım adet olacakmışım gibi ağrıyor.

malesef her doktor iyi olmuyor, sende olanları düşünmemeye çalış, insan çok kızıyor haklısın. ama kızın iyi ya o herseyden önemli...

yarın kontrole gidicem off herkes detaylı ultrasona girmiş benimkisi bi şey demedi ama ben yarın girmek istedigimi söylicem. her gittigimde ultrasonla bakarken bi dügmeye basıyo sanırım 4 boyutlu oluyo o şekildede biraz bakınıyo ama o degil herhalde detaylı ultrason ne gamsız adam insan bi yap demezmi anlamadımki zaten 2 gündür dogru düzgün hareket etmiyo bebegim etsede dışarıdan belli olmuyo sanki içeride sıkışmış gibi pıt pıt yapıyo takıldım kaldımm:14:

yarın kontrole gidicem off herkes detaylı ultrasona girmiş benimkisi bi şey demedi ama ben yarın girmek istedigimi söylicem. her gittigimde ultrasonla bakarken bi dügmeye basıyo sanırım 4 boyutlu oluyo o şekildede biraz bakınıyo ama o degil herhalde detaylı ultrason ne gamsız adam insan bi yap demezmi anlamadımki zaten 2 gündür dogru düzgün hareket etmiyo bebegim etsede dışarıdan belli olmuyo sanki içeride sıkışmış gibi pıt pıt yapıyo takıldım kaldımm:14:

detaylıda bebeğin bütün organlarına aytrıntılı bir şekilde bakılıyor.örneğin kalp odacıklarına kadar sayılıyor.senin için geç değil.24. haftanın sonuna kadar yaptırabilirsin.yarın doktoruna söyle.bu arada bebek hareketlerine takılma.bu haftalarda çok tutarlı olmuyormuş hareketleri.bende bazen çok net ve gün içinde çok fazla hissediyorum.bazı günlerde çok sakin oluyor.internette 28. haftalarda falan hareket saymaya başlamamız gerektiği yazıyordu.

detaylıda bebeğin bütün organlarına aytrıntılı bir şekilde bakılıyor.örneğin kalp odacıklarına kadar sayılıyor.senin için geç değil.24. haftanın sonuna kadar yaptırabilirsin.yarın doktoruna söyle.bu arada bebek hareketlerine takılma.bu haftalarda çok tutarlı olmuyormuş hareketleri.bende bazen çok net ve gün içinde çok fazla hissediyorum.bazı günlerde çok sakin oluyor.internette 28. haftalarda falan hareket saymaya başlamamız gerektiği yazıyordu.

inş canım ya söylicem pazartesi baksın ayrıntılıyla. çünkü hep baktıgında öyle odacıklara felan bakmıyo tipine bakıyoruz :23:

Cnm problem degil benimde aclik 82 tokluk 77 cikti reaktif hipoglisemi dedi doktorum sik sik beslen yani 2 saatte bir birseyler yemen gerekiyor korkma cnm endiselenilcek bi durum degilmis yani benim doktorum oyle dedi sadece ac kalma hic sik sik beslen dedi

saol cnm içim rahatladı inan çok üzülmüştüm.. ben zaten hemen acıkırım eskiden beri öyleydi yani .. o zaman pazartesi kontrolde konuşuruz doktorumla.. teşekkür ederim cnm ..

merhaba arkadaşlar umarım siz ve bebişleriniz çok iyisinizdir. bende bugün dr.a gittim şeker yüklemesi için daha sonucu almadım. kızım 780 gr olmuş.dr. haftasına uyumlu dedi, sizin de fikrinizi almak istedim. birde aranızda calcimax d3 kullanan var mı, ben biraz ilaçlara takığımda...elimde olsa hiç içmem , herkese sağlıklı günler

bana da şeker yüklemesini olduğum gün bebeğin 780 ggr olduğunu söyledi normal dedi.şekerim de iyi çıktı çok şükür..telefonla öğrendim sonucu dedim ki ben tatlıyı çok yiyorum sanırım ye işte ne güzel şekerin normal dedi. abartmamak kaydıyla diye de ekledi :) kalsiyum sanırım dediğin ilaç ben sadece demir ve vitamin hapı içiyorum..herkese iyi günler diliyorum.
kahverengi lekerimi artık telaşlanmadığım için paylaşmıyorum iki haftada üç haftada bir kahverengi gelio doktorum dedi yok bişey kırmızı olursa gel. inşallah olmaz

Bence çok güzel canım , adıyla yaşasın inşallah. Eşin ne diyor? Beraber mi karar verdiniz? Benim büyük kuzenimin adı Utku. Ben Utku adını çok severim belki utku'yuda düşünürsünüz. Biz daha isin konusunda anlaşamadık eşimle ama sanırım Batuhan Yaman olacak. Sizce bu isim nasıl?

geçmişi okurken gözüme çarptı canım bayagı eski ama:17: Bâtın Allah’ın en güzel isimlerindendir “Gözle algılanamayan, za.man ve mekâna nisbet edilemeyip her bakımdan tek ve yegâne olan”, “bütün gizlilikleri bilen”, “ya.ratıklara her türlü nimeti lütfeden” gibi manaları vardır. Bu gibi özellikler sadece Allah Teâlâ’da olduğu için Bâtın ismi çocuklara konulmaz konulacaksa da başına “Abd” ön eki eklenerek Abdülbâtın olarak konulmalıdır. :44:

Kızlar bakın dobişko bir hamiş görün bu da ben :1::17: 1.70 boya 78 kilo ile kilolu bişekilde hamile kaldım ve şuan yani en son tartıldığımda 86 kiloydum 8 kilo almış halim :17:
aaaa avatarımdaki kıyafetimle aynı renk olmuşum :1: :1: :16:

Eklentiler

• $IMAG0509.webp
    $IMAG0509.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMAG0513.webp
    $IMAG0513.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 54
  • $IMAG0514.webp
    $IMAG0514.webp
    10 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Kızlar bakın dobişko bir hamiş görün bu da ben :1::17: 1.70 boya 78 kilo ile kilolu bişekilde hamile kaldım ve şuan yani en son tartıldığımda 86 kiloydum 8 kilo almış halim :17:
aaaa avatarımdaki kıyafetimle aynı renk olmuşum :1: :1: :16:

hiçç 86 gibi durmuyosun maşallah size :)

Back
X