2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ben de iki basamaklılara düşmüşüm de k.validemin dertleri vs. derken ona sıra mı geldi ki neyse şimdi alkış yapayım oğluşuma:46::46::46::46::46::46:

canım bende 14 haftalıkken yaptırmıştım normal çıkmıştı doktorum 26. haftada tekrar istedi ve gebelik şekeri çıktı bence yaptırmanda fayda var erken haftada yapılanda bişey çıkmayabiliyor...

Benimde o haftalarda yapılan şeker yüklemem çok iyi çıkmıştı ama bu sefer ki tokluk 170 çıktı. Dün eltimde ölçtüm yemekten 2 saat sonra 84 çıktı. Bu sabah da kahvaltıdan önce ölçtük 72 çıktı. Az sonra yine ölçücez bakalım tokluk kaç çıkacak. Şu an kahvaltı yapalı 1 saat oldu. Şimdi mi ölçmeliyim yoksa 2 saat olmasını mı bekleyeyim?

merhaba, sızden bır rıcam olucak. uzun bir tedavi sürecinden sonra tekrar tüp bebek deniyorum. inşallah yarın transferim olucak. 41 hamıle arkadastan 1'er adet ayetel kürsi okumasını rica ediyorum. okuyan arkadaşlar beğene basarsa kaç adet okunduğunu anlayabilirim sanırım. okuyanlardan simdiden allah razı olsun. allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin

canım allah kabul etsin inşallah kavuşursun bebeğine...

şu yasaklı yiyecekler, bitkiler bende direk rahimde kasılma yapıyor (hani, kekik, nane,biberiye diye uzayan liste) belki öyle birşey olabilir, yasaklılara dikkatediyor musun canım?kimini daha çok etkiliyor

dikkat etmeye çalışıyorum baharat artık eskisi kadar kullanmıyorum öyle adaçayı falanda içmiyorum ama büyüdükçe oluyor sanırım. sağolsun kızlar da içimi çok rahatlattı birçok kişi yaşıyor sanırım. allah önemli birşey vermesin dikkat edip düşünmeyeceğiz artık. sağol bu arada uyardığın için canım.

Mesela 1 pijama takımı (yenidoğan) , 5'li set (yenidoğan), 2'li takım (0-3 ay) , Salopet (0-3 ay) , 1 tane badi aldım bugün netten ve 93 tuttu normal mi :D ilk alışverişimizi yaptık da biz daha :D

merhaba canım. şeker yüklemesi için geç kalmadın merak etme. 28. haftaya kadar yaptırılabiliyor.bende dün sağlık ocağına gittim kaydımı yaptırdım kan tahlili aldılar oradan bütün gerekli tahlilleri yapacaklarını söylediler. şeker yüklemesi bende hala yaptırmadım sağlık ocağı yapmıyormuş. yani benim gittiğim sağlık ocağı yapmıyor ama yapanları var.geriye dönük 3 aylık şekerime bakılıyormuş zaten kan tahlilinden. artık gittiğim hastanede yaptırırım yüklemeyi de.en fazla 25 - 30 tl civarındadır diye düşünüyorum. ama aklında bulunsun aç karnına git mutlaka.ayrıca dün tetanoz aşımı da oldum. diğer ikinci doz için de bir ay sonraya gün verdiler.

Cevabın için teşekkür ederim :) Ben de hazırlandım birazdan sağlık ocağına gidicem daha fazla geç kalmadan aşımı yaptırayım..
Haftaya da doktor kontrolüm var. Şeker yüklemesini bende orada yaptırırım. Sağlık ocağından seni arayacak tahliller için çağıracaklar mı? Ben bekliyorum iki aydır arayan soran yok. Beni beğenmediler mi ne:)

Mesela 1 pijama takımı (yenidoğan) , 5'li set (yenidoğan), 2'li takım (0-3 ay) , Salopet (0-3 ay) , 1 tane badi aldım bugün netten ve 93 tuttu normal mi :D ilk alışverişimizi yaptık da biz daha :D

çok iyi sabretmişsin valla canım.. bize kalmadı da annemle kayınvalidem alışveriş yapıp duruyorlar durdurmak ne mümkün... fazlası kalacak hep yazık diyorum anlamıyorlar ben hiç giysi almadım o yüzden artık büyüdükçe alırım inşallah.. ama biz dayanamayıp 5 aylıkken bebek arabası aldık eşimle.. :) :)
allah hepsini sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallah.. bende liste yaptım haftasonu ebebekten bakmayı düşünüyorum. hayırlısı bakalım.

kızlar benim yatak odamda fazla yer yok o nedenle sepet beşik alıp daha sonrada oğluşumu odasında karyolasında yatırmayı istiyorum. şöyle en az 6 ay yatabileceği bir sepet olmalı araştıran var mı izmirdeyim ben biraz kısıtlı burda seçenekler ama gördüğünüz yada araştırdığınız hoşunuza giden sepet varsa yazabilir msisiniz bende bir bakayım.

çok geçmiş olsun... normalde kan tutar mı seni yoksa ilk kez mi oldu?

Cnm başkasının kanına baktığımda bişey olmuyo ve uzun süredir de kan aldırırken böyle olmuyodum, ama en son sene özcesine kadar kan aldırırken böyle oluyodum bazen, bugün niye böyle oldum bilmıyorum çünkü artık alıştım diyodum çünkü gebeliğin başından beri kaç kere kan aldırdım hiç böyle olmamıştım bugün aksi gibi tek başımayken oldum:17::14:

çok iyi sabretmişsin valla canım.. bize kalmadı da annemle kayınvalidem alışveriş yapıp duruyorlar durdurmak ne mümkün... fazlası kalacak hep yazık diyorum anlamıyorlar ben hiç giysi almadım o yüzden artık büyüdükçe alırım inşallah.. ama biz dayanamayıp 5 aylıkken bebek arabası aldık eşimle.. :) :)
allah hepsini sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallah.. bende liste yaptım haftasonu ebebekten bakmayı düşünüyorum. hayırlısı bakalım.

Canım valla bunları da erken doğar falan Allah korusun bişeyimiz olsun diye aldım :)) Zaten cok almayı düşünmüyorum...Anneme kesin talimat alma dedim...Örgüleri hallediyor o bide agız bezi falan :)) Kayınvalidem hastane cıkısı yelek falan alacakmış ona alma demedim alsın :D Ama ikisi de uzakta oldugu için daha ne aldılar ne ettiler bilmiyorum tam ona göre de alırım diye düşündüm...zıbın body türünü mothercare'den bakıcam çok iyi dediler...Ayın 15'ini bekliyorum...Oyun parkı kraftın alıcaz nisan da :)) Havlu battaniye nevresim patik çorap önlük bu türlerimiz de hala yok...Bebek arabası bi 3 ayı bitsin ondan sonra... biberon emzik ve anne gerecleri bunlar da yok :D Eneee baya bişeyimiz yokmuş yazınca anladım...Bi de ne cok şey lazım yavv

Merhaba kızlar öncelikle Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bende bu pazar 6. ayımı geride bırakıyorum çok mesudum :D Gitgide de sabırsızlanmaya başladım rüyalarımda bile hep bebeğimin doğduğunu görüyorum. Gerçi bebek bi esmer doğuyor, bi kumral, bi sarışın, bi uzun saçlı, bi keltoş :D hiç biri ötekine benzemiyor vallahi :D Sizlerde benim gibimisiniz rüyalarınıza giriyor mu?

Bu arada şeker yüklemesini har hamile bayan yaptırıyor mu kızlar ben ilk defa duyuyorum ve birde sağlık ocağında aşı yaptırmadım. Kayıt yaptırdım ama çağıran olmadı. Şimdi gitsem geç mi kaldım bilemedim ki şimdi?

cnm bildiğim kadarıyla gebelik şekerine bakmak için her doktor 24-26. haftalar arasında şeker testi yaptırıyo, senin doktorun unutmuşsa da sen söyle şeker testi yaptıracakmıyım diye.
tetenoz aşısı için beni de aramadılar zorunlu değil ama isteyen gidip yaptırıyo hala gidip yaptırabilirsin geç değil daha

merhabalar kızlar güzel annişler umarım herkes iyidir

Cnm başkasının kanına baktığımda bişey olmuyo ve uzun süredir de kan aldırırken böyle olmuyodum, ama en son sene özcesine kadar kan aldırırken böyle oluyodum bazen, bugün niye böyle oldum bilmıyorum çünkü artık alıştım diyodum çünkü gebeliğin başından beri kaç kere kan aldırdım hiç böyle olmamıştım bugün aksi gibi tek başımayken oldum:17::14:

canım geçmiş olsun demekki bir daha yalnız gitmiyorsun kan vermeyee :20:

Geçmiş olsun iki ay önce senin kadar şiddetli değildi ama bende baygınlık geçirdim. Sabah aç karına gitmişsen o yüzdende olabilir ya da ruh halimizinde etkisi vardır belki... Senin yazdıklarını okurken yine aklıma geldi. Benimde serum fobim var canım öyle böyle değil serum taktırdığımda kendimi korkunç hissediyorum kendimi biyerlerden atıp ölmek istiyorum dengem o denli bozuluyor. Doğumdan değil serum taktırmaktan korkuyorum ben kesin kendimi haybedicem diye düşünüyorum... Doktorumla konuşucam bakalım ne diyecek. Kesinlikle hayatında ilk defa böyle bi problemle karşılaşmış olacak.

canım kanın neden durmamış peki, o zaman kan değerlerin iyi demek ki? ne kadar ilginç kanının durmaması , ben normalde verrken hep kendimden geçerdm bayılır gibi olrdum, tansiyonum düşerdi yani, şimdi hamile olalı hiç öle olmadım sanırım kan basıncı arttığndan kanım iyi diye düşünüyorum yani bildiğmden değil de öyle yorumluyorum.

Yok cnm birbuçuk ay önce ölçtürdüğümde 11e düşmüştü ve doktorum sen buzamana kadar kan ilaçsız iyi idare ettin ama artık kan ilacına başlaman lazım demişti:31:ama ben başlamadım verdiği ilaç evde duruyo:17: ama artık başlayacam çünkü çok halsiz hissediyorum ve çok üşüyorum sanırım kanım düştü o yüzden de bi baktırmak istedim tekrar. he bide kan sulandırıcı kullanıyorum bir aydır ondan durmadı kanım bence:50:

kızlar alışveriş konusunda bir gözlemimi söyleyeyim (bir çoğunuz zaten biliyordur ya benim gibi geç fark edenler için:1: ) şu minik butiklere fln hiç bakmamak lazım, aynı ürün iki katı fiyatı oluyor. Ya büyük bebek alışveriş mağazaları (ebebek,hellobaby vb. gibi) ya da internetten almak lazım eğer hesaplı alışveriş isteniyorsa. Bir de bazı ürünler marketlerde çok güzel düşebiliyor, misal ben şu chicco tırnak bakım setini kipadan 15tlye aldım ki ortalıkta 30-50tl civarında
Eki Görüntüle 649420
Yeni indirime girdi demek ki. Çok iyi fiyata almışsın. Büyük marketlere bakmak lazım dediğin gibi. Fiyat bilmeyince pahalıya alabiliyorsun.
Pijama takımı 5-10, 5'li set 20-25, 2'li takım 5-7,5, salopet 10-20, body 5-8 arası genelde. Kalitesine ve markaya göre değişir fiyat. Böyle hesaplarsak min 40, max 70-75 tutardı. Bu aldıkların popüler markalar mı? Misal disneyin bodyleri 15-20 arasında. Ama normalde body 5-8 lira.

[TABLE="width: 98%, align: center"]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, colspan: 2"]
Her anne adayı doğum yaptıktan sonra üzerinde kaç kilo kalacağını merak eder.Basit bir hesaplamayla yaklaşık bir değer bulunabilir;Miadında bir doğum gerçekleştiği anda yaklaşık 5 kilo verilir (bebeğin ağırlığı + su kesesi + plasenta)Kalan kilonun yaklaşık olarak yarısı lohusalık sonuna kadar kaybedilir, geri kalan yarısı kalıcı olabilir.Ancak bu hesaplama kişinin özelliklerine göre değişkenlik gösterecektir.Aşağıdaki tablo, ortalama değerlerdeki kilo artışını göstermekle birlikte, her hamilenin buna tam olarak uyması beklenmemelidir.​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, colspan: 2"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]
12. Hafta öncesi : 1 - 2 kg​
[/TD]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, width: 28%, bgcolor: #EFF8FC"]
12 . Hafta : 1 - 2 kg​
[/TD]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, width: 72%"] [/TD]
[/TR]
[TR]
13 . Hafta : 1 - 2 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]
14 . Hafta : 2 - 3 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
15 . Hafta : 2 - 3 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
16 . Hafta : 2 - 4 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
17 . Hafta : 3 - 5 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
18 . Hafta : 4 - 5 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
19 . Hafta : 4 - 6 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
20 . Hafta : 5 - 7 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
21 . Hafta : 5 - 7 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
22 . Hafta : 6 - 8 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
23 . Hafta : 6 - 9 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
24 . Hafta : 7 - 9 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
25 . Hafta : 7 - 10 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
26 . Hafta : 7 - 10 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
27 . Hafta : 8 - 11 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
28 . Hafta : 8 - 11 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
29 . Hafta : 9 - 12 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
30 . Hafta : 9 - 12 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
31 . Hafta : 9 - 13 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
32 . Hafta : 10 - 13 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
33 . Hafta : 10 - 13 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
34 . Hafta : 10 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
35 . Hafta : 11 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
36 . Hafta : 11 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
37 . Hafta : 11 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
38 . Hafta : 11 - 15 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
39 . Hafta : 11 - 15 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
40 . Hafta : 11 - 15 kg​
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

burda herkes sanırım bu tablodaki aralıklarda.. buraya bakınca aslında çok da normal ilerledigimizi düşünüyorum :56::46:

Pijama takımı 5-10, 5'li set 20-25, 2'li takım 5-7,5, salopet 10-20, body 5-8 arası genelde. Kalitesine ve markaya göre değişir fiyat. Böyle hesaplarsak min 40, max 70-75 tutardı. Bu aldıkların popüler markalar mı? Misal disneyin bodyleri 15-20 arasında. Ama normalde body 5-8 lira.[/QUOTE]

Canım aziz bebe'nin hepsi

[TABLE="width: 98%, align: center"]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, colspan: 2"]
Her anne adayı doğum yaptıktan sonra üzerinde kaç kilo kalacağını merak eder.Basit bir hesaplamayla yaklaşık bir değer bulunabilir;Miadında bir doğum gerçekleştiği anda yaklaşık 5 kilo verilir (bebeğin ağırlığı + su kesesi + plasenta)Kalan kilonun yaklaşık olarak yarısı lohusalık sonuna kadar kaybedilir, geri kalan yarısı kalıcı olabilir.Ancak bu hesaplama kişinin özelliklerine göre değişkenlik gösterecektir.Aşağıdaki tablo, ortalama değerlerdeki kilo artışını göstermekle birlikte, her hamilenin buna tam olarak uyması beklenmemelidir.​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[TR]
12. Hafta öncesi : 1 - 2 kg​
[/TD]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, width: 28%, bgcolor: #EFF8FC"]
12 . Hafta : 1 - 2 kg​
[/TD]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, width: 72%"][/TD]
[/TR]
[TR]
13 . Hafta : 1 - 2 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
14 . Hafta : 2 - 3 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
15 . Hafta : 2 - 3 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
16 . Hafta : 2 - 4 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
17 . Hafta : 3 - 5 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
18 . Hafta : 4 - 5 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
19 . Hafta : 4 - 6 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
20 . Hafta : 5 - 7 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
21 . Hafta : 5 - 7 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
22 . Hafta : 6 - 8 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
23 . Hafta : 6 - 9 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
24 . Hafta : 7 - 9 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
25 . Hafta : 7 - 10 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
26 . Hafta : 7 - 10 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
27 . Hafta : 8 - 11 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
28 . Hafta : 8 - 11 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
29 . Hafta : 9 - 12 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
30 . Hafta : 9 - 12 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
31 . Hafta : 9 - 13 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
32 . Hafta : 10 - 13 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
33 . Hafta : 10 - 13 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
34 . Hafta : 10 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
35 . Hafta : 11 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
36 . Hafta : 11 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
37 . Hafta : 11 - 14 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
38 . Hafta : 11 - 15 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
39 . Hafta : 11 - 15 kg​
[/TD]
[/TR]
[TR]
40 . Hafta : 11 - 15 kg​
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

burda herkes sanırım bu tablodaki aralıklarda.. buraya bakınca aslında çok da normal ilerledigimizi düşünüyorum :56::46:
ay evet canım mutlu oldum ama ipin ucunu kaçırmamak lazım :52:

Cevabın için teşekkür ederim :) Ben de hazırlandım birazdan sağlık ocağına gidicem daha fazla geç kalmadan aşımı yaptırayım..
Haftaya da doktor kontrolüm var. Şeker yüklemesini bende orada yaptırırım. Sağlık ocağından seni arayacak tahliller için çağıracaklar mı? Ben bekliyorum iki aydır arayan soran yok. Beni beğenmediler mi ne:)

bilmem ki ben daha dün kayıt yaptırdım. bana önümüzde ki ay 2. doz için bir kağıt verdiler orada geleceğim gün yazıyor ama ararlar mı hiç bilmiyorum.

Back
X