Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım bende 14 haftalıkken yaptırmıştım normal çıkmıştı doktorum 26. haftada tekrar istedi ve gebelik şekeri çıktı bence yaptırmanda fayda var erken haftada yapılanda bişey çıkmayabiliyor...
merhaba, sızden bır rıcam olucak. uzun bir tedavi sürecinden sonra tekrar tüp bebek deniyorum. inşallah yarın transferim olucak. 41 hamıle arkadastan 1'er adet ayetel kürsi okumasını rica ediyorum. okuyan arkadaşlar beğene basarsa kaç adet okunduğunu anlayabilirim sanırım. okuyanlardan simdiden allah razı olsun. allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin
şu yasaklı yiyecekler, bitkiler bende direk rahimde kasılma yapıyor (hani, kekik, nane,biberiye diye uzayan liste) belki öyle birşey olabilir, yasaklılara dikkatediyor musun canım?kimini daha çok etkiliyor
merhaba canım. şeker yüklemesi için geç kalmadın merak etme. 28. haftaya kadar yaptırılabiliyor.bende dün sağlık ocağına gittim kaydımı yaptırdım kan tahlili aldılar oradan bütün gerekli tahlilleri yapacaklarını söylediler. şeker yüklemesi bende hala yaptırmadım sağlık ocağı yapmıyormuş. yani benim gittiğim sağlık ocağı yapmıyor ama yapanları var.geriye dönük 3 aylık şekerime bakılıyormuş zaten kan tahlilinden. artık gittiğim hastanede yaptırırım yüklemeyi de.en fazla 25 - 30 tl civarındadır diye düşünüyorum. ama aklında bulunsun aç karnına git mutlaka.ayrıca dün tetanoz aşımı da oldum. diğer ikinci doz için de bir ay sonraya gün verdiler.
Benim oğlum sürekli sol tarafıma çalışıyo.Kızımsa sağa tekme atardı.Bende merak ettim.sizin bebişlerin takıldıkları bi yön varmı diye :))
Mesela 1 pijama takımı (yenidoğan) , 5'li set (yenidoğan), 2'li takım (0-3 ay) , Salopet (0-3 ay) , 1 tane badi aldım bugün netten ve 93 tuttu normal miilk alışverişimizi yaptık da biz daha
![]()
çok geçmiş olsun... normalde kan tutar mı seni yoksa ilk kez mi oldu?
Merhaba kızlar öncelikle Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bende bu pazar 6. ayımı geride bırakıyorum çok mesudumGitgide de sabırsızlanmaya başladım rüyalarımda bile hep bebeğimin doğduğunu görüyorum. Gerçi bebek bi esmer doğuyor, bi kumral, bi sarışın, bi uzun saçlı, bi keltoş
hiç biri ötekine benzemiyor vallahi
Sizlerde benim gibimisiniz rüyalarınıza giriyor mu?
Bu arada şeker yüklemesini har hamile bayan yaptırıyor mu kızlar ben ilk defa duyuyorum ve birde sağlık ocağında aşı yaptırmadım. Kayıt yaptırdım ama çağıran olmadı. Şimdi gitsem geç mi kaldım bilemedim ki şimdi?
Cnm başkasının kanına baktığımda bişey olmuyo ve uzun süredir de kan aldırırken böyle olmuyodum, ama en son sene özcesine kadar kan aldırırken böyle oluyodum bazen, bugün niye böyle oldum bilmıyorum çünkü artık alıştım diyodum çünkü gebeliğin başından beri kaç kere kan aldırdım hiç böyle olmamıştım bugün aksi gibi tek başımayken oldum![]()
Cnm başkasının kanına baktığımda bişey olmuyo ve uzun süredir de kan aldırırken böyle olmuyodum, ama en son sene özcesine kadar kan aldırırken böyle oluyodum bazen, bugün niye böyle oldum bilmıyorum çünkü artık alıştım diyodum çünkü gebeliğin başından beri kaç kere kan aldırdım hiç böyle olmamıştım bugün aksi gibi tek başımayken oldum![]()
canım kanın neden durmamış peki, o zaman kan değerlerin iyi demek ki? ne kadar ilginç kanının durmaması , ben normalde verrken hep kendimden geçerdm bayılır gibi olrdum, tansiyonum düşerdi yani, şimdi hamile olalı hiç öle olmadım sanırım kan basıncı arttığndan kanım iyi diye düşünüyorum yani bildiğmden değil de öyle yorumluyorum.
Yeni indirime girdi demek ki. Çok iyi fiyata almışsın. Büyük marketlere bakmak lazım dediğin gibi. Fiyat bilmeyince pahalıya alabiliyorsun.kızlar alışveriş konusunda bir gözlemimi söyleyeyim (bir çoğunuz zaten biliyordur ya benim gibi geç fark edenler için) şu minik butiklere fln hiç bakmamak lazım, aynı ürün iki katı fiyatı oluyor. Ya büyük bebek alışveriş mağazaları (ebebek,hellobaby vb. gibi) ya da internetten almak lazım eğer hesaplı alışveriş isteniyorsa. Bir de bazı ürünler marketlerde çok güzel düşebiliyor, misal ben şu chicco tırnak bakım setini kipadan 15tlye aldım ki ortalıkta 30-50tl civarında
Eki Görüntüle 649420
Pijama takımı 5-10, 5'li set 20-25, 2'li takım 5-7,5, salopet 10-20, body 5-8 arası genelde. Kalitesine ve markaya göre değişir fiyat. Böyle hesaplarsak min 40, max 70-75 tutardı. Bu aldıkların popüler markalar mı? Misal disneyin bodyleri 15-20 arasında. Ama normalde body 5-8 lira.Mesela 1 pijama takımı (yenidoğan) , 5'li set (yenidoğan), 2'li takım (0-3 ay) , Salopet (0-3 ay) , 1 tane badi aldım bugün netten ve 93 tuttu normal miilk alışverişimizi yaptık da biz daha
![]()
ay evet canım mutlu oldum ama ipin ucunu kaçırmamak lazım[TABLE="width: 98%, align: center"]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, colspan: 2"]Her anne adayı doğum yaptıktan sonra üzerinde kaç kilo kalacağını merak eder.Basit bir hesaplamayla yaklaşık bir değer bulunabilir;Miadında bir doğum gerçekleştiği anda yaklaşık 5 kilo verilir (bebeğin ağırlığı + su kesesi + plasenta)Kalan kilonun yaklaşık olarak yarısı lohusalık sonuna kadar kaybedilir, geri kalan yarısı kalıcı olabilir.Ancak bu hesaplama kişinin özelliklerine göre değişkenlik gösterecektir.Aşağıdaki tablo, ortalama değerlerdeki kilo artışını göstermekle birlikte, her hamilenin buna tam olarak uyması beklenmemelidir.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]12. Hafta öncesi : 1 - 2 kg[/TD]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, width: 28%, bgcolor: #EFF8FC"]12 . Hafta : 1 - 2 kg[/TD]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, width: 72%"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]13 . Hafta : 1 - 2 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]14 . Hafta : 2 - 3 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]15 . Hafta : 2 - 3 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]16 . Hafta : 2 - 4 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]17 . Hafta : 3 - 5 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]18 . Hafta : 4 - 5 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]19 . Hafta : 4 - 6 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]20 . Hafta : 5 - 7 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]21 . Hafta : 5 - 7 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]22 . Hafta : 6 - 8 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]23 . Hafta : 6 - 9 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]24 . Hafta : 7 - 9 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]25 . Hafta : 7 - 10 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]26 . Hafta : 7 - 10 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]27 . Hafta : 8 - 11 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]28 . Hafta : 8 - 11 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]29 . Hafta : 9 - 12 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]30 . Hafta : 9 - 12 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]31 . Hafta : 9 - 13 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]32 . Hafta : 10 - 13 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]33 . Hafta : 10 - 13 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]34 . Hafta : 10 - 14 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]35 . Hafta : 11 - 14 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]36 . Hafta : 11 - 14 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]37 . Hafta : 11 - 14 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]38 . Hafta : 11 - 15 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #D3ECF8"]39 . Hafta : 11 - 15 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: yazi_2B6C9D style1, bgcolor: #EFF8FC"]40 . Hafta : 11 - 15 kg[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
burda herkes sanırım bu tablodaki aralıklarda.. buraya bakınca aslında çok da normal ilerledigimizi düşünüyorum![]()
Cevabın için teşekkür ederim :) Ben de hazırlandım birazdan sağlık ocağına gidicem daha fazla geç kalmadan aşımı yaptırayım..
Haftaya da doktor kontrolüm var. Şeker yüklemesini bende orada yaptırırım. Sağlık ocağından seni arayacak tahliller için çağıracaklar mı? Ben bekliyorum iki aydır arayan soran yok. Beni beğenmediler mi ne:)