2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
dilca: yazdigim cevap senin mesajinin ortasinda kalmis. meme ucu yarasiyla ilgili olan. insallah gorursun bu defa;)
hastanede emzirme danismani soylemisti onu uyguladim. bol sut ve krem o kadar. sut kokuyo bi sure sonra yikanmadigi icin ama bosverdim ben umursamadim. emzirirkende yikamadan emzirdim. kadin oyle yapmami soylemisti. tamamen gecti benimki. simdi cok keyifliyiz askla bakisip emisiyoruz;)

Kızlar herkese günaydın, hastaneye yatışım yapıldı. Bugün 40+6 yım. 2 cm açıklığım var, suni sancı verilecek,bana dua edin, hayırlısıyla bebebeğimi bugün kucağıma alayım

Rabbim Hayirli kolay ve sağlıklı bı dogum nasip eder sana insallah sağlicakla kucağına alırsın yavrunu

Sibel cnm cok gecmis olsun hepimize de ibret olsun cok dikkatli olalım insallah neyseki bebegin iyi Rabbim korusun insallah

dilca: yazdigim cevap senin mesajinin ortasinda kalmis. meme ucu yarasiyla ilgili olan. insallah gorursun bu defa;)
hastanede emzirme danismani soylemisti onu uyguladim. bol sut ve krem o kadar. sut kokuyo bi sure sonra yikanmadigi icin ama bosverdim ben umursamadim. emzirirkende yikamadan emzirdim. kadin oyle yapmami soylemisti. tamamen gecti benimki. simdi cok keyifliyiz askla bakisip emisiyoruz;)
GÖRDM CANIM
sağol canım ya
ben de moralimi biraz daha yüksek tutup mamayı sadece gece uyurken vermeye çalışcam
bence moralimle alakalı sütüümün az olması
çok yetişemiyorum buraya da yazamıyorum ama
annem yok biliyosunuz
kv ile kalıyoruz
fena doluyum ve dertlym
ama bebişim için fazla ağlamamaya çalışıyorum
çok inanıyorum sizin dualarınıza
ne olur dualarınızı esirgemeyn
şu günleri güzel atlatalım hayrlısı ile...

kızlar selamlar,inşallah bütün hamişler ve annişler iyidir...
ben yine sorularımla geldim.
oğluşum 17 haziranda dünyaya geldi şimdi 10 günlük mü oluyor 11 günlük mü?

bir de yarı kırkında bebeğe neler yapılır adet olarak?

canim sallamaya niye bu kadar karsisiniz. bana hemsireler sallamayi kendileri tavsiye ettiler. kotu bisey olsaydi salincaga koy demezlerdi. benimki surekli salincakta butun gun bir saga bir sola sallaniyor kendi kendine uyuyor bende rahat ediyorum. hatta bir gece besiginde uyumadi babasi salincagina koydu oyle uyuduk. 1 yasina kadar sallanacak valla uyumasa buyumezki. cocuklarin uyumalari bir duzen oturtmalari lazim. eskiden kucaga alistirmayin derlerdi simdi kucaktan indirmeyin diyolar. eskiden emzirmeyin derlerdi simdi sadece emzirin diyolar. ben artik boyle seylere hic takmiyorum. bebegimi ayagimda salladigimda oluyor. hatta babamiz doktor o bile salliyor uyutmak icin. bir sakincasi olsa basta o yapmaz;)

Ne bilim sallayınca beyne zarar verirmişim. Çocugu sersem yaparmışım diyenler var :50: Yazdıklarını okuyunca rahatladım. Sallamaya devam o zaman :34:

emzik benim olmazsa olmazim. Allah icad edenden milyonlarca kez razi olsun. onsuz hayat cok daha zor olurdu kesin. zaten hastaneden hediye ediyolar ve ozel bir su veriyolar ona batirip alistirmak icin. tatli bisey galiba tadina bakmadim. gerci bizimki onsuz alisti cok sukur ama hastanenin verdigini sevmedi. kaucuk emzikti onu almadi. aventin 0-6 olanini verdim hemen aldi onsuz uyumuyor. aglayincada hemen veriyorum sakinlesiyor. uyumadigi zamanda agzinda oole etrafi seyrediyor. ama 2 yasindan once biraktirmak gerekiyormus onun disinda hicbir sakincasi yokmus. esimin dis doktoru arkadasi var cene kemigini guzlendirir iyidir emmesi ama 2 yasinda biraksin demis.

Emzik konusundada çene yapısını bozarmış diye duymuştum. O yüzden çok çekiniyordum. Birde sanki alıştı mı bir daha bıraktıramayacakmışım gibi geliyor.

GÖRDM CANIM
sağol canım ya
ben de moralimi biraz daha yüksek tutup mamayı sadece gece uyurken vermeye çalışcam
annem yok biliyosunuz
kv ile kalıyoruz
fena doluyum ve dertlym

Bence kendini üzme. Ne kadar mutlu ve rahat olursan sütünde artar. İşin bilimsel boyutundan emin değilim ama ben öyle yaptım. Sütüm azdı mama veriyordum. SOnra hiç takmadım. Son 10 gündür mama vermiyorum. Sütüm doyuruyor ama öyle aman aman çok değil. Bunada şükürr. :32: Bol su içiyorum. Günde 3 litreden fazla. :27:

kızlar selamlar,inşallah bütün hamişler ve annişler iyidir...
ben yine sorularımla geldim.
oğluşum 17 haziranda dünyaya geldi şimdi 10 günlük mü oluyor 11 günlük mü?

bir de yarı kırkında bebeğe neler yapılır adet olarak?

mrb canım.
senin bebiş benim annemin hesabına göre 11 günlük oluyor yani biz doğduğu günü de saydık ve 19.gün yarı kırkı oldu diye dışarı çıkardık oğlumu,parka gittik geldik.onun dışında banyo yaptık.belki başka adet vardır ama biz yapmadık :)...
ayrıca kırkı da tam kırk günlükken olmazmış 35 ya da 37günlükken yıkanacağız yine.kırkımız çıkmış olacakmış.bizim buradaki adetlere göre :1:

Son düzenleme:
kızlar bende hipotiroidi vardı
hamileyken ama hiç değerlerde aşırı bir değişim olmadı
hep iyi çıktı sonuçlar
kızım doğunca sarılık için fototerapi gördü
erken doğduğu içinde biraz yüksekti değer
şimdi 14 günlük çok çok hafif kaldı
ama doktor dediki uzayan sarılıklarda tiroid yetmezliği de olabilir
zaten iki defa kan aldı sarılık için yavrumun elleri günlerce mor gezdi
şimdi birde bunun için kan vercez sizler ne yaptınız
alınan topuk kanında da bakılıyormuş sanırım norma çıktı geri dönmediler henüz
eşimde oraya güvenmeyelim yeniden baktıralım diyor ama benim içim gidiyor
bi akıl verin bana

canım ben de hipotiroidiyim 150 mg kullandım hamileyken benim hep inişli çıkışlı gitti şimdi oğlum 27 günlük 7.25 çıktı tsh dr problem yok senin ilacın da sütten geçiyo dedi 15 gün sonra yine baktırcaz benimkinin de eli mor şimdi :50: aman şu tiroid temiz çıksında kan almalarına razıyım ben benim gibi ömür boyu ilaç kullanmasın yeter ki :emir_bebek:

çapaklanma için benm bildiğim o bölgeye parmak ucuyla hafif masaj yapmak gerekiyor... sonrasında da ıslak bi pamukla temizlemek ...
yiğenimde olmuştu benm doktorun tavsiyesi üzerine bu şekilde atlatmıştık.. göz kanalları tam çalışamadığı için oluyo bu durum sanırım...
faydası olur inşallah...

bizde de aynı sorun vardı steril damla damlatıp siliyodum en son nasıl becerdiyse oğlum altını açtığımda tam da çapaklanan gözüne işedi :9: ben çok panik oldum habire gözünü temizledim annem çok güldü bak gör gözü bi daha çapaklanmaz kendini ilaçladı o dedi yaralı parmağa işemek deyimi var ya gerçekten doğruymuş artık çapak yok :nazar:

İyi akşamlar arkadaşlar
Antalyada havalardan ve nasıl idare edileceğinden bahsedilmiş
Biz antalyada yaşıyoruz şimdilik sıcak ama belki evin de serin olmasından kaynaklanıyordur pek bunaltmıyor pencereleri açıyoruz o yetiyor hatta üstü de uzun kollu dün doktora da sorduk bu şekilde iyi dedi biraz daha ısınınca da havalar klimayı 27 28e getirin ve üzerini örtün dedi
Tatile gelecekseniz her yer klimalı zaten öğle saatlerinde de dışarı çıkmazsınız birşeycik olmaz inşallah

Süt konusunda ben de dertliyim. Benim sütüm tamamen pskolojimle doğru orantılı olarak azalıp artıyor. Eğer moralim iyiyse herşey yolundaysa aç olsam bile sütüm oluyor. Ama biraz üzülsem birşeyleri kafama taksam süt gidiyor hemen ve ne yersem ne içsem de fayda etmiyor ve bu beni çok üzüyor ne yapsam bilmiyorum:(

Canim bengelcem antalaya ama edirginim bir de ağustos ayinda gelecegiz cocuk nasil dayanacak bilmiyorum

kızlar yaa bişey sorucam yarın doktorum ilk defa alttan muayene edecek biraz tedirginim altınızı tamamen soyup çatala mı cıkıyorsunuz nasıl oluyor üstünüze bişey örtüyor mu etek mi giysem acaba diyorum kararsız kaldım nasıl muayene ediyorlar kısaca bilgi verir misiniz?

canım ben de hipotiroidiyim 150 mg kullandım hamileyken benim hep inişli çıkışlı gitti şimdi oğlum 27 günlük 7.25 çıktı tsh dr problem yok senin ilacın da sütten geçiyo dedi 15 gün sonra yine baktırcaz benimkinin de eli mor şimdi :50: aman şu tiroid temiz çıksında kan almalarına razıyım ben benim gibi ömür boyu ilaç kullanmasın yeter ki :emir_bebek:

bende hipotiroidi hastasıyım malesef.En büyük korkularımdan biri oğlumun tiroit hastası olması.Sağlık ocağından yapılan topuk kanında bakıyorlarmış tiroide bizde sorun çıkmadı ama bende tekrar baktırıcam en kısa zamanda.Sarılık bizde de olmuştu kuşku düştü içime:26:

GÖRDM CANIM
sağol canım ya
annem yok biliyosunuz
kv ile kalıyoruz
fena doluyum ve dertlym

Çok üzüldüm canım benim. Evet moral çok önemli. Hatta dinlenmekte öyle. Yorgun olduğumda daha az geliyo sütüm hissediyorum. Sana ne desem bilmiyorum. Benimde kv ile ilgili farklı durumlarım var. Herkesin derdi farklı. İlk başta çok taktım ama artık kabullendim. Bi keresinde sarhoşken bana bıçak çekmişti çok korkmuştum. Garip biridir kimi zaman iyilik meleği kimi zaman şeytan. Bide alkolik olması durumu negatif etkiliyor tabii. Önce kendini düşünür. hatta eşimde öyledir zaman zaman önce kendi menfaati gelir benim ne durumda olduğuma bakmaz. Ama bir şekilde yaşıyor insan. Hele şimdi artık oğlum var. Ne zaman moralim bozulsa oğluma sarılıp uzun uzun öpüyorum. Başka bir şeye ihtiyacım yok. Ona bakmak bile moral oluyor. Allah yardımcın olsun inşallah sende bir şekilde moralini ve sütünü geri kazanırsın umarım.

ben de senin gibi düşünüyorum canım ama iştahım inanılmaz azaldı ya
ve sütüm inanıılmaz az :14:
günde iki kez mama veriyoruz mecbur
çok mu veriyorum acaba :50:
bi öğlen bi de yatarken
ayrıca memelerim fena yara
nasıl geçiçek bilmiyorum
herşeyi uyguladık
bugün 10. günümüz :5:
senin nasıl geçmişti?

canım peki orda emzik hakkında ne düşünüyolar
ben durmadığında günde 2-3 kez veriyorum mecbur
kime söylesem inanılmaz tepkiler alıyorum
vicdan azabı duyuyorum
ay şu günler bi geçseydi hayrlısıyla :14:
sütüm de artsaydı
emziğe gerek kalmazdı tabi ki :14:
ve yaralar da geçseydi tabi
memeyi verrken valla hep bi elden dua okuyoruz bağıra çağıra veriyoruz :14:

canım sütün için doktorun öneride bulunmuştur ama humana still tea,günde 3 fincan... bol su tüket... beslenmen çok önemli miray için...
memeyi tam kavrasın,emzirdikten sonra sütünü sür meme ucuna... ben öyle yaptım geçti...bence mamayı da doktorun tavsiyesiyle ver ama günde 2 kere mama vermenin bebeğe bi zararı olmaz... dilca göğsünü süt sağma makinesiyle sasğsan nasıl olur ki... benim ilk günlerim de zordu ve makineyle sağdım hep...
şimdi de göğüslerim dolunca acıyor,makineyle ara ara sağıyorum ki daha fazla salgılansın...

Uzun zamandır giremiyordum topiğe şöyle bir baktımda kızlar sorunlarımız genelde çok benziyor.Benim bebeğimde kucağa çok düşkün durmadığı zamanlar sürekli pışpışlıyorum birde ayağa kalkmamı istiyor sürekli omzumda olucak şekilde.3 halimiz var.ya uyuyoruz ya emiyoruz yada ağlıyoruz.ortası yok malesef.Normal durmuyor:26:ev tipi ana kucağı aldım titreşimli müzikli oda işe yaramadı.Tek güzel tarafı arabada seyahat.Araba hareket eder etmez susuyor gıkı çıkmıyor:1::1:çok şükür maşallah diyeyimde:nazar:
Bir aylık olduk biz kızlar başlarda emzik almıştı ama şimdi bıraktı malesef.Alıştırabilir miyim ki hala var mı şansım???

Huzursuz bebeklere kolik bebek müzikleri ve kundaklama işe yarıyor kızlar.Bizimkinin kolik hallerinde kundak yapıyorum you tube tan kolik bebek müzikleri açıyorum susuyor.Harvey karp teknikleri uyguluyorum.gayette başarılı tavsiye ederim.

Bu arada sibele çok geçmiş olsun.allahtan birşey olmamış bebeğe.Ben bugün farkettim ki oğlum 2-3 tur dönüyor bırakınca.Yan yatma yastıkları işe yarayacak artık

Son düzenleme:
kızlar yaa bişey sorucam yarın doktorum ilk defa alttan muayene edecek biraz tedirginim altınızı tamamen soyup çatala mı cıkıyorsunuz nasıl oluyor üstünüze bişey örtüyor mu etek mi giysem acaba diyorum kararsız kaldım nasıl muayene ediyorlar kısaca bilgi verir misiniz?

aynen öyle altında birşey kalmıyor.Etek giymen çok pratik olur pantolonla uğraşmazsın eteği yukarı toplayıver iç çamaşırını çıkar oldu bitti işte.Benim çatı kontrolumde biraz zorlanmıştım 1 gün sonra da doğurdum iyi oldu bir nevi doğumu tetikledi.Geçmiş olsun doğumunda allah yardımcın olsun

bende hipotiroidi hastasıyım malesef.En büyük korkularımdan biri oğlumun tiroit hastası olması.Sağlık ocağından yapılan topuk kanında bakıyorlarmış tiroide bizde sorun çıkmadı ama bende tekrar baktırıcam en kısa zamanda.Sarılık bizde de olmuştu kuşku düştü içime:26:

erkek bebeklerde görülme oranı çok düşükmüş kalbini ferah tut :emir_bebek:

bebişimle ilk gecemiz:))öğlen spinal sezaryenle doğum yaptım.tosun paşama kavuştum:)))maşalllah deyin kızlar 4500 g doğdu oğluşum.nazar değer diye tam kilosuu söylemiyoruz ama tüm hastane çalışanları büyükmbebek diye geliyo.zaten görünüşünden belli herkes anlıyo kilosuun yerinde olduğunu ama yinede kendimizce korumaya çalışıyoruz bebişi:)emzirmede problem yaşıyoruz biraz.iri bi bebek olduğu için aktif olarak beni emmesini oistiyolar1.şimdilik kan şekeri normal ama düşerse önce pompayla sağıp verme sonra olmadı mama verilcek diyolar.pompayla sağmayı denedim ama hiç süt gelmedi beceremedim sanırım.

aynen öyle altında birşey kalmıyor.Etek giymen çok pratik olur pantolonla uğraşmazsın eteği yukarı toplayıver iç çamaşırını çıkar oldu bitti işte.Benim çatı kontrolumde biraz zorlanmıştım 1 gün sonra da doğurdum iyi oldu bir nevi doğumu tetikledi.Geçmiş olsun doğumunda allah yardımcın olsun

ayy canım sağol inş. bende doğururum artık hayırlısıyla etek giymek mantıklı öyle yapim en iyisi

Back
X