Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kizlar gunlerdir sutumu arttirma dwrdindetim bilitosunuzdur.artik baya artti bunu nasil yaptim
Hergün ikişer bardak rezene isirgan ve sur arttirici otlardan olusan bi cay ictim
Gunde uc bardak humana iciyorum
1 tabak marul yitorum ogunlare bolerek
2 tane kuru incir yiyorum
Ogun atlamiyorum
Malt icecegini ogunlere bolerek iciyorum
3-4 lt su iciyorum
Arada kv kek yapti onu humana ile yedim
Semiz otu yiyorum bol bol
Gece ve sabah ac karnina bir bardak sut iviyorum.yagli yada yagsiz hangizi denk gelirse
hepimiz aynı cnm kimimiz oğluşuyla kimisi de kızıyla uğraşıyor bunlar güzel uğraşlar RABBİM HERKESLERE BÖYLE TATLI UĞRAŞLAR VERSİN İNŞALLAH
İYİ OLMANIZA SEVİNDİK BENDE KIZIMDA İYİ ÇOK ŞÜKÜR BİRAZ KAKA SIKINTIMIZ VAR O KADAR
EVET CNM YA GÖRMEDİM KUSURA BAKMA DUDAKLARI MEŞHUR ZATEN
AL Bİ RESİM DAHA SANA
cok tsklr cnm bi sorum sorusturuytum varmi ama burda iki tane sanci ilaci veriyolar biri gripe water digeri infacol diye ikiside al cope atacak turden ..burda olmasa kaldi turkiye artikk(
canım ya benimde sütüm yok denemediğim kalmadı. şimdi çocuk doktorumuz laktamax diye bitkisel bi ilaç önerdi onu kullanıyorum sanki iyi geliyor gibi ama ben iki elimle göğsümü sıktığımda ancak ucundan biraz süt geliyor sizinkide öylemi..ben hiç anlamıyorum emdiğinde süt geliyormu gelmiyormu annemler kv soruyor emerken süt geliyormu diye bilmiyorum diyoum...hiç anlamıyorum..acaba göğüs pompası mı alsam işe yararmı..bilemedim şimdi...benim gibi olupta kullanan varmı
canım ya benimde sütüm yok denemediğim kalmadı. şimdi çocuk doktorumuz laktamax diye bitkisel bi ilaç önerdi onu kullanıyorum sanki iyi geliyor gibi ama ben iki elimle göğsümü sıktığımda ancak ucundan biraz süt geliyor sizinkide öylemi..ben hiç anlamıyorum emdiğinde süt geliyormu gelmiyormu annemler kv soruyor emerken süt geliyormu diye bilmiyorum diyoum...hiç anlamıyorum..acaba göğüs pompası mı alsam işe yararmı..bilemedim şimdi...benim gibi olupta kullanan varmı
canım humana iç mutlaka ve pompanın çok faydası var,benim ilk günlerde sütüm azdı.... sağdıkça daha fazla salgılandı...
bi de bebişin yutkunmasını duyarsın,çeker refleksif olarak ama yutkunma duyduğunda anlarsın ki bebiş doyuyor...
ya kızlar ilk verdiğimde memeyi azıcık yutkunuyo ama bizim su içerkenki yutkunmamız gibi ses duymuyorum sonraki çekmeleri okadar güçsüzki o şekilde emdiğinde süt olsada gelmez bizimki memeyle kavga ediyo artık çoğunlukla mamayla besliyorum aptamil kullanıyodum kabız oldu doktor mamadan dedi bebelac önerdi onu kullnıyorum 1 haftadır (bugün kırkımızdı) artık günde 1 defada olsakaka yapıyor
sütten dolyı psikolojim çok bozuldu pompa alyım o zaman..o basit el pompasıyla denedim sağmayı biberonun dibini bile tamamen kapamadı elektirikli alıp dedeyeyim o zaman belki kanalları açar ya
kızlar ya bu meme ucu yaraları ne zaman geçer acaba ne zaman alışırız ki
çok canım yanıyor ne zamana kadar böyle gidecek merak ediyorum
her emzirişim bir işkence
ağla ağla gözüm şişti dün yine
kızım zırt pırt memede uyuduğu için memelerimi boşaltamıyor
o da ağrı yapıyor hatta ateşlendim geçen gece titredim zangır zangır
lansinoh un elektrikli pompasını aldım boşaltayım diye
ama onda da acıyor
benim uçlar biraz büyük ondan çok canım yanıyor
pompa vakumlarken uçlarım parçalanacak diye korkuyorum
ne yapacağımı şaşırdım iyice
kızım da iyice uyumaz oldu deli ediyor beni
göğsüme yatırıyorum mışıl mışıl uyuyor
yerine yatırıyorum 10 dk durmuyor mıkır mıkır uyanıyor hoop tekrar meme istiyor
ev savaş alanı gibi
yarım saat bar uyusa da ortalığı toplasam diyorum
tek başına zor oluyor ama buna da şükür
geçecek elbet ama ne zaman bilmiyorum
inşallah çok çabuk geçer
bir de burada çok kişi sütünü sağıyor size sorayım bilirsiniz
dün kızım iki mememi de emdikten sonra sağdım
ikisinden toplam 40 ml ancak çıktı
hoş daha içleri sütlüydü ama uçlarım çok acıyınca bıraktım sağmayı
siz ne zaman sağıyorsunuz bebeğiniz emmeden önce mi sonra mı?
benim kız memede uyuduğu için neredeyse yarım saatte bir emiyor
ne ara sağıcam ben bunları bilmiyorum
aynen hayatım 2 gece uyumadıkk çok zor bişii bizde damlaya başladık bide burun aspiratörü kullanıyoruz baya işe yaradı rahatladı kuzum..kızlar selamlar
doğumdan sonra uzaktan uzaktan takip ettim sizleri. int girmek zor oluyo :) tam oturuyorum ıh mıh başlıyo.
hkn2013 cnm benimde oğlanın burnu tıkalı geceleri korkuyorum valla sanki boğuluyomuş gibi garip garip sesler çıkarıyo. banyo yaptırıken orta parmağını ve işaret parmağını banyo suyuyla ıslat bebişinin burnuna tut. maksat ılık suyu burnuna çekmesi. ılık su kaçınca burnuna hapşırıyo sümüklerini az biraz olsa çıkarıyo ben 2 gündür böle yapıyorum bide xclear diye burun damlası kullanıyorum.
pdnk cnm benimde gögüs uçlarım çok kötü olmuştu kanamıştı bile ilk günler mustelanın gögüs kremi çok iyi geldi 4 5 günde geçirdi.
gögüsünü kuru bırakma tahriş edici sütyen atlet giyme. emzirmeden önce kendi sütünü gögsüne sür.
canım normalde bizde kullanmıyoruzda yalnız yıkarken becerebilirmiyim diye tırstımm ama hallettim bugün yıkadım kızımı komşuyuda çağırdım su döktüü çok zevkliydii özlemişim bikere yıkadım ya artık yıkarım ilk adım önemliYok hayatim ben file kullanmiyorum almamistim zaten hastanedeyken cocuk doktoru dogum yapanlarin hepsini bir odaya cagirip bebegin altini temizleme, göbek bakimi ve banyo yaptrmayi uygulamali anlatiyor burda.. Bebegi sankinlestirmek icin yikayacagiz derken üsütüp korkutup iyice huysuzlastirirsiniz fileyle,vücudu kesinlikle 38-39 derece suyun icinde olmali ve ayaklari küvete degmeli yoksa hem cok üsür hemde korkup aglar diye..
Eger fileyle yikiyorsan kizini belki üsüyordur veya bu sekil de üsütmüs olabilir canim yine sen daha iyi bilirsin ama ben sahsen tavsiye etmiyorum..
Aradan birkac yil gecmis illaki unuttugun seyler vardir senin de veya oglun da yasamadiklarini suan kizin da yasadigin icin cok seyde tecrübesiz kalabilirsin normal canim kendini üzüp moralini bozma..
Bu arada sütün ne durum da yetmiyor diye korkuyorum diyordun suan halen aynimi ?
Bu bebegin biberona-emzige alismasindan neden bukadar korkuyorsunuz kizlar.. Ben oglumu gün icin de emziriyorum gecede sagdigim sütü biberonla veriyorum gün boyu da emzik var agzin da ama hic birisini almamazlik etmedi suana kadar cok sükür
Bence emzik ve biberon nimet gibi gercekten..
Disari cikarken, doktora giderken biberonunu illaki cantam da bulunduruyorum icinde sagilmis sütümle birlikte ortalik yerde agladigi zaman hemen veriyorum uyuyor tekrardan
canım kesinlikle bende öneriyorum bende otri bebe kullanıyorum şimdii çok memnun kaldımm kızım 2 gündür rahat uyuyoo önce damla damlatıyorum sonrada aspiratörle çekiyorum oh mis gibi oluyoo burnumuzun içibzim pc coktu ya geçmişten bi haberim tallia ve Zeyno nereye gittiiki
yaa herkestee bi burun tikanikligi havalardanmi acaba benim oglusumda ayni yavrum meme emerken zor nefes aliyo/ burnu fokur fokur otuyor
agzi acik uyuyor pasam cok uzuluyorum çokta dikkat ettim ama bi kac gun asiri sicak oldu tekrar sicakliklar dustu derken
usuttuk galabaa
otri burun aspiratörü ismarladim ablam ondan kullaniyodu memnundu inşallah ise yarar![]()
ah canım ya geçmiş olsunn doktorunla kusma işini ciddi ciddi bir konuş canım ya mama yapar ama yinede için rahat eder belki bişiler verir..canını sıkma canım sütün kaçar bak ha...kızlar birde biz sarılık olduk daha hastaneden çıkmadan 10,30 idi değerimiz 6 saat phototherapy aldık öyle çıktık hastaneden 2 gün sonra 11,99 çıktı değerimizi doktorda ağrı kesici bi fitil verdi içindeki başka bi bileşeni sarılığa iyi geliomuş. içinizde kullanan oldu mu hiç böle bi fitil acaba ?
birde her emzirmeden sonra mama ver dedi doktor ama 3 gecedir mamadan sonra fişkırarak kusuo ve bütün mideyi boşaltıor. o kustukça ben ağlamaktan bi hal oluorum bugün mamayı kestim. yine kuscak die aklım gidio.![]()
canım benmki gideli 2gün oldu alıştık 2 çocuklu hallere valla sende alışırsın hatta daha güzel olur herşey emin ol bebeğinle bağın dahada kuvvetlenir rahat ol herşey çok güzell olucak bakda görr...Bende sımdı okudum boyle bı karar almalarına uzuldum sahsen kım kıme kırıldı konu nedır bılmıyorum ama keske gıtmeselerdı..
Uc haftadır annemler yanımda ve ben daha cuma gunu dogum yaptım dogal olarak daha fazla kalamayacaklar babam evde yalnız ramazan gırmek uzre ctesı donuyorlar bızde oglumla basbasa kalcaz :26: ıcımde cok buyuk bı korku var yalnız basıma ogluma bakamycam sanıyorum.. Nasıl atcam bu korkuyu uzerımden hep gozlerım dolu dolu.. Sezeryanlıyım hareketlerım ne zamana rahata ercek bılmıyorum gogus uclarım fena emzırırken aglaya aglaya emzırıyorum annemın varlıgı cok ıyı gelıyodu yalnız basına ne yapcam nasıl olcak dusundukce ıcım cok sıkılıyo dua edın kızlar bana ..
Uzattım bıraz ama yaznca rahatlarm dıye dusundum.kımse cevap vermese dahı bırılerının okuyup ufak bı duasını almıs olmayı dusunmek bıle bı nebze olsun hafıfletıyor ınsanı .. Hersey duayla ne de olsa
çok saol canımm allah herkesin evladını korusun inşallah...Sab-simpleks eczanede satiliyor canim yasak falan degil ruhsatli ilac. Aromasindan mi bilmem ama bebek onu tadinca rahatliyor ve memeye yapisiyordu. Simdi onsuz da emiyor sukurler olsun. Ama gaz icin hala kullaniyorum cunku cok fazla gazimiz var. Ben su an emzirme disinda bebek ac kalirsa biberonla mama veriyorum, sagdigim sutu de biberonla veriyorum. Memeden kopmadi cok sukur. Artik sagmalik sutum olmuyor oglum iciyor hep. Doysun da varsin sagmayim diyorum.
15.gunden itibaren kullaniliyor
Kalir kalir. Benimkinin daha fazla uyanik kalmisligi var.
Azicik kusmuk olunca hemen degistirme canim boyun tarafini islatiyorsa degistir. Bebegin kiyafetini degistiriken aglamiyor mu, benimki tam giydirirken sikilip agliyor. Bir de bu kusma ne zaman basliyor? benimki iki-uc gundur cok nadir de olsa kusuyor
Cok gecmis olsun. Minicik yavru hasta olmus Allah sifa versin
canım bebeğin çok tatlı allahım esirgesin inşallah..Taliaa geridonusumkutusu ve zeyno kizlar bi kendinize gelin, alincak hicbir sey yok. Yanlis anlamalar konusarak duzeltilebilir yapmayin
Oglumla misafir agirlamaya devam ediyoruz. Kalabalikta cocuk misil misil uyuduBoyle uyuyacaksa surekli misafir cagirayim ben
Oglum banyoda iken aglamaya basladi. Kiyaeti cikinca biraz aglayip suya girince susuyordu. Dun hem suya isedi hem agladi hem de kurularken havluya kakasini yaptiGiydirene kadar da agladi :18: Emzirmesem sakinlesmeyecekti. Neden boyle oldu anlamadim. Ilk defa tek basima yikamistim yanlis bir sey mi yaptim acaba :44:
Dikisimin ucundaki dugum ipi dustuBugun evde ilk defa tum gun tek kaldim. Bebek uyurken banyo bile yaptim
Artik birbririmize alisiyoruz. Bebegim biraz sicak kucak seven tipten. Bir de lafci, durmadan konusucan. Arada bir kaldirip gezdirmemi de istiyor, boyuna tavanlara bakiyor. Insallah gunden gune iyiye gider.
Su yalan dunyada en rahat yer anne kucagiymis![]()
hepimiz aynı cnm kimimiz oğluşuyla kimisi de kızıyla uğraşıyor bunlar güzel uğraşlar RABBİM HERKESLERE BÖYLE TATLI UĞRAŞLAR VERSİN İNŞALLAH
İYİ OLMANIZA SEVİNDİK BENDE KIZIMDA İYİ ÇOK ŞÜKÜR BİRAZ KAKA SIKINTIMIZ VAR O KADAR
EVET CNM YA GÖRMEDİM KUSURA BAKMA DUDAKLARI MEŞHUR ZATEN
AL Bİ RESİM DAHA SANA
selam ..oglum bugun 33 gunluk mslh sorularim olcak sizlere :) herkes benim gibimi merak ediyorum .benim oglann cok kotu kendini kasiyorr kizariyor pancar gibi oluyor korkuyuorm bisi olcak diyee karnini tas gibi yapiyor artik bogazi agriyo oksuruyo icim parcalaniyo kac tane doktora gittisek gaz diyolar boyle gazmi olurr anlamadm sizinkiler nasil cocugum uykuda bile kasiyo ikiniyoo ..altini aciyorum rahatliyo kakasini azda olsa yapiyo..gaz ilaclarida fayda edmiyoo aglamiyorda ikiniyo kasiyo karnini( yardim edin birinden bi fikir almak istiyorum .. birde cocugum usutu burnu bogazi kapalii hir hir sesler geliyo
(( altini acip beklememiz yuzunden usuttu kendini.. bebeginizi kucaklarken veya altini temizlerken eklem yerlerinde sesler geliyomuu ? banyo yaptirtigimz zaman bebegim kuzu gibi uyuyuo gozunu zor aciyo bi gun boyunca :) bugunlerdede az emiyo en fazla 20 veya 25 dakika napcami sasirtim.. annelik ne zor ismis Allahim .. cok sorumluluk ve fedakarlik istiyormus megersem .. hic bisey umrumda degil ama oglumun bu kendini kasma sorunu kalksin bisi istemiyorumm.. burdaki doktorlar bize gaz diyip gonderiyo tam uc doktora goturduk sonuc ayni ..biz soyluyorz biz dinliyoruz.. turkiye gidicem doktora goturcem oglumu inslh orda bi sonuca variz . bilgi ve dusuncelrinizi bekliyorum kizlar sevgilerr
canım benm kızında öle benm yediğim şeyler bile değiştiriyo kakasını dikkat ettimde bide mama verdiğim zaman değişiyo...Kizlar oglumun kakasi sariydi.simdi sarimsi bi yesil oldu.neden acaba yaa
Canim bak ayni bende senin gibiydim
Gelmiyor diye cok uzuluyordum.en basta moralini yuksek tutman lazım. Gelecek diyeceksin.ben toplam 3 kez sagdim gogsumu.onemli olan bebeğin sik sik emmesi.bende ilk hafta Hafta mama verdim ama oncesinde emzirdim.bebek ne kadar sik emerse sut o kadar çabuk ve çok gelir unutma. 10 gundur hic mama vermiyorum kilosu da iyi artti.ve ikinci onemli sey bol sivi tuket.ben günde en az bir bardak rezene isirgan ve sut arttırıci bi cay ile 3 bardak humana içiyorum. Bunun yaninda 3 lt su tabi ki.birde her gun ilik dus al gogsune masaj yap.hatta ara ara göğsü ne sıcak su torbası koy.birde ebebek ten promalt aldim ben onu iciyorum.dedigim gibi en onemlusi bebeğin emmesi.emmiyorsa elrktrikli pompa al 2 saatte bir sag.sutun gelecek emin ol.senib sutun var sadece aktif hsle getireceksn.moralini yuksek tut bebegini sureklu sev.ona doku n bu cok onemli.
Birde bol et bulgur sebze semiz otu marul ve sut urunleri tuket
Kizlar oglumun kakasi sariydi.simdi sarimsi bi yesil oldu.neden acaba yaa
canım ya bulguru falanda denedim işe yaramadı et sürekli yiyorum zaten, duş masaj yok yok.. 40 gün oldu ama tık yok olsa simdiye kadar olurdu diyorlar bende artık öyle düşünüyorum..bide süt dolunca göğüs acırmış bende öyle bişi yok ilk bebek olunca nasıl olduğunu sütün olup olmadığını anlayamıyorum ama sürekli arandığı için aç olduğuna kara veriyrm ve mam yapıyrm
siz mamayı kesmişsiniz benim şöyle oluyo emziriyorum 15 20 dk bazen daha fazla sürüyo sonra 5 dk geçiyo ağlıyo gene emziriyorm sonra ağlamaya başlıyo oda iyi zamanımızdaysak bazende emiyo epey uyuyor.ama bu aralar artık pek tutmuyo gibi meme ucu ağzımnda ağlıyo aranıyo huysuz uykusuz ben susturamıyrm kv kucağına aldığında susuyo beni annesi olarak bilmiyor sanırım ve bu moralimi bozuyo kayınvalideme bu seni annesi biliyor galiba diyrum
Doktorumuz kakada kan görmediğin ve emmesinde sıkıntı olmadığı sürece sorun yok. Anne sütüyle beslenen bebeklerin kaka rengi çok renklidir, senin yediklerinle bile değişiklik gösterir dedi.![]()