2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
nurgu tesekkur ederim yazdilarini simdi gordum. Okunmus suyla yikadik dua ettik. Evi ve kendimi de kirkladim mis gibi olduk :12:

taliaa kizin kocaman olmus ve cok seker :nazar:

zeyyno sutun cok iyiymis masallah. ben de memnunum aventten

gvn1907 cok gecmis olsun. benim oglum da az kaka yapiypr ama bolca cisi var. yarim saate dolduruyor. bugun bez durdurmadi altinda degistir diye agladi isedikce. bazen benimkinin cisi de geciyor gevsek bagladim diye dusunuyorum o zaman

denizkizi hosgeldin. tek basina kalinca ilk basta zor ama aslinda en rahati da bu. kendine bir duzen kuruyorsun mecbur

minnos bebegin elini yuzune goturup ogusturmasindan korkma. zarar verecek gibi olursa mudahale eersin. onlar simdi dokunarak ogrenecek her seyi, cikar eldivenini yavrunun

kızlar ya bebeğin poposunu silmek için hangi marka ıslak mendil kullanıyosunuz. ben bez olarak molfix kullanıyorum yanında hediye edilen molfix ıslak mendil çok güzel parfüm fln içemiyo sabunlu. ama tek olarak bulamadım sanırım mgroslarda fln satılıyo. primanın beyaz paketlerini hiç beğenmedim pişik yaptı bizi sanki köpüklü gibi yapış yapış oluyo mavi olanıda parfümlü.

Son düzenleme:
maşallah prensese çok tatlıııııııııı allah nazarlardan esirgesin seniiiii:nazar::nazar::nazar::nazar:
saol canim cok btsk ederiz teyzesi :)) senin kizinda cok tatli

Ya canim sorma düskündür keyfine hep omuzda gezicek uyanik oldugun da öyle ayni odalari görmekte istemiyor degisik seyler görmek istiyor hep dün kendimizi sokaga attik oglum omzum da, saskin saskin baka baka omzum da bir tur attim geldim
Ürkme heekeste oluyormus canim evet bende normaldir diye dusunuyordum hep ama nette bikac olunsuz sey okuyunca korkmustum, e kimse de yok yanimda sorsam anneme ne sorsan 5 cocuk büyütmüs kac yil gecti aradan unuttum ben diye en fazla tahmin ediyor kac yil gecti dedigi de kücük kardesim 5 yasinda

Kizini büyütmüssün masallah masallah canim ya ne cabuk büyüyor bunlar.. Babyschalenin icinde de nasil yatmis öyle :) cok sîrîn kizin uzun ve saglikli bir ömrü olsun insallah.. Dikkat et tr de nazar degdirmeden götürdügün gibi getir kizi :) he birde kücük cocuklar genelde hava degisikliginden cok etkilenir Almanya ile Türkiyenin havasini sen biliyorsun yikadigin su bile cok cok farkli olucak mümkün oldukca cildini nemlendir eli yüzü kuruyup pul pul olmasin sonra fistigin,..

gecen gun bizde annemlere kucakta gittik o da deigin gibi kafayi saga sola cevire cevire bakti :9: evet canim urkme herkese var korkma sen :)) annende cidden unutmus olabilir canim bende cok seyi hatirlamiyorum ama tabi bize 10 yil oldu :)) benim annemde hic birseiy hatirlamaz ne sorsam bilmiyorumki hatiramiyorumki der :53:
soal teyzesi dogan büyüyor iste zaman su gibi akip gidiyorr kizima doyamadan buyuyecek diye korkuyorum:9:bende ondan korkuyorum canim insallah hava degisikliginden etkilenmez hasta fln olmaz :(( dua edin teyzleri bizim icin sag saglim gidip gelelimm :
ooyy yavrum benim ya maşallah kaç kilo oldu annesi ya fotolardanmı böle kocaman görünüyo maşallah..
bide ilk fotodaki meyve filesimi yoksaaa:26:
Tsk ederiz teyzesi kizim büyük gözukuyor evet resimlerle cok alakasi yok :)) gecen gun benim doktorumdaki hemsirede dedi yasindan buyuk duruyor diye :) bu ayin 3 de doktora gitmistik 5 kilo gelmisti simdi vardir 7 kilio fln :))

hay allah iyiligini vermisin canim ne meyve filesi bende tekrar baktim resme nerde ne filesi var acaba diye:9: elinde biberonu tutugu resmi diyorsan yataginda battaniyeye sarili yatior canim mavi olan battaniye diger cocuklarimdan kalan :27: baska bir fileye benzer birsey göredim ben:1:
İlk başta elini emiyor diye aç olduğunu düşünüp dayıyordum memeyi :52: ee tecrübesizlik.meğerse refleksmiş ne bileyim.bari elini emmesin emzik emsin dedim dayadım emziği, bu seferde ağızı olduğu gibi pamukçuk oldu.:44:
dün kontrolümüz vardı.dr damla verdi 1 haftaya geçermiş.emzik hiç tavsiye etmiyorum enfeksiyonu bundan kapmış olabilir dedi.açıkçası çokta dikkat edemiyorum sterilmi değil mi diye :( kestim artık vermiyorum emzik.çok zorda kalmazsam vermicem.elini yesin o daha temiz :52:
canim pamukcugun emzile alakasi yok tabiki dezenfekte edilmemisse hijsenik degilse kapabilme ihtimali yuksek ama hic sanmiyorum onuda muhtemelen cok dikkat etmisindir :))

oy nazar değmesin:nazar::nazar:
çok tatlı
TSK EDERIZ TEYZESII

kanatmaya varana kadar yapmadı bizimki ama baya bi harap ettik yüzü ama artık çizmiyo gerçende intihar ederken yakaladım :))))
2 parmağıda burnuna sokmuş duruyodu:)) koptum valla gülmekten oğlum hayattan bu kadar çabukmu bezdin diye :)))

ay ne guldum cok yasayin emi intihar ederken yakaladim deyince endiselendim ne oldu acaba diye okuyuncada cok guldumm:9::9:
kızlar yaa doğumdan sonra baya bi girememiştim takip edememiştim. merve02 yokmu ?geçmişlerde göremedim

canim merve uzun zamandir annesinin yanina gitti sanirim bayramdan sonra gelcek :))

Bizde seni cok özledik gecenlerde de sormustum seni ismini gööremeyince cok merak ettim iyi olmaniza sevindim :) bencede kizin gezmek istedigi icin yapiyor hamileykene senin evde SIKILMAN ona yanmisim galiba:9: annenlere gidiyormusunuz ne guzel artik rahat ederisn bir guzel dinlenirsin denize girersiniz ohh mis gibi :)) iyi colculuklar canim kazasiz belasiz sag saglim gidip dönün insallah rabbim sizleri ve herkesi korusun insallah :))

bizde haftaya cuma ucuyoruz bizim icin sende dua et teyzesi :)) öpüyoruz kocaman :54::54::16:

kızlar ya bebeğin poposunu silmek için hangi marka ıslak mendil kullanıyosunuz. ben bez olarak molfix kullanıyorum yanında hediye edilen molfix ıslak mendil çok güzel parfüm fln içemiyo sabunlu. ama tek olarak bulamadım sanırım mgroslarda fln satılıyo. primanın beyaz paketlerini hiç beğenmedim pişik yaptı bizi sanki köpüklü gibi yapış yapış oluyo mavi olanıda parfümlü.

Unybaby yenidoğan güzel canım. Sadece pamuk ve su içeriyor. Ama biz daha çok poposunu yıkıyoruz. Hiç pişik sorunu yaşamadık. Aceleye gelirse de unybabyle temizliyoruz.

Selam kizlar ya giremiyorum kizdan evden esden firsat bulamiyorum bugun 16 gunluk olduk emmesi kilo alimi mans. cok guzel meme ucum yara olmadi sukur emzirmeden sutumu sıkıp ucuna suruyorum .dikislerim var hala dusmedi o cok rahatsiz ediyor kizimin gobegide dusmedi ama ip gibi kaldi bugun yarin duser uyku duzenimiz oturuyo gibi gece uyuyoruz 2 kez kalkip emmek istio ama gec yatioruz tabi degisio.tek sıkıntımiz gaz sancisi zinco damla kullaniyorum fayda etmiyor rezene icirince biraz rahat ediyoruz.ve evet bnm kizda eldiven takmasam yuzunu parcalar bide emmek istiyor o yuzden takioruz sicaklarla bogusuyoruz gunluk banyo yaptiriorum suyu sevio cok sukur bizden bole ablalari gecmisi okuyamiyorm hem cok hmde telefondan girdim sizler iyisiniz ins

Kizlar bugun doktora ordan da avmye gitti k burnumda n geldi allahtan oglum gayet iti ama orda hic durmadi.bide esimin ve kaynanamin cenesi lanet ettim emie ağladı emzirdim tekrar agladi tekrar emzirdim 1 saat böyle gecti kaynana ustu kalin der edim oyle der doktor normal diyor.kollu Tulum ve kisa kollu citcitli badi vardi.bi de battaniye.ben ogluma ali sgeris yaparkrn kv esimi cekmis cok kalin üstü az oncw şapkası ni çıkardım cocuk rahatladi diyor gizli gizli halbuki cocuk emdigi icin rahatladi avm de klimalar catir catir ne terlemesi allah askina hele esim ondan iyice nefret ediyorum artik her gunumu zehir ediyor bana

canım ya oluya inan böyle şeyler herkesde var.. eşlerle de bu dönemde limoni olabiliyoruz.. geçecek bu günler öyle düşün moralini bozma sütüne bişey olmasın..

slm annişler,

sizlere birşey sormak istiyorum.bebeklerinizi nasıl emziriyorsunuz?yani emmeye kalktığında iki memeyi birden mi emziriyorsunuz tek memeyi mi ve kaç dakka emiyo?benim oğluşum bir saate yakın emiyo bazen.sağlık ocağına gittim bugün yarım saatten fazla emzirme dedi.yarım saat emme ona yeter diyorlar.ayy şaşırdım artık

benim ki tek memeden 10-15 dk emiyor sonra oynuyor ya da uyuyor ben ayırıyorum genelde.. çocuk doktorumuz 15-20 dk emmesi yeterlidir demişti bana ve memede uyumasına izin verme demişti yani uyuduğunu anlayınca ayırıyorum ben o yüzden.. bir de ben yaralardan dolayı mememi sağamıyorum o yüzden sık emmek istediğinde son emdiği memeyi tekrar veriyorum ki oradan son yağlı sütü alsın diye. eskiden böyle yapmıyordum çünkü canım çok yanıyordu aynı memeyi üst üste verince ama şimdi onun iyiliği için dişimi sıkıp böyle yapıyorum. şimdilik kilosu iyi bakalım pazartesi aylık kontrolde ne olacak..

tugok doktorun nie emmerken uyutma dedi merak ettim bnm kiz surekli olede15-20dk emiyo uyuya kalio ama agzinda tutuo

Son düzenleme:
Günaydın annişler.
Bugün doğum yapalı tam 21 gün olmasına rağmen balon gibiyim. Şişliklerim hala inmedi. Öyle aman aman tuzlu yediğim de yok. Bol su içiyorum zaten. Salatalık ta çok yiyorum. Ama yok yok:14: hala balon gibiyim. Ayakkabılarımı özledim. Sizler ne durumdasınız?

Bu konuda cevap yazicak kimse yok mu annişler? Bugün 27 günlük olduk. Benim dogumdan sonra şişliklerim gitmedi. Benimle aynisorunu yaşayan var mı aranızda? :14:

slm canlarım nasılsınız.coktandır birtürlü katılamadım aranıza.
gelen giden ev işi yemek iftardı sahurdu derken bünyem alt üst oldu.
zombi gibi geziniyorum ne gece ne gündüz uyumuyorum.
neyse bizim paşa pamukçuk oldu nasıl oldu anlamadım ama 2.cocugum olmasına ragmen başladıgı anlayamamışım ve iyice ilerlemiş bogazına kadar inmiş yavrumun.bogazı bile şişmiş bu yüzden .1 haftadır onunla ugraşıorum damla verdi damlayla pamukçu önlüyoruz şuruplada bogazını.
inanın dışarı bile cıkartmıyorumki hasta olur diye ama oluyor
mesela eşim şuan iş yerinin iftar yemegine gitti herkes karısıyla ailesiyle ama ben hasta olur diye gitmediöm eşim tek gitti am huzursuz gitti yanlız olunca.

bu arada bugün 45 günlügüz
2700 dogan muhammed erenmim şuan 4700 kilo
sizin kilo alımları nasıl biz cokmu düşügüz ?

avent pompadan ben memnun kalmadım ya. emiş gücü az. tın tın. bazen bi saatte çekiyor. işte kullanamıcam sanırım. çok sızdırıyor birde. zaten az olan sütlerim hep israf oluyor.

çift taraflı olması çok önemliymiş. param olursa bi tane çift taraflı almayı düşünüyoum.

vaktin bu kadar önemli olduğu bi zamanda tekle uğraşmak saçma.

hatta sütyen şeklinde bi pompa çıkarsalar. o sağarken biz iş yapabilsek :)

Var zaten öyle birşey Amazon da satılıyor.

Selam arkadaslar gunumuz hayrolsun ıns
Bugun oglusum tam 20 gunluk bı pasa oldu gun gectıkce yenı yenı huylar edınıyor yaptıklarıyla da zevkten dort kose oluyor afacan :) yapmayıp yapmayıp tam altını actıgımda gaz cıs kaka showları ve akabınde etrafı batırmalar cıkardıgı gaz sesıne kendı de sasırıp korkuyla etrafı gozlemeler ve daha neler neler .. Bırsey harıcınde yaptıgı dıger seylerden mutlu oluyorum ama benım oglus ac veya tok olsun farketmıyor ılk fırsatta ellerını agzına goturup sankı meme emıyor gıbı ıstahla emmeye baslıyor :26: cok canımı sıkıyor bu durum ıkı gundur ve emzık vermemıstım su gune kadar vermeyı de dusunmedım ama sızce bu durumdan dolayı vermelı mıyım ne yapsam bır akıl verın

Aman aman parmak emmeye alışırsa bıraktırmak çooook zor. Kardeşimden biliyorum. Emzik bıraktırmak çok kolay. Yinede sen bilirsin.

İlk başta elini emiyor diye aç olduğunu düşünüp dayıyordum memeyi :52: ee tecrübesizlik.meğerse refleksmiş ne bileyim.bari elini emmesin emzik emsin dedim dayadım emziği, bu seferde ağızı olduğu gibi pamukçuk oldu.:44:
dün kontrolümüz vardı.dr damla verdi 1 haftaya geçermiş.emzik hiç tavsiye etmiyorum enfeksiyonu bundan kapmış olabilir dedi.açıkçası çokta dikkat edemiyorum sterilmi değil mi diye :( kestim artık vermiyorum emzik.çok zorda kalmazsam vermicem.elini yesin o daha temiz :52:

Canım benim elleri şimdilik temiz. Büyüyünce herşeye dokunacak temiz kalmayacak. Benim kardeşim 7 yaşına kadar emdi bıraktıramadık. Elini kesip atamazsınki. Annemin denemediği kalmadı. Emzik düşünce yıkıyorum o kadar. Bıraktıracağım zaman çekip alırım iki gün ağlar unutur. Ben çok memnunum emzikten. Hayat kurtarıcı.

Kızlar kızıma MAŞALLAH deyin:nazar::nazar::nazar::nazar:

maşallahhh fındığıma :) minik kuzu
Geçmiş olsun canım. Bende dün ateşlendim ve felaket derecede hasta olarak yatıyorum. Oğlumda hasta oldu ne yazık ki. Allahtan ateşi yok onun.:16:

Benim oğluş gündüz nerdeyse hiç uyumuyor. Belki toplamda 1 saat. Gecede 12 buçuk 1 gibi yatıp 6-6 buçuk gibi kalkıyor ama.:17:

bebişe dikkat et aman biz önemli değiliz zorda olsa atıyoruz üstümüzden ama oğlum hasta olsa dayanamam burnu tıkansa üzülüyorum bzimde aynı tatlım gündüzleri ağlaması sızlaması yok keyifli gayet uyku saati yaptım ona gece 1.30 da uyuyo sabah 6 6.30 uyanıo emiyo yine yatıyo ama sık uyanıo sabahları babasıyla yatakta oynuyolar
ah canımçok geçmiş olsun bol sıvı al diyeceğim ama alıyorsundur zaten
sağol canım bnm iyileştim şükür bol sıvı alıyorum zaten mecbur emzirdiğim için zaten sıvı alımım çok fazla

bu arada bugün kü biziz buda :)
$DSC03312.webp

canım uzak dur sakinleş biraz..inan birçok kişi belli boyutlarda eşi ve eşinin ailesi ile yaşıyor birşeyler bu içinde bulunduğumuz zmanların getirisi sanırım..üzerinden bir kısım zaman geçince düzelecek bak göreceksin

bizimkinin 2.ayı 4 ağustosta bitecek işte niye o kadar geçe vermiş ki aşı tarihini acaba:44:10 gün fark oluyor..arayıp tekrar sorsam mı ki

ben genelde 10-15 dk emziriyorum ve genellikle tek meme emiyor ama son zmanlarda ikinci memeyi de istemeye başladı..dr bize de yarım saati geçirmeyin demişti

maşallah:nazar::nazar::nazar: minicik haliyle takım da mı tutuyormuş bu kız:16:

Canm sakinlesiyorum üstüne baska olay yasiyorum lanet ettim artik allahtan bulsunlar ne diyeyim

Bu konuda cevap yazicak kimse yok mu annişler? Bugün 27 günlük olduk. Benim dogumdan sonra şişliklerim gitmedi. Benimle aynisorunu yaşayan var mı aranızda? :14:

Bana uzun zaman olmus gıbı geldı canım ya bızde 20 gunluk oldu doguma gıderken bıle normaldım geldıgımde bomba gıbıydım ve sankı karnımda oldugu gıbı duruyordu ve 3 kılo farketmıstı dogumdan sonra ama ılk hafta gun gun sıslıklerım azaldı ve kılolar bırden gıttı.normalı benımkı gıbı mıdır bılmıyorum ama 40 ını bekle sonra da hala ınmezse doktoruna gorun derım

Aman aman parmak emmeye alışırsa bıraktırmak çooook zor. Kardeşimden biliyorum. Emzik bıraktırmak çok kolay. Yinede sen bilirsin.

Bende ondan korkuyorum ıste ıkı korku arasnda kaldm :26: annem ıkızlere bıle emzık vermedgnı savunarak bana verme dıyıp dururken bı taraftan oglumun ellerını emmeye baslaması kara kara dusunduruyor benı ama sanırım vercem bu gıdısle

kızlar gazdan çekiyorsanız şiddetle nurse harveysin bitkisel şurubunu tavsiye diyorum benm kızda acayip işe yaradı mutlaka kullanın derimm
lover lover canım özellikle sen bebeğim çok ağlıyo diyodun ya ıkınmalar falan bence bi dene benm kzıı baya sakinleştirdi kakasını zart zort yapıyoo bi güzelde uyuyoo mutlaka dene

canlar bu kalça çıkığı ultarasonlarını çektirenler varmı bizim doktor 2buçuk ayda çekelim dedi prof ta eliyle muayene etti kalça çıkığı yok ama bacaklarının arasına kalın bi bez koy dedi bacakları iki yana tam yatmıyomuş ama kalça çıkığından değil kıkırdakları açılsınmı öle bişi dedi ama ben şimdi bunu taktım nettende baya baktım kalça çıkığı belirtisi olabilirmi diye sağlık ocağından istedi usg yi ama doktor bi dahaki kontrole dedi acaba devlete gidip çektirsemmii doktorr önemli bişi değil dedi ama herşeye önemli değil dedi kıllandım haaa:44::44:

Back
X