2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ve şafak sayıyorum sanki. günlerin akıp gitmesini ve sıkıntıların azalmasını bekliyorum. çocuğumun bu hallerinin tadını çıkaramıyorum. eli kolu kokusu ne güzel. körpe körpe. ama sıkıntılardan bunları göremiyorum bile. fotograflarını bile fazla çekemiyorum artık. ilk günler kardeşim varken çektiğim fotoları var. son hallerinin fotografları yok. gün gün gelişimini fotograflamak istiyordum oysaki :(

tam rahatlaşıcaz işe başlıcam. gene çocukla yeterince ilgilenemeyeceğim. anne olmak zor, çalışan anne olmak ayrı zor. imkanım olsaydı ücretsiz izne ayrılırdım. onu yapamıcam ama en azından süt iznini toplu kullanmayı düşünüyorum. ek gıdaya başlıcak kadarbüyüse iyi olur. yoksa kayınvalidemin bakması zor baya. süt sağ et zor gibi.

40 mız geçince bıçak gibi kesilse sıkıntılar :) her bi göğsümden 100 ml süt gelse. yağlı yağlı olsun birde :) göğsümdeki yaralar iyileşmese de olur razıyım. bi sütüm artsa. bunun hayalini kuruyorum , düşüncesi bile çok güzel geliyor.

kızım bugün 22 günlük oldu ve annem evine döndü artık.sanırım bende lohusalık hüznümüdür depresyonumudur nedir onun içindeyim.dünden beri annem gitti diye ağlamaktan içim dışıma çıktı.sanki 3 yaşındaki çocuk gibi hissediyorum.oysaki 7 yıldır gurbetteyim.sanki ilk defa ayrılıyor gibi hissettim.çok garip.birde kızıma bakamayacakmışım gibi hissediyordum kendimi.ama başbaşa kalınca el mahkummuş:)uyuyor şimdi ama akşam 7-8 civarı başlıyor bizim show:)ne zamana toparlanırım acaba sizde yaşadınız mı bu yazdıklarımı.yoksa ben mi çok abarttım.

Slm hanimlar
Bebegimin yuzunde minik minik kirmizi kabarciklar var sivilce gibi bir iki tane de beyaz bunun sebebi ne acaba ve ne yaparsam gecer bi fikri olan var mi???

benimkide ayni doktor sutumun cok yagli oldugunu soyledi. baby acne imis. ve zamanla gecermis kendiliginden bisey vermedi.

ve şafak sayıyorum sanki. günlerin akıp gitmesini ve sıkıntıların azalmasını bekliyorum. çocuğumun bu hallerinin tadını çıkaramıyorum. eli kolu kokusu ne güzel. körpe körpe. ama sıkıntılardan bunları göremiyorum bile. fotograflarını bile fazla çekemiyorum artık. ilk günler kardeşim varken çektiğim fotoları var. son hallerinin fotografları yok. gün gün gelişimini fotograflamak istiyordum oysaki :(

tam rahatlaşıcaz işe başlıcam. gene çocukla yeterince ilgilenemeyeceğim. anne olmak zor, çalışan anne olmak ayrı zor. imkanım olsaydı ücretsiz izne ayrılırdım. onu yapamıcam ama en azından süt iznini toplu kullanmayı düşünüyorum. ek gıdaya başlıcak kadarbüyüse iyi olur. yoksa kayınvalidemin bakması zor baya. süt sağ et zor gibi.

40 mız geçince bıçak gibi kesilse sıkıntılar :) her bi göğsümden 100 ml süt gelse. yağlı yağlı olsun birde :) göğsümdeki yaralar iyileşmese de olur razıyım. bi sütüm artsa. bunun hayalini kuruyorum , düşüncesi bile çok güzel geliyor.

canım ya öyle bir yazmışsın ki üzüldüm bu karamsarlığına yapma böyle lütfen.bebeğinin sana ihtiyacı var.mama ver tabi ki çocuk açlıktan krize mi girsin.verme verme diyorlar ama nedeni yok.vermediğinde bu çocuk nasıl doyacak kimse söylemiyor.kilo almasa almadı sütün gelmese gelmedi derler.etrafına aldırma artık.şartlar nasılsa ona göre şekillen lütfen.milletin ağzı torba değil ki büzesin.bak ne diycem emzirma kampı diye bir şey var duydun mu bilmiyorum.onu araştırıp bi uygulasana.mama verirken asla zehir veriyormuş gibi hissetme.o bebeğini doyuruyor.bana göre şifa o çocuğa.

birde marmara park daha iyi değil mi? alışveriş merkezi olarak torium daha güzel ama bana ters kalıyor biraz. ulaşımı sıkıntılı

evet haklısın canım marmara park daha sakin üst yemek katı.hemde ulaşım acısında iyi düşünmüşün.marmara hem dahada yakın bana.
Tamam bana uyar.ortak bi karra verip bayramdan sonra toplanalım inşallah yada bayramda mewmleketine gitmeyevksiniz bayramlaşalım bayramda tolanalım ne düşünüyorsunuz kızlar...
Tamamcanım senle 4 kişi olduk.peki senin doktor işleirn bayrama kadar bitiyormu yada bayramdan sonra

kızlarrr marmara park dahada iyi olur
ama bayramda ben yokummm
biran önce buluşalmmm yaa biraz acılalaım bunaldım valla:52:

Son düzenleyen: Moderatör:
çok özendim ya maşallah. bende hemen 2. çocuğu düşünenlerdendim ama vazgeçtim. planlı olarak düşünmüyorum. oğlumda o kadar zorlanıyorum ki hayalim olan kız çocuğundan vazgeçtim. eşimde bende sakin tipleriz. uykuyu severiz. benim çocuğumda öyle olur sanıyordum. sürekli uyur sanıyordum. evdeki hesap çarşıya uymadı. benim çocukluğumda çok kolaymış. annem hiç ağlamazdın diyor. neden bana çekmedi bu çocuk ya :(

iki ay daha sabret arkadasim. herkes bana oyle diyor ve ben iki aya odaklandim gun sayiyorum. sonsuza dek surmucek nasilsa insallah gececek.

kızım bugün 22 günlük oldu ve annem evine döndü artık.sanırım bende lohusalık hüznümüdür depresyonumudur nedir onun içindeyim.dünden beri annem gitti diye ağlamaktan içim dışıma çıktı.sanki 3 yaşındaki çocuk gibi hissediyorum.oysaki 7 yıldır gurbetteyim.sanki ilk defa ayrılıyor gibi hissettim.çok garip.birde kızıma bakamayacakmışım gibi hissediyordum kendimi.ama başbaşa kalınca el mahkummuş:)uyuyor şimdi ama akşam 7-8 civarı başlıyor bizim show:)ne zamana toparlanırım acaba sizde yaşadınız mı bu yazdıklarımı.yoksa ben mi çok abarttım.

ben yaşadım baya. ilk çöküşümü mastit nedeniyle ateşlenip titreyince yaşadım. annem yok diye öyle ağladımki. acile hastaneye gittik. acil servisteki bi kadını annem sandım. o kadar annemi yanımda istedim yani. sonra bu hal baya devam etti. şimdi şimdi azaldı sayılır.

ben yaşadım baya. ilk çöküşümü mastit nedeniyle ateşlenip titreyince yaşadım. annem yok diye öyle ağladımki. acile hastaneye gittik. acil servisteki bi kadını annem sandım. o kadar annemi yanımda istedim yani. sonra bu hal baya devam etti. şimdi şimdi azaldı sayılır.

offf keşke ben senin gibi aynı şehirde olsaydımda annem yanımda olmasaydı.insana o bile bir güvence.farklı şehirde olmak çok zor.azaldığına sevindim:)yoksa bir ömür 3 yaşındaki çocuk gibi özlem duyacakmışıım gibi geliyor bana şuanda.

canım ya öyle bir yazmışsın ki üzüldüm bu karamsarlığına yapma böyle lütfen.bebeğinin sana ihtiyacı var.mama ver tabi ki çocuk açlıktan krize mi girsin.verme verme diyorlar ama nedeni yok.vermediğinde bu çocuk nasıl doyacak kimse söylemiyor.kilo almasa almadı sütün gelmese gelmedi derler.etrafına aldırma artık.şartlar nasılsa ona göre şekillen lütfen.milletin ağzı torba değil ki büzesin.bak ne diycem emzirma kampı diye bir şey var duydun mu bilmiyorum.onu araştırıp bi uygulasana.mama verirken asla zehir veriyormuş gibi hissetme.o bebeğini doyuruyor.bana göre şifa o çocuğa.

sadece çevremdekiler dese umursamıcam ama gittiğim dr larda verme diyor. internetten araştırıyorum en az 2 ay anne sütü dışında bişi vermeyin diyor. kaldım arada işte. emzirme kampını denicem. aslında benim çoğu günüm emzirme kampında gibi. çocukla ilgilenmek dışında bişi yapmıyorum. ama gene de özel olarak bunu deneyeceğim. haftasonunu bkliyorum. eşimle daha iyi yaparım. eşim çocuğa daha iyi bakıyor. gözüm arkamda kalmıyor. kayınvalidem yaşlı, sağolsun yardımcı oluyor baya ama gözüm arkada kalıyor hep. uyuyamıyorum bile. hep çocuğun ağlama sesi kulağıma geliyor ağlamasa bile.

sağol tetesi burda çirkin bebiş yokki :nazar::nazar:valla cnm şeytan kulağına kurşun oğlan uslu allahtan uyanıkken bile koltukta yatırıyorum tv izlio gülüyo bişiler edio işte :9: akşam saat 11den snra uyutmuyorum uykusu olsa bile 1 de mama veriyorum yatıo en erken 5.30da uyanıo bizde yatıoruz kocişle zaten dogu yatak odasında park beşik aldım mini boy ona onda uyuyo gündüzleride içeriye oturma odasına götürüyorum bazen beşiğinde bazen koltukta uyuyo uyanıkkende sesi çıkmıo bitek çok acıkınca kolları bacakları durmuo gazını çıkartıyorum bazen yarım saat ıkınıyo ama gazı çıkar çıkmaz uykuya geçiyo kucağa alıştırılmayan çocuklar yatıyo canım bu bir gerçek bi emzrmek için alıyorum kucağıma babasıda yatakta seviyo oynuyo az veriyorum kucağına alışmasın die 1 hafta annemlerdeydim kucaklarından kapmaktan bi hal oldum alıştırırlar die tavsiyem gece altını çok açmayın bebişlerin banada bunu yengem önerdi gece altı açılınca onun için bile uyanıo ben açmıyorum gece kaka etmio zaten pişiğide yok şükür kucağı bırakırsa gece uyur uyanık tut oyna onunla sende uyu geceleri ben ilk zamanlar uykumu alamayınca agresif oluodum şmdi şükr oğlan içerde oynuo ben bi yandan yemek yapıorum bi yandan pc de inş böle gider zaten böle giderse oğlan yaşına girer girmez 2. bebişi yaparım :)

ay masallah canım ya negüzel poyraz bütün gün uyuyor gündüz ne yaparsam yapım sadece acıkınca uyanıyor sonra tekrar uykuya devam oyuzden gece ayaktayız :( birde benmki kakayı her beslenmeden sonraa yapıyor nerdeyse oyuzden surekli altını değiştirmek zorunda kalıyorum hiç öyle kendi kendine oynama alışkanlığıda yok anneye ıskence olsn ağlamalıyım hemen :) ben gidim yanına konusm onunl durur ama tek basına durmayı hıc sevmıyo mınnak

offf keşke ben senin gibi aynı şehirde olsaydımda annem yanımda olmasaydı.insana o bile bir güvence.farklı şehirde olmak çok zor.azaldığına sevindim:)yoksa bir ömür 3 yaşındaki çocuk gibi özlem duyacakmışıım gibi geliyor bana şuanda.

annem çalışıyor ve 2 saatlik mesafe var arada. hiç aynı şehirdeymişiz gibi olmuyor.

sadece çevremdekiler dese umursamıcam ama gittiğim dr larda verme diyor. internetten araştırıyorum en az 2 ay anne sütü dışında bişi vermeyin diyor. kaldım arada işte. emzirme kampını denicem. aslında benim çoğu günüm emzirme kampında gibi. çocukla ilgilenmek dışında bişi yapmıyorum. ama gene de özel olarak bunu deneyeceğim. haftasonunu bkliyorum. eşimle daha iyi yaparım. eşim çocuğa daha iyi bakıyor. gözüm arkamda kalmıyor. kayınvalidem yaşlı, sağolsun yardımcı oluyor baya ama gözüm arkada kalıyor hep. uyuyamıyorum bile. hep çocuğun ağlama sesi kulağıma geliyor ağlamasa bile.

geçenlerde bi bayanla tanıştım 2 aylık bebeği mama veriyordu.emmedi ben de mamaya başladım dedi o kadar rahattı ki ne var yani dedi.çocuk memeyi almıyor aç mı bırakayım dedi.haklıydı da.sütünü bıraktır asla demiyorum gelmesi için elinden geleni yap ama çocuğu aç bırakma.benim arkadaşım normal doğum yaptı ve ilk bir buçuk ay sütü 30 ml bile gelmiyordu ama yılmadı arttırdı sütünü.2 ay sonrada işe başladı.sağarak 2 yaşına kadar anne sütü verdi.tabi o süreçte mama ile besliyordu.sen istersen olur.sadece stres yapma lütfen.

annem çalışıyor ve 2 saatlik mesafe var arada. hiç aynı şehirdeymişiz gibi olmuyor.

o ağlama sesi benimde kulağıma geliyor hep.çıldırıyorum galiba diyorum bazen:)
olsun arkadaşım aynı şehirde annen.onu düşünerek kendini biraz daha rahatlatmaya çalış.

bnm dikişler 2 hafta dolmadan düştü canım kanamam lekelenmemde bitti bgn 32 günlüğüz açılmaz nie açılsın tatlım et kaynadı oraya doldu orası korkma sen zorlama kendini 40 dolana kadarda bnmde aralıklı 4 tane dikişim var ama büyük büyüklerdi biri tam makattaydı ölüodum otururken şükür geçti hiç geçmez sanıodum

aneemm tete yesin seni kız sen bu yakışıklıyı ne ara büyüttün adam olmuş salopetler giyermiş ısırırım seni sıpa :16::nazar:

cnm bnmkide 40ından snra azmazsa iyidir şuan rahatız ama korkmuyor değilim rahata alıştım çnkü tek başıma baktım bide bu zamana kdr zorlanırım azarsa valla

bu arada edindiğim bi bilgi var doktordaydık 2 gün önce hem kalça usgsi hem oğlum kakasını zor yapıodu doktor dedi ki bir göğüs boşalmadan diğerini verme artan süt kabız edermiş bilginiz olsun sabahlarıda aç karnına bir çay kaşığı zeytin yağı sorunu kaldırıyor mama vermekten de korkmayın sütünüz yetmiosa geceleri mama verin bebişler uyusun karnı doymayan bebek uyumaz kızlar

zor oldu ama buyuttum tatlım valla :)kasık kadardı kucağma alıp emzirmeye korkuyodum yavrumu allaha sukur artık normal bı bebiş olduk kucağa alısma sebebide bu ya cok ayrı kaldım yavrumdan hıc öpüp koklayamadan gıttı yanımdan eve geldi hep kucamdaydı hep sevdım sımdı sureklı yanında ıstıyor :)

şöyle bişi gözlemliyorum. burdan ve çevremden yola çıkarak. sütü bol , yağlı ve besleyici olanların çocukları daha huzurlu ve sakin sanki. inş benimde sütüm artar ve yağlanır. bol bol yağ yiyorum besleyici olsun diye ama süt olayı da bünye işi sanki. kimisi pek fazla bişi yapmadan bol süte sahip kimisi de çabalar çabalar olmaz işte.

ne bedenim ne ben ne psikolojim bi çocuğa hazır değilmiş ya :( bi çocuğumun olmasını ne kadar çok istemiştim oysaki. ben anne değil baba olmalıydım sanırım. babalık ne güzel. hazır çocuk :) eşime diyorum keşke sende emzirebilsem. dönüşümlü emzirirdik ne güzel :)

mamayı zararlı olduğu için mi verme diyorlar yoksa anne sütü kıymetli olduğu için mi?

bunu bi türlü anlamıyorum. kimse açıklama yapmıyor. sadece mama verme diyorlar. çocuk açlıktan kıvrandığında ne yapacağımı kimse söylemiyor. verme verme ... ama neden? zihnen bi tatmin olsam uygulamayı da ona göre yapacağım ama sadece soru işaretleri var kafamda. hiçbir açıklama bilgi yok.

kendimi çok çaresiz hissediyorum bu durumda. kimseyi dinlemicem çocuk açıktıkça mama vercem diye karar almıştım en son. ama bugünkü dr gene aklımı karıştırdı :(

göğsümdeki sütü son damlasına kadar vermeye çalışıyorum. gene açsa yarım ölçek yada bir ölçek sulu bi mama yapıyorum. normal ölçüye göre daha sulu yapıyorum. keep demişti sanırım kabız olmaması için. ama verirken mama değil zehir veriyorum sanki. öyle bir ruh haline büründürüyorlar beni :(

ahh canm benm ya neden bukadar sıkıntı yapıyosun olan sutlernde gider benımde sutum yok sutten cok mama verıyorum ama napıcaz canım mecbur acmı kalsın bebeklerimiz dusunme oyle kendını bukadar sıkma. suanda lohusalık sendromundasn sanrm canm ozaman hersey cok buyutuluyor sende hazırsın bebeğine pskolojınde dusunme oyle gecıcek bu zor gunler ama kırkı cıktıktan sonrada aynı oluyolar kendını ona endeksleme canm

bu göğüs yaraları ne biçim bişi ya. artık benimkiler çatlak falan değil içeri doğru oyuk şeklinde. bi sürü de krem kullanıyorum. ne hassas bünyem varmış ya, bi doğumda yerle bir oldum. dikişlerim de hala acıyor :(

çok zor çokk....

Benim de dikişlerim hala acıyor. Özellikle emzirirken karnımdan aşağı doğru baskı oluyor daha fena acıyor. Bugün ilk defa yattığım yerde bebişimi yanıma alıp emzirdim. Oh bee dünya varmış dedim. Daha önce niye keşfetmemişim ben bunu:5:

kızlar sizin bebeklerinde ayak ve bacakları titriyormu
dogdugundan beri yapıyor geriliyor diye düşünüyordum ama bu aralar iyice farkettim bilgin günde 4 -5 defa ayak ve bacakları titretiyor
korkmaya başladım bu reflexmi yoka başka bişeymi
başına gelen varmı aynı durum acilll cvp

benmkide titretiyo canm hemde nasıl
ama sormayı dusunuyorum yınede kontrolde
nolur nolmazz

şimdi banyo yaptırdık çocuğu. sırtında yetişkinlerdeki gibi iltihaplı sivilce var :( normal bişi mi. yüzünde falan ufak tefek oluyordu ama bu daha büyük gibi.

birde kayınvalidem ve eşim çocuğu sakinleştirmek için elini verip emdiriyorlar. sinir oluyorum. emzik kabul etmiyor. bunlarda sakinleşsin diye çocuğun elini veriyorlar emsin diye

bana cevap yazan arkadaşlara tşk ederim. tek tek alıntılamadım uzun olmasın diye. mama konusunda üzerimde çok baskı var ondan bu haldeyim. sürekli böyle değilim tabi. ara ara geliyor bu hal üstüme. yiyip içiyorum başka elimden bişi gelmiyor. kalanını mama vericem mecburen. çocuk aç olunca uyumuyor bile. içli içli dudağı titreye titreye ağlıyor. o halde onu görüp mama vermemek elde değil.

şöyle bişi gözlemliyorum. burdan ve çevremden yola çıkarak. sütü bol , yağlı ve besleyici olanların çocukları daha huzurlu ve sakin sanki. inş benimde sütüm artar ve yağlanır. bol bol yağ yiyorum besleyici olsun diye ama süt olayı da bünye işi sanki. kimisi pek fazla bişi yapmadan bol süte sahip kimisi de çabalar çabalar olmaz işte.

ne bedenim ne ben ne psikolojim bi çocuğa hazır değilmiş ya :( bi çocuğumun olmasını ne kadar çok istemiştim oysaki. ben anne değil baba olmalıydım sanırım. babalık ne güzel. hazır çocuk :) eşime diyorum keşke sende emzirebilsem. dönüşümlü emzirirdik ne güzel :)

Bak bu dediğin bence de çok doğru. Ben de aynı şeyleri gözlemledim. Bol yagli anne sütü ile beslenen çocuklar daha sakin oluyor. Bebeklerin karnı tam doyunca sakinleşip daha cabuk uykuya geçiyorlar.

Karamsarlığa kapılma arkadaşım. Çocuğa hazır değilmişim diyerek kendine haksizlik etme. Allah hic kimseye kaldiramayacagi yükü yüklemezmiş derler. Güçlü olucaz bu işin üstesinden gelicez inş. Moralini yüksek tutmaya çaliş

Back
X