2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar ya bir tek benim bebeğim mi böyle sizde de var mı sebebini anlayamadığınız ağlama krizleri ?
kızım hemen her akşama doğru aç değil altı temiz filan ama birden bir ağlamaya başlıyor Allah ım avutamıyorum bir türlü
gaz sancısı sanıyorduk ama değil bence çünkü bugün özellikle baktım ağlarken ayaklarını çekmedi
ne yapıcam ben böyle ya sesi kesiliyor artık ağlamaktan gözlerinden yaşlar boşalıyor kızarıyor yavrum
ben de onunla beraber ağlıyorum alıyorum yastığın üzerine oda oda koşturuyorum kollarımda derman kalmıyor artık
neresi ağrıyor anlamıyorum ama calpol verince sakinleşiyor
sonsuza kadar da calpol veremem ki yavruma sorunun kendisini öğrenmem gerek
çok zorlanıyorum böyle zaten zor bir bebek çok uğraştırıyor üstüne bu ağlama krizleri tuz biber oldu
sıkıntıdan sütüm azaldı kafayı yemek üzereyim
benim bebeğim de aynen senin anlattığın gibi özellikle akşam üzerileri saat 4 5 gibi başlıyor bazen saatlerce mosmor ağlıyor ,ne yapsam fayda etmiyor .bir kere acil doktora gittik ,nefes alamayacak kadar çok ağladı çünkü ,doktor muayene etti idrar tahlili yaptırdıki bişey çıkmadı çok şükür . sonra birkaç sefer daha böyle doktora gittik , doktor sonunda bize melatonina diye bir ilaç yazdı (ben içecekmişim) kriz gelmeden önce ,akşam uykusunu düzenliyormuş. ama ben alıp almamakta kararsızım ,bebişime uyku ilacı verecekmiş gibi hissettim ama alıcam galiba çünkü çok kötüyüz :18:

kızlar ya bir tek benim bebeğim mi böyle sizde de var mı sebebini anlayamadığınız ağlama krizleri ?
kızım hemen her akşama doğru aç değil altı temiz filan ama birden bir ağlamaya başlıyor Allah ım avutamıyorum bir türlü
gaz sancısı sanıyorduk ama değil bence çünkü bugün özellikle baktım ağlarken ayaklarını çekmedi
ne yapıcam ben böyle ya sesi kesiliyor artık ağlamaktan gözlerinden yaşlar boşalıyor kızarıyor yavrum
ben de onunla beraber ağlıyorum alıyorum yastığın üzerine oda oda koşturuyorum kollarımda derman kalmıyor artık
neresi ağrıyor anlamıyorum ama calpol verince sakinleşiyor
sonsuza kadar da calpol veremem ki yavruma sorunun kendisini öğrenmem gerek
çok zorlanıyorum böyle zaten zor bir bebek çok uğraştırıyor üstüne bu ağlama krizleri tuz biber oldu
sıkıntıdan sütüm azaldı kafayı yemek üzereyim

kızlar mevlütte ne giydirdiniz oğluşlarınıza :)

resimli paylaşabilirseniz bana fikir olur.

zeyno naptın. iş bitti mi. benimde eylül sonu işe döneme durumum var. karalarımı bağladım şimdiden. stü izni toplu kullanıldığında ne kadarmış öğrendin mi? minikus senin andy wawa yı mevlütte giydirmediğini söyledi. ne giydirdin?

ben klasik mevlüt takımı giydirmek istemiyorum. alternatif arayışı içindeyim. işe dönmeden mevlütü bari yapayım. sünnet konusunda kararsızım.[/QUOTE
ben de google da sünnet kıyafeti diye arattım klasik sünnet kıyafetleri var ,bir de gitti gidiyorda smokinli body ler var ,benim hoşuma gitti , benim de klasik mevlüt takımları hoşuma gitmiyor ,sanırım onlardan alıcam

ya kızlar benim saçlarım acayip dökülüyor
her elimi attığımda tutam tutam geliyo
ne yapmalıyım bi öneriniz varmı maske falan
geçen sene doğum yaptığımda benim de acayip dökülmüştü, öyle ki yastıkta falan tutam tutam saçım kalıyordu, cildiyeye gittim testler falan yapıldı herşey yolunda ,stresten dedi doktor ,bir süre sonra geçti ,kel kalmadığıma şükrediyorum şimdi

Off hanımlar Allah kimsenin evladına hastalık vermesin. Çok sıkıntılıyım oğlumun ateşi cumartesi gecesinden beri düşmedi. Ben grip oldum benden sonra o hastalandı. O da grip oldu dedim ama bu kadar süre ateşli olmasına anlam veremiyorum. ateşi 37.5 la 38.5 arasında gidip geliyor. sürekli huzursuz. dün biraz kendine gelir gibi olmuştu sevinmiştim. bugün yine aynı. dün doktoru bir ilaç vermişti onu içiriyorum o da uyku yapıyor sanki uyurken daha fazla ateşleniyor gibi. bugün doktorumuzu aradım bu kadar uzun süren ateş bebekte başka sorunlar yaratabilir mi diye sordum. doktor tekrar gelin bi tahlil yapalım dedi. eşimi bekliyorum bakalım. off günlerdir dert ettiğim gaz sancısı daha iyiymiş en azından bebeğime bir şey olursa korkum yoktu

Off hanımlar Allah kimsenin evladına hastalık vermesin. Çok sıkıntılıyım oğlumun ateşi cumartesi gecesinden beri düşmedi. Ben grip oldum benden sonra o hastalandı. O da grip oldu dedim ama bu kadar süre ateşli olmasına anlam veremiyorum. ateşi 37.5 la 38.5 arasında gidip geliyor. sürekli huzursuz. dün biraz kendine gelir gibi olmuştu sevinmiştim. bugün yine aynı. dün doktoru bir ilaç vermişti onu içiriyorum o da uyku yapıyor sanki uyurken daha fazla ateşleniyor gibi. bugün doktorumuzu aradım bu kadar uzun süren ateş bebekte başka sorunlar yaratabilir mi diye sordum. doktor tekrar gelin bi tahlil yapalım dedi. eşimi bekliyorum bakalım. off günlerdir dert ettiğim gaz sancısı daha iyiymiş en azından bebeğime bir şey olursa korkum yoktu
çok geçmiş olsun ,umarım bebeğin en yakın zamanda iyileşir

kızlar biz primanın 3 numaralı bezine geçtik ama hiç memnun değilim 1 kere bile çişini yapsa nemli nemli oluyor bezi kıyafeti her çocuğu elime aldığımda çişimi çıktı acaba diyorum ama yok bez ıslak ıslak olduğu için kıyafetinide nemlendiriyor acaba aldığım paket mi bozuk yoksa yenibebekten aktif bebeğe geçtik aktif bebekler mi öyle yoksa 3 nolarmı öyle anlamadım napıyım kararsız kaldım sizlerdede böyle bir sorun yaşayan varmı

esas derdimize gelince gaz sancısından çok çektik biz dr dr gezdik 3 çeşit gaz ilaçı kullandık en son biogaila kullandık ama aynı fayda görmedk kestik hepsini, bir süredir kakasını düzenli yapmıyordu ilacı kestikten sonra 3. gün yaptı ama ne yapmak ağlayarak ve çok fazla miktarda ama kakasının yapısı çok farklıydı sarı renkte saç köpüğü gibi başta sönüncede geriye yapışkanımsı sümüksü bir kıvam kalıyordu
ertesi gün gene zorlanarak ağlayarak az az 2 kez daha yaptı şimdi 2 gün oldu yapmadı daha ateş huysuzluk yok kakasının kıvamı endişelendirdi kaka tahlili idrar tahlili yaptırdık enfeksiyon falan yok amip falanda olamaz dendi aksine onda yeşil ve sulu oluyormuş genede içim hiç rahat değil normal mi sizce benmi abartıyorum :((

kızlar biz primanın 3 numaralı bezine geçtik ama hiç memnun değilim 1 kere bile çişini yapsa nemli nemli oluyor bezi kıyafeti her çocuğu elime aldığımda çişimi çıktı acaba diyorum ama yok bez ıslak ıslak olduğu için kıyafetinide nemlendiriyor acaba aldığım paket mi bozuk yoksa yenibebekten aktif bebeğe geçtik aktif bebekler mi öyle yoksa 3 nolarmı öyle anlamadım napıyım kararsız kaldım sizlerdede böyle bir sorun yaşayan varmı

esas derdimize gelince gaz sancısından çok çektik biz dr dr gezdik 3 çeşit gaz ilaçı kullandık en son biogaila kullandık ama aynı fayda görmedk kestik hepsini, bir süredir kakasını düzenli yapmıyordu ilacı kestikten sonra 3. gün yaptı ama ne yapmak ağlayarak ve çok fazla miktarda ama kakasının yapısı çok farklıydı sarı renkte saç köpüğü gibi başta sönüncede geriye yapışkanımsı sümüksü bir kıvam kalıyordu
ertesi gün gene zorlanarak ağlayarak az az 2 kez daha yaptı şimdi 2 gün oldu yapmadı daha ateş huysuzluk yok kakasının kıvamı endişelendirdi kaka tahlili idrar tahlili yaptırdık enfeksiyon falan yok amip falanda olamaz dendi aksine onda yeşil ve sulu oluyormuş genede içim hiç rahat değil normal mi sizce benmi abartıyorum :((

primadan bende memnun kalmadım.. ilk olarak molfix almıştım göbek bağı oyuntulu olanlardan .. sonrada onunla devam ettim.. geçenlerde babama al dedm .. oda molfix yok diye prima almış.. aynı dediğin gibi hep dışına taşıyrıyordu.. yarım saat bi saatte değiştirmek zorunda kalıyodum.. hepsini kullanamadım bile yarısı duruyo molfixe devam.. hatta ben evde olduğumuz zamanlarda içindeki o lastikli kısmı çekip koparıyorum.. sıkıştırımasın diye iz yapıyo acıyodur diye.. o haliyle bile taşırmıyor.. hatta birinde gece 5 saat uyumuştu bende kalkmamışım bi uyandı baktım bezi kafam kadar olmuş çiş dolu bi damla bile sızdırmamış.. molfixi dene bence..

kızlar yürüteç hiç iyi bişey değilmiş bakın nette okudugum bi yazıyı paylaşıyorum sizde okuyun..

Bir çocuğun yürümesine kadar geçen dönemini 4 kısma ayırabiliriz:

** 0-4 ay arasında primitif reflekslerin hakim olduğu dönemdir.Yani çocuk ayakları üzerine bastırıldığında istem dışı bacaklarını sertleştirerek dik durabilir. Bu dönem gerçek ayakta durma değildir.

** 4-7. ay arasında ise çökme periodudur. Biz tıp dilinde bu döneme abazi fazı deriz. Bu dönem ailelerin, çocuklarının ayağı üzerinde duramadığı için panikledikleri dönemdir. Bu nedenle çoğu aile çocuklarını yürütece koyarlar. Halbuki yürütece bindirmelerinin hiçbir faydası yoktur. Çünkü bu dönemde çocuk ayaklarına basamaz ve yere yığılır.

** 7-12. aylar arasında ise istemli ayağa kalkma dönemidir. Bu dönemde çocuk tekrar ayakları üzerine basmaya başlar.

** 12-15. ay arasında ise yürüme gerçekleşir.

0-12 ay arasındaki omurga gelişimini de gözden geçiricek olursak:

3. ayda ön kollarına kalkarak omurga dikleşmeye başlar. 5.ayda elleri üzerine kalkmaya başlar. 6. ayda döner. Böylece vücudun sağa ve sola dönebilme kabiliyeti gelişir. 7. ayda sürünme başlar. Vücudun öne arkaya hareketi ortaya çıkar. 8. ayda emekleme başlar. Böylece vücut yer çekimine karşı en önemli hareketini yapmış olur. 9-12. aylar arasında dikleşme başlar. Diz üstü kalkabilir. 12-15 ay arasında ise uzayda üç boyutlu hareket yani yürüme başlar.

Bütün bu gelişimleri neden anlattım? Aileler çocuklarının belirli dönemlerinde, özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da çevrenin baskısıyla çocuklarına YÜRÜTEÇ alırlar ve kullandırırlar. Halbuki yukarıda gördüğünüz çocuğun gelişiminin herhangi bir devresinde yürüteç kullanılırsa doğal yapıyı zorlayacağı için aşağıdaki problemlerle karşılaşabilirsiniz :

Ø Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.
Ø Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik yada asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.
Ø Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz yada skolyoz gibi vücut bozukluklarına neden olabilir.

Ø Bacak boyları tam basmaya yetmediği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucu basar. Bu da onda alışkanlık yapabilir ve yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.

Ø Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının nedeni %90 oranında YÜRÜTEÇ KAZALARI olarak tesbit edilmiştir.
Ø Kısıtlı bir mekanda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkiliyebilmektedir.

İşte bu nedenlerden dolayı bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız çocuklarınıza YÜRÜTEÇ KULLANDIRMAMANIZI tavsiye ederiz. Yere konulan bir serginin üzerinde özgürce oynamasına ve gelişmesine yardımcı olun.

Dr.Fzt. Deniz DARYAL

Oglumun kulagindan yine koyu yesil akinti gelmis kostur kostur cocuk doktoruna gittim hala tatilde 1,5 ay tatilmi olurmus neyse arabayla hastaneye gideyim diye eve döndüm arabanin anahtari yok 10 dakikalik mesafe işe yürüyerek gidip geldigi halde anahtari da yanin da götürmüs akilli kocam be adam madem arabaya ihtiyacin yok ne diye anahtari tasiyorsun cebinde hadi taksi cagirayim cüzdanim nerde gecen gün annemlere gitmistim orda unutmusum parada yok tren desek yine bilet alacak para yok güne bukadar talihsizlikle basladik bukadar aksilik olurmu ardi ardina

Geçmiş olsun kızlar. Allah bebeklerinize şifa versin.

Pdnk bebeğini doktora götür bence. Kulakta ya da başka bir yerinde ağrısı olabilir. Hergün aynı saatteyse kolik ağrısıdır. Bebekler sebepsiz saatlerce ağlayabilirmiş bir de

pdnk bahsettiğin kolik sancılarına benziyor ama yinede bir doktora götür istersen.bahsettiğim çay çokta mucizevi bişey değil.benimkinin bünyesi alıştı bile sanırım:)
denizkızı çok teşekkür ederim hayatım...

benim oğlumda doğduğundan beri aynı tarif ettiğiniz gibi sulu ve köpüklü yapıyor kakasını önceleri ishal zannediyordum ama tecrübeli arkadaşlara sordum onlarda normal o dediler içim rahatladı sizde sıkıntı yapmayın.

kızlar mevlütlerinizi nasıl yaptınız. ben pek bilmiyorum nasıl olur. nette baktım karmaşık geldi bana. annemde çalışıyor hem o da pek bilmez. çok büyük bişi yapmıyacağım. ama nasıl yapılır ne ikram edilir bilmiyorum. bebek şekeri az yapmıştım ben. o yetmez gibi. illa bişi dağıtmalımıyım gelenlere?

canım hayırdır ne takıldı aklına?

canm üşütmüş olmasndan korkuyodum (gögsunu fln dınledı sorun yokmuş çok şükür)
kulagımızda sarı kir birikiyodu (temiz dedi çok sevindım huzursuzlgunu kulaklarına baglıyodum)
kakası su gibiydi (gunde 1 kez yaptıgı için sorun olmazmış)
konak oldu basımız (arka tarafta omuştu zeytnyagı geçitmişti ön taraftakine fayda etmedi ) onada sampuan verdi
çook şükür bi sorun çıkmadı
birde bu ay azkilo aldı ama iki ayın ortalaması önemliymiş o yuzden kilo alımıda cok sukur normalmiş
aglama krizlerımızede kolik dedi 4. ayda gecermiş 2 ay fln sürermiş

Son düzenleyen: Moderatör:
pilavımı yaptım.
Oğlum izin verirse yoğurt çorbası ve soslu tavuk yapmayı düşünüyorum. Sürekli omzumda yoruldum artık onu taşımaktan. Kucağımda kanguru ile ütü yaptık :1:

ayyyy valla akraba çıkacaz birazdan :)))
benim anne tarafım da muttan:)))
mersinde doğdum büyüdüm üniversite için geldim ve istanbulda kaldım:))
mersini çok özlüyorum öyle sık gidemiyorum ben de:(

Çalışıyorsun canım, tabiki gelmek gitmek oyle her zaman mümkün olmaZ
Benimde anne tarafım ordan:)
Kesin dıdımız bıdımızdan akraba çıkarız bak:23::40:

pilavımı yaptım.
Oğlum izin verirse yoğurt çorbası ve soslu tavuk yapmayı düşünüyorum. Sürekli omzumda yoruldum artık onu taşımaktan. Kucağımda kanguru ile ütü yaptık :1:

Ohh..ellerine sağlık:46: masaallahh:nazar:
Kanguruyla ütü:44:pratikmiydi cnm..
Benimde yavru hep kucagimda.. kesem olsa cebime koyacagim kanguru misali:34:

Kanguru almayi düşündümde, bizim buralarda; bu sıcak ve nemli havada daha mı sıkıntılı olur acaba kullanmak dedim . aklımda kac zaman

Son düzenleyen: Moderatör:
canm üşütmüş olmasndan korkuyodum (gögsunu fln dınledı sorun yokmuş çok şükür)
kulagımızda sarı kir birikiyodu (temiz dedi çok sevindım huzursuzlgunu kulaklarına baglıyodum)
kakası su gibiydi (gunde 1 kez yaptıgı için sorun olmazmış)
konak oldu basımız (arka tarafta omuştu zeytnyagı geçitmişti ön taraftakine fayda etmedi ) onada sampuan verdi
çook şükür bi sorun çıkmadı
birde bu ay azkilo aldı ama iki ayın ortalaması önemliymiş o yuzden kilo alımıda cok sukur normalmiş
aglama krizlerımızede kolik dedi 4. ayda gecermiş 2 ay fln sürermiş

şükür canım geçmiş olsun bizimde burnu çok tıkalıydı bizde bugün gittik hafif bir kızarıklık var boğazda ama enfeksiyon değil dedi. alerjik olabilirmiş burun tıkanıklığı.. kilo alımı bu ay bizim iyiymiş geçen ay 660 gr almıştı bu ay çok şükür 850 gr olmuş.. aman onlar sağlıklı olsun ya insan çok üzülüyor bizim perşembe aşılarımız var bakalım onu ne yapacağız.. :(

canım ne yanlış anlaması çook haklısın walla
ama bende garip bi rahatlık bi gevşeklik, bi üşengeçlik var
bende gebelikten önce istemesemde eşimi memnun etmeye çalışır istekli görünürdüm
ama şimdi hiç tık yok
bide vücut sonderece değişti
beni öle görmesini istemiyrm
onun umrunda değil ama
nese yarından itibaren bi çeki düzen vereyim kendime

süpersin cnm titre ve kendine gel metodunu uyguluyoruz :)kocişleri kaçırmamak gerek ;)
canım 6 aydan önce yaptırmak daha iyi.. ne kadar çok hareketlenirse o kadar zor olur, bence 2 yaşında zor olur, zaptedemezsin... 9 aylık yaptıranlar vardı, bize siz en iyisini yapıyorsunuz dediler, küçükken yaptırmak daha iyi dediler, hem hızlı iyileşiyor, ben çok memnunum şimdi yaptırdığıma...

bu konuyu eşimle bi masaya yatırmak gerek şmdiden oğlan elini pipiye atıverio snra ne ederim ben
kızlaaar bebişlerinizi hangi tekniklerle uyutuyorsun yaw.
biz bi türlü uykuya dalamıyoruz. gece uykumuz güzel maaşallah :nazar:
ama uykuya dalana kadar 1 saat mücadele veriyoruz.
karnı tok kesin. kakasını yapmış gaz masajı ile gazlar atılmış. oyunlar oynanmış ama gözünde bi gram uyku yok beyefendinin. uyuyunca da 6 saat uyuyo :53:
bi akıl verin yaw nasıl uyutayım oğluşumuu
açıkçası beni anladığını düşünüyorum oğlumun hadi bakalım uykum geldi şmdi sende yatağına bende yatağıma diorum emziiryorum altını alıp yatırıyorum emziğinide veriorum ağzına uyuyo kendi kendine brz oynuyo beşiğinde snra uykuya geçio ben bi metod uygulamadım sadece başından beri kmseye vermedim ele kola yerinde yatırdım yerine bıraktım hep o şekilde alıştı kendi kendine
uyur
kızlar mevlütte ne giydirdiniz oğluşlarınıza :)

resimli paylaşabilirseniz bana fikir olur.

zeyno naptın. iş bitti mi. benimde eylül sonu işe döneme durumum var. karalarımı bağladım şimdiden. stü izni toplu kullanıldığında ne kadarmış öğrendin mi? minikus senin andy wawa yı mevlütte giydirmediğini söyledi. ne giydirdin?

ben klasik mevlüt takımı giydirmek istemiyorum. alternatif arayışı içindeyim. işe dönmeden mevlütü bari yapayım. sünnet konusunda kararsızım.

$kujjuumm (39).webp cnm bizim ki bu mini damlanın idi annem 60 tlye almıştı sanırım ya 60 ya 65 piyasada bulabilirsin
ya kızlar benim saçlarım acayip dökülüyor
her elimi attığımda tutam tutam geliyo
ne yapmalıyım bi öneriniz varmı maske falan
bide üst ön dişlerimin arası biraz açılmış
saçım hiç dökülmedi ne gebelikte ne doğum snrası ama sana önerim cnm badem yağı çam terebentin yağı ve yılan yağını aktara git karıştırt saçına sürüp 45 dk beklet snra yıka ama önce bi sor emziriyosan nolur nolmaz bana çok iyi gelirdi saçlarım coşardıı 2 3 ay snra bnm kdr süt içmemiştir kmse hamileyken 1 lt içerdim diş sorunum yoktu 3 gün önce çürük dişimden parça düştü gttm dolgu yaptırdım ne nalet bi ağrıydı öyle btn gece oğlana eşim baktı
Sizce oyun halısı mi portatif hamak salincak mi
bence oyun halısı çnkü diğerleri sallanıyor snra hep sallanmak istiolar öyle alıştırmamak gerek 1 gün sallamadım doğduğundan beri oğlumu geçen baktım kuzenim ayağına almış ddm sakın verr olmaz ddm uğraşamam sallamakla çocuklar hemen alışıo çnkü halıya koy oynasın dursun tv aç ses aç müzik fln sesede alışsın ki en ufak sese uyanmasın

oyy aneemmm kız büyütmüşsün fındığımı ne kadarda yakışıklı olmuş kuzum öp minnağımı yerime maşallah sübhanallah :nazar::nazar:

canım senin bebeginle ilgili konusmaktan rahatsız olmadıgını bildigim için sunu söylemek istiyorum,
melek annelerinde demiştin ya insan bazen anlatıp rahatlamak istiyor diye, onu burada da yapmanı bekliyorum senden :38:
ne zaman ne şekilde hissedersen yaz buraya, paylaş bizimle olur mu..
eminim sadece ben degil buraya bakan herkes seni dinleyip yanında destek olmak isteyecektir :54:

inş burada yeni bebişinin haberinide kutlamak nasip olur :119:

ayyy canım benim sağol:38:
iyi ki varsın ve iyi ki ben de haziran annesi olup diğer haziran anneleriyle de tanışmışım...
biraz önce de seyzenle özleden konuştuk saolsun o da destek oldu..bilmiyormuş durumumu onu sordu :16:(hadi seni daha fazla çatlatmıyım:54:)

inşallah zaten öyle bir haberi ilk burda paylaşırım güzelim:49:

canım bende bilmiyordum durumu bu acıyı senin gibi olmasada yaşamış biri olarak ta içimde hissettim meleğimiz cennette seni bekliyor olacak inşallah... rabbim sana en yakın zamanda hayatın boyunca seni hep gururlandıracak bir evlat nasip etsin güzel haberlerini alalım....

hadi nerelisiniz nerde yaşıyorsunuz mesleğiniz ne yazalım :52:

Balıkesir liyim
Diyarbakır da yaşıyorum
Sınıf Öğretmeniyim :16:

aaa hemşerim bende Balıkesir liyim erzincan'da yaşıyorum işsizimmm:() (sanırım bu durum bu aralar beni mutlu ediyor)

$44627_390086684425539_1271044226_n.webp

Oğluşum mevlütlüğü ile...
Bir de kızlar evde giymek için rahat penye kısa elbiseler istiyorum önereceginiz site var mı alabileceğim??

Back
X