- Konu Sahibi evenescence
-
Merhaba kızlar
Benim oğlumda 12 kasımda dünyaya geldi.Biz ek gıdalara başladık.Elma,havuç ve armut suyuyla başladık sonra biraz yoğurt ve pirinçli sütlü kaşık mamasıyla devam ettik şu an pürelere ve sebze çorbalarınada geçtik.Maşallah oğlum hepsini çok severek yiyo dişimiz çıkmak üzere o yüzden elleri sürekli ağzında ve yüz üstü dönüp emeklemeye çalışıyor.Ben 4 ay emzirdim fakat yaşadığım bazı üzücü olaylar nedeniyle bir anda sütüm bıçak gibi kesildi ve şu an 2 damla bile gelmiyorne yazık ki devam sütüyle ve ek gıdalarla devam ediyoruz bu ay ki kilomuz 7,800gr ve boyumuz 56 cm.İnanın sütüm gelmediği için resmen kahroluyorum.Geceler boyu uyumadan emzirdim hep oğlumu sütüm kesilmesin diye elimden gelen herşeyi yaptım ama üzüntü,stres ve uykusuzluk sonunda sütümün kesilmesine sebep oldu Sizce sütümün tekrar gelmesi mümkünmüdür? Bir yolu var mıdır sizce?
Benim ikizleriimde 21 kasımda dogdular. Ilk 15 günü saymazsak 3,5 ay sadece anne sütü verdim hatta artti dolaba bile koydum. Bizimde cenazemiz oldu ve uzuntuyle benide sutum azaldi. Gunde bir iki defada mamaveriyordum. Ama iki gundur sutum yine artti sukur. Bence hic pes etmr emzir ve sag. Inşallah yine sütün gelir.
Merhaba kızlar
Benim oğlumda 12 kasımda dünyaya geldi.Biz ek gıdalara başladık.Elma,havuç ve armut suyuyla başladık sonra biraz yoğurt ve pirinçli sütlü kaşık mamasıyla devam ettik şu an pürelere ve sebze çorbalarınada geçtik.Maşallah oğlum hepsini çok severek yiyor 2 tanede dişimiz çıkmak üzere o yüzden elleri sürekli ağzında ve yüz üstü dönüp emeklemeye çalışıyor.Ben 4 ay emzirdim fakat yaşadığım bazı üzücü olaylar nedeniyle bir anda sütüm bıçak gibi kesildi ve şu an 2 damla bile gelmiyorne yazık ki devam sütüyle ve ek gıdalarla devam ediyoruz bu ay ki kilomuz 7,800gr ve boyumuz 56 cm.İnanın sütüm gelmediği için resmen kahroluyorum.Geceler boyu uyumadan emzirdim hep oğlumu sütüm kesilmesin diye elimden gelen herşeyi yaptım ama üzüntü,stres ve uykusuzluk sonunda sütümün kesilmesine sebep oldu Sizce sütümün tekrar gelmesi mümkünmüdür? Bir yolu var mıdır sizce?
arkadaşlar bebekleriniz gündüzleri kaç saat uyuyor..benimki toplasan 2 2,5 saat ya uyuyordur ya uyumuyordur.. akşam 8,5 da yatıp sabah 7-7,5 gibi uyanıyor..gündüzde fazla uyumuyor..sizinkiler nasıl??paylaşırsanız sevinirim..
evet bende araştırdım öyleymiş..8,5 da yatıp 7,5 da kalkınca 11 saat felan oluyo..ama gündüz az uyuyo işte.. gerçii kaynaklar 20 dakkalık şekerlemeler yapar diyo..bizimki bazen şekerlemeyapıyo bazende 1 saati buşuyo..gerçi bebekten bebeğede değişir..benimki ortalarda heralde...günde 15 saat uyumaları gerekiyormuş sanırım o süreyi tamamlıyolarlar benimkide aynı ama banyo yaptırırsak uyku süresi biraz daha artıyor
evet bende araştırdım öyleymiş..8,5 da yatıp 7,5 da kalkınca 11 saat felan oluyo..ama gündüz az uyuyo işte.. gerçii kaynaklar 20 dakkalık şekerlemeler yapar diyo..bizimki bazen şekerlemeyapıyo bazende 1 saati buşuyo..gerçi bebekten bebeğede değişir..benimki ortalarda heralde...
saat 8,5 da uuyuduktan sonra 12 de gece 3 de 6 da bide sabah 7,5 gibiemziriyorum. yani 2-3 satte bir uyanıo...Gece uykusu süresince kac kez emziriyosunuz??
Benim kızımda gündüz parça parça toplamda 2-3 saat kadar ancak uyuyor. Akşam saat 11-11.30 gibi uyuyor. Sabah 8.30-9:00 gibi uyanıyor. Gece 4-5 kez emmek için uyanıyor. Yalnız benim bu aralar çok büyük bir sorunum var. Sütüm inanılmaz azaldı. Sanırım artık yetmiyor. Göğüslerim yara oldu bir türlü iyileşmiyor. Artık bende mecburen ek gıda veriyorum. Meyve suları, püreleri ve sebze pürelerini yavaş yavaş kızıma tattırmaya başladım. Fakat bizimki pek yemek istemiyor. Tatlı meyvelerden hoşlandı gibi ama kaşık maması ve sebze püresi verirken yüzünü ekşitiyor1-2 kaşıktan sonra ağzını kapatıyor ve yemeyi reddediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aranızda benimle aynı durumda olan var mı?
evet bende araştırdım öyleymiş..8,5 da yatıp 7,5 da kalkınca 11 saat felan oluyo..ama gündüz az uyuyo işte.. gerçii kaynaklar 20 dakkalık şekerlemeler yapar diyo..bizimki bazen şekerlemeyapıyo bazende 1 saati buşuyo..gerçi bebekten bebeğede değişir..benimki ortalarda heralde...
canım bence bebeğin çok iyi ben sürekli görüyorum formda hiç uyumayan bebekler var gece uyduktan sonra gündüz çokta sorun değil bence gündüz zaman nasıl olsa geçiyor e birde nlar büyüyor artık yenidoğan gibi sürekli uyuymasınlar hep uyurlarsa nasıl öğrenicekler
doğru söylüyosun..evde kv var..o bakıyo..bu nasıl çocuk hiç uyumuyo felan diyince bendetelaş yaptım..sonra araştırdım bencede normal gibi..14-15 saat olmasada 13 saat kesin uyuyo..dün saat 8,5 da yattı sabahda 7 de kalktı..bikere 11 saat buradan uyuyo ..2 saatte gündüz taki saat 8,5 olana kadar uyusa zaten 13 saat ediyo..buda ona yeter heralde..
doğru söylüyosun..evde kv var..o bakıyo..bu nasıl çocuk hiç uyumuyo felan diyince bendetelaş yaptım..sonra araştırdım bencede normal gibi..14-15 saat olmasada 13 saat kesin uyuyo..dün saat 8,5 da yattı sabahda 7 de kalktı..bikere 11 saat buradan uyuyo ..2 saatte gündüz taki saat 8,5 olana kadar uyusa zaten 13 saat ediyo..buda ona yeter heralde..
yeter yeter hatta başkalarını yanında söyleme nazar değmesin benim de anneannem var ona göre sürekli uyumalı bebek:)başka neler yapıyo bebeğin kızmı erkek mi ne zaman doğd??
kuşum benimkide aynı seninki gibi yani toplamda 14 saat filan. zaten byüdükçe daha az uyuyorlarmış ya hani, uyanıklık süresi uzuyormuş. Allahın izniyle normaldir yani kafana takılacak bişey yok
benimkide kız 19 kasım doğumlu sırt üstünden yüzüstüne dönebiliyor ama yüz üsütnde sırt üstüne dönemiyor daha emeklemek için çok çabalıyor ama emekleyemiyor sinirindende bütün gün ağlıyor:)
Kızlar ek gıda vereniniz varmı? Tattırmaya başladınız mı? Benim kızım mama ve anne sütü alıyo pek de istekli içmiyo kaşık mamalarına heves ediyorum
4. Ayda 6000 gr 61 cm idi zayıf ve minyon kızım ama geçen ay 57 cm di 1 ayda 4 cm birden uzamış
Zihinsel gelişimi maşallah iyi sağlıklı olsun da ben kiloyı çok takmıyorum ama ek gıdaları sever se belki daha çol yer
Kızlar ben bu ay ek gıdalara mecburen başladım. Kızım sürekli ağlıyordu ve geceleri saat 2 ye kadar ağlaya ağlaya zar zor uyutuyordum. Ve saat başı ağlayarak uyanıyordu. Sürekli emmek istiyordu ve bu sebeple göğüslerim yara oldu ve maalesef iyileştiremiyordum. Bende son 1-2 haftadır ek gıda veriyorum. Meğer yavrum gerçekten açmış ve sütüm yetmiyormuş. 6 ay sadece anne sütü diye direten doktorlara da sinir oluyorum. Yetmiyorsa mutlaka vermek gerekiyor, yavrular aç kalmasın kıyamam ben onlara ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?