2013 Kasım Bebekleri Büyüyor

selam canım benim kızım da 19 kasım doğumlu sadece anne sütü içiyo yavrucum bu dediklerini aynen benim kızda yapıyo ne tutsa anında ağzına götürüyo ayrıca ayakta dik dururken birşeye gitmek istese 2-3 adım atıyo bize çok ayakta tuttuğunuzdan böyle diyolar sizde tutttunuz mu küçüklüğünden beri? bi arkadaşa gittikte bizimkiyle aynı kıızları var oonlarında o başını bile tutamıyo tam anlamıyla neredeyse hiç basmıyo insanın kucağında yıkılıp kalıyo

arkadaşlar ben bu hafta işe başladım..öğlen araları eve geliyorum..bide akşam beşte..ama kızlar sizin bebeşler ne kadar yiyo..benim sağdığım süt öylece kalıyo..sabahtan öğlene kadar 30 cc yiyo öğlen ben geliyorum emziriyorum sonra 5 e kadarda 30cc kadar yiyo...sonra ben gelince emiyo ama günde 1 lt felan diyo kaynaklar..o kadar etmiyo...hep buzluğa kaldırdım sağdığım sütleri..ağlamıyo aç olsa ağlar ama ymiyoda..kv diyo ki seni bekliyo:))napacam bilmemm..yardım ederseniz sevinirim..

Bende aralık annesi adayıydım ama kasım annesi oldum =) bu kızlar hep böyle sabırsısz sanırım
Neden seni emmedi hastanede biberon fln ı verdinz ilk inş 6 aya kdr yeter sütünde veirsn

Bu arada bn bütün tahlillerimi yaptırdım kandır vitamindr b12 dir hiç bi eksiim yok çok şükür bütün değerler güzel ama gel gelelim saçlar avuç avuç gidio sorduk bi iki ay olur geçer ilaç kullanmana gerek yok dediler zaten ince ve seyrek saçlarım inş saçsız kalmam bu bi iki ay içinde

merhaba ben aralık annesiydim ama kızım 24 kasımda dünyaya geldi bir öğretmen kızı olarak bize güzel bir sürpriz yaptı biz hala uyku düzeni oluşturamadık çok geç uyuyor 1 den önce uyumuyor kızım.. aslında 10da falan uyuyor ama 20 dakıka 30 dkıka şekerlemeler yapıyor dalarak uyumuyor sonra yetıyor sanırım 1 e kadar oturuyoruz bazen 1 buçuk 2 oluyor ama sabah saat 8 e kadar hiç uyanmıyor gözleri kapalı uyur uyanık bir şekilde emzırıp hemen yatırıyorum yıne uyuyor erkene çeksem çok iyi olacak ama nasıl ?

benim kızım yatarken ellerini tutunca hemen kendisi kalkıyor dimdik. ve ayaklarını üstüne yük bindirmeden bastırıyoruz parmak uçlarına basıyor tabanlarına bassın diye düzeltiyoruz biz hep ayakta tuttuk 5-6 adım atabiliyor halının üstünde babası yürütüyor pıt pıt minik kızımızı çok komik oluyor. tabi omurgasına yğk binmesin diye çok bastırmıyoruz.
eğer çok yatırıyosa arkadaşın ilerleme kaydedememesi normal. biz genellikle aktif olsun diye gezdiriyoruz odaları tanıtıyoruz herşeyi anlatıyoruz farklı nesnelere dokunduruyoruz. ilgisini çeken bişey olunca çırpınıyo öne doğru atılıyo gidip ona dokunduruyoruz. artık tutuyor çıngıraklarını sallıyor bir süre. ve elini sallıyor hep bişeyleri tutmak ister gibi.

ilk 3 hafta hep emzirdim bütün gün aralıksız oturduğum yerden kalkmadan emziriyordum. akşamları da 30 cc mama veriyordum. biberonu alırken mememi de alıyordu sorun yoktu ama sütümü çekemiyormuş. pompa ile çekmesem sütüm de gidecekti.. ama biberona alışınca memeden çekmek zor geldi heralde. çok direndim ama olmadı. ben de bıraktım önemli olan anne sütünü içmesi canım. geri kalan teferruat.
kızlar acelecimidir bilmem ama benim kızım ters duruyordu dönmediği için mecburen sezeryan oldum. zaten 29. haftada sancılandım erken doğum riskim oldu doğuma kadar ilaç kullandım o yüzden doktorum fazla bekletmek istemedi ve 38+5 de sezeryan oldum.

aynen canım bizimkine tutturunca herşeyi ağzına alıyo bende müsade ediyorum çok abes bişi değilse. çok çabuk öğreniyo kuzucuklar çok şükür dün ilk defa ters döndü kızım ama altı açıktı rahat hareket ediyordu tabi ve artık oyun parkına da koyunca asla koyuğum yerde bulamıyorum cadıyı

ilk baş bilemiyr emmesini biberonda kolay gelmiştr dediğin gibi önmli olan anne sütünü alması

Son düzenleme:
benim kızım da 26.11.2013 doğumlu..bugün aşıya gidicez. ateşlenicek kötü etkilenecek diye çok endişeliyim. bi de bacaklarında hissizlik oluyo aşıdan sonra diyolar o da ürkütüyo..sizin deneyimleriniz nasıl paylaşır mısınız arkadaşlar..

Bizimde dün aşımı vardı. Ateslenmediler ama bacaklarında agri oldu sanırım bezlerinin değişirken agliyorlardi. Yine de çok kötü değildi.

aşımızı olduk. 1. de hiç sesini çıkarmadı, 2. si yaktı heralde çok ağladı.. calpol diye bi ateş düşürücü verdiler. çıkarsa içir dediler inş. gerek kalmaz ilaç vermeyi hiç sevmiyorum..

ateş olmadı benimkinde ama bacakları kötü oldu..kızardı..sertleşti..sanırım çok ağırdı..bi arkadaş kolonyalı pamukla bastırmayı öğütledi..ama ouşturma yok sadece bastırma..soğuk kompres gibi düşünün..acı veriyo erleri..iki gün huysuzlandı...

Bebeklerinize ek gida vermeye başladınız mi? Biz dört ay beş günlük olduk. Ben yavaş yavaş bir şeyler vermek istiyorum.

ben çalışmaya başladığım için doktor yavaş yavaş vermeye başlayabilirsin dedi..annesütü aldığı için oğurtla başladedi..arada içine elba rendele..şimdiye kadar 2-3 defa verdim hepside bir yemek kaşığını geçmez..

Benim bebeklerim ikiz olduğu için ben de başladım. Küçük Boy bir elmanın dörtte birini ikisine yedirdim. Yoğurt vermedim bende vereyim inşallah ttadını severler.

Merhaba kızlar
Benim oğlumda 12 kasımda dünyaya geldi.Biz ek gıdalara başladık.Elma,havuç ve armut suyuyla başladık sonra biraz yoğurt ve pirinçli sütlü kaşık mamasıyla devam ettik şu an pürelere ve sebze çorbalarınada geçtik.Maşallah oğlum hepsini çok severek yiyor 2 tanede dişimiz çıkmak üzere o yüzden elleri sürekli ağzında ve yüz üstü dönüp emeklemeye çalışıyor.Ben 4 ay emzirdim fakat yaşadığım bazı üzücü olaylar nedeniyle bir anda sütüm bıçak gibi kesildi ve şu an 2 damla bile gelmiyor ne yazık ki devam sütüyle ve ek gıdalarla devam ediyoruz bu ay ki kilomuz 7,800gr ve boyumuz 56 cm.İnanın sütüm gelmediği için resmen kahroluyorum.Geceler boyu uyumadan emzirdim hep oğlumu sütüm kesilmesin diye elimden gelen herşeyi yaptım ama üzüntü,stres ve uykusuzluk sonunda sütümün kesilmesine sebep oldu Sizce sütümün tekrar gelmesi mümkünmüdür? Bir yolu var mıdır sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…