- 12 Ekim 2013
- 611
- 379
- 123
- 35
- Konu Sahibi evenescence
-
merhaba kızlar benim kızım da 25 kasım doğumlu aslında aralık annesi olacaktım ama acele etti minik kuzum
2800 gr 49 cm doğdu
bizim fınfık kızımız çok güçlü ellerinden tutunca ok gibi ayağa kalkıyor dimdik duruyor ayaklarını üzerine basıyor
yatarken de başını baya bi yukarı kaldırıyor
yan yatarken dönmeye çabalıyor ama henüz becerebilmiş değil
yüzüstü iken önüne bir nesne koyduğumda ona doğru gitmeye çalışıyor topuklarından bastınca güç alıyor ve kendini öne doğru itiyor.
inşallah güzelce emekler.
herkes anne sütü mü veriyor mama vereniniz varmı?
Emzik gercekten kurtarıcı da almadı ışte kızım.bizde bugün aşı olduk.yeterki aglamasin diye hep memedeydi...
Bende aralık annesi adayıydım ama kasım annesi oldum =) bu kızlar hep böyle sabırsısz sanırımmerhaba kızlar benim kızım da 25 kasım doğumlu aslında aralık annesi olacaktım ama acele etti minik kuzum
2800 gr 49 cm doğdu
3. ay kontrolünde 5100 gr 57 cm çıktı boy ve kilomuz kilo alımımız çok iyi değil mama+anne sütü alıyor uykuyu çok seven ama yemekten fazla hoşlanmayan bir bebek. değişik mamalar deniyorum içsin diye.
benim bebeğim başından beri beni emmedi sağarak veriyorum çok şükür 4 aydır anne sütü alıyor 6 aya tamamlarsam daha ne isterim ama sütüm yeterli değil o yüzden başından beri mama da alıyor.
sütünü makina ile sağıp bırakacak olan anneye sesleniyorum. asla bebeğin emmesine benzemiyor canım benimki memeyi hiç almıyor öğürüyor resmen sırf makina ile ne kadar sık sağsan da suni bişey olduğu için zamanla sütün kaçıyor.
imkanın oldukça geceleri emzir bebeğin emmesi kanalları daha farklı açıyor.
benim de saçlarım 3 aydan sonra dökülmeye başladı. kestirdim :) çocuklu kadın modeli yaptım.
bizim fınfık kızımız çok güçlü ellerinden tutunca ok gibi ayağa kalkıyor dimdik duruyor ayaklarını üzerine basıyor
yatarken de başını baya bi yukarı kaldırıyor
yan yatarken dönmeye çabalıyor ama henüz becerebilmiş değil
yüzüstü iken önüne bir nesne koyduğumda ona doğru gitmeye çalışıyor topuklarından bastınca güç alıyor ve kendini öne doğru itiyor.
inşallah güzelce emekler.
herkes anne sütü mü veriyor mama vereniniz varmı?
canı saolsn ozmn nabıcaksın=) nasıl aşı sonrası ateş fln oluomu
benim kızım yatarken ellerini tutunca hemen kendisi kalkıyor dimdik. ve ayaklarını üstüne yük bindirmeden bastırıyoruz parmak uçlarına basıyor tabanlarına bassın diye düzeltiyoruz biz hep ayakta tuttuk 5-6 adım atabiliyor halının üstünde babası yürütüyor pıt pıt minik kızımızı çok komik oluyor. tabi omurgasına yğk binmesin diye çok bastırmıyoruz.selam canım benim kızım da 19 kasım doğumlu sadece anne sütü içiyo yavrucumbu dediklerini aynen benim kızda yapıyo ne tutsa anında ağzına götürüyo ayrıca ayakta dik dururken birşeye gitmek istese 2-3 adım atıyo bize çok ayakta tuttuğunuzdan böyle diyolar sizde tutttunuz mu küçüklüğünden beri? bi arkadaşa gittikte bizimkiyle aynı kıızları var oonlarında o başını bile tutamıyo tam anlamıyla neredeyse hiç basmıyo insanın kucağında yıkılıp kalıyo
Bende aralık annesi adayıydım ama kasım annesi oldum =) bu kızlar hep böyle sabırsısz sanırım
Neden seni emmedi hastanede biberon fln ı verdinz ilk inş 6 aya kdr yeter sütünde veirsn
Bu arada bn bütün tahlillerimi yaptırdım kandır vitamindr b12 dir hiç bi eksiim yok çok şükür bütün değerler güzel ama gel gelelim saçlar avuç avuç gidio sorduk bi iki ay olur geçer ilaç kullanmana gerek yok dediler zaten ince ve seyrek saçlarım inş saçsız kalmam bu bi iki ay içinde
benim kızım yatarken ellerini tutunca hemen kendisi kalkıyor dimdik. ve ayaklarını üstüne yük bindirmeden bastırıyoruz parmak uçlarına basıyor tabanlarına bassın diye düzeltiyoruz biz hep ayakta tuttuk 5-6 adım atabiliyor halının üstünde babası yürütüyor pıt pıt minik kızımızı çok komik oluyor. tabi omurgasına yğk binmesin diye çok bastırmıyoruz.
eğer çok yatırıyosa arkadaşın ilerleme kaydedememesi normal. biz genellikle aktif olsun diye gezdiriyoruz odaları tanıtıyoruz herşeyi anlatıyoruz farklı nesnelere dokunduruyoruz. ilgisini çeken bişey olunca çırpınıyo öne doğru atılıyo gidip ona dokunduruyoruz. artık tutuyor çıngıraklarını sallıyor bir süre. ve elini sallıyor hep bişeyleri tutmak ister gibi.
ilk 3 hafta hep emzirdim bütün gün aralıksız oturduğum yerden kalkmadan emziriyordum. akşamları da 30 cc mama veriyordum. biberonu alırken mememi de alıyordu sorun yoktu ama sütümü çekemiyormuş. pompa ile çekmesem sütüm de gidecekti.. ama biberona alışınca memeden çekmek zor geldi heralde. çok direndim ama olmadı. ben de bıraktım önemli olan anne sütünü içmesi canım. geri kalan teferruat.
kızlar acelecimidir bilmem ama benim kızım ters duruyordu dönmediği için mecburen sezeryan oldum. zaten 29. haftada sancılandım erken doğum riskim oldu doğuma kadar ilaç kullandım o yüzden doktorum fazla bekletmek istemedi ve 38+5 de sezeryan oldum.
merhaba ben aralık annesiydim ama kızım 24 kasımda dünyaya geldi bir öğretmen kızı olarak bize güzel bir sürpriz yaptı biz hala uyku düzeni oluşturamadık çok geç uyuyor 1 den önce uyumuyor kızım.. aslında 10da falan uyuyor ama 20 dakıka 30 dkıka şekerlemeler yapıyor dalarak uyumuyor sonra yetıyor sanırım 1 e kadar oturuyoruz bazen 1 buçuk 2 oluyor ama sabah saat 8 e kadar hiç uyanmıyor gözleri kapalı uyur uyanık bir şekil
de emzırıp hemen yatırıyorum yıne uyuyor erkene çeksem çok iyi olacak ama nasıl ?[/QUOT
benim kızımda ilk doğduğu günler gece birbuçuk iki gibi tam dalıp uyuyordu,sonra 12.5 ğa çekti sonra 12 gibi daha sonra 11.5 şimdilerde de 10.5 11 gibi gece uykusuna yatıyor. sabaha kadar uyanmıyor.demek istediğimin kendi kendine düzelecektir.ben hiç çaba sarfetmedim bu konuda.hatta bıraksak 9.5 (21.30) gibi bile uyuyor ama bu defada sabah çok erken kalkıyor.o yüzden birazda oyalıyoruz yatmadan önce
benim kızım da 26.11.2013 doğumlu..bugün aşıya gidicez. ateşlenicek kötü etkilenecek diye çok endişeliyim. bi de bacaklarında hissizlik oluyo aşıdan sonra diyolar o da ürkütüyo..sizin deneyimleriniz nasıl paylaşır mısınız arkadaşlar..
benim kızım da 26.11.2013 doğumlu..bugün aşıya gidicez. ateşlenicek kötü etkilenecek diye çok endişeliyim. bi de bacaklarında hissizlik oluyo aşıdan sonra diyolar o da ürkütüyo..sizin deneyimleriniz nasıl paylaşır mısınız arkadaşlar..
Bebeklerinize ek gida vermeye başladınız mi? Biz dört ay beş günlük olduk. Ben yavaş yavaş bir şeyler vermek istiyorum.
ben çalışmaya başladığım için doktor yavaş yavaş vermeye başlayabilirsin dedi..annesütü aldığı için oğurtla başladedi..arada içine elba rendele..şimdiye kadar 2-3 defa verdim hepside bir yemek kaşığını geçmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?