2013 Kasım Bebekleri Büyüyor

2800 gr 49 cm doğdu canım. emme sıkıntısı ben yaşadım ilk ay hep emzirdik akşamları da 30 cc mama veriyodum bütün gün bağırıyodu bende 8 saat durmadan emziriyodum ilk ay kontrolünde 100 gr falan aldığını gördük çok üzüldük sütünü sağıp biberonla ver dedi doktor ve mamayı da 60 cc ye çıkar dedi. kuzum 1 haftada 800 gr almıştı o zaman daha huzurlu uyudu meğerse açmış yavrum.
hala sütümü sağıyorum biberonla veriyorum ve mamayı da 90 cc ye çıkardık öyle devam ediyoruz sütüm asla yeterli değil günde 2-3 öğün çıkıyor. ilk 1-2 ay daha çok çıkıyordu malesef pompa ile çektiğim için bebeğin emmesine benzemiyor ve zamanla azalıyor. ama 1 damlası bile şifadir antibiyotik niyetine içiriyorum.
benim kuzum hep sınırda kilo alıyo çok da iştahlı bir bebek değil. şuan 3.5 aylık. 3. ay kontrolünde 5200 gr ve 57 cm idi şuan ne kadar oldu bilmiyorum. hüma cık emiyormu seni mama veriyormusun?

Ben de doymuyor korkusuyla iki aylik okana kadar her gece iki okcek mama veriyodum doktorum verme dese bile veriyodum biraktim iki aylik olunca. Sutum kalkan kullanmayi birakinca sütüm iki katina cikti . Mama vermiyorum o gun bugundur. Benim kizimda 36 haftalik 3 kilo 50 cm dogdu . 3, 5 aylikkun 6500 gram 62 cm di . Uc gun once kardesimle humayi sallarken ameliyatli elim bosaldi humayi dusurdum o gunden beri sutum kesildi gibi bisey inşallah duzelir. Sutumun coklugundan iki kere ateslendim hastanelik oldum o jadar fazla sutum vardi ama artik yok cok moralim bozuk

merhaba arkadaşım..bende kasım annesiyim..kasım 15 de doğdu kızım..sallamadan uyutmayı bende isterim..ama şimdilik böyle gidiyor..ayakta sallıyorum..okuduğuma göre 4. ayda alıştırmak gerekmiş..altını temizleyin doyurun yatağına koyun ağlarsa kucağınıza alın sakinleştirin tekrar koyun diyor kaynaklar ma bu gece uykusu için yapılan tavsiye..gündüz sallamadan uyumuyor kızım..gece uykularımız iyi maşallahama gündüz 1 saat uyuyup 1 saat uyanık kalıyo..sallamadan da uyumyo zaten..siz nasıl alıştırdınız sallamadan uyutmaya..??

kızlar merhaba sızlere bırsey sormak ıstıyorum ben kısmetse 2014 kasım annesı olucam2008de sezeryanla ılk cocugumu doğurdum 6 sene sonra yıne dogum olucak ya sımdı bu sezeryan yasaklandı dıye bana 6 yıl gecmıs normal yapıcaksın demezler dimi onun stresi sardı şimdiden

slm kasım anneleri nasıl gidiyor bebişleriniz nasıl dönmeye başladılarmı benimki henüz dönemiyor. ama çabalıyor dönmek için

hayırlı olsun bebişin canım:) bildiğim kadarıyla ilk sezeryan olunca ikincide normal doğum imkansız o yüzden sorun olacağını sanmam

slm kasım anneleri nasıl gidiyor bebişleriniz nasıl dönmeye başladılarmı benimki henüz dönemiyor. ama çabalıyor dönmek için

selam canım benimki de henüz dönemiyo ama bayağı kalkmaya çalışıyo ayakta tutunca 3-4 adım atıyo(çok tutmuyoruz tabiii) inanılmaz bağırıyo değişik sesler çıkarıyo hatta bazen tam bi kedi oluyo

ay maşallah bebeğine. bizim oyuncak kedimiz var kızım onun peşinden gitmek için çabalıyor.ç0k seviyor onu tavsiye edebileceğiniz oyuncaklar varmı tabi çok maliyetli olmamak kaydıyla,geçenlerde dönence aldım özenerek yüzüne bile bakmıyor. bende canı sıkılmasın biraz çeşit olsun istiyor
m

canım biz genelde ses çıkaran ufak oyuncaklar veriyoruz eline hem ses çıkarınca bayılıyo eliyle de rahat tuttuğu için oynuyo ama çok çabuk sıkılıyo tabi bi ördeği var mesela müzik çalıyo içinde boncuklar var ayrıca, onun sesini duyunca bizim cadı da ses veriyo hemen konuşmaya çalışıyo

Benim melek kızımda çok anlamlı bir günde dünyaya merhaba dedi. 10 KASIM 2013 sabahı saat 9:00'da suyum geldi ve hastaneye gittik. 13.20'de ise genel anestezi sezeryanla doğdu. Şu an 4.ayın içindeyiz ve her geçen gün daha da tatlı oluyor. Kıpır kıpır ve sürekli yeni şeyler keşfediyor. Tabak, kaşık, anahtar, telefon kabı, gazete vs... en sevdiğimiz oyuncaklar Henüz ek gıdalara geçmedik ama kızıma meyvelerden biraz biraz tattırmaya başladım. Sağlık ocağında hemşiremizin önerisiyle bu ay kan ilacına da başladık. 4. ay kontrolümüzde kilomuz 6.500 boyumuz 62 cm çıktı. Sizin bebişler nasıl? Sizler neler yapıyorsunuz anneler?

Son düzenleme:
selam..benim kızımda 15 kasımda doğdu..bizde bugün gittik kontrole..hem sağlık ocağında aşısını oldu hemde sonra doktor muayenesi oldu..ağladı durdu yani..bizimkide 7355 gr 62 cm..boyu için doktor yurdum kadını diyor:))ben yarın çalışmaya başlayacağım bu nedenle doktor ek gıdaya başlattı..yoğurt ve meyveyle başlayalım dedi..eğer anne sütü yemiyo olsaydı sebz çorbası derdim dedi..ama şimdilik yoğurt elma armutla başlıyoruz..sizler neler yapıyosunuz..

bu arada aranızda çalışan anneler var mı??st sağıp bırakma olayını nasıl yapıyosunuz?tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

kızlar chicco polly çift kılıflı chick to chick model mama sandmizi satıyorum, yaklaşık 3 ay kullandık.. ilgilenen olursa mesaj atabilir.. 220 tl; su an piyasada 330 tl..

arkadaşlar benim kızım 15 gun sonra 4 aylık olcak...beni görünce guluyor...sesli olarak...ama aguuu demiyor...bu normalmi...bebeklerin 2 aylıkken demesi gerikiyomus..ya ben bayağı endişelendim...

arkadaşlar benim kızım 15 gun sonra 4 aylık olcak...beni görünce guluyor...sesli olarak...ama aguuu demiyor...bu normalmi...bebeklerin 2 aylıkken demesi gerikiyomus..ya ben bayağı endişelendim...

Canım merhaba,

Benim kızım 2-2.5 aylıkken agulamaya başlamıştı. 3 ay 1 haftalıktı koltukta yüzüstü dönmeye çalıştığını farkettik ve de ilk dönüşümüzü o günlerde gerçekleştirdik. Ama o gün bugündür pek dönmeye canı istemiyor, ne zaman canı isterse o zaman uğraşıyor, anlayacağın kafasına estiği gibi takılıyor Her bebek aynı olacak diye bir kaide yok. Hepsinin kendine has karakteri var. Seslendiğinde hareketleriyle tepki veriyor mu ona dikkat et canım. Sakın endişelenme zamanı gelince kızında agulamaya başlar Allahın izniyle. Ama kafana çok takılırsa da doktoruna mutlaka sor. Ben sorularımla doktorumuzu bunaltıyorum :) Allahtan sabırlı adam, defalarca aynı şeyi sormama rağmen bıkmadan usanmadan cevaplıyor.

kızlar bnm saçım çok dökülür oldju şu son bir haftada sizinde öyle oluo mu yada neden oluo

Bende son 2-3 haftadır bu konuda çok sıkıntılıyım canım. Elimi ne zaman saçıma atsam avuç avuç saç dökülüyor. Banyoyu hiç söylemiyorum zaten, sürekli saçlarımla tıkanır oldu Sanırım emzirmeyle ilgiliymiş. Ben doğumdan sonra elevite devam etmedim, kan ilacı da kullanmadım. Saç dökülmesini araştırırken bir yerde kullanmak gerektiğini okumuştum. Umarım kel kalmayız :S

canım nasılsın bebişinn nasıl? neler yapıyor kıkırdıyor mu ?

idare eder canım kızım üzüyo beni biraz artık uyanıkken meme emmek istemiyo ya onun dışında keyfimiz yerinde kıkırdamalar sohbetler annesi gibi konuşkan olacak zannımcaaa siz neler yapıyorsunuz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…