2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

canım dediğin herşeyi denedim ben. ne göğüs ucu çıkarıcı kaldı almadığım, ne silikon uçlar (nerdeyse her markadan var elimde), ne de süt pompası. sütüm artsın diye de yiyip içmediğim hiçbirşey kalmadı inanki. hala ısrarla kızımı emzirmeye uğraşıyorum, o ağlıyor ben ağlıyorum. eşim bile sıkıldı artık, "yeter artık emmeyiversin bizim çocuğumuz da ağlatıp durma çocuğu" diyor. dün bu yüzden hem annemle hem eşimle tartıştım, ikiside ağlatmıyayım diye elimden almaya çalışıyor çocuğu, ikisinede bağırdım, destek olacağınıza engel oluyorsunuz diye. herkes tavsiye veriyor, aman emzir, uğraş, sakın vazgeçme vs diye ama kolay değil işte yavrum bi tarafını kesiyormuşuz gibi katıla katıla ağlarken... bugün 38günlük oldu ve son bikaç gündür ağlaya bağıra da olsa azcık emiyor, inşallah devamı gelir, yoksa artık gücüm kalmadı çocuğun ağlamasını izlemeye...

Doğumlar oldu buralar ıpıssız kaldı :)

Clue, üzülme, az daha sabret, inşallah bebişin tutacaktır göğsünü.

kimseler uğramaz olmuş başlığa bende arada bakıyorum azda olsa bir türlü yazamıyorum sağolsun misafirler çocuklar derken günüm nasıl bitiyo anlamıyorum. kızım dün tam 1 aylık oldu:)2.950 doğmuştu 4.350 gram olmuş boyuda 53 santim olmuş sağlık ocağındaki ebemiz gayet iyi dedi aşımızıda vurulduk:)kızımda bir sıkıntı yok çok şükür şuan sadece gazını çıkarırken biraz zorlanıyo ama o kadar kalça ultrasonu için gün alıcam devlet hastanesinden yarın inşallah onda da bir sorun çıkmaz.

maşallah bebeğine
neyle besleniyor canım ya benimki de 2230 gr doğdu 48. günümüz bugün ve 3500 gr olduk ama sadece anne sütü veriyorum ben
seninkisi güzel kilo almış doktor sütün yarıyor gayet iyi dedi ama ne bileyim sanki hala az kilo aldı nerdeyse 2 aylık olacak normal şartlarda doğan bir bebekle aynı olduk sadece

anne sütüyle besliyorum bende sadece ama iyi toparladı senin bebeğinde bence gayet iyi canım doktorunda demiş zaten bende kızım ilk doğduğunda diğer bebeklerden çok zayıf diye üzülmüştüm ama önemli olan sağlıklı olması kilosunu alıyorlar nasıl olsa

Son düzenleme:

Kızlar merhaba,
benim de bebeğim 2750 gr doğdu. Doktor en son 3500 kilo demişti ultrasonda doğumdan bir hafta önce. Ben 3600 olur sanmıştım. Ne kadar üzülmüştüm, kırış kırıştı yavrumun cildi, aynı yaşlanmış gibiydi :) Sadece anne sütüyle besleniyor, maşallah 1 aylık oldu 4350 gr. Gerçekten sağlıklı olmasıymış önemli olan. Çevre diktası yüzünden bebeğimin ilk günlerini anne olmanın sevincini yaşamak yerine çocuğumun kilosunu problem ederek geçirdim. İğrenç insanlar o kadar çirkince hareket ettilerdi ki, neymiş kilolaları hep ben almışım, bebeğimi beslememiişim. Ah ah şimdiki aklım 32 gün önce olaydı ne vardı :)

biraz yavaş kilo alıyor sanırım ama en azından ilk doğduğu gibi değil ve tabi ki önemli olan sağlıklı olması çok şükür...
benim bebeğim de ilk doğduğunda kırış kırıştı üstelik suyu azaldığı için derileri kavlak kavlaktı bileklerine deriler kat kat yığılmıştı sanki çok üzülüyordum ona baktıkça ağlayıp durdum
ben de kilo almadım zaten çünkü devamlı doktor kontrolünde diyet yapmam gerekmişti yoksa gebelik diyabetim yükseliyordu kabus gibiydi
en aından şimdi bebeğim dışarda ben de o da istediğimiz gibi beslenebiliyoruz...

Hiç o kadar üzülmene,kendini ve bebeğini yıpratmana gerek yok..
Akışına bırak..
Benim bebeğim 1 ay almadı mememi..
Biberonla besledim sürekli kendi sütümü sağıp verdim..
Ne zaman ki emmesi kuvvetlendi o zaman mememi almaya başladı..
O yüzden sakın çocuğunu mama vermicem diye aç bırakma..
O kadar çocuklar büyümüş mamayla zehir değil ya hoş..
Elbet öyle ya da böyle büyüyorlar..
Bende 3 ay emmişim sadece annemi çok şükür ki hiç bir kusurum eksiğim yok..
O yüzden sakın bebeğini aç bırakma derim..
Sağlıklı günler dilerim..

Herkes nerede? 2013 Mart Anneleri diye bir başlık var ben ordan takip etmeye çalışıyorum.. Buralar ıssız..

herkeze iyi akşamlar kızlar umarım bebekleriniz ve sizler iyisinizdir

Son düzenleme:
selam
biz iyiyiz gaayet
5 gün sonra 6 ayımızı bitiriyoruz
kilo 8200 boy 70cm
mamalara başladık 2 haftadır
sütüm 2 ci ayda tamamen bitmişti zaten,
formülle büyüdü yani bebeğim.
uyku iyi akşam 8 sabah 7 uyuyo iştah iyi
heşeli mutlu bir bebek,hiç derdi yok
maşallah diyeyim :)

Uzuuuun bir aradan sonra merhaba
maşallah size suzicim
biz de 6,5 aylık olduk sayılır
şubat annesi oldum ben
ek gıdaya başladık yeni biz de,emmeye de devam şükür..
irtibatta kalalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…