kızlar benimde ultrasonda 3900 gözüküyodu bebeğim
ama 3500 doğdu
sağlık oolsun tabi,zaten artı esi 500 gram oynayabilir deniyodu hep
bu arada bende 26 kilo aldım hamileliğimde
doğum yapalı 6 gün geçti 10 kilo gitti ancak
sizde durumlar nasıl
birde süt problemim var
ucum yoktu,slikon uç kullanıyorum
sütüm az geliyor
takviye mama veriyoruz.bebeğim çok obur hep yemek istiyor.
zaten 4 günde doğum kilosunu bulmuş ve 100 gr da üzerine almış.normalde bir hafta sonra doğum kilosuna ulaşıyolarmış
yarın kontrolümüz var
emzirme problemini biz doğduğundan beri çekiyoruz ve bugün 26günlük olduk. benimde göğüs uçlarım düz ve hiç tutamıyor bebek. bebek doğmadan bebedorun göğüs ucunu almıştım, hastaneden silikon uç verdiler, bir arkadaş phlips aventinkini tavsiye etti, onu da aldım. en son dün chicconunkini aldım. nerdeyse hiçbirini istemiyor bebek, ısrarla emmiyor. ama bende azimle emzirmeye çalışıyorum. ara ara almaya başladı memeyi, inşallah başarıcaz...
emzirme problemini biz doğduğundan beri çekiyoruz ve bugün 26günlük olduk. benimde göğüs uçlarım düz ve hiç tutamıyor bebek. bebek doğmadan bebedorun göğüs ucunu almıştım, hastaneden silikon uç verdiler, bir arkadaş phlips aventinkini tavsiye etti, onu da aldım. en son dün chicconunkini aldım. nerdeyse hiçbirini istemiyor bebek, ısrarla emmiyor. ama bende azimle emzirmeye çalışıyorum. ara ara almaya başladı memeyi, inşallah başarıcaz...
canım benim de göğsümün ucu hiç yoktu hastanede hemşireler falan çok uğraştık şırıngayla çektik hep yarıldı zaten sütüm de yokmuş hastanedeyken yalandan çatladı memelerim..dr fito diye bi krem verdi onu kullandım ayrıca chicconun kauçuk ucu var onu almıştım onla vermeye başladım (aventinki kalmamıştı avent daha ince ve güzel) silikon uç kullanınca hem yaralarım iyileşti hem de bebeğim emdikçe ucu çıkmaya başladı son iki üç gündür uç kullanmadan verebiliyorum memeyi..sabırlı ve sakin olmak lazım..ben başımda birileri beklerken yapamadım çekildim odaya oğlumla konuşa konuşa ve özellikle oğlumun ağlamadığı bi zamanı seçtim ki ikimiz de sakinken verdim daha kolay oldu ağlarken uğraşılmıyo
sağol canım, ben hem aventinkini, hem chicconunkini denedim. olmuyor olmuyor. sanırım artık vazgeçicem emzirmeye çalışmaktan. bu sabah yine hergünkü gibi 1 saat uğraştım emsin diye, o da 1saat ağladı emmiycem diye. sonra mama verdim, yavrum mamayı alınca sustu ama mamayı yerken bile hıkhık içini çekti hep çok ağladığı için. sonra oturdum bende çok ağladım işkence eder gibi ağlatıp duruyorum onu diye. hala da ağlıyorum aklıma geldikçe öyle iç çekişi. doğduğu zaman emmiyor diye philipsin aventin süt sağma makinasını almıştık, günde 4-5 kez sağıp içiyorum sütümü. emmediği için çok azaldı artık sütüm, 10-20cc anca çıkıyor ama yinede sağıp vermeye devam ediyorum. yeter artık emzirmeye çalışıp ağlatmıycam canımıniçini, içim acıyor o ağladıkça. sütüm geldiği kadar sağıp vericem, varsın mamayla büyüsün napim...
kızlar emzirmeden önce soğuk suyla ıslatın göğsünüzü ucu birazcık çıkıyo,sonra ucunu biraz sıkın süt gelsin göğsünüzün ucuna sürün hem emzirmeden önce hem emzirdikten sonra..daha sonra elinizle kahverengi yerden tutup sıkıştırın göğsü büzdürün yani öyle tepin çocuğun ağzınaböyle yapınca daha kolay giriyo ağzına göğüs sadece ucu girmemiş oluyo
Kızlar merhaba,
Az zaman önce doğum sabırsızlıüı vardı, şiimdi bebiş telaşı sarmış herkesi. ne mutlu ne mutlu :)
Hastaneden çıktıktan sonra sarılık oldu oğlumuz. Işın tedavisi aldı. 11'e düştü sarılığı eve geldik. Gündüz çok uyuyor, zorla uyandırıp emziriyoruz. Hepi topu 5 dakika emip uyuyor. Sizler ne kadar süreyle emziriyorsunuz? Sarılığı nüksedecek diye korkuyorum. Gece ise kalktı mı 3-4 saat uyumuyor, bazen ağlıyor baze susuyor..
canım bence biraz sakinleş ben de çok zorlandım ağladım hep özellikle kayınvalidemin geldiği günler stres oluyorum hep eli mememde sürekli seniin sütün gelmiyo ay doymuyo bu çocuk falan gece yatak odama girmeler zart diye çocuk uyandı mı diye bakmaya geliyomuş kapıyı kitlemeye başladım emzirirken tepemde dikiliyo göğsümü elliyo nefes alsınmış çocuk sanki ben boğacam..inanın geçende bebek şekerlerini diziyodum misafirlere vermek için kapıda öyle dikiliyo bakıyo hiç konuşmadan izliyo sinir geliyo bana da neyse..ben en sonunda bi gece öfff diye bi bağırdım paldır küldür aldım çocuğumu yatak odama gittim yalnız kalıp sakinleşince aldı memeyi oğlum..inan bebekler etkileniyo annenin stresinden ağlamasından...
bana doktorum sütünü çok zorda kalmadıkça sağma dedi..ya da en azından sütünü sağdın ya vermeden önce göğsünü vermeye çalış biraz da olsun emsin ondan sonra sağdığını ver dedi..çocuklar biberona çok çabuk alışır göğsünü almak istemez dedi..insanın içi gidiyo aç kalınca ama inat et bırakma derim ben canım doğduğu zaman emmeyi bilmiyomuş bebekler zamanla öğreniyolarmış sen önce kendin sakin ol ondan sonra bebğinle sakin sakin konuşarak vermeye çalış almıyo diye sinirlenme ben öyle yaptım sinir yapıp zorladıkça daha çok ağlıyolar canım emdikçe hormonların çalışıp sütün artıyomuş çok karışık yazdım ama :)
:) Okuyunca clue inan çok güldüm. Demek ki az çok bütün lohusaların anne ve kayınvalideleriyle başı dertte. Benim de annem yanımda, sürekli müdahale ediyor, bebiş ağlar ağlamaz pat diye yatak odasına giriyor, azıcık huysuzlansa oğlum nane kimyon kaynatmalar, kucağına alıp ninni söylemeler, daha neler de neler. Tamam sağolsun, Allah başımızdan eksik etmesin iyi niyetinden yapıyor ama hakikaten bana da hey heyler soldan soldan geliyor :) Komşularım ha bire bebeğe su ver su ver diye tutturuyor. Hani diyorum gitse de annem biz de düzenimizi kursak. Zaman zaman çıkışıyorum kalbini kırıyorumfarkındayım ama ne yapayım bir yere kadar tahammül ediyorum. O da benim çıkışmalarımı lohusa depresyonuna veriyor, hayır da beni depresyona komşular ve sen sokacaksın a anacağım :) Biliyorum gittiğinde içime batacak bütün bunlar ama..bu kayınvalideler insanı dertli ediyor nedense. Allahtan eşimin ailesi de bizimkiler de başka şehirdeler de rahat sayılırız. eşimin annesiyle babası 10gün kaldılar doğumdan sonra, ama o ara bile beni de eşimi de (babasıyla hiç anlaşamaz) çıldırtmaya yetti. güya yardıma geldiler, yediler içtiler gittiler, üstüne bide eşim babasını terslemiş, babası da küsmüş kapris yaptı kaç gün, onun nazını çektik. kayınvalide desen sürekli mutfakta, açlıktan ölüyoruz sanki. kahvaltı ediyoruz hemen öğle yemeğini yapmaya başlıyor, öğlen yiyoruz hemen akşam yemeğine başlıyor. kayınpeder çok sabırsız çünkü, hemen acıktım yemek hazır değil mi demeye başlıyor. bigün orkid almak için markete inecektim, annem namaz kılıyordu, kayınvalideye biraz bebeğin başında durur musun dedim, baban çok acıkmış, birşeyler hazırlıycam ben, annen namazını bitirince o dursun da o zaman inersin dedi. market de hemen dibimiz de, 5dk da gidip gelirdim. neyse şimdi sadece annem var yanımızda ama inanınki artık o da gitsin istiyorum. aşırı sahiplendi bebeği,nerdeyse bana vermiyor. bir diyor emzir bakalım belki emer, bebek emmiyor ağlıyor, alıyor elimden yeter bağırtıp durma çocuğu diye. zaten sinirli oluyorum emmiyor diye, bigün anneme patlıycam, kırıcak birşey söyliycem diye korkuyorum. artık evimizde yalnız kalıp düzenimizi kurmak istiyorum. o zaman rahat ve sakin olarak akşama kadar emzirmekle uğraşıcam inşallah kızımı.
40. haftayı bitirdim ve hala doğuramadım...
doğuramayanlar şafak sayanlar bölümünde bekleriz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?