2013 Mart Ayında Tedaviye Başlayacaklaar...

ben traboznda ktü farabi hastanesinde başladım.
her tahlilimiz kontrolümüz orda yapıldığı için başka hastanelere gözüm kesmedi herşeyi baştan yaptırmaya. Bi de raporsuz maddi yönden de zor olmasın diye.
Üniversite hastaneleri için ilgilenmiyor falan diyorlar ya içim biraz şüpheli olsada ben şimdilik çokda eksik yanlarını görmedim.
Kalabalık evet ama diğer merkezlerde öyle ağzına kadar dolu.
Aşılamamı da orda yaptırmıştım. Sıran geliyo hop alıyo veriyo bekletiyo gönderiyo. Bi tek şu var doktorun değişiyo.
BEn ilk dosyamı açtırdığımdan bu yana 3 doktor imzası geçti üstünden. daha en son mesut hoca bana protokolü verdi evvelsi gün gittim cavit beyin reçetesi :)
Verecek olan Allah birinin elinden verecektir inşallah.
Bana menogon yazılmadı. Lucrine başladım bugün 4 kutu gonalf yazmışlar. cetrodite , ovitrelle. tipik aşılama ilaçları. sonradan başka ilaç eklerler mi bilmem
Bir de lucrin beni acıttı. Sabah işe gitmeden alelacele vurdum iğne yerini alkollemeden batırmışım iğneyi ay çouk gibi sızlandım.. ilk iğneden böyle olunca tırstım.
aşılama sırası gonaller böyle acıtmıyordu. Allahım yine ah demiyorum da. şu devrede bir tek sabır istiyorum allah tan.
hepimize emeklerinin karşılığını verir inşlllah

Canim hayırlı olsun diyelim, ilk adımı atmışsın sonuçta :) bir arkadaşım memorialda yaptırdı çok memnundu şimdi hamile zaten. Yalnız onların ilaç için gönderdikleri eczaneden alınca ilaçlar pshalı oluyomuş. Başka yerlere sormak lazım. Ben pazarlıkla 1500 tl lik ilacı 1000 tl ye aldım.( ankarada)
bende karasız karmaşık duygular içerisindeyim. Sanırım bu hepimizde var. Allah tez zamanda bebişlerimize kavuştursun inşallah

umarım uyandıktan sonrada rahat gecer..yumurtalarımın fazla uyarılmasından dolayı ağrım var ohss başlangıcı dedı doktorum sen nereye gıdıyorsun?
Ankara Fatihte başladım canım. Uyandıktan sonra adet sancısı gibi oluyomuş
çok sağol canım iyi dileklerin için.. bugün başladım tedaviye ben de.. cuma tekrar gidicem..cumaya kadar 200 mg gonal-f vurulcam..sen de memorialdasın dimi..doktorun kimdi..
Aynı dozlarla bende başladım tedaviye. Allah kolaylık versin canım

ben de aralık 2012 de şişli memorialde ilk tüpbebek tedavimi gördüm.negatif sonuç aldım.bu iş Rabbimin ol demesine bakıyor.bizler sadece sebeplere dokunup dua etmeliyiz.hayırlısı böyle demek ki ve tutmadı.ben hastaneden ve doktorlardan çok memnunum.biraz pahalı ama kaliteli hizmet veriyorlar.tekrar denemek istyorum fakat ne zaman olacağına karar veremiyorum.psikolojim bozuldu bebek düşüncesi yüzünden.Allah isteyen herkese tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar versin.bir an önce yaptırmak istiyorum aslında ama karar veremedim.sizin fikirleriniz neler arkadaşlar?

çok sağol canım iyi dileklerin için.. bugün başladım tedaviye ben de.. cuma tekrar gidicem..cumaya kadar 200 mg gonal-f vurulcam..sen de memorialdasın dimi..doktorun kimdi..

hayırlı olsun ben bu sefer funda hanımla görüştüm tedaviye başlamadım bir aksilik olmazsa adetin 2. günü gideceğim sen hangi doktora gittin ?

Canım inan bende hep internetten araştırarak biraz fikir sahibi oldum. Ama buradanokuduğum kadarıyla istanbulda memorial ve bahçeci en iyileri.
Ankarada ise gürgan klinik, Recep Papuccu muydu neydi onu söylüyolardı. Ben Fatihi tercih ettim, şimdilik memnunum. 3030 tl+ 1500 civarı ilaçlar tahliller tutuyor.
Sizin sorun neydi bilmiyorum canım ama bence kendini toparlayonca tekrar başla tedaviye. Rabbim inşallah hepimşzin mucizesine "ol" der. Dondurulmuşun olsaydı direk transfer olurdun

Son düzenleme:

amın canım ınsallah bebeklerımıze kavusuruz.ben ılk denememde pozıtıf gördüm ama sonradan tutunamadı.ben aralıkta basladım tedavıye aslında temmuzda basvurmustuk ama esımın amelıyatı kendını toparlama süresı falan aralıgı buldu ocaktada sonucu aldım sımdı nısanda tekrar baslıcam allah nasıp ederse ben daha erken baslamak ısterdım ama esım ılac kullanıyo bızde sorun esımde ama bence ımkanında varsa basla ınan ben bıran once olsunda evladıma kavusım ıstıyorum

arkadaşlar bugun kontrolden geldim.biraz ağrılarım vardı onun için gitmiştim.ultrasonla bakıldı.çok şükür herşey yolunda.martın ilk haftası adet olucam.son haftasıda transfer..şimdiden heyecanlandım...haber vermek istedim...

benim eşimde problem var.sayı ve morfoloji ciddi derecede sorunlu. ilk denememde birinci kalitede iki tane embriyo transfer edilmişti ama tutmadı.sonrasında da rahim filmi çektirdim hiçbir sorun çıkmadı. şimdi de gen testi istedi doktor.eşim ve ben kan verdik bir ay sonra sonucu çıkacak.bunun sonucuna göre inşalah bir sorun çıkmaz da tekrar başlamayı düşünüyorum

Son düzenleme:
Kızlar benim sadece 5 yumurtam gelişmiş. Az mı sizce??

canım benim de 11 yumurta toplndı ama 6 tanesi döllenmişti.daha sonra da embriyolardan iki tanesini transfer ettiler.dondurmak için hiç embriyom kalmamıştı.o yüzden tekrar en baştan başlamam gerekiyor.inşallah senin tutar da bir daha denemek zorunda kalmazsın.bu iş kısmet.çünkü bazen bir tane yumurtası olanların bile tutuyor.

Kizlaaaarrrr bugun yumurtalarim toplandi :)) doktorumla konusurken hatta gulmekten kirilirken uykuya dalmisim:)) masallah cok sukur 27 tane yumos topladi halit bey cok iyi gecti dedi agrim cok az oldu kanamam olmadi cok korktum ama korkulacak bisey yokmus bu yola girenlere soyluyorum korkmayin ve doktorunuza gercekten guveninn..fakat transferim ohss nedeniyle ertelendi embriolar olusunca dondurulucak dedi halit bey kizlaarrr ben bu doktoruu siddetle tavsiye ediyorumm cidden iyi bir hekim ve adam gibi adam işi ticarete dokenlerden degil her daim cebinden ulasabiliyorum hic boyle bir doktor gormedm:) tüm ekip besmeleyle basliyo ...muayenelerde yanaklarimiz agriyo gulmekten esimle:) Allahm isteyen herkese vesile olarak iyi bir hekim ve saglikli hayirli evlatlar nasib etsinnn kizzlaarr inşallah embriolar kaliteli oluuuuurr yarin ariycaklarr :s

geçmiş olsun canım.bende nasip olursa martın ilk haftası başlayacağım tedaviye yarın akşam hastaneye görüşmeye gideceğiz inş bir aksilik çıkmaz ALLAHIM hepimize yardım etsin

Merhaba canim. Benim doktorum alin ayrim hoca 1 yildir ona takip oluyorum bu ayin 12 sinde lap. Ve histereskobiyi de o yapti ve cok memnunm gercekten. Benim 3. Denemem bu denele biraz tecrubeliyim daha once gittigin doktorumdan ne kadar da kazik yemisim aylin hocayla her gorusmemde kiyas yapip bunu anliyorum. Iyi ki bu doktorla karsilasmisim diyorum kendime. Hastaneden de cok memnunm. Cok sakin bir hastane muhtemelen tup bebek icin gelen pek yok ben de tedaviye sali gunu 300 doz gonal-f ile basladim cuma gunu tekrar doza bakilacak. Sali gunu tup bebek hemsiresi neredeyse 1 saat ilgilnedi benimle ( cok agir hasta olup surekli oksuruyor olmasina ragmen) islerini cok guzel yapiyorlar hepsi oldukca guleryuzlu ve dedigim gibi sayinin az olmasinn bunda cok etkisi var sanirim. Aklina takilan baska seyler de varsa ozelden de yazabilirsin. Ayrica onemli olan ymurta sayisi degil kalitesi grade 1 olmasi seni cok rahatkatir. 20 yumurta da toplansa zaten 2 tane embriyo transferinyapiliyor geri kalanlari ya donduracaksin yada imha edilecek. Bence hiiicccc canini sikma sana transfer edilecek kadar olmasi yeterli.

Birde yumurta toplama islemi anestezi altinda yapilan bir islem cok kisa suruyor ve hemen uyaniyorsunuz belki cok az agriniz olabilir zaten istediginizde agri kesici igne de yapiliyor.

Kızlar beni de ekler misiniz ? Yaş 39 bahçeci Fulya 1 aşılama 1. Tüp kanallarım tıkalı ve sperm az

Canım zor kısımlarını bitirmişsin çok şükür. Bence en az 6-7 tanesi kaliteli olur. Ayy ne heyecanlı yaa
olsun canım 5 yumurtan kaliteli olduktan sonra bi sorun olmaz benim arkadaştan 3 yumurta toplandı 2 si döllnmiş ikisinide transfer ettiler şimdi hamile...
İnşallah canım. Ben tek embriyo transfer edicem zaten ama inşallah kaliteli olur
Çoook teşekkür derim canım. Bayaa aydınlattın beni. Ben candan hanımı doçent olduğu için seçtim ama o da çok yoğun. Ama işinde iyi olduğunu hissettiriyor. İnşallah bu son tedavimiz olur ve bebeklerimizle evimize döneriz

Haklıdın canım kader kısmet bu işler. Ben kaliteli olsun diye extra bişey yemiyorum. Nolur nolmaz, tedaviyi etkiler fiye.. Kızlar haberleşelim yaa

maşallah canım. inşallah bol kaliteli embriyoların olur. geç olsun güç olmasın. bir sonraki adetinde transferin de gerçekleşir hayırlısıyla.

kızlar benim de dün kontrolüm vardı. 11 ile 15 mm arası 15 civarı yumurtam olmuş. doktorum pazartesi toplanabileceğini söyledi. bu arada geçen yıl olduğum kürtajdan bu yana rahim duvarım en fazla 7 mm e kadar kalınlaşıyordu. en son tüp denememde 7.3 olduğunu görmüştüm. onun üzerine çıkmamıştı bir yıldır. doktorumun önerisiyle bu ay nar suyuna başladım. üç gün boyunca günde iki bardak içtim ve dün kontrole gittiğimde endometrium 10.2 mm di. nasıl sevindim anlatamam. iki yıldır ilk defa 10 mm i görüyorum. rahim duvarı incelik sorunu olanlar mutlaka denesin.

Bu rahim kalılığı ne kadar olmalı. Yani transfer zamanı en ideal kalınlık kaç? Ben Hsg (rahim filmi) raporunda 13 mm kalılık okumuştum. Demek ki bu kalınlık o kalınlık oluyor . Ama benim ki fazla değil mi?
Adet bitiminin 4 gün sonrası çekilmiştim yani 11 veya 12. gün. gün ileri gittikçe kalınlaşıyor mu? Tutmamasına engelmi kalınlık ve incelik? Ne çok soru sordum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…