2013 Mart Ayında Tedaviye Başlayacaklaar...

Baharın kızı gözün aydın allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) sakıncası yoksa sizin probleminiz neydi birde transfer sonrasında neler yaptın kabiz oldunmu hiç mesela,yattinmi sürekli oooffff bir sürü soru var aklımda yaaaa:)))) bana 2 tane 8 hücreli 3 gün embriyosu verildi bugünde 5 günüm sol kasikta hafif ağrı ara sıra adet sancisina benzer ağrılarım var bende anne adayı olabilirmiyiiiim insan kendini rahatlatmak istiyor....

canım inş hamilesindir Allahım herkesin gönlüne göre versin. benimde yarın opum var bakalım dua edin kızlarrrr

inşallah canım sağol. bende pco vardı. eşimde sorun yok. bana da senin gibi 2 adet 8 hücreli 3.gün embriyosu transfer edilmişti:) transferden sonra yarım saat yattım sadece. sonra kalktım tuvaletimi yaptım ve giyindim. eve arabanın arka koltuğunda yatarak geldim. doktorum ısrarla yatma dese de bende progestan kapsülden dolayı sanırım aşırı bir uyku hali vardı. 3-4 gün kımıldamadan yattım. sonra ayaklandım gün içinde bazen oturdum bazen uzandım kitap okudum. hiç iş yapmadım. 11.güne kadar işe gitmedim. evdeydim hep. kabızlık sorunum normalde yoktu ama transferden sonra kuru kayısı üzerine bol ılık su içip önlemimi aldım. kabız olmadım çok şükür. 4 gün azar azar ananas tükettim. bende belirti olarak bel ağrısı oldu sadece. bir de hafif kasık ağrıları. onun dışında ne akıntı. ne göğüs ağrısı hiç bir şey olmadı. tam tutmadı herhalde derken şükürler olsun güzel haberi aldım. inşallah bir hafta sonra seninde güzel haberlerini almak nasip olur.

baharın kızı senin için çok sevindim.inşallh bizde aynı mutluluğu yaşarız.
bende 21mart perşembe ilk iğnemi yapıcam decptly sonra merional iğneylr adetin 3. günü başlıycam.bana uzun protol uyguluyolar.aslında rezerv azlığında kısa protokol uygulanıyor diye okumuştum ama.acaba karıştırdılarmı?

amin canım inşallah. yürekten dua ediyorum bunun için. uzun protokol hakkında çok fikrim yok ama rezerv azlığında uygulandığını duymuştum. karışıklık olduğunu sanmıyorum o yüzden ama için rahat etmeyecekse doktorunla bi konuş istersen.

baharınkızı gözün aydın :) Rabbim kucağına almayı ve analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşalh darısıda biz isteyenlerin başına canım :)

bu forumda en güzeli ne biliyomusun birbirini tanımayan bi sürü insan birbirimizn acısına ve sevincine ortak oluyorz ne kadar tuhhaf ve güzel :) Allahım dualarımızı kabul eylesin.

Amin canım ınş güzel dileklerin için saol.Ben 2 gün yattım kalkmadim ama 3 gündür oturuyorum genellikle ,sende yaşadın bunları sonuçta insanın aklına bir sürü şey geliyor o hatamiydi bunu yanlismi yaptım su 7 günde hayırlısıyla geçseydi ))

sağol canım. öğrenince bende hemen size haber vermek istedim. allah hepimizin dualarını kabul etsin. hayırlısıyla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin.

merhabalar kızlar,
bu sabah kan aldırdım sonucum 76 çıktı doktorumla görüştüm tebrikler pozitif dedi fakat gelişmesini görebilmek için perşembe gününe tekrar kan vermemi istedi umarım herşey yolundadım Allah'ım bebeğimi bana bağışlar...

tebrik ederim canım. allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. aynı gün yapılmıştı opu ve transfer işlemlerimiz. benim de test günüm bugündü. ben dayanamayıp dün yaptırdım ve pozitif sonuç aldım çok şükür. umarım bebeklerimize sağlıkla kavuşmak nasip olur.

ayy evett canım yaa herşeyimiz beraberdiii bak uğurlu geliriz demiştimm Allah dualarımızı kabul etti inşallah bizim gibi bekleyen herkesin göbişleri dolaar...inşallah hayırlısıyla kucağımızada almak nasip olur.

amin canım inşallah. ben yarın tekrar yaptıracağım. umarım değerim katlanmış olur.

amin canım inşallah. ben yarın tekrar yaptıracağım. umarım değerim katlanmış olur.

bende perşembe yaptırıcam canım inşallah ikimizinde katlanmış olur pozitifi gördükten sonrada beklemek ne kadar zormuş meğer çok korkuyorum bi sorun çıkarsa diye hayırlısıyla şu zor dönemleri bi atlatsakk...

Gubio bir pozitif daha görmek çok güzel gerçekten umut verici oluyor.allah tamamına erdirsin inşallah sorunsuz devam edersiniz.

Canim insallah degerin yukselir de bebegine kavusursun..bu arada bende clexan igne kullaniyorum bendede pihtilasma var homozigotum..igneyi nerden vuruyoraun ?

baharinkizi ve gubi08 her ikinizide tebrik ederim..inanin cok cok sevindim..Rabbim bebeklerinizi saglikla kucqginiza almayi nasip etsin..
Pozitifleri gordukce hayL kirikliklarimi unutupyeniden umitleniyorum..bir insan hic animadigi birinin hamile olduguna bu kadar sevinebilir mi demeyin..gercekten de sevinir..
Bu forumdaki herkes ayji seyleri yasadigi icin birbirimizi cok iyi anliyor beraber agliyor beraber guluyoruz..

Baharinkizi sormak istedigim bir sey var sakincasi yoksa bende pcos hastasiyim ve yumurta kalitesizligi var yumurta toplamada o kadar cok yumurtam vardi ki doktorum sqdece 20 tanesini toplasam yeter digerlerine gerek yok dedi..opuden cikipta ayildigimda doktorum yumurtalir cogu bos cikti sadece 5 tanesi doluydu dedi..ve bu 5tanedende 2tanesi dollendi ve 2.gun gelisimleri durdu..yumurtalar kalitesiz oldugu icindi..bende sonraki ay laparoskopi oldum yumurtaliklarim delindi ve fqzla yumurta keseleri patlatildi.sayi azalinca kalitede artiyormu..sende pcos oldugun icin bu tarz olaylar yasayip yasamadigi merak ettim..yumurtqlarim kalitesiz oldugu icin bundan sonraki denemelerimden de umutsuzum..birazda olsa umut ariyorum kendime..

canım öncelikle geçmiş olsun. hayal kırıklığını anlayabiliyorum. benim ilk tüp denemem devlet hastanesinde (zeynep kamilde) yapılmıştı. 26 yumurta toplandı. 19 u olgun çıktı ve 10 tanesi döllenmesine rağmen ilk gün 9 unun bölünmesi durdu ve ikinci güne kalan 4 hücreli tek embriyom transfer edildi (ohss olmama rağmen apar topar transfer yapıldı). üç ayım yumurtalarımın kalitesiz olduğunu düşünerek üzülmekle geçti. ikinci denemede de aynı durumla karşılaşırım sanıyordum ama şükürler olsun bu sefer 22 yumurtam toplanmasına rağmen 16 sı olgun çıktı ve döllenen 13 yumurtadan 8'i gelişimini sürdürdü. 2 embriyo transfer edip, 6 sını dondurdular ve çok şükür neredeyse hepsi 1.kalite. ikinci denemem istanbul tüp bebek merkezinde yapıldı. doktorum emre karatekelioğlu. ilk deneme sonrası kendimi kahretmiştim. ama ikinci denemede tamamen farklı bir tabloyla karşılaştım. pco da ilaç dozunun ayarlanması çok ama çok önemli. tedavi süresinde hemen hergün e2 bakılmalı. bir de ben ek olarak insülin direncine baktırıp doktorumun önerisiyle glukofene başladım. daha önce aşılama denemelerimde ve ilk tüp denemem de yumurtalarım aniden hızla büyüyorken ilk defa bu ay yumurta gelişimi nisbeten yavaş oldu iğne süreci bi parça uzun sürdü ama doktorum bunun bizim için yani yumurta kalitesi için çok iyi olduğunu söyledi. bir de ilk deneme sonrası emre beye sorduğumda embriyo kalitesinin üç nedene bağlı olabileceğini söylemişti. embriyo kalitesini etkileyen 1.neden kullanılan ilaç dozunun fazla olması, 2.neden pco da zaten var olduğu tahmin edilen yumurta kalitesinde nisbeten düşüklük, diğer bir neden ise embriyoların içinde tutulduğu inkübatörlerin kapaklarının sık sık açılıp kapanmasıymış. doktorum öyle temkinli ki pco ya ve fazla yumurtam toplanmasına rağmen ohss nin hiçbir belirtisini yaşamadım çok şükür. nerede tedavi görüyorsun bilmiyorum ama doktorundan memnun değilsen ve değiştirmeyi düşünürsen emre beyi gözüm kapalı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…