2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
ben kaçar kızlar .. hava kapalı içim kapalı ruhum kapalı bugün hiç günümde değilim sanki biri geldi yüreğime oturdu nefes alamıyorum gb çatlamak üzeryim sinirlerim boşaldı ama neden bilmiyorum öptüm hepinizi bebişlereiyi bakın

bencede de barı bu ıstedıgım gıbı olsun dekendı oturucak sankı yok yok hepsı aynı bunlarınbızede oturma odası ıcın kose takım begenmıstım yok deddı baska bırsey demedı.sınır sey bız evlendık senesıne demesmı kose takımı alıcam dıye oyle zoruma gıtmıstıkı.neysekı aldılkları koltuguntekını yolluyorum cocuk ıodası olacagı ıcın:)esımde dedı uzulme baska eve tasınırsak kose alıcam sana soz dedisogudum aslında kose takımından ama ınat degılmı dedıgm olsun yeter

havalr boyle cnm takma kafanı bırsyelere bebısını dusun mutlu ol

canım hastane çıkışını çok kafana takma,bırak o da alsın bi tane sen de al.ilk doğduğunda senin aldığını giyer,belki de daha hastanedeyken tekrar değiştirmek zorunda kalırsın,kusar falan..ben ilk oğluma 2 tane hastane çıkışı almıştım,zaten ilk günlerde iki tane olursa iyi olur

uzun kalmaları senin açından sıkıntı olur canım ya,eşine söylesen de halletse,bi zman sonra gönderse memlekete sen de annenle rahat rahat takılırsın

maşallah yani 42 yaşında ve senden hizmet bekliyor

Peki Ben doktorum istemezse bile gidip yaptirabilir miyim? Ben goztepe medikalparka gidiyorum orada yok sanirim, baska bir yerde baska bir doktormu bakiyor? Istanbul anadolu yakadinda nerede yaprirabilirim, kosuyolun'da oturuyorum...

bazı hastanelerde doktorların kullandıkları ultrasonlar çok iyi oluyor doktorun seni kontrol ederken 3 boyutluya falan geçiriyormu? eğer öyleyse belki gerek görmemiştir

bilmiyorum nasıl ayarlıcam canım ya artık sizden bir akıl danışarak bi şekilde sölicem eşime. hadi k.valde neysede k.peder uzun kalırsa çok zor dayanırım o olunca annemde gelemez tabiki. puff :2: zaten 3 ay doğum izninde olucam topu topu :2: yavrumla 3 ayı tadımız bozulmadan geçirebiliriz İnş.

herkes dem vurmus kayınvalidelerden
ahh ben bı anlatsam heralde sizi melek kalır yanında
sureklı la havle ckıp allahım ne olur ıcıme onlara sevgı ver biraz olsun seevyım
gıcık olmayayım dıorum düşünün
kısca bı kaç örnek vereyim
düğünümüzde hiçbişey yapmadılar düğünde giyecekleri kıyaaftelere kadar
bız yolladık bıletlerini aldık
kız ıstemey gelrıken kendı çiçeğimi ve kendi çikolatamı kendim aldım vs vs vs
buan rağmen daha kendi evimiz yokken butun bırıkmısımızı verip ev almalarına yadımcı olduk
10 yıl boyunca kredıyede yardımcı olcaz her ay..
buna ragmen hiç bişekılde bana tesekkurler kızım dıyemediler(ev alınmasa aylık 700 lr kırayı bıze ödetceklerdi barı dedım evlerı olsun
bı defada bıtsın dertleri)
oğullra amelıyat olacak cağırdık gelmedıler
göz amelıyatını onların yanında olduk sabah kalkıp bı kahvaltı hazırlamadı
sız yatıodunuz baktım bende yattım he sen daha hızlı hazrlıosun dedi..
kanamam oldugunda geldıler(4 yıllık evlıyız ılk defa geldıler) bı yemek yapamaz ama hazır seylerı ye ye sen ne bıcım gelınsın
allahım bana nıye bole yemek seceen gelın verdın der8 bana ye dediği sey sosıs kızartması sucuk vs yemek yapmıo cunku

işte oyle canlar daha anlatsamm ama sayfalar yetmez
ne yapoarsam allah rızası ıcın yapıorumm o bılsın yeter cunku onlar asla haketmıolarr

seninki de baya kötüymüş sen böyle anlatınca ben kendimi kötü hissettim dert yandığım için .ama işte insan başındaki neyse onu görüyor dediğin gibi Allah görsün artık napalım.bizde aynı tek oğulları nerdeyse herşeyimizi biz yaptık daha yeni borçlardan kurtuluyoruz düğün dernek borçlarından...

Son düzenleme:
kızlar ayrıntılı ultrasona gittim cuma gunu. ancak bugun yazıyorum zaman nasıl geçti anlayamadım. doktora daha cinsiyetini bile öğrenemedim dedim. hemen kız olucak dedi. benim de kızım oluyor:) artık hazırlıklara başlarım herhal. herşey yolundaymış. 290 gr civarında dedi. gorunen doğum tarihin 9 mayıs dedi. regl gunume gore 5 mayıs olarak gorunuyordu ama 9 mayısta doğacak hayırlısıyla:) kızıma isim de bulduk. açelya koyucaz ismini. kıpır kıpırr karnımda, hissettikçe mutlu oluyorum çok:)

canım yazdıklarını okudum vallahi çok zor işin allah sabır versin demekten başka bişey gelmiyo insanın içinden. ama şuan önce bebişi düşünmelisin karnındaki. sen nasıl hissedersen o da onu hisseder bide derler ki hamileliği nasıl bi ruh halinde geçirirsen bebeğin doğduktan sonraki ruh hali de öyle oluyomuş. bilmiyorum tabiki yaşayıp görücez ama sen bebeğin için kafanı çok takma o insanlara..

cnm benım eşim de tek oğlan zaten ıkı kardesler
coouk ıkı kez varıkoselden amelıyat oldu gelın dedık
gelmedıler belkı bısey olcaktı anestezıden uyanamyıp ölen bı cok hasta var
3 kez tüp bebek tedavısı deenedık hiçbirinde gelmedıler
eşim hayatta kımsen yok gıbı hıssedıorum dedi
ve bunuda soyledım onlara yazın gıttığımızde hepsını soyledımm
gelmedınız dedım hadıı coocuga bısey olsaydı amelıyatta
son görusunuz olacaktı belkıde dedım..
bu gelın ya oğlumuzu bosarsa demıosunuz asorun sızın oğlunuzda
ben allahtan korkmayan bı kadın olsam sabretmeyebılırdım dedimm
deeee kanamam olunca geldıler ılk kez evımıze
aramızda bı sorun da yok sadee rahatları bozulmasın dıe gelmılar
neymıs bızı rahatsız etmek ıstemıolarmıs....duyda ıanma
durumlarıda ole kötu fılanda değil kpeder emekli maaşı var:)

kızlar goruyorum ki kayınvalidelerle sorunlar yaşayan arkadaşlarım çok. allah hepinize sabır versin. cidden kötülüğün biri de aynı bini de aynı insana. ama hamileliğimiz boyunca sıkıntıları, kötü düşünceleri en aza indirgemeliyiz. unutmayın lutfen. kötü şeyler düşünüp kendinizi üzmeyiin lütfen. sıkıntılarımız bebeklerimize geçmesin:) bebeğinizi kucağınıza alınca kayınvalidelerin kötülükleri bile etkilemicek emin olunnn:) poliyannacı davvanmanın tam zamanı olduğunu dusunuyorum:)

ahhh cnm aynııı badana için seçtiğim renkleri beğenmedi hergün aradı kapalı olur oda karanlık olur falan seçtiğim renkler de damla sakızı ve çakıl taşı
çakıl taşını istemedi hiç dedim mobilyalarım beyaz kapatmaz zaten bir bölümü o renk olacak
bu yaz badana yaptırdı bana çakıl taşının kodunu sordu aynısını boyattı evimin aynısı oldu mobilyalar vs
beğenmezler ama kendilerine uygularlar bende de köşe var çok rahatım kısmet olursa alırsan rahatlığıyla ısınırsın

Hepinize merhaba kızlar uzun süredir giremedim hastayım
cuma akşama çok zordu burnum tamamen tıkandı nefes alamadım ağzımdan almaya çalıştıkça boğazım kurudu,öksürük başladı boğulucam sandım..sabaha kadar oturdum yatakta gözlerim kapanıyo uyursam boğulucam gibi geliyordu.ne yaptıysam burnum açılmadı..nerdeyse kendimi bi yerlerden atmak istiyodum ne eşim ne bebeğim umurumda değildi hatta sinir oluyordum..rabbim kimseyi nefessiz bırakmasın çok zor bişey.insanın psikolojisi bozuluyor..kurtulmak istiyorsun o eziyetten...cumartesi günü doktora gittim burnun çok kötü durumda dedi..kemik eğriymiş, et büyümüş, sinüzit ve alerjide eklenmiş tamamen tıkanmış nefes alacak yer kalmamış..doğumdan sonra ameliyat dedi antibiotik verdi alerji hapı ve burun spreyi verdi..sprey 2 dakika sürmeden burnumu açıyor haftasonu kullandım çok rahatladım..bugün sıkmadım çünkü dr. 2 günden fazla kullanma dedi burnum yine tıkandı çok zor nefes alamamak..şimdi yine sanki minicik nefes boşluğu var gibi ama akşam ne hale gelicem bilmiyorum..bi taraftanda ilaç kullandığım için üzülüyorum inşallah bebeğime zarar vermez..
aşağıda azcık kayınvalide problemlerini okudum, hepimiz aynı düşünceleri taşıyoruz..çok şükür çok sıkıntı vermez benimki ama insan yinede korkuyor..normalde çalışıyorum bebeğim olunca izinde olcam..insan kendi özelinde yaşamak istiyor bebeğini..kimse karışmasın istiyor..ben sırf bu korkularımdan dolayı anneme gidip kalmayı düşünüyorum..orda da sıkıntılar olacak ablamlar çok yakın oturuyor ikişer çocukları var evde bizim juniorla 4+1=5 çocuk olacak ben bebeğe zarar vermesinler diye orda da endişeli olucam..ama yine de onlar kendi kanından canından ya insana o kadar koymuyor galiba :) kayınvalideme de gitmek zor olmazsa ona da haftasonu falan giderim eşim yanımdayken diye düşünüyorum bakalım umarım rabbim hiçbirimize doğumda ve sonrasında çok sıkıntı çektirmez..amin...

oyymasalah sızeee kızın da hayırlı olsun ınsallah

ah ah seni o kadar iyi anlıyorum ki. bizimkiler sağlıkla ilgili birşeye dayanamazlar hele oğullarına ona eminim.ama başkada birşey yapmazlar..memlekette evleri var 2 katlı birinde oturuyorlar diğeri kirada. emekliside var k.pederin. ama birde geçen sene onlara bazı aylar para gönderiyorduk borçlarımız yetmez gibi.sırf eşimin hatrına birşey demedim.ev alalım dedik geçen baharda ama elimizde avucumuzda hiç bir birikim yok borç ödemekten hiçbirşey kalmadıki. bir tarlaları var demiyorlarki onu satalım da oğlumuza burdan ev alalım bir tane... birde geçen geldiler 1 ay kaldılar o tarlayı yaza doğru satmak istiyormuş k.valde. bunların oralar çok sıcak yazın herkes yaylada yaylaya ev yaptırıyım diyor yaylada da yeri var oraya ev yaptırcakmış kalanıyla da haca gitmek istiyormuş.. haccına asla lafım yok tabiki gitsin en doğal hakkı.ama sen artık ev yapmayı bırakda oğluna ev al diyesim geldi ama diyemiyorsun işte.

kıskanclar işte ben utanırım yaaayy bızde mı acaba bole olucazz yok yok olmayız
çok gecmıs olsun cnm

ne kadar kötü ve çekilmezde olsalar onlar aşık olduğumuz ınsanın
dunyaya gelmeisne vesile oldular...nasıl bızım anne babamız bızım bırıcığımzse
onlarda eşimizin biriciği..
mevlana felesfesıne göre yapan da yaptıranda allah tır..kı bız ınsanları
size ımtıhan vesılesı kıldık dıyor...
sabredip yada en azından he he diyip geçiştirisek hem eşimizin hem allahın hatında yerimiz daha sağlam olur
yıllar sonra bizde kayınvalıde olcaz ve kesınlıkle gelinlerımıze ne yaparsak batacak
tıpkı suan bıze battiği gibi
onun için arkadaslar idare edin,kımlerı idare etmıyoruz k iş hayatında komsuluk hayatında
benım kayınvaildeme yardımcın dayanamdı allah yardım etsin dedi
ama bende meyvelerını alıorum bu sabrın şükürler olsunn
eşiniz siz ve cocuğunuz, hepsı kapı dısında unutmayınn

allah kolaylık versin kv sıkıntısı çekene. canım sen de kodu yanlış verseydin ya

çok geçmiş olsun canım. buurun sıkıntısı kötüdür. doktorun önermiştir gerçi ama ben de hatırlatıyım. yatarken mutlaka 2 tane yastıkla yat. kafan vucuduna 45 derece olsun ki burnun daha açık kalsın. allah şifalar versin. hiç üzülme birşey olmaz inşallah. dogum sonrası ameliyatı ihmal etme çok sıkıntılı bir durumdur. kardeşime yaptırdık 15 gune işine başladı morlukları dahi geçti. sana ve bebeğine bakan annnen kardeşlerin varsa hiç geciktirme kurtul bir an önce canım
oyymasalah sızeee kızın da hayırlı olsun ınsallah
:) çok teşekkur ederim. hepimizin bebeğini allah nazardan korusun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…