- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #21.361
benim oğluşumda henüz başlamadı tekmelemeye acaba bi sorun mu var die aklıma da geliyor ama 20. haftada başlarsın hıssetmeye dıyorlar bıraz daha sabretmek lazım
yoktur canm merak etme kimi bebekler erken başlıyo mesela benm kızım gibi kimiside geç başlıyo tekmelemeye 2 hafta içinde başlar artık tekmelemeye hele bi başlasın da gör annesineler yapıyo neler
iyi akşamlar kızlar..bitki çayları bize yasak ama ıhlamur için bi sınırlama var mı?bugün 2 fincan içtim yine içsem zararı olur mu ki...:2:
gonlunuze gore olsun canim
uyum cok onemli dedigin gibi biz de yazarak bakiyoruz soylenise bakiyoruz
biz biraz eski turk tarihinden gidiyoruz isim konusundacok severim ben hunlar gokturkler.. donemini orta asyayi
canim bizim isim belli aslinda
sen listeye ekleyebilirsin
METE olacak oglusun adi
ikinci isim karari alirsak soylerim
teşekkür ederim canım..ballı süt içeyim bari..boğazım hafif yanıyoda korkumdan bişiler içeyim diye aranıyorum...
Bitki çaylarından sadece adaçayı yasak diye biliyorum ben. Diğer bitki çaylarını 2 fincandan fazla olmama koşuluyla içebiliriz. Ben her yemekten sonra rezene çayı içiyorum mesela, zararlı olduğuna da inanmıyorum. Ama herhalde idrar söktürücü ya da bağırsak çalıştırıcı olan bitki çaylarına kısıtlama vardır, vücut su ve mineral kaybetmesin diye.
Bu arada ben oğlumcumun ismine karar verdim gibi...
Farkındaysanız ben diyorum
Eşim bu aralar etkisiz eleman çünkü
aram dora nasıl sizce?
Birr de fifkir versin diye söyleyeyim...
Arkadaşım kızının ismini afra su vermiş....
Güzelmiş bence
yuhh yaaa ınsan yerıne koyarsın verdıklerı tepkıye bak neyse sen sınırlenme ....
cnm yasını ve kacıncı bebıs oldugunu da yazarmısın
Aram ismini tercih ettiğinize göre Ermeni asıllısınız sanırım. Ari, Ara ve Aram çok güzel isimler, yalnız Dora ismi kafama takıldı, kız ismi değil mi?
iyi akşamlar kızlar..bitki çayları bize yasak ama ıhlamur için bi sınırlama var mı?bugün 2 fincan içtim yine içsem zararı olur mu ki...:2:
kızlaar be rojda13 übayadır görmüorum göreninniz varmı merak ettim, iidir iişalah
zeynepp34 sanırsam ılk demıstım testlerde bi gariplik olduğu şuan vicdan azabı çekıyorum ama kafana takma canım ben ne badireler atlattım.. en son kalple ılgılı sorunu vardı dün onunda sağlam olduğunu öğrendim... Allah bebeşine uzun ve sağlıklı ömür versin ...
kızlar bugün gene eşime rest çektim ama sinirlerim çok bozuldu hani şimdi bizim kızımız kesinleşti ya aradı annesi falan ben konusmadım ama kadın çok hoşnut kalmadı.. bende kaynımı aradım dah küçük 21 yaşında aramızda ıyıdır sorun yok yanı dedım prenses gelıyormus amcası yapma ya diye tepki verdi benımde şartellerim attı.. yok emınlermıymiş falan filan bende dedım doğumda hıc birini istemıyorum ve çoçuğu da hıc bır zaman göstermicem . yaa bunların azraili ben olsam Allah günah yazmıcak bana..
Bende gittim bugün kontrole kızlar çok şükür bir sıkıntımız yok geçmişi okuya okuya anca gelebildim şimdiye öncelikle cinsiyet öğrenen herkese hayırlı olsun ağrıları olanlarada geçmiş olsun.
Dr. konuştuk herşey güzel 2 li testinde güzel çıkmıştı 3 lü yada 4lü teste gerek yok dedi.Detaylı ultrason için gün al diye uyardı bende tamam dedim.Bizimkinin eli pipisindeymiş
Boyu:12 cm
Kilo:216 gr
Şimdilik herşey güzel gidiyor Allahım kucağımıza almayıda nasip eder inşallah.Artık 3 hafta sonra detaylıda görüşücez oğluşla .Bu arada benim kocamda ne isim söylesem beğenmiyor hergün kendi bir isim bulup geliyor sonra vazgeçiyor kendi kendine doruk,yiğit,taha,barlas şimdiye kadar karışmadım bakalım ne olacak.Bu arada benim kayınpederim geçen sene rahmetli oldu nur içinde yatsın.Kocam arasıra onun adını koyucam diye dalga geçiyor kayınpederimin adı şerafettindi. Artık ne yaparım bilmem amcasıda eşime babanın adını koy demiş kıyameti kopardım madem çok meraklılar benden önce abinin oğlu olmuş ona koysalarmış eltim yine hamile benden bir ay geride eğer o senin annenin adını koyarsa bende babanın adını koyarım dedim.Kayınvaldemin ismide menduha
Kızlarrrr kızlaaarrrrrrrrrrrrrrr
Eşime söyledim; Önce dalga geçti yineee
Arden dedimmmadlen gibii dediii
Eyyytttt yeteeerr uleeenn o azmandı bu arieldi o ayçaydıı çok biliyorsan sen bul dedimdee
En son kararı ben vereceğim tabiii, çalışş çalışş ürettt dedii
Şuan kıpkırmızıyım dedim sonraa şaka şakaa karıcım dediiiii
Ali Arden onaydannn geçtiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ve eşim dışında kuzeniimm ve arkadaşlarıma sordumm çookk beğendileerr
Hattaa kuzenimm replikk yaptıııı
Ardeeeennn oğlummm geell Ardeennn bebeğiiimmm diyee
Ayy bi hoşuma gitti bir hoşuma gittiii
esesey çoookk çoookk teşekkür ederimmm canımm, isimm anasııı
Sanırım Ali Arden olacak bebeğimm, (kısmetse nasipse)
Ve soyadımla uyumuda çok güzeell
merhaba kızlar,,,, ne cok yazmıssınız oyle. okumak 1.5 saatimi aldı ..:)
yaklaşık 4 gündür süreklı takip ediyor ama yorum yapmıyordum ..
moralim bozuk canım skkındı..
hangi akla hizmet edip 3.'lü test yaptırdıysam artık, testlerde cok az bi risk göruluyordu
az dahi olsa annelik iç gidüsünden olsa gerek kafaya takılıyor..
DüNürüm haricinde aileme dahi kımseye soylemedım testin sonucunu ...
daha fazla yorum yapıp canım sıkılmasın diye ..
hamımelelikte teselli öğüt vermek pek işe yaramıyor bunu anladım ...:)3.4 gundur avare avare geziniyordum test sonucları yüzünden .. Bugun doktor kontrolüm vardı..
doktor amcası; kızım bu yine dönmemiş cıkolata tatlı gibi seyler ye, bıraz dolaş gel dedı ... 1 saat sonra şükür dönmüştü.. doktor ölçüm almaya uğraş verırken, aklıma takıldı 22 gundur 5 kez benı cagırdınız bir sorunmu var diye sordum doktor beye... hayır kızım hiç bir sorun yok dedi detaylı bir şekılde ölçüm almak ıcın senı cagırıyorum dedı ..Normalde kalpteki bu ölçümü dunyada sadece suriyeliler yapıyor ama ben hastalarıma bu şekılde bakıyorum dedı..bütün ölçümler çok iyi dedi...4 gündür aklıma takılan testin sonucunu onada gösterdim.. kızım bu çok düşük bi risk 890 kadında 1 oluşabılıcek bir durum,,, 270 kadında bır yuksek deger cıksaydı aminiyosentez onerıyorum dedı..diğer cocuklarında ve ailendede oyle bı sorun yokmuş bu yuzden kafana takma dedı ..hem diyelımkı risk yüksek cıktı aldırırmısın diye sordu ( hayır asla ) dedım .. o halde kızım neden yaptırdın bu testi dedi..Salaklık ettim hocam dedim güldüdetaylı ultrasona geleyımmı diye sordum .. Kızım ben senı 22 gun içinde 5 kez cagırdım dedı.. neden bılıyormusun diye sordu ... neden hocam dedım .. ölçümlerini detaylı ultrason'a yakın bir şekılde bakabılmek ıcın dedı ... Detaylı için ısrar etmıyorum ıstersen yaptır dedı ama onuda ban yapıcam.. biraz daha detaylı olacak ama bence gerek yok dedi....veeeee şunu anladımkı benım doktorum biii biii bitane...içimi rahatlattı....:)
kızlar bugün gene eşime rest çektim ama sinirlerim çok bozuldu hani şimdi bizim kızımız kesinleşti ya aradı annesi falan ben konusmadım ama kadın çok hoşnut kalmadı.. bende kaynımı aradım dah küçük 21 yaşında aramızda ıyıdır sorun yok yanı dedım prenses gelıyormus amcası yapma ya diye tepki verdi benımde şartellerim attı.. yok emınlermıymiş falan filan bende dedım doğumda hıc birini istemıyorum ve çoçuğu da hıc bır zaman göstermicem . yaa bunların azraili ben olsam Allah günah yazmıcak bana..
yok canım ben türküm eşim de kürt..2 isim olacak bizim..
Aram ismini kürtçe isimleri ararken bulmuştum hoşuma gitmişti ama sen ermeni kökenli olduğunu söyleyince kafamm karıştı
dora da unisex bi isim..benim tanıdığım doralar da hep erkekti:18::18::18::18::18:
Gerçekten unisex mi? Ben eski Türkler'in kızlarına koyduğu bir isim diye biliyorum Dora'yı, iki tanıdığım var kızlarının adı Dora olan...Doru erkek oluyor genelde.
Aram ismini, evet Ermeni kökenliler tercih ediyor.
Ben etnik kökene atıfta bulunan isimleri seviyorum ancak toplum içinde yaygın olarak kullanılagelen bir isim değilse şöyle bir durum oluyor genelde:
-Aaa, adın Abrek mi, ne demek o?
-Çerkezce savaşçı demekmiş, benim babam Çerkez.
Böyle olduğunda etnik kökene özellikle vurgu yapılmış oluyor, iş etnik zenginlikten çıkıp başka bir şeye gidiyor diye düşünüyorum.
Benim isim konusundaki tercihimi sorarsan, Arapça ve Farsça kökenli olmayan isimlerden koymayı tercih ediyorum, kutsal kitaplarda geçenler de üstünü çizdiklerimden oluyor bu durumda. İsimle kutsallık olmaz sonuçta, kutsal olan tek şey Tanrı'dır. Dindarlığını vurgulama takıntısı olmayanlara tavsiyem de bu yönde olacak naçizane. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?