- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #21.381
canım bısey demek ıstıyorum yanlıs anlamazsan Tanrı hrıstıyanlar ıcın bızım ıcın Allah denır
ve dındarlık vurguluma degıl sahsen bunu ustume alındım cunku bu konuda en cok ben ısım anlamına dıkkat ettıgımı belırtıyordum
bır cocugun anne baba uzerındekı yegane hakkı isim ve cocuk ısmının anlamını alır bu yuzden vurgulama takıntısı degıl dıkkat etme dıyelım uygulamaya calısanlara
Canım Tanrı kelimesini sadece Hıristiyanlar'ın kullandığını düşünmüyorum, Arap emperyalizminin hizmetkarı olan hocalara kulak asmayanlardan olanlar bunu dert etmeyeceklerdir. Bilmeden ya da yanlışlıkla söylemedim, bu konuda bilinçli ve bilgiliyim, yine de teşekkürler ilgin için.
Gerçekten unisex mi? Ben eski Türkler'in kızlarına koyduğu bir isim diye biliyorum Dora'yı, iki tanıdığım var kızlarının adı Dora olan...Doru erkek oluyor genelde.
Aram ismini, evet Ermeni kökenliler tercih ediyor.
Ben etnik kökene atıfta bulunan isimleri seviyorum ancak toplum içinde yaygın olarak kullanılagelen bir isim değilse şöyle bir durum oluyor genelde:
-Aaa, adın Abrek mi, ne demek o?
-Çerkezce savaşçı demekmiş, benim babam Çerkez.
Böyle olduğunda etnik kökene özellikle vurgu yapılmış oluyor, iş etnik zenginlikten çıkıp başka bir şeye gidiyor diye düşünüyorum.
Benim isim konusundaki tercihimi sorarsan, Arapça ve Farsça kökenli olmayan isimlerden koymayı tercih ediyorum, kutsal kitaplarda geçenler de üstünü çizdiklerimden oluyor bu durumda. İsimle kutsallık olmaz sonuçta, kutsal olan tek şey Tanrı'dır. Dindarlığını vurgulama takıntısı olmayanlara tavsiyem de bu yönde olacak naçizane. :)
gobus resimlerine ve bebeklerinize aldiginiz cicilere baktim
ben de taze gobus resmimi ekledim
baya birikmis sayfalar soyle bir goz attim
galiba yeniden bi arayışa girmem gerekiyor
köken olarak çok bi takıntım yok ama anlamlarının güzel olması taraftarıyım....off ne bileyim .....:44::44::44::44::44:
eşim de sağolsun hiç yardımcı olmuyor bana...sen bilirsin deyip çıkıyor işin içinden...hem daha erkenmişşşşş:44::44::44::44::44:
merhaba kızlar,,,, ne cok yazmıssınız oyle. okumak 1.5 saatimi aldı ..:)
yaklaşık 4 gündür süreklı takip ediyor ama yorum yapmıyordum ..
moralim bozuk canım skkındı..
hangi akla hizmet edip 3.'lü test yaptırdıysam artık, testlerde cok az bi risk göruluyordu
az dahi olsa annelik iç gidüsünden olsa gerek kafaya takılıyor..
DüNürüm haricinde aileme dahi kımseye soylemedım testin sonucunu ...
daha fazla yorum yapıp canım sıkılmasın diye ..
hamımelelikte teselli öğüt vermek pek işe yaramıyor bunu anladım ...:)3.4 gundur avare avare geziniyordum test sonucları yüzünden .. Bugun doktor kontrolüm vardı..
doktor amcası; kızım bu yine dönmemiş cıkolata tatlı gibi seyler ye, bıraz dolaş gel dedı ... 1 saat sonra şükür dönmüştü.. doktor ölçüm almaya uğraş verırken, aklıma takıldı 22 gundur 5 kez benı cagırdınız bir sorunmu var diye sordum doktor beye... hayır kızım hiç bir sorun yok dedi detaylı bir şekılde ölçüm almak ıcın senı cagırıyorum dedı ..Normalde kalpteki bu ölçümü dunyada sadece suriyeliler yapıyor ama ben hastalarıma bu şekılde bakıyorum dedı..bütün ölçümler çok iyi dedi...4 gündür aklıma takılan testin sonucunu onada gösterdim.. kızım bu çok düşük bi risk 890 kadında 1 oluşabılıcek bir durum,,, 270 kadında bır yuksek deger cıksaydı aminiyosentez onerıyorum dedı..diğer cocuklarında ve ailendede oyle bı sorun yokmuş bu yuzden kafana takma dedı ..hem diyelımkı risk yüksek cıktı aldırırmısın diye sordu ( hayır asla ) dedım .. o halde kızım neden yaptırdın bu testi dedi..Salaklık ettim hocam dedim güldüdetaylı ultrasona geleyımmı diye sordum .. Kızım ben senı 22 gun içinde 5 kez cagırdım dedı.. neden bılıyormusun diye sordu ... neden hocam dedım .. ölçümlerini detaylı ultrason'a yakın bir şekılde bakabılmek ıcın dedı ... Detaylı için ısrar etmıyorum ıstersen yaptır dedı ama onuda ban yapıcam.. biraz daha detaylı olacak ama bence gerek yok dedi....veeeee şunu anladımkı benım doktorum biii biii bitane...içimi rahatlattı....:)
Dünürüm....Bugun Doktora gittiğimizde bu kadar çok beklediğim için bana mükafaat olarak 4 boyutlu kızımın yüz resmini verdi....o kadar tatlı o kadar şeker bişiki anlatamam...
Sen şu mavi boncuk olayını bir daha düşün istersen :)
öhhhmmmm öhmmmmm
hayırlı uğurlu olsun bebişinizin ismi ismiyle yaşasın inşallah babacığı da iyice ısınsın
Teşekkürler canım, darısı başınıza inşAllahh
Ulaş ismini bende cok beğeniyordum ama ilerde ingilizce prosedürlerde zorlamaması adına ş,ç,ü,ö gibi harflerden uzak durdum ben
Ama Emin ismide çok güzelll
Aynennn kurtuldum sayılır kuzumm
Darısı başınızaa
Arminede uyuyor hem Ardenn
Bende bundan sonra kısmetse kızım olursa Armin koyacağım
çok şükür canım ya tek sıkıntın bu olsun inşallah dediğin gibi yaptırmamak en iyisi de ah bu doktorlarbende yaptırmıyordum kanama için gidince ısrar etti yaptırmak zorunda kaldım 1 ay oldu sonucunu daha sormadım bile şimdi korkuyorum gidince 3lü test ister diye bide o ücretsizmiş en iyisi hiç yaptırmamak inşallah hayırla sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız
hayırlı uğurlu olsun bebişinizin ismi ismiyle yaşasın inşallah babacığı da iyice ısınsın
Canım Tanrı kelimesini sadece Hıristiyanlar'ın kullandığını düşünmüyorum, Arap emperyalizminin hizmetkarı olan hocalara kulak asmayanlardan olanlar bunu dert etmeyeceklerdir. Bilmeden ya da yanlışlıkla söylemedim, bu konuda bilinçli ve bilgiliyim, yine de teşekkürler ilgin için.
ahh canım benım ya kendıne dert etmişsin bende oğlanlar falan hasta da fırsat bulamadım sandım :26: canım senın kız sapasağlam gelcek allahın izniyleiyiki testlerimi yaptırmıyorum
Yok canım çok şükür onlar iyiler..:) Amin canım inş.. İnanın burayı bu yuzden seviyorum ..Hiç kımse bir başkası için kötü düşünmüyor,, ortak amaçlarımız var aynı şeyleri yaşayıp birbirimize yardımcı oluyor,, yeri geldiğinde destek, yeri geldiğinde moral, yeri geldigindede dualarımızı eksik etmiyoruz.. iyiki varsınız kızlar iyiki tanımışım siizleri..:)
Bu arada testlerı yaptırmamakla en mantıklı olanı yapmışssın ...:)
canım bısey demek ıstıyorum yanlıs anlamazsan Tanrı hrıstıyanlar ıcın bızım ıcın Allah denır
ve dındarlık vurguluma degıl sahsen bunu ustume alındım cunku bu konuda en cok ben ısım anlamına dıkkat ettıgımı belırtıyordum
bır cocugun anne baba uzerındekı yegane hakkı isim ve cocuk ısmının anlamını alır bu yuzden vurgulama takıntısı degıl dıkkat etme dıyelım uygulamaya calısanlara
canım bilinçli olduğuna ben emin değilim açıkçası tanrı tapılan şey demektir ve eskiden beri tüm insanların çeşitli şeylere taptıklarında söyledikleri isim hep aynıdır güneş ay şu bu tanrı ama bizim inandığımız Allahu Teala tektir ve eşi benzeri yoktur bizi yaratandır o yüzden tanrı diyerek basitleştirmiş oluyoruz bu arada tabiki Kuranda geçen isimlerden ve arapça isimlerden koyucaz çünkü istediğim orada adı geçen güzel insanlar gibi evlat yetiştirebilmek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kızlar bu din mevzusuna hiç girilmese diye bi fikir atıyorum ortaya ve hemen geri çekiliyorum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?