- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #21.421
kızlar şeker yükleme testi ne zaman yapılıyor kaçıncı haftada?
Kızlar size bişey sorabilir miyim
benim bi prensesim olucak kız istiyorduk daha evlenmeden eşim kız bebek elbiseleri filan aldı o derece yanii
4. Ayımızda kontrole gittiğimizde doktor kesin değil ama kız dedi ultrasyonuda eskiydi ben bebişimin kolunu bacağını bile seçemedim o ekrandan çıkarken kesin kız dimi dedim bişey diyemedi bence kız 5. Ayda detaylı ultrasyonda kesin öğrenirsin dedi gönderdi
sorum şu 4. Ayından sonra cinsiyeti değişen oldumu sizde geçmişe bakim dedim ama maşallah muhabbeiniz bol olduğundan okuyamadım
günaydın çalışan anne :) ben de işteyim, dün hava kötü diye erkenden eve gönderildim ama bugün için kimse birşey demeyince sıcak yatağımla vedalaşmak zorunda kaldım...
seçtiğin üç ismi de çok severim, özellikle "e" harfli isimlere eşimin ailesinde yatkınlık var, düşünebilirdik kızımız olsaydı. bade'yi işçil'den önce de severdim ama anlamına dikkat etmemiştim. bade şarap içki demekmiş, eski farsça. isim olarak konuyormuş ama hoşnut olmayanlar çıkabilir. sen kutsal aşk anlamına niyetlenirsin millet şaraba takar. tdk.org.tr'den de anlamına bakabilirsin, senin için de baktım aynı dediğim gibi yazıyor
gunaydın canım
o uc ismi ben de cok begeniyorumbenim de kiz olsa dusundugum isimlerdendi ucu de, ilk yaptigim listede en baslarda
canim gonlune gore olsunInsallah ikinizin de istedigi gibidir saglikla kizina kavusursun
benim 12. Haftada ikili testte kiz denildi detayli usgydi ve kesin kiz denildi
ama 18. Haftada erkegimin kendini sakladigini ogrendim
Ama kizin erkege donusmesi genelde pek rastlanan durum degilmis senin aklini bulandirmiyim ama bende degisiklik oldu biz de iyki alisverise baslamamisiz dedik
evet efe çok kullanılmaya başladı ama mete daha çıkşta değil çok kullanılmıyor söylenişi de güzel tam anlamı ne acaba hun imparatoru dışındaevet mete cok biliniyor ama cok yaygin degil tam dedigin gibibugun bir kadin oglunu cagiriyordu efe diye kullanaga hos geldi
ben de hemen mete diye hayal ettim kendim sesleniyorkeno da hosuma gitti
Kendi bilir artk siz üstünüze düşeni yapıyorsunuz.sevde ismini dün söyledim eşime pek sesini çıkarmadı cinsiyetini öğrenince konuşacakmışızabım farkında degıl olmasınıda ıstemem onlar mutlu olsun
evı karıstıran kotu bırı olaydı ne yapardık her daım annemın dedıgı gıbı kendınden asagıısna bakıp sukredıceksın
bu hayattakı her alanda gecerlı daha kotusu olabılırdı dıyıp kendını ferahlatmak :)
ablam yarın arayıp son defa teklıf edıcek hafta sonları o hafta ıcı buyuk ablam ıle benım kalabılcegımı
kendı ısterse dıye..
sevde ısmı cok guzel yaa kızın olursa ınan o ısmı koyarsan cok sevınırım hayırlısı canım
kız erkek ayrımı yapan ozellıkle buyuklere okadar kızıyorumkı suan sevde bızım gozumuzde 10 erkek toruna bedel
ne farkeder kız erkek sevgısı yeter yaa
off kızlar eymen ismini aklıma soktunuz esıme soyledım hayretkı beğendısok sok sok :)
sımdı yanına bır ısım eymen emin gibi dusunmem lazım gercı alternatıf ısımler aramaya devam edıcem
ama sonucta esıme bı ısım begendırdım ya rahatladım :)
Allah Allah sağlıklı mı demiyor da ne bu erkek sevdası ya o evlensinde Rabbim ona erkek evlat vermezse görür gününü kız mı erkek mı sağlıklı mı diye.Rabbim hayırlı evlat hayırlı gelin hayırlı damat nasip etsin böyle düşünenler bulacak bir yerden de nerden bilmiyorumkızlar bugün gene eşime rest çektim ama sinirlerim çok bozuldu hani şimdi bizim kızımız kesinleşti ya aradı annesi falan ben konusmadım ama kadın çok hoşnut kalmadı.. bende kaynımı aradım dah küçük 21 yaşında aramızda ıyıdır sorun yok yanı dedım prenses gelıyormus amcası yapma ya diye tepki verdi benımde şartellerim attı.. yok emınlermıymiş falan filan bende dedım doğumda hıc birini istemıyorum ve çoçuğu da hıc bır zaman göstermicem . yaa bunların azraili ben olsam Allah günah yazmıcak bana..
geçmiş olsun canım hastalanınca nazlı oluyorlar malesef en iyisi onlar hiç hasta olmasınSelam kızlar. Ben yine her zamanki gibi kaçırdım güzel muhabbetleri neyse sonradan okumasıda fena değil. Ben daha hastalığı yeni atlattım ama bu seferde babamız çok kötü grip oldu. Bide benimki hastalanınca bir asabi bir asabi dün gece ağlattı beni. Yaa ben salakla işerindeki sıkıntılarımı paylaşıyorum, o da beni azarlıyo niye kendini strese sokuoysun yok kafana çok takıyoun diye ama bi söyleyişi var sanarsınız dövecek beni. Sabah da özür diliyo, aşkım hastayım canım yanıyo, hırsımı da senden aldım diye. Manyak ben gözünün içine bakıyorum hasta diye bişey istesin de yapayım diye, ama suç ben de. Yatsın bi köşede çeksin günlerce angut. Ohh rahatladım, sabah bişey diyememiştim ağlamaktan.
reyyan güzel bence canım hem de anlamı kesin cennet kapısı söylenişi de güzelkızlar şimdi yazdıklarınızı okurken gözüme çarptı kız ismi reyyan nasıl sizce
yaptırınca ister istemez takıyoruz işte eskiden ne güzelmiş ya doğunca öğreniyorsun herşeyi kafan rahat.doktor zaten gelince bakarız dedi merak etsem telefonlada sorardım ama takmadığım için gidince göreceğim artık yaptırdım bir kereÇok sagol canım ... haklısın aslında kafaya takılmaması gereken bır sonucmus ama söz konusu bebeklerımız olunca insan dayanamıyor işte..:)
1 ay gectıyse bence hiç sonucları alma derim canım ..İnsanın kafasını karıstırmaktan başka bir işe yaramıyor ..:)
hayırlı cumalar canım ece daha anlamlı gibi ama bade şarap kadehi olarak da geçiyor birçok yerde bence daha iyi araştır bade isminin anlamınıgünaydııın
herkese hayırlı cumalar, gönlünüzden geçen tüm dualar kabul olsun
bebişlerimiz kıpır kıpır sağlıklı mutlu olsunlar Inşallah
biz bıııırr bııırr dona dona işe geldik, aslında gelmeyecektim evden çalışmak istemiştim ama
yine kendime yenik düştüm ve geldim
bizde kızımız için birkaç isim düşündük;
Ela, Ece ve Bade
Bade'nin anlamı birçok yerde kutsal aşk olarak geçiyor bizimde çok hoşumuza gidiyor ama henüz eşimle mutabakata varamadık
bencede kötü birşey olsaydı kendinden geçerdin şimdiye düzelemezdin diye düşünüyorum kötü birşey yoktur inşallahgünaydın kızlar ya cok kötü bir geceydi aksam misafirliğe gitmiştik geldim biseyim yok uydum eşimde gece çalışmasına gitmişti işe midem bulandı kustum dokundumu acaba yediklerim sabah kalktım sadece yesil elma yedim biraz bastırsın diye kötü bisi olsa kendime gelemezdim sanırım degil mi kızlar?
balımın anlamı internette yazansa güzel ama dalga geçebilirler gibi geliyor bana sen bilirsin yinede saygın da hoş ama melinda ne demekGünaydın güzel anneler umarım herkes iyidir... Evet hava gerçekten çok soğuk,bu arada isim konusu geçmiş bizim cinsiyet belli değil ama herkesin hissiyatı kız yönünde bir tek yüksek voltaj bacım erkek dedi bakalım ne olacak ben kız ismi olarak balım veya melinda düşünüyorum erkek olursa da saygın ismini beğeniyorum sizce nasıl fikirlerinizi bekliyorum
siz de biz gibisinizevet canım anlamını da biliyorum
ama eşim pek umursamıyorbiz kutsal aşk niyetine ve isimlerimizin uyumu nedeniyle koyuyoruz diyor
bilmiyorum kuzucum sıkıntısını çeker mi
ama daha doğmasına var, belki o zamana kadar bir isim fetvası daha verilir
günaydın canım benim
benim favorim şuan ECE gibi ama dünden beri de aklıma Mina takıldı
bence deyaa kesin deseydi tamam diycektik ama kesin demedi işteee
dediğin gibi nadir rastlanır bir durum olduğundan şimdilik prensesimle keyif yapıyoruz
evet canım anlamını da biliyorum
ama eşim pek umursamıyorbiz kutsal aşk niyetine ve isimlerimizin uyumu nedeniyle koyuyoruz diyor
bilmiyorum kuzucum sıkıntısını çeker mi
ama daha doğmasına var, belki o zamana kadar bir isim fetvası daha verilir
Gunaydin anneler ve cici bebekleri
Biz bu sabah hortlayan bulantimla basladik guneKahvalti masasi duruyor bir ara gidip yemeye calisicam ben de nerde birkac gundur bu bulantim diyordum
bir de benim sikayetim var vajinam kasiliyor, kasiklarimin altinda surekli kasilma durumu var sanki bebegimin tekmelerine benzer gum gum kasilmalar gerilmeler oluyor
acaba ciddiye almali miyim doktora gitmeli miyim
agri lekelenme yok cok sukur
Canım benimde sağlık ocağında kaydım var ve beni uzman dr gittikten 2 gün sonra aramaya başladılar.yani 7 haftalıktım sen git bir sor istersen.Bu arada banada dr um 2 li testimi yaptıktan sonra 3 lüyü yaptırma 2 lide hata payı daha düşükmüş ama 3 lüde daha yüksekmiş ben yaptırmadım düşünmüyorumda yaptırmayı.
nıye sallamıyalım canım ? goren muhakkak yazar bana kart falan vermedıler aramadılar
hatta ben gıdıp konusutm benı aramıyorsunuz dıye 20. hafta olunca arıcaz dedıler beklıyorum hala
galıba ebeden ebeye ılgı degısıyor kımınkısı asırı ılgılı benımde senınde sansımıza ılgısızlerı :)
kızlar bugün gene eşime rest çektim ama sinirlerim çok bozuldu hani şimdi bizim kızımız kesinleşti ya aradı annesi falan ben konusmadım ama kadın çok hoşnut kalmadı.. bende kaynımı aradım dah küçük 21 yaşında aramızda ıyıdır sorun yok yanı dedım prenses gelıyormus amcası yapma ya diye tepki verdi benımde şartellerim attı.. yok emınlermıymiş falan filan bende dedım doğumda hıc birini istemıyorum ve çoçuğu da hıc bır zaman göstermicem . yaa bunların azraili ben olsam Allah günah yazmıcak bana..
Berre/Berra
Peygamber Efendimiz"in güzel manalı olan bazı isimleri daha güzeliyle değiştirdiği de olmuştur. Mesela Peygamberimiz "iyi insan kusursuz kimse günahsız" anlamına gelen Berre/Berra ismini Zeynep"e çevirmiştir. Bu ismi taşıyanın zihninde kendini beğenme gibi bir mana oluşabilir. Bu da ismi taşıyan kişinin karakterini olumsuz yönde etkileyebilir.
canım kızın hayırlı olsun biz ilk 13. haftada gittik %75 kız dedi ,,,dünkü kontroldede kesin kız dediKızlar size bişey sorabilir miyim
benim bi prensesim olucak kız istiyorduk daha evlenmeden eşim kız bebek elbiseleri filan aldı o derece yanii
4. Ayımızda kontrole gittiğimizde doktor kesin değil ama kız dedi ultrasyonuda eskiydi ben bebişimin kolunu bacağını bile seçemedim o ekrandan çıkarken kesin kız dimi dedim bişey diyemedi bence kız 5. Ayda detaylı ultrasyonda kesin öğrenirsin dedi gönderdi
sorum şu 4. Ayından sonra cinsiyeti değişen oldumu sizde geçmişe bakim dedim ama maşallah muhabbeiniz bol olduğundan okuyamadım
evet efe çok kullanılmaya başladı ama mete daha çıkşta değil çok kullanılmıyor söylenişi de güzel tam anlamı ne acaba hun imparatoru dışında
kendi bilir artk siz üstünüze düşeni yapıyorsunuz.sevde ismini dün söyledim eşime pek sesini çıkarmadı cinsiyetini öğrenince konuşacakmışız
bende şaşırdım o kadar ismi beğenme eymeni beğençok güzel bir isim şu an çok kullanılıyor ama olsun mustafayı istemesydim bende düşünürdüm
abinin farketmemesi iyimiş ya inşallah hiç farketmez mutlu olurlar birden gözüne batmaya başlarsa kötü olur çünkü.
Allah allah sağlıklı mı demiyor da ne bu erkek sevdası ya o evlensinde rabbim ona erkek evlat vermezse görür gününü kız mı erkek mı sağlıklı mı diye.rabbim hayırlı evlat hayırlı gelin hayırlı damat nasip etsin böyle düşünenler bulacak bir yerden de nerden bilmiyorum
Geçmiş olsun canım hastalanınca nazlı oluyorlar malesef en iyisi onlar hiç hasta olmasın
Reyyan güzel bence canım hem de anlamı kesin cennet kapısı söylenişi de güzel
yaptırınca ister istemez takıyoruz işte eskiden ne güzelmiş ya doğunca öğreniyorsun herşeyi kafan rahat.doktor zaten gelince bakarız dedi merak etsem telefonlada sorardım ama takmadığım için gidince göreceğim artık yaptırdım bir kere
hayırlı cumalar canım ece daha anlamlı gibi ama bade şarap kadehi olarak da geçiyor birçok yerde bence daha iyi araştır bade isminin anlamını
bencede kötü birşey olsaydı kendinden geçerdin şimdiye düzelemezdin diye düşünüyorum kötü birşey yoktur inşallah
balımın anlamı internette yazansa güzel ama dalga geçebilirler gibi geliyor bana sen bilirsin yinede saygın da hoş ama melinda ne demek
Günaydın anneler ve tatlı bebişleriii :)
sdrkyn istanbuldan kar getirdin bize ama idari izne yetecek kadar değil malesef :) neyseki bugün cuma, onunla avunuruz biz de. Bebiş de ben de iyiyiz, hala kıpraşmasını bekliyorum naaarin kızımın. Hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun, bitki çayı için aile hekimi içebilirsin sıkıntı yok dedi, bir sınır koymadı ama kendi doktoruma da sormak aklıma gelmedi. Ama başka bir arkadaşın doktoru 2 bardağı geçmesin demiş. Bol bol ılık su içine de bal ve limon. Bunun zararı olmaz sanırım, tabi tansiyona da dikkat ederek
Biz bu sabah hortlayan bulantimla basladik guneKahvalti masasi duruyor bir ara gidip yemeye calisicam ben de nerde birkac gundur bu bulantim diyordum
bir de benim sikayetim var vajinam kasiliyor, kasiklarimin altinda surekli kasilma durumu var sanki bebegimin tekmelerine benzer gum gum kasilmalar gerilmeler oluyor
evet ya muhteşem bişey raporlu olmakGunaydin hatunlar
su soguk karli bir gunde raporlu olup evde olmak super yaaa... Gece yatarken ohhh boyle iyiymis diyorum gec yat gec kalk istedigin gibi davran... Hatta hamilelikte hep izinli olsaymisiz diyede dusunmeden de edemedim
Sabahtan beri arıyorum sağlık ocağını ama açmıyorlar telefonlarını, hemşirenin telefonu da kapalı. Yarın doktora gideceğim sonra hafta başı giderim oraya ancak olur zaten sanırım. Ben de üçlüden vazgeçmek üzereyim sanırım ikili+ayrıntılı gibi düşünüyorum, bakalım yarın neler getirecek?:18:
İlgisizler düştü bize gülsevdam, bizdeki de şans işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?