2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar az önce buraya bir bayan geldi,,kadına pat diye hamile misiniz diye sordum,evet dedi gülümseyerek..erkek mi bekliyorsun dedim,evet erkekmiş :) geçen de bir kadına bebeğin kız olucak dedim,9 aylıkmış,ama cinsiyeti öğrenememiş..kızı varmış,erkek istiyormuş,morali bozuldu kadıncağızın..ona dedim bana haber ver öğrenince,işyeri telimi verdim :)allahım ne dengesizleştim ben yaw,,banane ki milletin karnından,bebğinden..öyle saçma biri yaptı beni hamilelik :)

Emecek ama çökelek yapıp geri çıkaracak, sonra diş çıkartırken ağzı akacak ucuz zaten illaki kullanacak bir yer bulurum
Eşim kredi kartını evde unutmuş ben de fırsattan istifade değerlendireyim dedim

Ben gideyim doktor zaten haftayı görüncee bu haftada bakmayalım derse geri dönerimm
Hastane yakın evime zaten akşam 19:30 da iş çıkışı olduğu için uğrarım:26: Alırsa ne alaa almazsa paçasına atlar yalvarırım 2 dakika usgye alda öyle göreyim bari diye

erecez erecez az kaldı

bakılmıycak olsa çağırmazlardı zaten canım haftanı filan sordular dimi randevu verirken?

Bende kısmetse bu cuma ayrıntılı usgye gireceğima ama ozamanda 19+5 olacağım erken mi olur acaba?
Bebişte önden gidiyor 4 gün 1 hafta onuda katıyorlar mı acaba canım?

yok canım erken değil ayrıntılı ultrason 18. ile 23. hafta arası yapılıyor bende 3 ocakta 20+1 de gireceğim.

arkdişler benm doktorum hergün bi öğün sebze ye dedi tabi benm için imkansızda en azından daha çok yiyim istiyorum haftada 3-4 sefr olsa yeter neyse ıspanaklı bişi yapsam diyorum ama ne yapsam tavsiyesi olan varsa çok güzel oluyo harika oluyo fln die memnun olurum yada ıspanaklı börek yapsam sebze yerinede gecermi

Her unutulan kredi kartında vardır bir hayır misaliii
İyi etmişinn Güle güle kullansınn meleğin canım

bakılmıycak olsa çağırmazlardı zaten canım haftanı filan sordular dimi randevu verirken?

Yooo kimse bişey demedii
Sadece adımı soyadımı sorduu ekrandan bakmıştır herhalde diyeceğimde ondada randevu için almış olabilir danışmaa
Doktor görebilir sadece bilgilerimi dimi :44:
Artık neyse halimm olsun ayrıntılı usgmem diyeceğim bende :26:

yok canım erken değil ayrıntılı ultrason 18. ile 23. hafta arası yapılıyor bende 3 ocakta 20+1 de gireceğim.

Ama ben gittiğimde 19+5 olacağım :18:
Kalp gelişimi 20. hafta diyorlar :44:
Neyse doktor yok olmaz derse 1 hafta daha beklerimm artıkk
Sağlıklı olsundaa miniklerimiizzz bekleriz

kızlar size taylan kümelinin kızı ezginin sütünü arttırmak için içtiği sebze çorbasının tarifini yazayım

bu çorbayla hem 28 kilo vermiş hemde sütünü arttırmış şimdi de içebilirsiniz çok besleyici

miktarı siz ağız tadınıza ve çokluk miktarına göre ayarlarsınız artık

2 derisi alınmış baget (parçalamadan tencereye atıcaz pişince etleri çorbanın içine didkliycez)

kereviz

beyaz lahana

pırasa

yeşil mercimek

kabuklu pirinç

buğday

sarımsak

limon suyu

piştikten sonra da

üzerine pul biber, karabiber, kimyon

hepsini büyük parçalar halinde tencereye atıyoruz bagetlerle beraber pişiriyoruz. piştikten sonra isterseniz blenderdan geçirebilirsiniz tavuk etlerini de üstüne didikliyorsunuz yağ koymuyoruz tavuğun yağı yeterli oluyor afiyetle içiliyor bebişlere süt oluyor annenin kilolarını atıyor oh miss

kızlar yarın büyük gün çok heycanlıyım doktora gidicez inş cinsiyetini öğrencez bakalım kim haklı çıkacak iddaya girdik kocacımla ben erkek diyom o kız diyo çok heycanlıyım 1 aydır görmüyom yavrumu kocaman olmuştur inş

hadi bana tarif veren yokmuuu
aşkolsunnn

Ben ıspanaklı gözleme yada yumurtalı ıspanak önerebilriimm üstü karabiberli filann veya corbasını yap iç kuzum
Yada biliyormusun bilmem biz ıspanağı haşlar sarımsaklık yoğurt yaparız üstünede toz pulbiber döker kaşık kaşık yeriz
Ayy kendi kendime canımı çektirdimm iyi mii :26: Yıkaması olmasa bende ıspanak haşlama yapardım akşama valla

saol canımmm sende olmasan kimse görmüycek
ama hani tarif? tarif olsaki yapsam dimii
bu arada ben migrostan alıyorum ıspanağı napim wala ellerim mafoluyo o kadar çok yıkıcam die en azından daha az yıkıyorum hani paket daha önce hazırlanmış olanlarından:26:

evet veriyoruuum:) börek tabi güzel olur ama hamu işi nede olsa bence yemek gibi yap,
1) tereyağı ile kavurup suyunu çekince üzerine yiceğin zaman yumurta kırıp yiyebilirsin
2) soğanı dora 1 kaşık sıvıyağ ile biraz kavur sonra ıspanakları içine at hepsini kavur kaşığın ucuyla salça koy biraz ıspanaklar pişince 1 y.k kadarda pirinç at kendi suyuyla pişsin yetmezse sıcak su eklersin, sonrada üzerine sarm. yoğurt dök ye:)

afiyet olsuuun,,,

ispanagi guzel soganla salcayla pisir suyunu dokme borcama koy ustune kasar rendesi yada cirpimis yumurta firina ver
bende de ne sabır varmış kendime şaşar oldu...

daha bi çekirdek almadım bebeğime bekliyorum bakalım...

bende almadim.cunku cinsiyetini ogrenmedim

Malzemeler (6 Kişilik)
1 Kase mercimek
Yarım kase dövme
Yarım kase nohut
Tuz
Yarım kilo ayıklanmış semizotu veya ıspanak
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
3 Diş sarımsak

Yapılışı
Malzemeler yıkanır tencereye konur. Üzerine 7 kase su, bir tutam tuz konur ve piştikten sonra semizotu veya ıspanak ilave edilerek pişirilir. Sumak ekşisi ilave edilir. Dövülmüş sarımsak, kırmızı biber ve nane yağda kavrulur, üzerine ilave edilir.

maras yemegi biz nohut katmayiz sogan kavurup koyariz ben cok severim

Nedemekk canım benimm herşey yeğenlerimizz içinn
Bende o yıkanmışların tadını sevemedim gittii konserve ürün gibi geliyor bikere arkadaşım almış börek yapmıştıı bildiğin saman yedim gibi geldii belkide o ilaçlı suyu tam akıtmadı bilemiyorum bende alıp denemedim sonra :26:

Sarımsaklı yoğurt yada Ispanaklı borani

MALZEMELER

500 gr kadar ıspanak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kaşığı biber salçası
tuz
ÜZERİ İÇİN:
bir kase yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
SOS İÇİN
sıvı yağ
pul biber

HAZIRLANIŞI

Öncelikle ıspanaklarımızı,sirkeli suyla iyice yıkayıp kurutalım.
Diğer taraftan yağımızı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım,salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
Ispanakları,doğrayıp ekleyelim ve hararetli ateşte su salmasına izin vermeden pişirelim.
En son tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatlarını ekleyip,karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Yemeğimiz ılındıktan sonra,yoğurda sarımsağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım,ve bu karışımı,ıspanakların üzerine dökelim.
Üzerine de yağda yaktığımız pul biberini dökelim.
Yemeğimiz servise hazır...
Afiyet olsun...

Bir tutam kekik bloğunda alıntı

saol canım eline sağlık yalnız yoğurt dökünce heralde demir emilme olayı gidiyo süt ürünü ya yoğurtluda çok güzel olurya

ispanagi guzel soganla salcayla pisir suyunu dokme borcama koy ustune kasar rendesi yada cirpimis yumurta firina ver

bende almadim.cunku cinsiyetini ogrenmedim

hımm evt bende bi ara hep böle yapıyodum ıspanak graten die üstünede beşamel sos yapıyodum tabi besn değeri ne kadr kalıyodu bilmiyorum

ıspanak tarifi 1:
soğanı doğra, havuçları ister halka halka doğra ister rendele soğanla birlikte zeytinyağında kavur..
yarım yemek kaşığı domates salçası ekle..kavur.

ıspanakları ilave et..
bir tutam pirinç ekle..tuzunu at..bekle sönsünler..ço susuz gelirse gözüne yarım çay bardağı sıcak su ilave et..fazla değil..

tarif 2:
soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında pembeleştir...ıspanağı da ekle..hiç su koymadan geniş tencerede hep birlikte kavur..yoğurtla ye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…