- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #22.641
bu arada kızımın ismi konusunda kararsızlıga varıyorum...Zeynep Nur yerine Zeynep Naz mı olsun diye git gellerim var.. Sizce zeynep naz,, zeynep nur'dan dahamı hoş ..:)
benceeee Zeynep NAZ daha hoş duruyorrzeynep nur cok var nasılsa bir de zaten zeynep dini bir isim yanına hoş modern ısım koyabılırsın
bir de pekbicici ye soracaksın o ne ister
acemi anne mi oldun birdenMerhaba kızlar bikaç gundur foruma gıremıyordum ..gecmış baya bırıkmıs okuyamadım ..HAsta olanlar varmış başta dünürüm olmak üzere hastalara şifa dılıyorum ...Dün bebek gormeye gıttık Annemlerle ıkı bebek büyütmüş biri olarak bebeği elime alamadım ..15 gun önce dogmuş kılosu 2.500 grammış.. 1 ayda 500 gram almış yani 3 kıloluk bebebği inicilir diye elime alamadım ..:) bebeğe hediye almaya gittiğimde çok heveslendim bir kaç şey almak istedim ama annem daha cok erken kızım hadi gidelim diye engelledi beni... bugun hava cok guzeldi eminönü havuzlu hana gıtmeye nıyetlendım .. kız kardeşimi aradım teli acmadı .. ablamı aradım işim var gelemem dedi.. annem daha cok erken düşüncesinde oldugu ıcın sylemeye cekındım ..:) hava guzelken yuruyus yapayım dedımo sırada kardesım aradı,,eminönüne gelırmısın dedım,, oraya yakınım zaten çık gel dedi,, otobus duragının hemen yakınındaydım zaten 20 dakıka sonra eminönundeydım ... havuzhana gidipte eli boş cıkan bir benimdir herhaldeçok şeker giysiler vardı ama hepside bana şimdiye kadar gelen hediyelerden bı farkı yoktu .. bir başka bebekte dusunmedıgım ıcın abartı hale sokmak ıstemedım ... ve geneli kışlıktı .. malum bizim bebekler yaz bebegı olacak. . yazlık keten cıtcıtlı badi aradım ama bulamadım .. netten baktıklarım dahada hoşuma gitti... fiyatlar denilene göre çokta düşük değildi... çevremdeki ünlü markaların ürünleri bana dahada cazip geldi...:) bi süredir kafama takılan tütü etek için tül aldım .. bir kac model begendım netten.. yapınca sizlerle paylaşırım ..:)
kulağa daha hoş geliyor zeynep naz zaten zeynepin anlamı da güzel ikisi birlikte güzel olabilir ama sdrkyn nın dediği gibi kayınvalideye sormadan olmazbu arada kızımın ismi konusunda kararsızlıga varıyorum...Zeynep Nur yerine Zeynep Naz mı olsun diye git gellerim var.. Sizce zeynep naz,, zeynep nur'dan dahamı hoş ..:)
benı de o kadar cok korkutuyorlar kı
bağlantısı var mıdır bılmıyorum ama ilk dusuğumun oldugu gece bırden uyandım yatagımın her yanı örümcek oyle bir sıçradım kı kalbım deli gibi çarpmaya başladı kalbım cıkacak sandımsonra ıslaklık hıssettım wc ye gıttım bır baktım kanımsı lekeler o gun akşamına da dusmuştu zatn bebegım
doktor alakası yok dedı ama bırçok aile büyüğü düşüğümü korkuya verdiler hatta hemen benzer hikayeler anlatıldı
bu hamılelıgımde tedbırı elden bırakmıyorum o yuzden abdest alıp yatıyorum, yastıgımın altında dua, baş ucumda cevşen, ve ısık aşık yatıyorum
Canım aynı şekilde benim düşüklerim genetikten dendi ama ben o zaman hep korkulu rüyalar görürdüm kendimin boğuldunu işte çeşit çeşit en son düşüğümden sonra bana başka birşey dediler annemler bir hocaya okuttu falan dua yazdı her banyomda abdest alırım üzerimde hep o dua ve nazar boncuğu var arada yasinimi okuyorum bana her gece uyumadan 11 kez ihlas duası okusun demiş mutlaka 11 ihlas okuyup yatarım.Şimdide görüyorum ama çok korkulu değil sizinki gibi çok şükür inşallah sizde rahat edersiniz.
Bencede Zeynepin yanına modern bir isim daha hoş olacagını dusunuyorum.. bakalım babamız ne dıyecek :)
bu arada kızımın ismi konusunda kararsızlıga varıyorum...Zeynep Nur yerine Zeynep Naz mı olsun diye git gellerim var.. Sizce zeynep naz,, zeynep nur'dan dahamı hoş ..:)
acemi anne mi oldun birdenkaç yıl oldu doğum yapalı ki.en iyisi internetten ind,r,mleri takip etmek galiba hele o crazy bebenin tulumlarına bakıp iç geçiriyorum hangisini alacağım diye
kulağa daha hoş geliyor zeynep naz zaten zeynepin anlamı da güzel ikisi birlikte güzel olabilir ama sdrkyn nın dediği gibi kayınvalideye sormadan olmaz
anladım canım bende duydum senin gibi yaşayanları okutturuyorlar aynı dediğin gibi dua bulundur da nazar boncuğuna inanmıyorsun değil mi batıl inanç o şirke kadar dayandırıyorlar hatta takı olarak kullanlabiliyormuş ama 11 ihlası duymamıştım beende okuyayım sağol inşallah yaşamayız vesvese zorbenı de o kadar cok korkutuyorlar kı
bağlantısı var mıdır bılmıyorum ama ilk dusuğumun oldugu gece bırden uyandım yatagımın her yanı örümcek oyle bir sıçradım kı kalbım deli gibi çarpmaya başladı kalbım cıkacak sandımsonra ıslaklık hıssettım wc ye gıttım bır baktım kanımsı lekeler o gun akşamına da dusmuştu zatn bebegım
doktor alakası yok dedı ama bırçok aile büyüğü düşüğümü korkuya verdiler hatta hemen benzer hikayeler anlatıldı
bu hamılelıgımde tedbırı elden bırakmıyorum o yuzden abdest alıp yatıyorum, yastıgımın altında dua, baş ucumda cevşen, ve ısık aşık yatıyorum
Canım aynı şekilde benim düşüklerim genetikten dendi ama ben o zaman hep korkulu rüyalar görürdüm kendimin boğuldunu işte çeşit çeşit en son düşüğümden sonra bana başka birşey dediler annemler bir hocaya okuttu falan dua yazdı her banyomda abdest alırım üzerimde hep o dua ve nazar boncuğu var arada yasinimi okuyorum bana her gece uyumadan 11 kez ihlas duası okusun demiş mutlaka 11 ihlas okuyup yatarım.Şimdide görüyorum ama çok korkulu değil sizinki gibi çok şükür inşallah sizde rahat edersiniz.
anladım canım bende duydum senin gibi yaşayanları okutturuyorlar aynı dediğin gibi dua bulundur da nazar boncuğuna inanmıyorsun değil mi batıl inanç o şirke kadar dayandırıyorlar hatta takı olarak kullanlabiliyormuş ama 11 ihlası duymamıştım beende okuyayım sağol inşallah yaşamayız vesvese zor
ya nazar boncuğu dediğim düğünümde nazar boncuğu kolye takılmıştı onu takıyorum haşa şirk koşmak Allahın gücüne gitmesin duymamıştım takmam o zaman 11 ihlas okuyorum 7 kezde ayetel kürsi oku zamanla vesevesen azalacak Allahım kimseye yaşatmasın senin içinde dua edicem inşallah hemencecik atlatırsın canım.
ya arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum.
hani şu 20 haftalıkken ayrıntılı ultrasonla bakıyorlar ya o herkese yapılmıyormuş diye duydum riskli durumlarda yapılıyormuş?
aranızda yaptıran var mı?
ya arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum.
hani şu 20 haftalıkken ayrıntılı ultrasonla bakıyorlar ya o herkese yapılmıyormuş diye duydum riskli durumlarda yapılıyormuş?
aranızda yaptıran var mı?
merhaba hanımlarrr en son pazartesı guunuu uğramıştım yanınızaaa
ogunde iş telaşı ve hastaneye gıtme heycanım vardııı
neyseee gittik bekledik bekledikk çok bekledik doktorumuzun operasyonu ve sezaryanı varmıs bekledıkte bekledık
çok sıkıcıydı ama ucunda kızımı görmek vardı sabrettım.
ayrıntılı ultrasyonda baktı doktorum herseyın yolunda oldugunu temiz kalpli bir kızımız oldugunu söyledii
masallahhh.
normalde radyolojı bolumunde bakılıyormus ama bız beklemekten onu kacırdıgımız ıcın o baktı olcumlerıne baktı gelısımıne damarlarını kalbını ınceledı beynınıı omurgasından damarlarına kadar ınanılmazdıııı:26:
hersey ıyı gıdıyor dedı cok sukur ama radyolojıyede gıt bi baksınlar dedi
öyle yanı birde uzmanına yönlendırdı benı 5 tl ücret karsılıgında
ama doktor yok bende yarın yada ertesı gun gıdıcem ınsallah.
aslında doktorumun söyledıklerı yettı banadaa ısteee yaptr dedıgı ıcın gerı tamam dedım
bizimmm kız harekett konusunda sınır aşmış durumdaaa anası gibi kıpır kıpır olucagı kesın ama korkarım sollıcakkk
cunkıı oyle bir poz vermiştiki anlatamamm elleri ayaklarııı kafasına kalkmış vazıyetteydııı
bu kesın sporcu olucak artık kıme cektıyse dedı bende annesınee cekmıstır dedım
sanırımmm doguncaa cok kosucaz peşinden tekmelerındende kıpır kıpır bişi oldugunu anlıyorum zaten..
25.haftada şeker yüklememiz var onu yapıcaz dedi.
4 hafta sonra ona gidicem inşallah.
birrr ara çok komıktııı yaaaaaabizimkiii kıpır kıpır poz vermıyor dr ölçüm yapıcak sızdeee goruntu verelımmm dedı veee hanfendıyı rahatsız edelım dıyıppp şölee bir usg cıhazylaa karnıma ıttırı verdııı hadı bakalımm poz ver anneyle babaya onu bıuraz rahatsız edelım dedı ve karnımı dürttüüüü
iştee böyleee güzel bigün son bulduuuu ve yogun gunler ardından aranıza dönüp içimizii dökebildik sizlereee
canım ben 5 haftadır hıssedıyorum tekmelerı ama karnımı acıp gorene kadar kacıyor uyanık :)inşallah tez zamanda tekmeleri hissedersiniz güzel annecikler, bebiişim tekme atınca nerde olursam olayım aptal 1 gülücük konuyo yüzüme işyerinde ya da dışarda millet bakıyo deli diyolardır kesin ama napimm çok hoşuma gidiyo
Cokgecmıs olsun canım
gülsevdam geçmiş olsun çok korkarım o durumlardan Allah bidaha yaşatmasın inşallah
Merhaba annecikler biz dra gittik geldik, yavrum büyümüş 460 gr olmuş ama boyunu sormayı unuttum.:26:
Dtaylı ultrason için gün aldım 8 ocak'a 260tlimiş radyoloji uzmanı yapacakmış acaba perinataloji uzmanı yapsa daha mı iyi olurdu?
Tetanoz aşısını sordum muhakkak yaptır dedi belli olmaz belki yetişemezsin evde, arabada doğurmak zorunda kalırsın dedi hem hiçbir zararı da yokmuş
Tshımı o da yüksek buldu bakalım yarın ölçtürmeye gideceğim bu arada düşmüştür inş ve bu yüksekliğin bebeğime bir zararı olmamıştır
Bu arada çenesi bana benziyormuş babası çatlasın erkek versiyonumu doğuracağım işteBizden haberler böyle bugün pek bi sessiz buralar herkes iyidir umarım
benim bebise cinsiyet tahmini yapmak isteyen yok mu yarin ogrenecegim insallahtabi gosterirse:))
kızlar dün kuzenim doğum yaptı maşallah 5.100 gr 55cm doğum doğdu kuzumuz .. yaw nasıl taşıdı o kadar büyük bebeğidedim artık görüceler gelir koca kız olarak doğdu
kizlar ben doktora balik yiyemiyorum diyince balik yagi hapina basladik
gunde 1000 mg ama ben 500 mg iciyorum gunde 1 kere
bunun yaninda haftada bir balik yiyorum tiksinmem gecti
bu sabah da hapi ictim aksam da balik yedim
sizler kullaniyor musunuz? normal mi hem balik yerken hem kullanmak fazla mi gelir ?
burdasın değil mi yada senin gibi gizli gizli girenler var şu an sayfada
Bütün testlerim iyi çıktı ama doktorum baktı ayrıntılı ultrasonda bebeğin tüm organlarına bakılıyor benim doktorum tek tek hepsini inceledi ölçtü parmaklarına dahi baktı
Hayır canım herkese yapılıyor ayrıntılı bebeğin kalbinin damarlarının gelişimine bakılıyor.Benim tarama testimdede risk yok ama yapılacak.
görüştüğüm bir dr 2li ve 3lü testi önermedi gerekçesi de şu, çocuğun Allah korusun Down sendromlu olsa aldırır mısın dedi banada mantıklı geldi yaptırmadım şimdi de PRENATAL TANI-DOPPLER testini merak ettim internette araştırdım gerekli durumlarda yazınca hemennnn size sormak istedim :)
ama çocuğun her yerine bakıyorsa bende merak ettim şimdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?