- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #22.661
ya arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum.
hani şu 20 haftalıkken ayrıntılı ultrasonla bakıyorlar ya o herkese yapılmıyormuş diye duydum riskli durumlarda yapılıyormuş?
aranızda yaptıran var mı?
Ben bu konuyu doktorumla konuştum testten önce ulltrason %70 testler %90 doğrudur dedi ki ben ultrasona daha çok güveniyordum biz bu testi bebeği aldırın diye yaptırmıyoruz dedi hatta bi hastasının bebeğinin bi gözü oluşmamış ve gebeliğine devam ediyormuş eğer doktoru ayrıntılıda bakmasa doğduğunda görecekti önceden kendini hazırlaması gerekir dedi
testlerde ise eğer risk yüksek çıkarsa bebekte bi problem olduğunu bize gösterir bizde daha ayrıntılı bakarız daha sık takip ederiz doğum şekline ona göre karar veririz dedi yani test kötü çıkarsa sonucu git o çocuğu aldır değil aksine o bebeği en iyi şekilde beklemektir aile o bebeği istedikten sonra dedi
maşallah :) bencede baktırmalı zaten bundan sonrada pek test kalmıyo bir tek şeker yüklemesi var onu biliyorum.benım testler temız cıktı cok sukur
ama detaylı usg yapılcak
detaylı organ ıncelemesı oldugu ıcın herkeste yapılmalı dıye bılıyorum ben
Elbette bakılıyor canım örneğin yarık dudak mı parmaklarının sayısı tam mı eksik yada fazlada olabiliyor Allah korusun
gözleri oluşmuşmu sırtında açıklık var mı kalbindeki damarlarda kan sızıntısı var mı vs bunlar aklımda kalanlar bi çok şeye bakılıyor ben 1 saat kadar kaldım muaynede içim rahatladı zaten her kontrolümde doktorum tek tek ayrıntılı bakıyor hatta bi dahakine bi kaç şeye tekrar bakıcam diye çağardı
hımm sanırım bende ultrasona daha sıcak baktım. teşekkür ederim canım o zaman bu hafta sonu gidip baktırayım inşallah herşey yolundadır :)
Canım senin doktorunun sana söylemesi lazım ben üniversiteye gitmiştim normalde muaynehaneye gidiyorum ordaki doktor mutlaka yaptır eğer doktorun yapmazsa buraya gel çok önemli dedi
maşallah :) bencede baktırmalı zaten bundan sonrada pek test kalmıyo bir tek şeker yüklemesi var onu biliyorum.
hangi şehirdesin canım?
ben istanbul anadolu yakasındayım hala dr umu bulamadım :)
Evet şeker yüklemesi var gerçi oğlumda bana gerek görmedi doktor bide benim doktorum bi test daha var dedi ama şuan değil adınıda unuttum öğrenince yazarım burdan tetanoz aşısı oldun mu ?
cuma günü gidicem sağlık ocağında yaptırıcam. fazla yakıyormuş o yüzden şimdiden korkuyorum :)
Bende yarın yaptırıcam büyük ihtimalle ne olcak ya yanarsa yansın daha bu acılar ne ki :)
doğumdan mı bahsediyoruz bende düne kadar düşünmüyordum ki bugün lohusa pijaması alana kadar off çok gerildim :))
acıların çocuğu olduk valla dönüşü yok
anladim basjasinin bebegi olunca degisiyor aman dunure dikkat sonra kaynanalik yapmasin kizina yazikAcemilik değilde,,Bir başkasının bebeğini kucagıma alamıyorum ..:) küçük oglum 7 yasında acemılık cekıcek kadarda varmış değilmi ...:) ıkıtellide ünlü firmaların spot magazaları var orası baya ındırımlı ama bı turlu gıdemedım ..:)
Haklısın canım Dünürede sormak lazım Sonucta ömur boyu yuzyuze bakıcaz tatsızlık olmasın soralım onadaama o modern isimleri daha cok sevdıgı ıcn hemen evet diyecektır D
ya nazar boncuğu dediğim düğünümde nazar boncuğu kolye takılmıştı onu takıyorum haşa şirk koşmak Allahın gücüne gitmesin duymamıştım takmam o zaman 11 ihlas okuyorum 7 kezde ayetel kürsi oku zamanla vesevesen azalacak Allahım kimseye yaşatmasın senin içinde dua edicem inşallah hemencecik atlatırsın canım.
taki olarak kullaniliyormus sonucta guzel mavi bir boncuk olarak bakiyoruz olaya ama onun koruduguna inanan insanlar var ya bide isin soyle bir boyutu var mavi oldugu icin gozlerdeki kotu enerjiyi cekme falan
canım bu tarz seylere ınanmayan var ama ben fazlasıyla ınanıyorum
yıldızım dusuk oldugu ıcın etkılere cok açıkmışım hem nazara da fena gelirim, çatlayacak gibi olurum :26::26::26:
ama şükür duamız var
bu yildiz olayina da inaniyorum bazi insanlar mizac olarak da daha saglam bazilari daha zayif vesveseli inanmayan var ama peygamberimiz bile korunmak icin felak nas okurmus biz daha aciziz duayla korunabiliyoruz bilincindeyiz cok sukur
Ay yok canım ya şaka yaptım hiç dinleme öyle anlatanların bitmek bilmeyen doğum hikayelerini ben hiç dinlemem korkulacak bişey yok diyorum ama bende korkuyorum canımın yanmasından değil ama bi problem çıkarsa falan diye ben daha hiç bişey almadım ne kızıma ne kendime eşim bugün diyor hiç hamile havası yok sende diye bende bazen unutuyorum arada tekmeler olmasa :)
hangi şehirdesin canım?
ben istanbul anadolu yakasındayım hala dr umu bulamadım :)
Arkadaslar bu sirt agrisi ne Boyle ya, ne saga ne sola yatabiliyorum acayip bir aci, sadece sirt ustu yatarsam rahat ediyorum onuda sirt ustu yatmak iyi degil dedikleri icin korkuyorum, zararli mi cidden sirt ustu yatmak.?
Aynı ağrıları bende çekiyorum. Doktorum mümkün olduğunca sırt üstü yatma kan akışğ zayıflıyor dedi. Zaten rahim büyüdüğü için organlara baskı yapıyor. Sol tarafa yatmak bebeğe kan akışını en sağlıklı şekilde sağlaya pozisyon dedi. Dönmemek içinde bacaklarının arasına yastık koy dedi. Ben bir aydır böyle uyumaya çalışıyorum
Aynen bende bacagimin arasina yastik aliyorum ama ne mumkun donmemek, herkes yatinca rahat eder Ben donmekten bebege zarar vericem diye korkuyorumumarim gecer canim ya AMA dogum sonrasi bile bir sure devam ettigini duydum, en azindan o zaman sirt ustu yatabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?