- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #23.441
geçen arkadaşlar arasında konusu oldu.eşim doğumda ailem gelir.1 ay benimkiler bakar.1 ay senin annenler gelir falan dedi. ben de benim annem 1 ay kalamaz.en fazla 10 gün kalır dedim.hem bir an önce alışmamız lazım. kendimiz bakarız bebeğe dedim.hemen atladı.ne yani bizimkiler gelince gidin mi diycez diye. Allah yardımcımız olsun valla. en sıkıntılı hallerimizde bir de onları ağırla...(( 1 ay kalırlar mı bilmem ama. çünkü görümcem 2 ay önce doğum yapmış olcak. ve sonrasında yanında eşi bile olmayacak.eşi yurt dışında.onun için acele edip giderler mi bilmem...
dun gece benım oglum 2 ye kadar uyumadı tekmelerıne bende uyuyamadım kalktım oturdum konustum sevdım ııhhhh tekme attı da durdu sonra sut ıctm cevız yedım daha bı kudurdu10 dk gectı durdu oglum sonra uyumusuz beraber:)
sabah 8 de yıne tekmesıne uyandım bu cocuk dogdugunda da bole mı olur acaba hıc uyumuyokii..
ama anneım uyumazsan buyuyemezsın
geçen arkadaşlar arasında konusu oldu.eşim doğumda ailem gelir.1 ay benimkiler bakar.1 ay senin annenler gelir falan dedi. ben de benim annem 1 ay kalamaz.en fazla 10 gün kalır dedim.hem bir an önce alışmamız lazım. kendimiz bakarız bebeğe dedim.hemen atladı.ne yani bizimkiler gelince gidin mi diycez diye. Allah yardımcımız olsun valla. en sıkıntılı hallerimizde bir de onları ağırla...(( 1 ay kalırlar mı bilmem ama. çünkü görümcem 2 ay önce doğum yapmış olcak. ve sonrasında yanında eşi bile olmayacak.eşi yurt dışında.onun için acele edip giderler mi bilmem...
sızınkı kızmıydı canım?genelde kızlar fazla uslu dururmus...canım benimkiside fazla uslu,durgun...hayır iyi olduğunu anlıyorsun o hareketli olduğunda..neyse şimdiden çektiriyorlar böyle işte annelerine,,ece ayhan demiş ya,anne karnında başlarız sevdiklerimizi tekmelemeye diye..çok seviyorlar işte,ondan
evet cnm en hareketlı donemlerı ayaktayken degılde oturmamla baslıyorsnowflakeN cnm mşlhh 24 ila 28 hafta bebeklerimizin en hareketli olduğu dönem yerleri henüz 28. haftada darılmaya başlıyo :) ve 28.haftadan önceki hareketler çoğu bilinçsiz tekme ve hareketler 28.haftada artık birçok şeyi geliştiği için herşeye tepki vericekler bilinçli halde hareket edicekler veeeeeeeeeee tekmeler yumruklar çok daha kuvvetlenicek ozaman hiç rahat bırakmıycaklar bizi :)
bıraz daha ıcın rahatlasın cnm oglusunhıseetrır kendını bende 16. haftada hıssetmeye basladım herkez daha erken daha erken dedı nesı erken hısettım yanı yalan mı soyluyorumKızlar yemeğimizi yedik, elma varmış bide onu kemircem şimdii
Hala bir tıkırtı yokk
Ama pendikte bulunan doktorumu aradımm
Alo doktor hattım zaten o benimHemen ararım kendisinii
Dedim pazartesi akşamı kedinin üstüme atlamasıyla çok fazla kokrtum ve irkildim pazartesinden beri bir hareket yok 20 haftalık gebeyim dedim
Oda 20. haftalarda hareket bekleme, beklesende hissedemezsin dedi47: deli oluyorum bunu diyenlere) 1 gün vursa 3 gün vurduğunu hissedememen normal
Ama hiç birşey olmaz (Allahın izniyle) dedii, çok merak ediyorsan gel usgye alım dedi, bende kötü bişey olmazsa derken yook yook merak etme dedi
Hayırlısı Allahtan bizim keçi ne vakit hareketlenecek bakalım :44:
öff kızlar ya aynı sorun bendede var(ne olucak böyle bilmiyorum ama şunu sölüyeyim doğum yaptığınızda emin olun kimseleri istemiyosunuz yalnız kalıp bebeğinizle dinlenmek istiyosunuz bide lohusalık hali çöküyo insana herşey batıyo sıkıyo zaten bebeklerde o kargaşayı istemiyolar daha küçücükler yeni doğmuş oluyolar malum ortam yabancı öncelikle annelerini sonrada babalarına alışıp tanımaları lazım ama işte bizim türk örf adetinde lohusanın tepesine biner gibi bi dünya insan oluyo annede öle bebek gibi mız mız oluyosunuz ister istemez bebeğinizle ilk günler yalnız kalmaya ihtiyaç duyuluyo valla ne yapcaz bilmiyorum bide bunlar kaynanaaaaa
benım oğlumda soyle ınatla hareket etsede bende uykusuz kalsam razıyım ama yok bu ara pek sakın arada pıt pıtlar yapıyor :)
evet cnm allah yardımcımız olsun ya ısımız zor yanı ama benım annem bana yakın oldugu ıcın gelır gıder kı zaten ondan baskasını ıstemem yanımda o olsun bana ytr kayannam soyle bana kusse diyorm 2 sene falan konusmask ne guzel olur hiç gelmese gıtmese :) inş. kalmazlar cnm 1 ay inş...
Kızlar yemeğimizi yedik, elma varmış bide onu kemircem şimdii
Hala bir tıkırtı yokk
Ama pendikte bulunan doktorumu aradımm
Alo doktor hattım zaten o benimHemen ararım kendisinii
Dedim pazartesi akşamı kedinin üstüme atlamasıyla çok fazla kokrtum ve irkildim pazartesinden beri bir hareket yok 20 haftalık gebeyim dedim
Oda 20. haftalarda hareket bekleme, beklesende hissedemezsin dedi47: deli oluyorum bunu diyenlere) 1 gün vursa 3 gün vurduğunu hissedememen normal
Ama hiç birşey olmaz (Allahın izniyle) dedii, çok merak ediyorsan gel usgye alım dedi, bende kötü bişey olmazsa derken yook yook merak etme dedi
Hayırlısı Allahtan bizim keçi ne vakit hareketlenecek bakalım :44:
benım oğlumda soyle ınatla hareket etsede bende uykusuz kalsam razıyım ama yok bu ara pek sakın arada pıt pıtlar yapıyor :)
amin canım ama sneinkiler hemen dönerler gibi geldi bana kayınvalidenin kızı daha kıymetlidir canım merak etme .<..anlayış yok inan bana biz kendimizi ezdirmicez inan bana yeriş geldi,mi bize kimsede fayda yok yani hizmet etsek bi,le unuturlar iki günde kıymatsiz oluruz hep öyle olur ezdirmeylim biz çocuklarımız için artık yaşayalım kalmaya gelenede yüzvermeyeli,m gitsin günü birlik gelsinler sinir oluyorum ya
dur annesı bır basar pır baslar oglusun bızımkı yaramaz olucak ya hazırlıyo bızı sımdıden
kızlar günaydın hepinize bebeişim bu sıralar çok hareketli maşallah ama 3 gündür misafirim vardı size hamilelikde gelen giden oluyormu anlamadım gitti hamile insana misafir olarak kalamaya gelirnirmi anlayışmı yok ya kızlar çok yoruldum inanın ve yine gelmeyi düşünüyorlarmış off ya
Kızlar bu şeker yüklemesi herkese yapılıyor mu? ve hafta sınırlaması var mı çünkü ben ayrıntılıdan 1 ay sonra kontrole gidersem 27 haftalık olacağız geç olur mu?
Bir de benm parmaklarım dolma gibi oldu alyansım zor çıkıyor, diğer yüzüklerimi de takamıyorum sizde de var mı böyle bir durum?
canım doktorum hamıle ıkn ılac verıyorsa korkma sonucta denenmıs seylerı bızlere verıyorlarben bir saat sonra doktora gidiyorum
bugun o kist gibi siskinlikten iltihap akiyor ve mecburen kahvaltimi yaptim karisti iltihap yedigime ictigme
herseyden ote kana karismistir bu kadar cidid boyuttaki birsey bebegime insallah birsey olmaz
mecburen antibiyotik vericek disci, hamileyken kullanan oldu mu?
ayy çok güldürdün beni :))) evet ya insan s,nir oluncane dese olmaz bide bizimkilerde aynı bi oğlu bide kızı var biizm kayınpeder tarafında erkek çok kıymetli bide hep amcalar dedeler ölmüş torunlara ölenlerin isimlerini veriyolar bizimkinide kendi ismini vermeye çalışcaklar ama ben buna izin verirmyim hayır :)) diycem ölmüşlerin isimlerini koyuyosunuz sen daha hayattasın :))) bide erkek olduğunu oğlluları sölüyünce ayy ii oldu soyumuzu yürütcek biri çıktı demesinmi kayınvalide bizde hep düşünüyoduk erkek olsun adımızı sürdürsün die :)) töbe yarabbi ya uyuz olduğumuz için her lafları ayrı ayrı batıııı valla cn benim anne problemli benim öle bakcak insanım yok kayınvalideler geicek benide deli edicekler bu Allahın emri mecburbenım annem super anlayısta bı kadın oldugu ıcın yanımda olsunkı bebegım bana daha cabuk alıssın bende ona sımdıden dıyor bana annem soyle konus oğlunla boyle konus soyle sev sabah gunaydın de akşam ıyı geceler de senı sevıyorm de ama kaynanam olsaa ıyyyyy cocugum benı emdıgı zaman dur ben emzırım der benım oğluma sımdıden etrafta oğlum oluyor dıye duyurmus oğluymuşşşş allah 3 tane vermış oğlan gözü benım oğlumda hiç benım oğlum dememe fırsat vermıyor ben o kadınla aynı catı altında 1 gece bıle duramam ben uyurum o oğlumu emzırr vallahı
sızınkı kızmıydı canım?genelde kızlar fazla uslu dururmus...
bırde dedıklerıne gore yaramaz cocuk anne karnında bellı edermıs kendını bılıyorum zaten benım mınık pasam cok yaramaz olucak o kadar beklettı bızı acısını cıkaracak
bende bebegımı cok sevıcem hele bı dogsun razıyım tekmelesın hosuma da gıdıyor zaten
evet cnm en hareketlı donemlerı ayaktayken degılde oturmamla baslıyor
bıraz daha ıcın rahatlasın cnm oglusunhıseetrır kendını bende 16. haftada hıssetmeye basladım herkez daha erken daha erken dedı nesı erken hısettım yanı yalan mı soyluyorum
bu kalma konusunda eşim tepkili. bundan 2 yıl önce 15 tatilde geldiler tam 15 gün kaldılar. gitmelerine yakın kv kız kardeşini arayıp sen de gel demez mi? ben de düşük yaptığım bebeğime hamileyim o zaman.daha yeni öğrenmişiz. doktor rahimde myom var. bebek tehlikede falan dedi. düşük tehlikesi var dedi. zaten bebeği öğrendik.ben sabaha kadar ağlamaktan uyuyamadım. eşime kızdım ben de. benim halimden anlamıyorlar baksana, teyzeni de çağırıyor dedim. onlar gidince bir kavga ettik ki, daha hala unutmaz. eşler de az anlayışlı olsalar...
ayy çok güldürdün beni :))) evet ya insan s,nir oluncane dese olmaz bide bizimkilerde aynı bi oğlu bide kızı var biizm kayınpeder tarafında erkek çok kıymetli bide hep amcalar dedeler ölmüş torunlara ölenlerin isimlerini veriyolar bizimkinide kendi ismini vermeye çalışcaklar ama ben buna izin verirmyim hayır :)) diycem ölmüşlerin isimlerini koyuyosunuz sen daha hayattasın :))) bide erkek olduğunu oğlluları sölüyünce ayy ii oldu soyumuzu yürütcek biri çıktı demesinmi kayınvalide bizde hep düşünüyoduk erkek olsun adımızı sürdürsün die :)) töbe yarabbi ya uyuz olduğumuz için her lafları ayrı ayrı batıııı valla cn benim anne problemli benim öle bakcak insanım yok kayınvalideler geicek benide deli edicekler bu Allahın emri mecbur
valla hareketli bebekler yaratılıştan anne karnındada doğduklarındadad hareketli olur derler benim gerçketen öle oldu allah yardımcın olsun :))
uzdunmu annesı sen oglusunu baslar yıne belkıde ıyce buyumeye calısıyor bıemezyıkıyerım ben onları yaaa doya doya tekmelesın ıstıyorm onceden karsılıklı konusuyorduk resmen 17 ve 18 , haftalarda bu hafta pek bır sakın maşallah oğluma yaramaz yaramaz dedım ben yaramaz degılım demek mı ıstıyo ne :)
ayy çok güldürdün beni :))) evet ya insan s,nir oluncane dese olmaz bide bizimkilerde aynı bi oğlu bide kızı var biizm kayınpeder tarafında erkek çok kıymetli bide hep amcalar dedeler ölmüş torunlara ölenlerin isimlerini veriyolar bizimkinide kendi ismini vermeye çalışcaklar ama ben buna izin verirmyim hayır :)) diycem ölmüşlerin isimlerini koyuyosunuz sen daha hayattasın :))) bide erkek olduğunu oğlluları sölüyünce ayy ii oldu soyumuzu yürütcek biri çıktı demesinmi kayınvalide bizde hep düşünüyoduk erkek olsun adımızı sürdürsün die :)) töbe yarabbi ya uyuz olduğumuz için her lafları ayrı ayrı batıııı valla cn benim anne problemli benim öle bakcak insanım yok kayınvalideler geicek benide deli edicekler bu Allahın emri mecbur
valla hareketli bebekler yaratılıştan anne karnındada doğduklarındadad hareketli olur derler benim gerçketen öle oldu allah yardımcın olsun :))
allah hep guldrsun cnm evet dedıgın gıbı bı kere uyuz oldugumuz ıcın her lafları batıyor ama ben hamıleyım dedım ıcıme doğdu dedım buda kesın hamıleyım der aradan bır ay gectı ben 3,5 aylıgım oğlum da saolsun durmuyor hareket edıyor ama ben kımseye anlatamıyorm :) kayannamın yanında dedım bı kere ıkıncı akşam geldı bıze kocama dıyorkı bende hamıleyım neyım bılmıyorm bı dr.a gıdım benımde ahanda buramda cocuk gıbı bısey oynuyor oglum bak dıyor delırdım yaaa valla yarın bırgun ben oğlumu emzırırım oda emzırır gizliden ben ne yapıyorsam oda yapacak ılla
ay hıc sorma esım yegenını sureklı cagırmak ıstıyor koca delıkanlı bne ertelıyorum sureklı
esımın aılesı burda degıl olsa yandıydım her gun bendeydıler benımkıler anlayıslı sız gelın dıyorlar
seker yuklemesı hepımıze yapılcak cnaım 24 28 hafta arası eger alyansın zor cıkıyorsa odem var balım bu yuzden tuzu eksıtmen gerek ..
canım doktorum hamıle ıkn ılac verıyorsa korkma sonucta denenmıs seylerı bızlere verıyorlar
gerekırse mecbur ıcıcen bıde hamılelıkte en guvenlı donem ıkıncı donem bu donemde dıslere bakım her turlu sey rahatca yapılıyor
doktorum gereklı gorurse bende yıkatma temızletme yaptırcam mecbur teller dıslerı ıyıse hassaslastırdı cunku
of dogumu hıc dusunmek ıstemıyorumkendı aılem yakınımda gelırler sagolsunlar
ama anne ılebebegı yalnız bırakmak gerek dıyorlar hep kı alıssın anne bebegıne
yengemde kucuk kız kardesı 1 hafta kaldı sonrası hepımız teklıf ettık gelıp kalaım dıye ıstersen cevap bıle vermedı
demekkı yalnız olmak ıstıyor bızde bısye demedık ama benım kayınpeder daha hamılelık oncesı
sen bebeıs dogur bız uvey kaynana olck o kadınla gelıp 2 yıl falan kalcakalrmıs bende
bebegı buyutceklermıs kı kayınvalıde sureklı der kendı kızının bebegıne bıle dogumda bakmadı ben bakamam hastayım dıye
maksat bıze kapaklanmak kayınlarda dogumdan sonra oraya gıtmezsem hepsı buraya gelcekmsı dusunun 17 kardesler
sırf onlar gemesın dıye bıranonce toparlanıp dogumdan sonra oraya gıdıcem kayınpeder ınsallah gelmez
zatı ozel mahrem durum lohusalıktan cıkana kadar yanında rahat edıcegın kısıler olmalı umarım sende esınle konuusp orta yolu bulursunuz
1 ay yıne ıyı daha uzun kalmasınlar yeterkı
valla şekerim bu kıskançlık erkek analarında var çok korkuyorum bende 3 arkek annesi olucam
ben bir saat sonra doktora gidiyorum
bugun o kist gibi siskinlikten iltihap akiyor ve mecburen kahvaltimi yaptim karisti iltihap yedigime ictigme
herseyden ote kana karismistir bu kadar cidid boyuttaki birsey bebegime insallah birsey olmaz
mecburen antibiyotik vericek disci, hamileyken kullanan oldu mu?
valla şekerim bu kıskançlık erkek analarında var çok korkuyorum bende 3 arkek annesi olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?