- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #23.421
ben kullandım 2 hafta önce canım. 2 aydır geçmeyen öksürüğüm vardı.artık kasılmalara sebep oluyordu.1 kutu antibiyotik kullandım.doktorum bu dönem bebeği en az etkileyeceği dönem rahatlıkla kullanabilirsin dedi.zaten hamilelere göre bi antibiyotik veriyorlar.şükür bebişim iyi.korkmadan kullan bence ki daha da ilerlemesin
off bıde yap yap aynıı o cok kotu bırsey ayrın yıne toz oluyo fıtıl oluyorum:)
sen önce al eşini bi karşına güzelce eğerisi doğrusu konuş anlat her ayrıntısıyla oda anlarsa inşallah
aslında eşin dese hiç seni karıştırmadan oğlum yengen hasta hali yok fln die hiçbişey olmaz ama her erkek de kolay kolay böyle bişeyi söyleyemez yani konuşun bi duruma göre hareket et sizin huzurunuz bozulucak hale gelmezse sende söyleyebilirsin görümcene zatn kendi düşünmesi lazımdı inşallah düşüncesizlik yaptığını anlayıp daha beter büyütmez
tamam arkadaşım konuşucam anlatıcam dün anlatmaya çalıştım ben bakarım dedi hatta bir ara kavga ettik neymiş çocuğun konuşmaya ihtiyacı varmış ben yalnız bırakmamışım çocukda kaç gündür konuşamamış ya eşimle dılşardan etki olmayınca aramızda sorun denen bir şey olmuyor tamam canım eğer söylemesse ben sölerim veya annemlerdemi kalıyım canım ozaman dahamı kötü olur en kötü ihtimal ben ararsa sölerim kimse düşünmes sen kendini düşünmessem arkadaşım inan eşim ben hizmet ederim diyor gelirlerse ama beni anlamıyor ben rahat edemiyorum off ya ben halledicem napıyım canım
yaa evt nası toz oluyo o kadar anlamıyorum :44: bide benim mobilyalar açık renk genelde yatak odam fln böle küçücük siyah noktacıklar saçlar hemen dksında silsen yine belli oluyo
canım çok haklısın inan bana aynen banada kalmaya hiç gelmediler bu zamana kadar inan hamile kaldım çocuk birde demezmi, artık bebek olunca da hep burdayım ay bir görsen beni strese giriyorum birde o kadar rahatki ah canım 15 gün kalamaya gelicekmi,ş eşim söylemesse ben göümceme söylesem ayıp olurmu eşimne söylersem kızarmı ki hıı dediki ben mızmızlanınca ben bakarım gelince hizmetini ederim dedi şaştım kaldım ben eşim çaışırken mecurmuyum onla evde oturmaya dimi ..bak sen sözünü geçirmissin canım görümcemde tratilde bizde elicez dedi hep beraber ordu benim annemler geliyor süreki ama hep iş yapmaya geliyorlar bana inan kadın oturamıyor bile bunlar hizmet aramaya yazık deyilmi iki canlıyız dimi arkadaşım
benım bıldıgım herkeze yapılyıor v 24. haftada yapılıcak dedı doktorum ıstersen bı ara doktorunu el ayak sısmelrrı oluyormus bende henuz olmadı cnm
güzelim eşin nasıl karşılar bilmem ama. bu ara tatile kadar hep nazlan belim ağrıyo falan de sürekli. annenle aynı şehirde misiniz bilmiyorum da. farklı şehirdeyseniz, annem baksın bana ben bu ara kötüyüm de...yalandan kim ölmüş...
ah canım sizlerde olmasanız napıcam ya evet annemle çok yakınsayılırız evet ya çok güzel fikir saol canım arkadaşım ben şimdiden başlıyım:):)ama canım napıyım bir görsen mutfakdan çıkamassın düşün eşim daha bu zaman kadar bana yemek yaptırmadı ki onlara yapmak nerde o yine iizn aldı ama ben o anlamıyor yardım ettim anlayış yok kesinlikle ama sizi seviyorum bu fikir süper saol canım
canım çok haklısın inan bana aynen banada kalmaya hiç gelmediler bu zamana kadar inan hamile kaldım çocuk birde demezmi, artık bebek olunca da hep burdayım ay bir görsen beni strese giriyorum birde o kadar rahatki ah canım 15 gün kalamaya gelicekmi,ş eşim söylemesse ben göümceme söylesem ayıp olurmu eşimne söylersem kızarmı ki hıı dediki ben mızmızlanınca ben bakarım gelince hizmetini ederim dedi şaştım kaldım ben eşim çaışırken mecurmuyum onla evde oturmaya dimi ..bak sen sözünü geçirmissin canım görümcemde tratilde bizde elicez dedi hep beraber ordu benim annemler geliyor süreki ama hep iş yapmaya geliyorlar bana inan kadın oturamıyor bile bunlar hizmet aramaya yazık deyilmi iki canlıyız dimi arkadaşım
Biz zaten koca tarafının kölesiyiz di mi? Kv geldi 10 gün kaldı yemek yaptı ama bir süpürge tutmadı ben karşısında bütün evi sildim süpürdüm kaç saat o dışarı gezmye çıktı bir de ilk zamanlarımdı ve bundan önce bir düşük yapmıştım ama ben ev işi yapamıyorum dediğimde eşim anneni çağır yapsın diyoronun annesi kraliçe zaten... Benim kvde de ablasına burası çok güzel sen de gel ama acele et seneye taşınacaklar olmazsa doğuma gelirsin dedi nasıl yaa dedim doğuma mı Yok o gelmez zaten ben öylesine söyledim diyor bizim evimiz değil zaten herkes istediğini çağırsın biz de hizmet edelim. Kp diyorki kızım gel bizim yanımızda doğum yap annen bakar sana zor tuttum kendimi o kendine baksın da yeter diyecektim
Sordum dra tansiyonun normal dedi sen de takip et dedi, 7,5 kilo almışım ondan olabilir mi dedim olabilir dedi, bir de bacaklarımı bastırıyorum çukur kalmıyor çukur kalıyorsa ödem oluyormuş sağlık ocağındaki ebe de öyle söyledi
Biz zaten koca tarafının kölesiyiz di mi? Kv geldi 10 gün kaldı yemek yaptı ama bir süpürge tutmadı ben karşısında bütün evi sildim süpürdüm kaç saat o dışarı gezmye çıktı bir de ilk zamanlarımdı ve bundan önce bir düşük yapmıştım ama ben ev işi yapamıyorum dediğimde eşim anneni çağır yapsın diyoronun annesi kraliçe zaten... Benim kvde de ablasına burası çok güzel sen de gel ama acele et seneye taşınacaklar olmazsa doğuma gelirsin dedi nasıl yaa dedim doğuma mı Yok o gelmez zaten ben öylesine söyledim diyor bizim evimiz değil zaten herkes istediğini çağırsın biz de hizmet edelim. Kp diyorki kızım gel bizim yanımızda doğum yap annen bakar sana zor tuttum kendimi o kendine baksın da yeter diyecektim
aynen canım ana gibi yar olmaz derler ya doğru bir söz ....yazık değilmi canım sana kayınvalide gelini acırmı annen olsa acır canım o gelin hizmet etsin diye bakar ...ya bu kadar olur bizinmkide aynen anneni çağır iş yapsın dedi kaç sefer valla kendi tarafları kıymetli biizm taraf hizmetçi çok biliyor..benim diğer görümcem öyle şuanda görümüyorum herkezi doldurmak için elinden geleni yapar eve en sonunda patladım kavga ettim ...gerçi bana yakışan şeyler deil bunlar ama mecbur kaldım canım inan ...fazla da iyi niyetli olmucaksın bu dünyada bak yüz vedim çocuğa yine gelicem dedi artık yüz vermeyelim ya bizi acımayanı biz niye acıyalım haksızmıyım ....bi,rde doğumda sonra burda kalıcakmış ya ben loğusa kadın senlemi uğüraşıyım haksızmıyım canım ya
haklısın cnm yerden göğe kadar hemde.... aynı durumdayız bende dusundm tasındam ben annecım kız kardeslerım gelıyor ama annem yakın oturuyor bana ben ısten gelınce gelıyorkı 2 tencere yemek yapmış gelr gelmez evı havalandrr supurr makınadakı camasrlarımı serer kuruları toplar yerleştrr kendısı gelemedıgı zaman 15 yasındakı kardesımı yollar ablan soylesın sen yap der kucuk kardeslerım var bıde 10 ve 11 yaslarında onlarıda hafta sonu gun ıcınde yollar bı sorun bakalım ablanın eksıgı varmı bakkala markete gıdılcek bısey varmı o gıtmesın siz gdın pazardan ne alıncaksa lıste yapsın yollasın benım aılem elımde pır pır donuyor bende onların keyıflerının pesınde donuyorm adaletsızlık dedım bu ya anneme soyledm delrdı kadın yaa dlrdı resmen ama ben bıraz cıngar koparacak tıpteyım bacım senı bılmıyorm ama sende bıraz gözü acık ol once guzellıkle konusmaya clştm baktım ne var sankı gelıp kalıyorlarsa dıyor bende ben senın hakkından gelırm dedım o gece son mısafrlıklerı oldu sukur
annelerimize helal olsun bu kadar benzemek aynı ya annemde bana gelince aynılarını yapıyor diğer kız kardeşlerimde pervana elimi süpürgeye sürdürmüyorlar allah razı olsun onlardan canım ama el oğülu acımaz çocukda anlayış olsa benden hizmet beklemez annem derki hamile kadının ekinde su bile içmek günah der...aynen bende bir kere bir şey demem ama sonra yüzüne karşı bile sölerim :)huylarımızda benziyor biizm haksızlığa karşı tahammülümüz yok canım annem derki o kadar gelinlerimiz var daha hamikleyken bir defa bile gitmedim bu yaşıma geldim ya bizimkiler anlayşlıda onların annleri niye düşünmüyor anlamdım gitti benim eşime söyledim azcık dün ben hizmet ederim diyor ya gelde strese girme canınm ya ben halleticem gelince hiç kıpırdamıcam belki anlarlarda dönerler geri:)
dun gece benım oglum 2 ye kadar uyumadı tekmelerıne bende uyuyamadım kalktım oturdum konustum sevdım ııhhhh tekme attı da durdu sonra sut ıctm cevız yedım daha bı kudurdu10 dk gectı durdu oglum sonra uyumusuz beraber:)
sabah 8 de yıne tekmesıne uyandım bu cocuk dogdugunda da bole mı olur acaba hıc uyumuyokii..
ama anneım uyumazsan buyuyemezsın
annelerimize helal olsun bu kadar benzemek aynı ya annemde bana gelince aynılarını yapıyor diğer kız kardeşlerimde pervana elimi süpürgeye sürdürmüyorlar allah razı olsun onlardan canım ama el oğülu acımaz çocukda anlayış olsa benden hizmet beklemez annem derki hamile kadının ekinde su bile içmek günah der...aynen bende bir kere bir şey demem ama sonra yüzüne karşı bile sölerim :)huylarımızda benziyor biizm haksızlığa karşı tahammülümüz yok canım annem derki o kadar gelinlerimiz var daha hamikleyken bir defa bile gitmedim bu yaşıma geldim ya bizimkiler anlayşlıda onların annleri niye düşünmüyor anlamdım gitti benim eşime söyledim azcık dün ben hizmet ederim diyor ya gelde strese girme canınm ya ben halleticem gelince hiç kıpırdamıcam belki anlarlarda dönerler geri:)
dun gece benım oglum 2 ye kadar uyumadı tekmelerıne bende uyuyamadım kalktım oturdum konustum sevdım ııhhhh tekme attı da durdu sonra sut ıctm cevız yedım daha bı kudurdu10 dk gectı durdu oglum sonra uyumusuz beraber:)
sabah 8 de yıne tekmesıne uyandım bu cocuk dogdugunda da bole mı olur acaba hıc uyumuyokii..
ama anneım uyumazsan buyuyemezsın
ahhhh ahh bizim analarımız anamın ayaklarının altına kurban olurum ben esının kafasıda aynı benım esımın kafası gelsın o bakarmıs ıyı cnm sende ses cıkarma o yapsın hatta kendını hastalıga ver bız kendımızı naza cekmezsek kımse bızı nazlandrmıyor el ustunde tutmuyor . sen benı dınle başla sımdıden dr.a gıdıp geldıkten sonra konus dekı dr. dogumun zor olucak dıyo . ben napıcam de kım bakıcak bana de wc. ye bıle cıkamıcam sen dusun de bnm esımde hep annem sana bakıcak dıyodu bende oldu dedım tutkı sezaryan oldum nasıl annenle wcye gıdıcem dedım benım agrım sızım olucak anan herzamnkı gıbı amannn bısey olmaz gecer dıcek benı delrtıcek dedım kım benı yıkıcak dedım kıme rahat rahat ıstegımı soylucem dedım yazık banada dedım gökhan sende goruyorsunki annen gelır kalır evın ıcınde sıcar gıder benıde perısan eder dedım ben anneme gıdıcem dogumdan sonra dedım ister gelırsın ıster annenle kalrsın dedım bı 1 2 tartstık sımdı dıyor kaynanam dogumdan sonra en az 6 ay lazım bıze dıyor anasına :) sehrıbana oğluma kım bakıcak en ıyı sekılde dıyor o bakar dıyor ben konustum o gelıp kalıcak gerekırse bız gıder orada kalırız dıyor kaynanam mosmorrrr olduu :) sende sımdıden fıtille cnm dogumdan sonra bıde kalmaya mısafr gelırse vallahı depresyona gırrsın ne lohusalıgından bısey anlarsın nede bebegınden.
geçen arkadaşlar arasında konusu oldu.eşim doğumda ailem gelir.1 ay benimkiler bakar.1 ay senin annenler gelir falan dedi. ben de benim annem 1 ay kalamaz.en fazla 10 gün kalır dedim.hem bir an önce alışmamız lazım. kendimiz bakarız bebeğe dedim.hemen atladı.ne yani bizimkiler gelince gidin mi diycez diye. Allah yardımcımız olsun valla. en sıkıntılı hallerimizde bir de onları ağırla...(( 1 ay kalırlar mı bilmem ama. çünkü görümcem 2 ay önce doğum yapmış olcak. ve sonrasında yanında eşi bile olmayacak.eşi yurt dışında.onun için acele edip giderler mi bilmem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?