2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bende çok para vermekten yana değilim bazen bakıyorum bebek arabalarına 1000 tl yazıyoaynı hızla geri kaçıyorum tükandan

kullanışlı olduğuna inansam parası da bir yana yine veririm belki ama 12-13 kiloluk arabaları gösteriyorlar bana içine bebek bindiğini düşün etti 20 kilo

kapanması zor oluyor, arabamız var bagajına sığması çok zor bırak asansöre bile girmez

ben çarşıya pazara hep biriyle gidecek değilim nasıl indirip bindircem arabayı onu da düşünüyorum...

ayrıca bu travel setler bence gösteriş amaçlı üretilmiş arabaya zaten bebek koltuğu alacağım o yüzden bebek arabamızda olmasına luzum görmüyorum bu benim düşüncem tabii

kızlar ağır misafir konusu tartışılmış anlaşılan. insanlar inanın bizim neler yasadığımızı anlayamıyorlar. belki hamile kalanlar biraz anlar ama herkes de hamileliğini aynı düzeyde zorlukla geçirmiyor. bazımız daha enerjikken bazımız ağrılı olabiliyoruz. ben erkek akrabalarının kocalarımızı değil de bizleri arayıp müsai misiniz diye sorması konusuna çok takıkım. sonuçta evin hanımı biziz ve müsaitliği biz ayarlıyoruz. bu sebeple eşlerimizden rica edip böyle bir misafir isteği olursa " eşim müsait mi bilmiyorum, isterseniz onu arayın, isterseniz ben sorup size döneyim" demesi gerekiyor. biz de kendimizi enerjik ve istekli hissettiğimiz bir gün arayıp davet edebiliriz böylece. ama erkeklerimiz maalesef bizim kadar ince düşünmüyor. o sebeple onları alıştırmak bizim elimizde. mümkünse sakince keşke söyle deseydin, keşke beni arayıp müsaitliğimi sorsalardı tarzında şeyler söyleyip onları alıştırmakk en iyisi. haa sizden habersiz sadece eşinize söyleyerek gelen misafire de hazırlık yapmayz, kusura bakmayın eşim geç haber verdi ancak evi toparlayabildimm diyip geçebiliriz:)

ben hamile kaldığımdan beri evimize birkez misafir kabul ettim onlar da hamileliğimi bilmiyorlardı gelicez deyince geri çevirememiştik bütün hizmeti eşim yapmıştı

arada arkadaşlarımız çat kapı geliyor ama onları da misafirden saymıyorum elleri kolları dolu geliyorlar, halimi hatrımı sorup kalkıyorlar

insanların biraz anlayışlı olması gerek ama çoğunda bu düşünce yok malesef iyisi mi özel hazırlık yapmamak anlarlar belki

ahh ahhh bu akrabalar misafirliğe gitmeyi çok severler ama hiç akıllarına bize gelin siz yorulmayın demek de gelmez:) hamile kaldık diye evimize kadar zahmet etmelerine gerek yok halbuki, telefonla arayıpp tebrik etmeleri yeterli:)

Benim eşim kimseye gitmez o yüzden eve arkadaşları falan gelmez ailesi zaten uzakta 3 ay bitince bi kaç misafir ağırladım artık gelen giden olmaz sadece bi kahvaltıya gelecek arkadaşlarım var 4 kişi falan onlarıda bi ara alıcam bi daha doğuma kadar gelen olmaz

canım dostlarım allah hepinizde razı olsun beni yalnız bırakmadınız hepinize tek tek cvp yazıcağım ama 20 dakika sonbra doktora ilaç yazdırmaya gidicem annemdeyim şuanda annem zavallı akşam için bir şeyler hazırlıyor birde soğuk mutfakda acıyorum ama napıyım.bunlar liste yapmışlar bir hafta sonumuz yok diyil 15 tatilde 15 günlük misafirler var ama işallah akıllanmıştır bzimkisi evi terkedicem yoksa dediğiniz gibi bu seferlik bozmucam kendimi yatıcam inanın eşime kimseden fayda yok ah bir hepsini anlatsam inanamassınız hayatta tek başına hiç bir destekçisi yok benden başka ama konuşmaya gelince herkezde çene maşallah .benim hamileliğim çok kötü geçiyor daha dün akşam kusa kusa öldüm balık yemişdim beni deniyorlar ama allah büyük .artık annemlere bana gelmeyin dedim bırakın ev öyle kalsın dün bir de ablam temizlik için diyince yapmayın ben temizlikçi tutarım dedi yazık ya biz kimler için aramızı bozuyoruz dışardan insanlar yuvamızı nasıl yıkar eşim bunu bana nasıl söyler bu bebeği en çok yaşı itibariyle o istiyor olmayınca doktor doktor gezdiriyordu afadersiniz ayrıntıları tek tek yazıcağım canım dostlarım allah bebişleriniiz korusun hepinize teşekkür ederim

bu arada ben oğluşuma battaniye başladım yazın kullanmıycam kışa kalacağı için biraz büyük yapıyorum 100'e 120 ya da 120'ye 120

iç tarafına açık mavi ince polar diktiricem uzun süre kullanırız belki böylece, yumuşacık oluyo inşallah kullanmak nasip olur

örerken bazen onun içinde uyuduğunu hayal ediyorum allahım nasıl güzel duygular bunlarr

benimde birkaç kez kayınvalidemler geldi eşimle,görümcemle birlikte hizmet ettik..hatta tam ara saatte gelmişlerdi yemek vermek gerekiyordu..eşim marketten atıştırmalık almıştı dedim bişeyler daha al gitti bişey daha aldı onlar da yetmedi millet kebap gibi şeylerle yarı aç yarı tok kalktı sofradan..gelirken balık getirmişlerdi buzluğa koymam için, gelenlerden biri dedi ee biz balık yemicekmiydik dedi.. ben dedim mümkün değil ben pişiremem, kokusuna da dayanamam ama isterseniz yakında güzel bir balıkçı var oraya gidelim dedim gülerek...ben ev daha çok dağılıyo diye düşünerek çoğunlukla kalkıp yardım etmiştim :) bi kezde arkadaşı geldi eşim hizmet etti..kendi arkadaşlarım aradılar kızkıza gelmek istediler, cumadan evi temizledim cumartesi çağıracaktım sonra baktım hiç halim yok çağırmadım..aslında eve bakmazlar ama ilk kez gelecekler dağınık bi evle ve market ürünüyle ağırlamak istemiyorum o yüzden onları da bir türlü çağıramadım yani insanın kendi arkadaşı bile olsa çağıramıyor..

canım normal halimizde olsak seni anlıyorum ama biz hamileyiz kendimize çok çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor

arkadaşımın günü vardı perde yıkamaya ve asmaya kalktı 5 aylıkken kanaması oldu ve oğlunu kaybetti bence hiçbir akraba ve arkadaş buna değmez

açıkçası evime gelip hizmet etmedim diye benle ilişiğini kesen arkadaşlarım olursa da canıma minnet bidaha gelmesinler öyle arkadaşın hayatımda varolmasına gerek görmüyorum

başka zaman olsa pervane olur insan ama bu özel bir durum ve daha geniş düşünmeyi gerektiriyor diye düşünüyorum

o yüzsüz balık isteyen misafirine de çok gıcık oldum şu anda ben olsam üstüne kuzu da çevirelim mi derdim valla

çok güzeeel hayırlısı ile sar sarmala kuzunu

bende totomda mısır patlatırken eşim aradı akşama misafir var dedi aman allahım kalkışımı görmeliydiniz

hemen giriştim eve toparladım yemek hazırlıycam

konserve açıcam yazın yapmıştım ,,çorba, pilav ,salata ,et kızartıcam yanına menüm nasıl

haha çok iyiymiş canım aklıma bu cevap gelse kesin söylerdim o balık isteyen kişi ara ara kaşınıyor, öyle laflar söylüyor, ben de arada laf söylüyorum susuyo sonra :)
arkadaşına da çok üzüldüm, ne kadar zor birşey bi de insan kendini hep suçlu hisseder..

kendini hiç affetmiyor affetmeyecek de sanırım 2 tane kızı var oğlu olacak diye çok seviniyordu

olacağı varmış bu vesile oldu hayırlısı buymuş diyorum ama hamile haliyle onca ev işine girişmesi akıl işi değildi biz elimizden geldiğince dikkat edelim rabbim de korur inşallah bebeklerimizi

nasilsiniz kizlarrr ,siz de bebegin tekmelerini kasiklariniza dogru hissediyr musunuz ?korkuyorum asagi inecek diye

merhaba cnaim
hic korkma birkac kisi ayni sikayette bulunuyor
benim oglum yine asagida bugun vajimda sallaniyor tekmeleri sanki
ama doktorlarimiza danissak mi bir bilmiyorum benim tekmeler sagdan soldan ortadan bazen de boyle asagidan geliyor

bu misafir konusunda eşler pek ince düşünemiyolar bu akşam bana da eşimin amca oğluyla 2 ilkokul arkadaşı gelicekler ,dün eşimede diyorum ara çocuklara akşam çaya bekliyorum sizi de,diyo oof nasıl çay dicem yemek falan anlarlar erken gelirlerse, diyorum yaa nasıl nasıl dicemmm çaya bekliyoruz o kadar oflaya pofflaya söyledi ahh bu kocişler bazı şeyleri hiç anlayamıyolar gerçi Allah razı olsun misafir gelince her zaman yardım eder benimle birlikte o da hep ayakta kalır, valla arada odun modun ama çoook seviyorum kocamı iyi ki evlenmişiz iyi ki bebek yapmışız

merhaba cnaim
hic korkma birkac kisi ayni sikayette bulunuyor
benim oglum yine asagida bugun vajimda sallaniyor tekmeleri sanki
ama doktorlarimiza danissak mi bir bilmiyorum benim tekmeler sagdan soldan ortadan bazen de boyle asagidan geliyor

bır kac arkadasta boyle deyip dr aşağı inmiş deyince ben de endişe ediyorum her zaman yapmıyor ama boyu uzadığı için mi oralarda da hissediyoruz uf ne bileyim her dakika da dr a gitmek istemiyorum ağrım sızım da yok yakın zamanda dr a gidecekler bir sorsun lütfen

valla maşallah size kızlar:) kendimde cesaret bulsam biraz pasta börek yapıp kayınvalideme götürmek istiyorum. ameliyat oldu evde yatıyor hiçbirsey yapamıyor. aklım da ona takıldı ama yıne de o enerjiyi kendimde bulamıyorum. kendime bile yemek yapmaya üşeniyorum yalnızken. eşim ne bulursa onu yiyo bir de misafir gelse napardım bilmiyorum. allah kolaylık versin misafir bekleyenlere

canım kağan kocatepenin bir videosu var bununla ilgili 20. haftadan sonra bazen ultrasonda bebek aşağıda görünebilir bu erken doğum riski olduğu anlamına gelmez diyor linki bulursam paylaşayım bende tekmeleri çoğunlukla kasıklarımda hissediyorum okadar kuvvetli vuruyorki çıkıcak zannediyorum valla

Hamileliğin 20. haftasında bebeğin durumu nasıldır? - UZMANTV

tatlım iyi hissettiğinde basit bişeyler yapıp götürürsün hoşuna gider..bu arada sen börek deyince aklıma geldi, bu a101 gibi marketlerde pakette yuvarlak lavaş ekmeği satıyorlar ya onların böreği de hiç fena olmuyor geçen gün kahvaltıya bişeyler aranıyodum arkasında bir tarif gördüm..tavaya lavaşı serip arasına yoğurt+yumurta+sıvıyağ karışımını sürüyorsun iki kat yapıp iç malzeme koyuyorsun araya karışımdan sürüp iki kat daha üstüne seriyorsun sonra ocakta çift taraflı pişiriyorsun hem çok pratik hemde güzel oluyor bundan sonra misafirim geldiğinde iki dakika ondan yaparım diyorum çünkü lavaş dolapta kolay kolay bozulmuyor..bi de ben bzen kahvaltıya onların içine peynir zeytin ezmesi kaşar bazende domates koyup dürüm yapıp tost makinesine basıp pişiriyorum o da güzel kahvaltılık oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…